24 Ekim 2026 Cumartesi

20:23   LÖSEV’DEN 28. YıLDA DEV ETKINLIK: GÜNDOĞDU’DAN KÜLTÜRPARK’A TURUNCU KORTEJ!   20:20   TARSUS’UN YEŞIL ALTıNı COŞKUYLA KUTLANıYOR: 3. ULUSLARARASı SARıULAK ZEYTIN FESTIVALI KAPıLARıNı AÇTı   19:23   ULAŞıMDA DEVRIM GIBI TEKLIF: TAKSI, MINIBÜS VE KAMYONLARA ÖTV’SIZ AKARYAKıT YOLDA Mı?   19:08   AKDENIZ BELEDIYE BAŞKAN VEKILI MURAT BEŞIKCI MGC’YI ZIYARET ETTI: ’ÖZGÜR BASıN EN BÜYÜK GÜCÜMÜZ’   18:55   MERSIN BÜYÜKŞEHIR’DEN ÖZEL GEREKSINIMLI ÇOCUKLARıN AILELERINE GÜVENLI İNTERNET VE MAHREMIYET EĞITIMI   18:39   MERSIN’DE BÜYÜLEYICI BIR MITOLOJIK DENEYIM: ’PAN’ıN SON DANSı’ SAHNE ALıYOR!   18:30   GELECEĞIN KAPTANLARı MERSIN’DE YETIŞIYOR! VALI TOROS SIMÜLATÖR KOLTUĞUNA GEÇTI, ÇALıŞMALARı İNCELEDI   17:23   KKTC 5. CUMHURBAŞKANı ERSIN TATAR VE İL MILLÎ EĞITIM MÜDÜRÜ ÖZDEMIRCI’DEN OKUL ZIYARETI   09:41   UZAKTAKI KÖYLERE MOBIL KUAFÖR DESTEĞI! BINLERCE VATANDAŞıN AYAĞıNA KADAR GITTI   09:34   MERSIN İŞ DÜNYASıNDA DEV BULUŞMA! VEYSEL SARı’DAN SANAYI SITESI MESAJı: ’ESNAF KALKıNMANıN FIDANLıĞıDıR’   09:30   İSTANBUL SIYASETINDE DEPREM: 23 YıLLıK PARTISIYLE YOLLARıNı AYıRDı, KADıKÖY’ÜN RENGINI DEĞIŞTIRDI!   10:59   ÇOCUKLARıN YETENEKLERI BU KAMPÜSLERDE KEŞFEDILIYOR: MERSIN BÜYÜKŞEHIR’DEN EĞITIMDE TAM FıRSAT EŞITLIĞI!   10:42   ’UCU NEREYE DOKUNURSA DOKUNSUN AÇıKLAYıN!’ CHP’LI ŞEVKIN’DEN FON SKANDALıNA SERT TEPKI   09:55   MESKİ’DEN DONDURUCU SOĞUKLAR ÖNCESI KRITIK UYARı! SAKıN SıCAK SU DÖKMEDEN OKUYUN   09:50   CHP’DE İHRAÇ DEPREMI VE SÜRPRIZ ZIYARET! KULISLER HAREKETLENDI: İBB DENGELERI VE MECLIS HESABı SıFıRLANDı   09:35   SIYARETTE BIR İLK: YENİ PARTI’DEN TABANA YAYıLAN ’İKTIDAR’ HAMLESI!   19:25   YENİ PARTI İSIM KRIZINDE AYM KARARıNı VERDI! YENILIK PARTISI’NIN İTIRAZıNA YÜKSEK MAHKEME’DEN RED   19:15   SÜRÜCÜLERE ÜST ÜSTE İKINCI İNDIRIM MÜJDESI: BENZINDE PEŞ PEŞE FIYAT DÜŞÜŞÜ!   19:05   SPK DUYURDU: ALNUS, BULLS VE PUSULA YATıRıM’ıN FAALIYETLERI GEÇICI OLARAK DURDURULDU   18:58   YÜZLERCE KIŞIYE İŞ KAPıSı AÇıLDı: MERSIN ESNAFıNıN DEV EĞITIM HAMLESI TÜRKIYE ZIRVESINDE!  
 
     
   

Macaristan’da Devrim Niteliğinde Karar: Yeni Başbakan Peter Magyar Devlet Medyasını Askıya Alıyor!


Macaristan’ın yeni seçilen Başbakanı Peter Magyar, göreve gelir gelmez ezber bozan bir hamleye imza attı. "Propaganda makinesinin son günlerine tanık olduk" diyen Magyar, kamu medyasının haber hizmetlerini geçici olarak durduracaklarını açıkladı. İşte Avrupa siyasetinde deprem etkisi yaratan o kararın detayları...

 

Tarih : 15 Nisan 2026 Çarşamba 11:20   Okunma : 677

Macaristan siyasetinde taşlar yerinden oynuyor. Seçim zaferinin ardından kolları sıvayan Başbakan Peter Magyar, ülkedeki medya düzenini kökten değiştirecek radikal bir planı devreye sokuyor. Uzun süredir eleştiri oklarının hedefinde olan kamu yayıncılığına yönelik bu hamle, sadece ülkede değil, tüm dünyada yankı uyandırdı.

"Propaganda Dönemi Bitti"

Sosyal medya hesabı üzerinden çarpıcı bir paylaşımda bulunan Magyar, bir buçuk yıl aradan sonra ilk kez kamu televizyonu stüdyolarına girdiğini belirterek çarpıcı bir gözlemini paylaştı. Mevcut yapıyı bir "propaganda makinesi" olarak nitelendiren çiçeği burnunda Başbakan, bu sistemin artık yolun sonuna geldiğini vurguladı.

Kamu Hizmeti Niteliği Dönene Kadar Kilit Vurulacak

Magyar, Tisza hükümetinin kurulmasıyla birlikte atılacak ilk somut adımı şu sözlerle ilan etti:

"Tisza hükümetinin kurulmasından sonra, 'kamu' medyasının haber hizmetlerini, kamu hizmeti niteliği yeniden tesis edilene kadar askıya alacağız."

Bu açıklama, Macaristan'da haber akışının yeniden yapılandırılacağı ve bağımsız yayıncılık kriterleri sağlanana kadar devlet kontrolündeki haber merkezlerinin faaliyetlerine ara verileceği anlamına geliyor. Siyasi analistler, bu hamleyi medyadaki dezenformasyonla mücadele yolunda atılmış en sert adımlardan biri olarak yorumluyor.

Paylaş :
Etiketler :  #Macaristan #PeterMagyar #SonDakika #MedyaDevrimi #AvrupaSiyaseti #TiszaPartisi #HaberHaber #SiyasetHaberleri #ÖzgürBasın

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2026 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA