CHP Lideri Özgür Özel, TBMM Grup Toplantısı'nda Türkiye gündemini sarsacak açıklamalarda bulundu. Yargıdaki "kumpas" iddialarından ekonomik krize, yerel yönetimlere yönelik baskılardan seçim sandığına kadar pek çok kritik başlıkta net mesajlar veren Özel, partisinin iktidar yürüyüşünün başladığını duyurdu.
"Yargı Çeteleri Not Ediliyor"
Konuşmasında devam eden siyasi davalara geniş yer ayıran Özel, İBB davası ve gizli tanık beyanlarındaki çelişkilere dikkat çekti. İtirafçıların ifadelerini geri çekmesini "taşıyıcı kolonların çökmesi" olarak nitelendiren CHP Lideri, hukuksuz kararlara imza atanlara şu sözlerle seslendi:
"Bu yargı çetesi ve talimat aldıkları siyasetçiler, her hukuksuz adımın tek tek not alındığını sakın unutmasınlar. Devletin hafızasını kimse hafife almasın."
Brezilya Örneği: "Lula ve Bolsonaro Benzetmesi"
Türkiye'deki yargı sürecini Brezilya'daki Bolsonaro dönemine benzeten Özel, rakiplerini yargı yoluyla saf dışı bırakmaya çalışanların eninde sonunda hukuk önünde hesap vereceğini belirtti. "Anayasal düzeni darbe yoluyla değiştirmeye çalışmak dokunulmazlık zırhına sığmaz" uyarısında bulundu.
"Devri Sabık Yaratmayacağız"
İktidara geldiklerinde intikamla hareket etmeyeceklerinin altını çizen Özel, "AK Parti'ye oy vereni, üye olanı asla suçlamayacağız. Ancak haysiyet cellatlığı yapanları, kanunsuz emir verenleri asla unutmayacağız" diyerek demokratik olgunluk mesajı verdi.
4 Mayıs Seferberliği ve İktidar Yolu
Özgür Özel, konuşmasının sonunda tüm Türkiye’yi kapsayacak büyük bir çalışma programının işaretini verdi: "Bu düzeni değiştirmek için millete bir sandık lazımdır. O sandık için sonuna kadar mücadele edeceğiz. Oy oy, sandık sandık kazanacağız. 4 Mayıs’ta CHP 81 ilde, 973 ilçede sahada olacak. Yolun sonu iktidardır!"