25 Ağustos 2026 Salı

09:27   33 CAMIDE EŞ ZAMANLı PAYLAŞıM: MERSIN’DE KANDIL SIMIDI İKRAMı SÜRÜYOR   09:05   TARSUS BELEDIYESI’NDEN KENT GENELINDE KANDIL SIMIDI İKRAMı   09:03   ÖZGÜR ÖZEL LIDERLIĞINDEKI YENI PARTI GENEL MERKEZI AÇıLıYOR: TAŞıNMA VE TOPLANTı TAKVIMI BELLI OLDU   08:58   MERSIN BÜYÜKŞEHIR EV SAHIPLIĞINDE 16. PMOGENÇ YAZ KAMPı BAŞLADı: TEMA KURAKÇıL PEYZAJ   23:43   AZIZ İHSAN AKTAŞ DAVASıNDA FLAŞ KARARLAR! BELEDIYE BAŞKANLARıNDAN PEŞ PEŞE AÇıKLAMALAR   23:30   AZIZ İHSAN AKTAŞ DAVASıNDA FLAŞ KARAR: BEŞIKTAŞ, ADANA, SEYHAN VE CEYHAN BELEDIYE BAŞKANLARıNA HAPIS CEZASı!   23:08   SON DAKIKA: AZIZ İHSAN AKTAŞ DAVASıNDA CEZALAR YAĞDı! ZEYDAN KARALAR, OYA TEKIN VE UTKU CANER ÇAYKARA HAKKıNDA KARAR!   19:50   MEZITLI BELEDIYESI YÜZME KURSLARı 5. ETAP TAMAMLANDı: 1330 KIŞIYE SPOR İMKÂNı   19:43   CHP’LI GÜLCAN KıŞ VERILERI AÇıKLADı: DERDEST İCRA DOSYASı SAYıSı 26 MILYONA ULAŞTı   10:59   MERSIN BÜYÜKŞEHIR’DEN SANAYIYE DEV ASFALT HAMLESI: 3 BIN 200 TON SıCAK ASFALT SERILDI   10:48   AİHM’DEN OSMAN KAVALA HAKKıNDA KRITIK KARAR: GÖZLER YARıN STRAZBURG’A ÇEVRILDI!   10:45   EKREM İMAMOĞLU’NDAN CEZAEVINDEN DIKKAT ÇEKEN YAZı: ’TÜRKIYE HANGI ŞAFAĞA BAKACAK?’   09:57   SÜRÜCÜLER DIKKAT! BU GECE YARıSı DEV ZAM GELIYOR: BENZIN VE MOTORINDE İKINCI DALGA ALARMı!   09:45   UZUNCABURÇ’TA 2 BIN 300 YıLLıK TARIH TURIZMLE CANLANıYOR: ARKEOKÖY PROJESI’NDE İLK ETAP TAMAMLANDı   01:18   FILENIN SULTANLARı DURDURULAMıYOR!   23:29   1550 RAKıMDA YÖRÜK BULUŞMASı   19:57   ÖZGÜR ÖZEL, TRABZON’DA... ÖZEL: “FıNDıK VE ÇAYDA DÜNYA DEVLERI YERINE KARADENIZLI ÜRETICIYE ALAN AÇıLMASı EN SAMIMI TAAHHÜDÜMÜZ"   19:55   CHP YDK BAŞKANı POLAT: PARTIMIZI ÜÇÜNCÜ KEZ AYAĞA KALDıRACAĞıZ   19:52   NARIN GÜRAN CINAYETININ 2’NCI YıLı… BABA ARIF GÜRAN: BUGÜN BIZIM IÇIN KıYAMETTIR... BENIM KıZıMıN KANı YERDEDIR.   14:55   MEZITLI’DE 65 YAŞ ÜSTÜ VATANDAŞLARA ÜCRETSIZ GÖZ TARAMASı  
 
     
   

Mersin Büyükşehir Otizm Aile Danışma Merkezi’nde ’Otizm Farkındalık Günü’ buluşması yapıldı


Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin Türkiye’de bir ilki gerçekleştirerek Sağlık İşleri Dairesi Başkanlığı bünyesinde kurduğu ve 2023 yılından beri hizmet veren Otizm Aile Danışma Merkezi’nde, ‘Otizm Farkındalık Günü’ kapsamında bir etkinlik düzenlendi. Mersinden Kadın Kooperatifi Başkanı Meral Seçer’in de katılım sağladığı programda; Otizm Aile Danışma Merkezi’nde yürütülen eğitim sistemi tanıtılarak, çocuklara sunulan destek programları hakkında bilgi verildi. Meral Seçer, özel gereksinimli bireyler ve aileleriyle yakından ilgilenerek, annelerle sohbet etti. Çocuklara, içerisinde kırtasiye ürünlerinin yer aldığı paketler verilirken, Meral Seçer de annelere el emeği iğne oyası bileklik hediye etti. Etkinlik boyunca aileler birbirleriyle hem deneyim paylaşımında bulundu, hem de sosyalleşti.

 

Tarih : 3 Nisan 2026 Cuma 16:40   Okunma : 1494

Mersin Büyükşehir Belediyesi Sağlık İşleri Dairesi Başkanlığı bünyesinde hizmet veren Otizm Aile Danışma Merkezi’nde, Otizm Farkındalık Günü’ kapsamında bir etkinlik düzenlendi. 0-72 ay arası Otizm Spektrum Bozukluk tanısı konan çocukların ve ailelerinin faydalandığı merkezde düzenlenen program sayesinde, aileler ve çocukları sosyalleşerek güzel bir gün geçirdi.

Mersinden Kadın Kooperatifi Başkanı Meral Seçer’in yanı sıra, Sağlık İşleri Dairesi Başkanı Dr. Hülya Atila, ilgili şube müdürlerinin de katıldığı program kapsamında Büyükşehir Belediyesi Otizm Aile Danışma Merkezi’nde yürütülen eğitim sistemi tanıtılarak, çocuklara sunulan destek programları hakkında bilgi verildi. Meral Seçer, özel gereksinimli bireyler ve aileleriyle yakından ilgilenerek, annelerle ve çocuklarla sohbet etti. Merkezde düzenlenen farkındalık etkinliği kapsamında çocuklara, içerisinde çeşitli kırtasiye malzemelerinin bulunduğu hediye paketleri verildi. Meral Seçer de annelere el emeği iğne oyası bileklik hediye etti. Etkinlik boyunca çocuklar sosyalleşirken, aileler de birbirleriyle deneyim paylaşımında bulundu.

Otizm Aile Danışma Merkezi’nde çocuklar gelişiyor, aileler umut doluyor

Mersin Büyükşehir Belediyesi tarafından Türkiye’de bir ilk gerçekleştirilerek kurulan Otizm Aile Danışma Merkezi’nde; özel eğitim, duyu bütünleme, ergoterapi, psikolojik danışmanlık ve gelişim değerlendirme hizmetleri uzman eğitmenler eşliğinde ücretsiz yürütülüyor. Yapılan gelişim değerlendirmeleriyle çocukların bilişsel, motor, sosyal ve dil alanlarındaki ihtiyaçları belirlenerek, her çocuğa özel eğitim planı hazırlanıyor. Bu sayede hem erken müdahale sağlanıyor hem de çocukların potansiyellerinin en verimli şekilde geliştirilmesi hedefleniyor.

2023 yılında faaliyetlerine başlayan merkezde bugüne kadar; Duyu Bütünleme Terapisi ve Ergoterapi alanında 3 bin 313 seans, Psikolojik Danışmanlık ve Gelişimsel Değerlendirme alanında 1524 seans, Bireysel Özel Eğitim alanında 9 bin 588 seans ve Grup Eğitimi kapsamında 377 seans hizmet verildi. Şu anda toplam 107 otizm tanılı çocuğun faydalandığı merkezde çocukların gelişim süreçlerine destek verilirken, ailelerin de süreci bilinçli ve güvenli bir şekilde yönetmesine katkı sunuluyor.

Otizm Aile Danışma Merkezi’nde; yıl boyunca sürdürülen eğitim ve danışmanlık hizmetleri ile çocukların gelişim süreçlerine destek verilmeye devam edilirken, özel günlerde düzenlenen etkinliklerle de hem çocukların sosyal gelişimi destekleniyor hem de ailelerin dayanışma ortamı güçlendiriliyor.

Meral Seçer: “Annelerin duyguları, bizlere bu merkezin ne kadar önemli olduğunu gösterdi”

Mersinden Kadın Kooperatifi Başkanı Meral Seçer, Otizm Farkındalık Günü gibi anlamlı bir günde Mersin Büyükşehir Belediyesi Otizm Aile Danışma Merkezi’nde otizmli çocuklar ve anneleri ile bir araya geldiklerini anlatarak, “Annelerin duyguları ve yaşadıkları, bizlere bu merkezin ne kadar önemli olduğunu gösterdi. Otizm bir hastalık değil, doğuştan gelen bir durum. Çok küçük yaşlarda erken teşhis edilmesi; otizmli çocuklarımızın hayata daha çabuk adapte olmasında, kaynaşmasında ve topluma kazandırılması konusunda çok önemli. Bu merkezde verilen terapiler; çocukların topluma kaynaşmasını, gelecekte kendi ayakları üzerinde durabilmesini sağlıyor. En önemlisi de bu konuda çaresiz kalan ailelere çare oluyor” dedi. Otizm Aile Danışma Merkezi’nde velilerin ve çocukların çok mutlu olduğunu sözlerine ekleyen Seçer, “Böyle bir merkezin sadece Mersin Büyükşehir bünyesinde kalmasını hiçbirimiz arzu etmiyoruz. Bu gibi merkezlerin daha çok sayıda olmasını istiyoruz. Çocukların farkındalıklarını keşfetme ve bunu geliştirmeleri, bu merkezlerde verilen eğitimler sayesinde olacaktır” diye konuştu.

Otizm Aile Danışma Merkezi, çocukların ve velilerin yüzünü güldürüyor

Velilerden Gülcan Çiçek, Otizm Aile Danışma Merkezi’nden çok memnun olduğunu anlatarak, “Çocuğum göz teması kurmuyordu. Seslenildiği zaman ismine tepki vermiyordu. Şimdi Allah’a çok şükür konuşuyor ve tepki veriyor. Bu çocuklara her yerde bu kadar sevgi verilmiyor. Çok büyük bir hizmet. Başkanımız çocuklarımıza sahip çıkıyor. Gökte melekler O’na dua ediyorsa, yerde de bu anneler ve bu çocukların duasıyla iki dünyada Allah O’na sıkıntı vermesin. Eşi de buraya kadar geldi. Bize hediyeler verdi, bizi dinledi” diye konuştu.

Velilerden Ayşe Kazan Üzgör, 1,5 yıldır Büyükşehir Otizm Aile Danışma Merkezi’ne geldiklerini ve çocuğunda çok ilerleme olduğunu ifade ederek, “Başkanımızdan Allah bin kere razı olsun. İyi ki bu merkeze gelmişiz. Meral Seçer de Otizm Farkındalık Günü’nde bizleri ziyaret etti, dinledi. Bir nevi psikoloğumuz oldu. Bizleri böyle bir günde yalnız bırakmadı ve yalnız olmadığımızı hatırlattı. Emeklerine sağlık. İyi ki varlar. İyi ki de böyle bir merkezi kurmuşlar” ifadelerine yer verdi.

Velilerden Sermin Yılmaz, çocuğunun gelişim sürecini anlatarak, “Bu merkezde haftada 2 saat ergoterapi ve özel eğitim alıyoruz. 2 sene oldu ve güzel bir ilerlememiz var. Seslerde ve taklitlerimizde artma oldu. Ergoterapi sayesinde çocuğumun dürtüselliği azaldı. Ben çok memnunum ve seansların daha çok olmasını istiyorum. Ne kadar eğitim alırsak, bizim için o kadar iyi” diyerek, profesyonel bir ekip ile ücretsiz bir eğitim almaktan çok memnun olduklarını vurguladı.

Bir yıldır merkezden yararlandıklarını söyleyen Zeynep Söner ise, “Oğlum hiç konuşmuyor ve algılamıyordu. Ama buraya başladığımızdan bu yana çok gelişti. Bu merkezin öğretmenlerinden ve her şeyinden çok memnunum. Oğlum burası sayesinde konuşmaya başladı, algısı açıldı” dedi. Merkezin ücretsiz olmasının da kendileri için büyük bir avantaj olduğunu sözlerine ekleyen Söner, “İyi ki burayı açmışlar, çok memnunum. Buradaki personelden de, burayı açanlardan da Allah razı olsun. Benim oğlum buraya sevinçle ve koşarak geliyor” dedi.

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2026 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA