9 Temmuz 2026 Perşembe

14:01   FARUK MEHMET AKAR’DAN BILEN AILESINE TAZIYE   09:30   MERSIN’DE ALıŞVERIŞE ÇıKANLAR GÖZLERINE İNANAMADı! ALıŞVERIŞ MERKEZLERINDE NELER OLUYOR?   01:03   CHP AKDENIZ ÖRGÜTÜ, TBB BAŞKANı VAHAP SEÇER’I ZIYARET ETTI   22:09   ADD’DEN 24 TEMMUZ İÇIN ’LOZAN BAYRAMı’ ÇAĞRıSı   09:21   HÜRMÜZ’DE SAVAŞ ALARMı! ABD İRAN’DA 80’DEN FAZLA HEDEFI VURDU, TAHRAN’DAN KÖRFEZ’DEKI ABD ÜSLERINE FÜZE MISILLEMESI   09:12   NEFES KESEN PENALTıLAR SONUCU İSVIÇRE TARIH YAZDı! ARJANTIN’IN ÇEYREK FINALDEKI RAKIBI BELLI OLDU   09:10   MERSIN’DE EMEKLILERE DÜNYA EMEKLILER GÜNÜ SÜRPRIZI! EMEKLI EVLERI’NDE KUTLAMA COŞKUSU YAŞANDı   01:01   TARSUS MECLISI’NDEN KRITIK KARARLAR: KÜLTÜR MERKEZI, 800 BIN AVROLUK AB PROJESI VE ÇIFTÇIYE ZIRAI DRON DESTEĞI   10:59   ANKARA’DA YARDıM ETMEK İSTERKEN ŞIDDET İDDIASı: PSIKOLOGUN KAFEDE YAŞADıKLARı YARGıYA TAŞıNDı   10:30   MEZITLI’DE MECLIS TOPLANTıSıNA YOĞUN KATıLıM! VATANDAŞLARDAN BAŞKAN AHMET SERKAN TUNCER’E GÜÇLÜ DESTEK   09:50   MERSIN’DE OTELLERE YANGıN GÜVENLIĞI DENETIMI: İTFAIYE EKIPLERI TÜM SISTEMLERI TEK TEK KONTROL EDIYOR   16:50   DİSK VERGI DAIRESI ÖNÜNDEN SESLENDI: GELIRDE, VERGIDE, ÜLKEDE ADALET ISTIYORUZ   16:49   CASUSLUK DAVASı: CELSE ARASı DEĞIŞEN SAVCı, TÜM SANıKLARıN TUTUKLULUK HALLERININ DEVAMıNı ISTEDI   15:47   CHP YDK TEDBIR KARARLARıNA YAPıLAN ITIRAZLARı REDDETTI   15:44   İBB DAVASıNDA 62. GÜN: “SıRF İMAMOĞLU İNŞAAT’ıN GENEL MÜDÜRÜ OLMAM NEDENIYLE 16 AYDıR HAKSıZ YERE TUTUKLUYUM”   15:40   NATO GENEL SEKRETERI RUTTE: ANKARA ZIRVESI’NIN ODAĞı VERILEN TAAHHÜTLERIN HAYATA GEÇIRILMESI OLACAK   15:39   MERSIN’DE "5. ULUSLARARASı TARSUS FESTIVALI" IÇIN HAZıRLıKLAR SÜRÜYOR   10:50   YUMURTALıK’TA NELER OLUYOR? BAŞKAN ERDINÇ ALTıOK SAHAYA İNDI, İLÇENIN ÇEHRESI DEĞIŞIYOR!   09:41   1 SIMIT PARASıNA 3 ÇEŞIT SıCAK YEMEK! MERSIN’DE O PROJE 7 MILYON BARAJıNı AŞTı   11:01   SOSYAL MEDYADAN DUYURDULAR: AKADEMISYEN YAZARLAR SIBEL ÖZBUDUN VE TEMEL DEMIRER GÖZALTıNA ALıNDı!  
 
     
   

Mersin’de Yeni Kazanç Kapısı: Silifke’de İlk Hasat Başladı, Üreticiye Alternatif Gelir Müjdesi!


Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin tarımda fark yaratan ‘Enginar Yumrusu Dağıtımı Projesi’ ilk meyvelerini verdi. Silifke’de gerçekleşen ilk hasatla birlikte, az maliyetli ve yüksek getirili enginar üretimi, bölge çiftçisinin yeni gözdesi oldu.

 

Tarih : 4 Mayıs 2026 Pazartesi 09:32   Okunma : 910

MERSİN – Tarımsal kalkınmada üretici dostu hamleleriyle dikkat çeken Mersin Büyükşehir Belediyesi, kırsalda gelir kapılarını çeşitlendirmeye devam ediyor. Başkan Vahap Seçer’in vizyonuyla hayata geçirilen ve 2025 yılında ilk kez uygulanan ‘Demonstrasyon Amaçlı Enginar Yumrusu Dağıtımı Projesi’ kapsamında, Silifke Atakent’te ilk hasat heyecanı yaşandı.

Kimyasal İlaç Yok, Kazanç Çok!

Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanlığı koordinesinde yürütülen projede, enginarın bölge iklimine tam uyum sağlaması ve düşük işçilik maliyeti üreticiden tam not aldı. Ara tarım modeliyle yetiştirilen enginarlar, özellikle kimyasal ilaç gerektirmemesi ve sürdürülebilir bir üretim imkanı sunmasıyla öne çıkıyor. Sağlıklı ve katma değeri yüksek bu ürünün, Mersin tarımında yeni bir ekonomik güç olması hedefleniyor.

“Hedef: Daha Fazla Üretici, Daha Geniş Alan”

Hasat sürecini değerlendiren Ziraat Yüksek Mühendisi Aylin Kutlu, projenin temel amacının üreticiyi alternatif ve yüksek getirili ürünlerle tanıştırmak olduğunu vurguladı. Kutlu, "Elde ettiğimiz başarıyla, bu projeyi önümüzdeki dönemde daha geniş alanlara yaymayı ve daha fazla çiftçimize ulaşmayı temenni ediyoruz" diyerek belediyenin tarımsal desteğinin süreceğini belirtti.

Üreticiden Vahap Seçer’e Teşekkür: “Silifke’nin Enginar Festivali Neden Olmasın?”

Projeden faydalanan Silifkeli üretici Hamit Gönül, enginarın zahmetsiz ve kârlı bir ürün olduğunu belirterek şunları söyledi:

"Limon ve avokadonun yanına enginarı da ekledik. İşçiliği az, verimi yüksek. Çeşme’deki Enginar Festivali gibi bir organizasyon Silifke’de de olabilir. Bu destek ateşi Büyükşehir’den yandı, devamının geleceğine inanıyoruz."

Çiftçi Hayriye Gönül ise enginarın doğal yöntemlerle, sadece su ve hayvan gübresiyle yetiştiğine dikkat çekerek, sağladığı şifa ve kolay üretim imkanı için Büyükşehir Belediyesi’ne teşekkürlerini iletti.

Paylaş :
Etiketler :  #Mersin #VahapSeçer #MersinBüyükşehirBelediyesi #Tarım #EnginarHasadı #Silifke #KırsalKalkınma #Haber #SEO

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2026 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA