Yıldızlar Holding bünyesindeki Doruk Madencilik işçilerinin, aylardır alamadıkları ücret ve tazminatları için başlattığı Ankara yürüyüşü devam ediyor. Bağımsız Maden-İş Sendikası öncülüğünde yollara düşen madencileri Ankara girişinde ziyaret eden CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Sivas Milletvekili Ulaş Karasu, maden işçilerinin sahipsiz bırakılmasına sert sözlerle tepki gösterdi.
"Haciz Koyarken Hızlı, Hak Verirken Yavaşlar"
İşçilerin maruz kaldığı adaletsizliği çarpıcı bir örnekle dile getiren Karasu, devletin denetim ve yaptırım gücünü sadece vatandaştan para alırken kullandığını savundu. Karasu, şu ifadeleri kullandı:
"Vatandaşın vergi borcu olduğunda hemen evine, arabasına haciz koyan devlet; 5 aydır alın terinin karşılığını alamayan işçinin hakkını savunmaya gelince neden ortada yok? Firmalar zenginliğine zengin katarken, yedi kat yerin altında canı pahasına çalışan emekçinin hakkı çalınıyor."
"İşçi Sağlığı Ancak Ölüm Gelince Hatırlanıyor"
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’nın denetim görevini ihmal ettiğini vurgulayan Karasu, Türkiye’deki iş güvenliği sorununa dikkat çekti: "Bakanlık fabrikaya kaza olmadan gelmiyor. Birileri ölecek, ancak o zaman akılları başlarına gelecek. Bu ülkede en ucuz şey işçinin canı haline geldi. Bu kurulan düzen, emekçiyi yoksulluğa mahkum eden bir 'kara düzen'dir."
Yürüyüş Kararlılıkla Sürüyor
Soğuk hava şartlarına rağmen günlerdir yol kat eden maden işçileri, talepleri karşılanana kadar geri adım atmayacaklarını belirtiyor. CHP heyeti, başkente 100 kilometre mesafede seslerini duyurmaya çalışan işçilerin mücadelesinde sonuna kadar yanlarında olacaklarını vurguladı.