26 Ağustos 2026 Çarşamba

16:17   ROJIN KABAIŞ’IN AILESININ AVUKATı KARABULUT: “BULGULAR BAYıLTıLDıĞıNı VE SOLUNUMU FELÇ EDILEREK KATLEDILDIĞINI KANıTLAMAKTADıR”   16:16   AHMET ÖZER: “HAKKıMDAKI BU KARARı KESINLIKLE KABUL ETMIYORUZ”   16:15   ABD BAŞKANı TRUMP: İRAN’DA DEVASA BOYUTLARDA BIR INSANI KRIZ VAR VE HEMEN DURDURULMALı   16:14   DIYARBAKıR BAROSU’NDAN AMEDSPOR TRIBÜNLERINE YÖNELIK “SARı TORBA” EYLEMINE SUÇ DUYURUSU   14:37   İBB DAVASı’NDA 69’UNCU GÜN: SAVCı, EKREM İMAMOĞLU’NUN BABASı HAKKıNDA SUÇ DUYURUSU TALEP ETTI   14:36   DORUK MADENCILIK IŞÇISI KAYNAK: SAYıN CUMHURBAŞKANı SESIMIZI DUYUN. YOKSA CUMHURBAŞKANLıĞı’NA YÜRÜYECEĞIZ   13:35   ÖZGÜR ÖZEL, EYLEMDEKI MADENCILERI ZIYARET ETTI... “GÜCÜNÜZ HERKESE YETIYOR DA YıLDıZLAR SSS HOLDING’E NIYE YETMIYOR”   13:30   ÖZGÜR ÖZEL’DEN AZIZ İHSAN AKTAŞ TEPKISI: "ÖRGÜT DEYIP IKI YıL ZULMEDIP, ‘ÖRGÜT YOK’ DIYORSAN, BAŞTA ‘ÖRGÜT’ DIYENIN CEZALANDıRıLMASı LAZıM"   09:27   33 CAMIDE EŞ ZAMANLı PAYLAŞıM: MERSIN’DE KANDIL SIMIDI İKRAMı SÜRÜYOR   09:05   TARSUS BELEDIYESI’NDEN KENT GENELINDE KANDIL SIMIDI İKRAMı   09:03   ÖZGÜR ÖZEL LIDERLIĞINDEKI YENI PARTI GENEL MERKEZI AÇıLıYOR: TAŞıNMA VE TOPLANTı TAKVIMI BELLI OLDU   08:58   MERSIN BÜYÜKŞEHIR EV SAHIPLIĞINDE 16. PMOGENÇ YAZ KAMPı BAŞLADı: TEMA KURAKÇıL PEYZAJ   23:43   AZIZ İHSAN AKTAŞ DAVASıNDA FLAŞ KARARLAR! BELEDIYE BAŞKANLARıNDAN PEŞ PEŞE AÇıKLAMALAR   23:30   AZIZ İHSAN AKTAŞ DAVASıNDA FLAŞ KARAR: BEŞIKTAŞ, ADANA, SEYHAN VE CEYHAN BELEDIYE BAŞKANLARıNA HAPIS CEZASı!   23:08   SON DAKIKA: AZIZ İHSAN AKTAŞ DAVASıNDA CEZALAR YAĞDı! ZEYDAN KARALAR, OYA TEKIN VE UTKU CANER ÇAYKARA HAKKıNDA KARAR!   19:50   MEZITLI BELEDIYESI YÜZME KURSLARı 5. ETAP TAMAMLANDı: 1330 KIŞIYE SPOR İMKÂNı   19:43   CHP’LI GÜLCAN KıŞ VERILERI AÇıKLADı: DERDEST İCRA DOSYASı SAYıSı 26 MILYONA ULAŞTı   10:59   MERSIN BÜYÜKŞEHIR’DEN SANAYIYE DEV ASFALT HAMLESI: 3 BIN 200 TON SıCAK ASFALT SERILDI   10:48   AİHM’DEN OSMAN KAVALA HAKKıNDA KRITIK KARAR: GÖZLER YARıN STRAZBURG’A ÇEVRILDI!   10:45   EKREM İMAMOĞLU’NDAN CEZAEVINDEN DIKKAT ÇEKEN YAZı: ’TÜRKIYE HANGI ŞAFAĞA BAKACAK?’  
 
     
   

Özgür Özel’den Gündemi Sarsacak ‘WhatsApp’ Çıkışı: ’Silinen Mesajlar Geri Getirilsin, Her Şey Ortaya Çıkacak!’


CHP Lideri Özgür Özel, tutuklu eski Uşak Belediye Başkanı Özkan Yalım’ın "etkin pişmanlık" ifadesindeki iddialarına ve sosyal medyada yayılan WhatsApp ekran görüntülerine ilk kez bu kadar net yanıt verdi. Yalım’ın iddialarını sert bir dille yalanlayan Özel, "Telefonu incelensin, silinen mesajların ardındaki gerçek bizim lehimize" diyerek yargıyı göreve çağırdı. Özel ayrıca, AK Parti’ye geçen Burcu Köksal hakkında da çarpıcı bir kulis bilgisini paylaştı.

 

Tarih : 15 Mayıs 2026 Cuma 11:05   Okunma : 1329

 Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Özgür Özel, halktv.com.tr’ye yaptığı özel açıklamalarda, son günlerin en çok konuşulan iddialarına tek tek yanıt verdi. Tutuklu bulunan eski Uşak Belediye Başkanı Özkan Yalım’ın "etkin pişmanlık" ifadesinde yer alan iddiaların tamamının gerçek dışı olduğunu vurgulayan Özel, sosyal medyadaki WhatsApp ekran görüntüleri ve parti içi disiplin süreçlerine dair çarpıcı detaylar paylaştı.

"Silinen Mesajlarda Bizim Lehimize Bir Şey Var"

Sosyal medyada dolaşıma sokulan ve Özkan Yalım ile kendisi arasında geçtiği iddia edilen WhatsApp yazışmalarına değinen CHP Lideri Özgür Özel, avukatlarının harekete geçeceğini duyurdu. Yazışmaların tahrif edildiğini ve aradaki kritik mesajların silindiğini belirten Özel, şu ifadeleri kullandı:

"O yazışmalar bende yok, eski telefonumu devrederken WhatsApp’ımı tamamen kaldırmıştım. Ancak burada net bir oyun var; aradaki bazı mesajları silerek aleyhimize muğlak bir anlam yaratmaya çalışmışlar. Avukatlarımız İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’na başvuruyor. Özkan Yalım’ın telefonunun açılmasını, incelenmesini ve silinen mesajların geri getirilmesini talep edeceğiz. O mesajlar geri geldiğinde zaten parayla ilgili hiçbir bağın olmadığı, durumun bizim lehimize olduğu açıkça anlaşılacak."

"Bahçe Duvarına Para Bırakma İddiası Tamamen Hayal Ürünü"

Yalım’ın ifadesindeki "Parayı evin bahçesine attım, duvarın dibine koydum" şeklindeki iddialara da sert tepki gösteren Özel, lojistik olarak bunun imkansız olduğunu belirtti. Özel, "Benim evim 18 konutun yer aldığı kocası bir sitenin içinde. Yol üstündeki yüksek duvara en uzak evlerden biri benimki. Güya bana 'duvarın üstüne koy' demişim, o da koymuş. Varsa böyle bir yazışma, buyursunlar çıkarsınlar ortaya" dedi.

"Uşak’tan Genel Merkeze Somut Bir Şikayet Gelmedi"

2025 yılının Ağustos ayında Yalım hakkında genel merkeze şikayet ulaştığı ancak işlem yapılmadığı yönündeki iddiaları yalanlayan Özel, resmi ve somut hiçbir bildirimin olmadığını söyledi. Benzer durumlarda hızla hareket ettiklerini hatırlatan Özel, "Bize resmi veya yazılı 'Şu oluyor, şundan para alınıyor' şeklinde hiçbir şikayet gelmedi" şeklinde konuştu.

Kurultayda "İş Vaadiyle Oy" İddialarına Yanıt: "Mahkemeye Biz Başvurduk"

38’inci Olağan Kurultay’da bazı delegelerin çocuklarına iş vaat edilerek oy toplandığı öne sürülen iddiaları da çürüten Özel, iddiaya konu olan çocukların yaşlarının 5 ve 8 olduğunu, adı geçen bir diğer kadının ise çocuğunun bile bulunmadığını açıkladı. CHP olarak bu konunun araştırılmasını bizzat kendilerinin istediğini belirten Özel, "Mahkemede 'Delegelerin çocuklarını, kurultay öncesi ve sonrasını tarayın' diyen biziz. Bugüne kadar 12 şahit dinlendi, tek bir ispat sunulamadı" dedi.

"İhraç Sürecinde Geç Kalmadık, Tüzüğü Uyguladık"

AK Parti medyasının "Yalım’ı ihraç edemiyorlar" yönündeki eleştirilerine tüzük maddeleriyle yanıt veren Özel, sürecin hukuki takvime uygun ilerlediğini belirtti:

"Kesin ihraç talebiyle disipline sevk edildiği an, zaten o kişi partide atılmış muamelesi görür. Cezaevine tebligat gönderdik ve savunma süresinin dolduğu gün olağanüstü toplanarak 22 gün içinde kendisini ihraç ettik. Savunma bile yapmadı. Tüm partilerin tüzük hukuku böyledir."

Özkan Yalım Nasıl Aday Oldu?

Özkan Yalım'ın geçmişte ön seçimden birinci çıkarak milletvekili olduğunu, belediye başkanlığı sürecinde de yapılan tüm anketlerde ilk sırada çıktığını belirten Özel, "Uşak Milletvekilimiz Ali Karaoba başka bir sağ kökenli bürokrat isim önerdi, onu da ankete koyduk ancak yine Özkan Yalım yüksek çıktı. Adaylığı anket sonuçlarına göre belirlendi" dedi.

Burcu Köksal Hakkında Çarpıcı İddia: "Yüzde 100 Eminim..."

Geçtiğimiz günlerde AK Parti’ye katılan Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burcu Köksal ile beş ay önce yaptığı görüşmeyi de aktaran Özgür Özel, Köksal'a o dönem şu mesajları gönderdiğini açıkladı:

"Ona 'Yapma Burcu, Trikupis’in askerleri dediğin adamların yanına gideceksin' dedim. Ayrıca 'Eğer yolsuzluk meselesi kocanla ilgiliyse boşan, parti olarak sana sahip çıkarız' mesajını ilettim. O gün bu mesaja cevap vermedi. Vermedi ama ben yüzde 100 eminim, bu geçişin eşiyle ilgili bir mevzudan kaynaklandığına."

Paylaş :
Etiketler :  #ÖzgürÖzel #ÖzkanYalım #CHP #SiyasetHaberleri #WhatsAppİddiası #BurcuKöksal #SonDakika #Gündem

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2026 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA