24 Ekim 2026 Cumartesi

20:23   LÖSEV’DEN 28. YıLDA DEV ETKINLIK: GÜNDOĞDU’DAN KÜLTÜRPARK’A TURUNCU KORTEJ!   20:20   TARSUS’UN YEŞIL ALTıNı COŞKUYLA KUTLANıYOR: 3. ULUSLARARASı SARıULAK ZEYTIN FESTIVALI KAPıLARıNı AÇTı   19:23   ULAŞıMDA DEVRIM GIBI TEKLIF: TAKSI, MINIBÜS VE KAMYONLARA ÖTV’SIZ AKARYAKıT YOLDA Mı?   19:08   AKDENIZ BELEDIYE BAŞKAN VEKILI MURAT BEŞIKCI MGC’YI ZIYARET ETTI: ’ÖZGÜR BASıN EN BÜYÜK GÜCÜMÜZ’   18:55   MERSIN BÜYÜKŞEHIR’DEN ÖZEL GEREKSINIMLI ÇOCUKLARıN AILELERINE GÜVENLI İNTERNET VE MAHREMIYET EĞITIMI   18:39   MERSIN’DE BÜYÜLEYICI BIR MITOLOJIK DENEYIM: ’PAN’ıN SON DANSı’ SAHNE ALıYOR!   18:30   GELECEĞIN KAPTANLARı MERSIN’DE YETIŞIYOR! VALI TOROS SIMÜLATÖR KOLTUĞUNA GEÇTI, ÇALıŞMALARı İNCELEDI   17:23   KKTC 5. CUMHURBAŞKANı ERSIN TATAR VE İL MILLÎ EĞITIM MÜDÜRÜ ÖZDEMIRCI’DEN OKUL ZIYARETI   09:41   UZAKTAKI KÖYLERE MOBIL KUAFÖR DESTEĞI! BINLERCE VATANDAŞıN AYAĞıNA KADAR GITTI   09:34   MERSIN İŞ DÜNYASıNDA DEV BULUŞMA! VEYSEL SARı’DAN SANAYI SITESI MESAJı: ’ESNAF KALKıNMANıN FIDANLıĞıDıR’   09:30   İSTANBUL SIYASETINDE DEPREM: 23 YıLLıK PARTISIYLE YOLLARıNı AYıRDı, KADıKÖY’ÜN RENGINI DEĞIŞTIRDI!   10:59   ÇOCUKLARıN YETENEKLERI BU KAMPÜSLERDE KEŞFEDILIYOR: MERSIN BÜYÜKŞEHIR’DEN EĞITIMDE TAM FıRSAT EŞITLIĞI!   10:42   ’UCU NEREYE DOKUNURSA DOKUNSUN AÇıKLAYıN!’ CHP’LI ŞEVKIN’DEN FON SKANDALıNA SERT TEPKI   09:55   MESKİ’DEN DONDURUCU SOĞUKLAR ÖNCESI KRITIK UYARı! SAKıN SıCAK SU DÖKMEDEN OKUYUN   09:50   CHP’DE İHRAÇ DEPREMI VE SÜRPRIZ ZIYARET! KULISLER HAREKETLENDI: İBB DENGELERI VE MECLIS HESABı SıFıRLANDı   09:35   SIYARETTE BIR İLK: YENİ PARTI’DEN TABANA YAYıLAN ’İKTIDAR’ HAMLESI!   19:25   YENİ PARTI İSIM KRIZINDE AYM KARARıNı VERDI! YENILIK PARTISI’NIN İTIRAZıNA YÜKSEK MAHKEME’DEN RED   19:15   SÜRÜCÜLERE ÜST ÜSTE İKINCI İNDIRIM MÜJDESI: BENZINDE PEŞ PEŞE FIYAT DÜŞÜŞÜ!   19:05   SPK DUYURDU: ALNUS, BULLS VE PUSULA YATıRıM’ıN FAALIYETLERI GEÇICI OLARAK DURDURULDU   18:58   YÜZLERCE KIŞIYE İŞ KAPıSı AÇıLDı: MERSIN ESNAFıNıN DEV EĞITIM HAMLESI TÜRKIYE ZIRVESINDE!  
 
     
   

Milyarlarca Liralık Vergi Borcu Bir Kalemde Silindi! "Vergide Adalet" Söylemi Çöktü mü?


İktidarın "vergide adalet" vaatleri tartışılarken, son 13 yıla ait devasa rakamlar gün yüzüne çıktı. CHP Karabük Milletvekili Cevdet Akay, Gelir İdaresi Başkanlığı verilerine dayanarak acı tabloyu paylaştı: Vatandaş icra kıskacındayken, milyarlarca liralık vergi ve ceza borcu "uzlaşma" adı altında buhar oldu.

 

Tarih : 26 Mart 2026 Perşembe 10:20   Okunma : 989

Türkiye’de ekonomik zorluklar derinleşirken, vergi politikalarındaki "çifte standart" iddiaları rakamlarla belgelendi. CHP’li Cevdet Akay’ın yaptığı detaylı incelemeye göre, 2013-2025 yılları arasında devletin vazgeçtiği kamu alacağı dudak uçuklattı.

Tam 18.6 Milyar Lira Silindi Akay'ın açıkladığı verilere göre, son 13 yılda toplamda 18 milyar 630 milyon TL tutarındaki vergi ve ceza borcu silindi. Bu devasa rakamın dökümü ise şöyle:

  • 2 milyar 882 milyon TL: Vergi aslı.

  • 15 milyar 748 milyon TL: Vergi cezaları.

"Buzdağının Görünmeyen Kısmı Daha Korkunç"

Açıklanan 18.6 milyar liranın sadece "buzdağının görünen yüzü" olduğunu vurgulayan Akay, asıl büyük kaybın vergi harcamaları, muafiyetler ve istisnalar kanadında yaşandığını belirtti. 2026 yılı öngörülerine göre, sadece muafiyet ve indirimler yoluyla yaklaşık 3 trilyon 597 milyar TL’lik vergiden vazgeçilmesi bekleniyor.

KÖİ Projeleri ve Kurumlar Vergisi Çelişkisi

Kamu-özel iş birliği (KÖİ) ve Yap-İşlet-Devret modeliyle çalışan 44 dev şirketin durumuna da dikkat çeken Akay, bu projeler kapsamındaki kurumlar vergisi öngörülerinin 2025'te 701 milyar TL, 2026'da ise 768 milyar TL olduğunu hatırlatarak, dar gelirli üzerindeki vergi yükü ile büyük şirketlere sağlanan kolaylıklar arasındaki uçuruma tepki gösterdi.

"Küçük Esnafın Kapısında İcra, Emeklinin Maaşında Bloke!" Cevdet Akay, sahadaki durumu şu sözlerle özetledi: "Küçük esnafın kapısına icra gönderildi, emeklinin maaşına bloke konuldu; ancak konu devasa borçlara gelince uzlaşma kapısı açıldı ve milyarlarca lira bir kalemde silindi. Bu mu sizin adaletiniz?"

Paylaş :
Etiketler :  #Vergi #Ekonomi #CevdetAkay #VergideAdalet #Haber #Gündem #Gelirİdaresi #Bütçe #Hazine

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2026 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA