26 Ağustos 2026 Çarşamba

16:17   ROJIN KABAIŞ’IN AILESININ AVUKATı KARABULUT: “BULGULAR BAYıLTıLDıĞıNı VE SOLUNUMU FELÇ EDILEREK KATLEDILDIĞINI KANıTLAMAKTADıR”   16:16   AHMET ÖZER: “HAKKıMDAKI BU KARARı KESINLIKLE KABUL ETMIYORUZ”   16:15   ABD BAŞKANı TRUMP: İRAN’DA DEVASA BOYUTLARDA BIR INSANI KRIZ VAR VE HEMEN DURDURULMALı   16:14   DIYARBAKıR BAROSU’NDAN AMEDSPOR TRIBÜNLERINE YÖNELIK “SARı TORBA” EYLEMINE SUÇ DUYURUSU   14:37   İBB DAVASı’NDA 69’UNCU GÜN: SAVCı, EKREM İMAMOĞLU’NUN BABASı HAKKıNDA SUÇ DUYURUSU TALEP ETTI   14:36   DORUK MADENCILIK IŞÇISI KAYNAK: SAYıN CUMHURBAŞKANı SESIMIZI DUYUN. YOKSA CUMHURBAŞKANLıĞı’NA YÜRÜYECEĞIZ   13:35   ÖZGÜR ÖZEL, EYLEMDEKI MADENCILERI ZIYARET ETTI... “GÜCÜNÜZ HERKESE YETIYOR DA YıLDıZLAR SSS HOLDING’E NIYE YETMIYOR”   13:30   ÖZGÜR ÖZEL’DEN AZIZ İHSAN AKTAŞ TEPKISI: "ÖRGÜT DEYIP IKI YıL ZULMEDIP, ‘ÖRGÜT YOK’ DIYORSAN, BAŞTA ‘ÖRGÜT’ DIYENIN CEZALANDıRıLMASı LAZıM"   09:27   33 CAMIDE EŞ ZAMANLı PAYLAŞıM: MERSIN’DE KANDIL SIMIDI İKRAMı SÜRÜYOR   09:05   TARSUS BELEDIYESI’NDEN KENT GENELINDE KANDIL SIMIDI İKRAMı   09:03   ÖZGÜR ÖZEL LIDERLIĞINDEKI YENI PARTI GENEL MERKEZI AÇıLıYOR: TAŞıNMA VE TOPLANTı TAKVIMI BELLI OLDU   08:58   MERSIN BÜYÜKŞEHIR EV SAHIPLIĞINDE 16. PMOGENÇ YAZ KAMPı BAŞLADı: TEMA KURAKÇıL PEYZAJ   23:43   AZIZ İHSAN AKTAŞ DAVASıNDA FLAŞ KARARLAR! BELEDIYE BAŞKANLARıNDAN PEŞ PEŞE AÇıKLAMALAR   23:30   AZIZ İHSAN AKTAŞ DAVASıNDA FLAŞ KARAR: BEŞIKTAŞ, ADANA, SEYHAN VE CEYHAN BELEDIYE BAŞKANLARıNA HAPIS CEZASı!   23:08   SON DAKIKA: AZIZ İHSAN AKTAŞ DAVASıNDA CEZALAR YAĞDı! ZEYDAN KARALAR, OYA TEKIN VE UTKU CANER ÇAYKARA HAKKıNDA KARAR!   19:50   MEZITLI BELEDIYESI YÜZME KURSLARı 5. ETAP TAMAMLANDı: 1330 KIŞIYE SPOR İMKÂNı   19:43   CHP’LI GÜLCAN KıŞ VERILERI AÇıKLADı: DERDEST İCRA DOSYASı SAYıSı 26 MILYONA ULAŞTı   10:59   MERSIN BÜYÜKŞEHIR’DEN SANAYIYE DEV ASFALT HAMLESI: 3 BIN 200 TON SıCAK ASFALT SERILDI   10:48   AİHM’DEN OSMAN KAVALA HAKKıNDA KRITIK KARAR: GÖZLER YARıN STRAZBURG’A ÇEVRILDI!   10:45   EKREM İMAMOĞLU’NDAN CEZAEVINDEN DIKKAT ÇEKEN YAZı: ’TÜRKIYE HANGI ŞAFAĞA BAKACAK?’  
 
     
   

Vahap Seçer’den CHP’deki ’Mutlak Butlan’ Krizine İlk Yorum: ’Tuzak Kuruluyor, Oyuna Gelmeyeceğiz!’


TBB ve Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, CHP Mut İlçe Başkanlığı’nda gündemi sarsacak açıklamalarda bulundu. ’Mutlak butlan’ tartışmaları üzerinden partinin karıştırılmak istendiğini belirten Seçer, "Amaç bizi birbirimize düşürmek. Bu süreçten çıkışın tek yolu birliktir" dedi.

 

Tarih : 6 Haziran 2026 Cumartesi 01:05   Okunma : 1246

Türkiye Belediyeler Birliği (TBB) ve Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Mut İlçe Başkanlığı’nda partililerle bir araya geldi. CHP Mersin Milletvekilleri Gülcan Kış ve Talat Dinçer ile CHP Mut İlçe Başkanı Abdurrahman Günay’ın da katıldığı ziyarette gündem, CHP içerisindeki son gelişmeler ve "mutlak butlan" tartışmalarıydı. Başkan Seçer, parti içi kriz görüntüsü verilerek CHP’nin itibarının zedelenmek istendiğini vurgulayarak sert uyarılarda bulundu.

"CHP Her Dönemde Sorunların Çözüm Anahtarı Oldu"

Konuşmasında CHP’nin köklü tarihine vurgu yapan Başkan Vahap Seçer, partinin savaş meydanlarında kurulan kadroların mirası olduğunu hatırlattı. Türkiye Cumhuriyeti'nin her kritik döneminde CHP'nin kurtarıcı rol üstlendiğini belirten Seçer, şu ifadeleri kullandı:

"CHP; Cumhuriyet’in kuruluşundan çok partili demokratik düzene geçişe, yaşanan siyasal krizlerden hükümet bunalımlarına kadar her yerde vardı. Biz daha dün kurulup bugün parlamentoda yerimizi almadık. Köklerimiz ulusal kurtuluş mücadelesine dayanıyor. Mücadeleyi de demokrasi uğruna her şeyi feda etmesini de iyi biliriz."

"Baskı ve Saldırılara Rağmen Hizmetler Aksamadı"

Son 1.5 yıldır CHP’li belediyelere ve başkanlarına yönelik ciddi bir baskı süreci yürütüldüğünü iddia eden Seçer, tutuklamalara ve görevden uzaklaştırmalara rağmen belediyelerin tıkır tıkır çalıştığını söyledi. Adana, İstanbul ve Antalya örneklerini veren Seçer, halka verilen görevleri en iyi şekilde yerine getirmek için fırtınalı süreçte dahi hizmetlerin eksiksiz sürdürüldüğünü belirtti.

"Yargıya Güven Cumhuriyet Tarihinin En Dip Noktasında"

Siyaset gündemini meşgul eden 'mutlak butlan' kararına sert tepki gösteren Başkan Seçer, yargının bir araç olarak kullanılmasının demokrasiye büyük zarar verdiğini savundu. Seçer, hukuki güvensizliğe dikkat çekerek şöyle konuştu:

"2 buçuk yıl önce yapılmış bir kurultay için bugün 'Yok sayıyoruz' deniyor. Bu mantıkla bakılırsa yarın derneklerin, kooperatiflerin ya da 3-4 yıl önce yapılan seçimlerin hiçbir kıymeti kalmaz. Vatandaş artık öyle bir noktaya geldi ki, yargı sistemine olan güven Cumhuriyet tarihinin en dip boyutlarına indi. Bu iktidar, fütursuzca yaptığı hukuk dışı uygulamalarla maalesef bu güvensizliği pekiştirdi."

"Kavga Edersek İktidarın Değirmenine Su Taşırız"

Parti içinde yaşanan son tartışmaların sadece bir "genel başkanlık yarışı" gibi sunulmasının arkasında art niyet arayan Seçer, asıl amacın CHP'yi toplum gözünde itibarsızlaştırmak olduğunu söyledi. Seçmen algısına vurgu yapan Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı, şu uyarılarda bulundu:

"Amaç; 'Mutlak butlanla CHP’yi karıştıralım, birbirlerine girsinler' algısı yaratmak. Biz kıyasıya kavga edersek, bize oy vermeyi düşünen kararsız seçmen 'Bunlar kendi içindeki sorunu nezaketle çözemiyor, ülkeyi nasıl yönetecek' der. Alkış almak için birbirimize yüksek dozda eleştirilerle bağırmayalım. Ayrılıp bölünürsek, yeni partiler kurulursa iktidarın değirmenine su taşımış oluruz. Bizim helal oylarımızla kasım kurultayında seçtiğimiz Genel Başkanımız Sayın Özgür Özel’dir. Seçilmiş genel başkan esas olandır ve bunu yüksek sesle söyleyeceğiz."

Çözüm Reçetesi: En Kısa Sürede Kurultay

Krizi aşmanın yolunun "uhulet ve suhuletle" (sakinlik ve kolaylıkla) hareket etmekten geçtiğini belirten Seçer, deneyimli siyasetçilerin elini taşın altına koyması gerektiğini söyledi. Amacın CHP'yi bir bütün olarak önümüzdeki seçimlere götürmek olduğunu ifade eden Seçer, "Bu tartışmaları sonlandırmak için mümkünse en kısa sürede partimizi genel başkanını ve organlarını seçeceği kurultaya taşımalıyız. Bu kriz sürecini başarıyla atlatacağımıza canı yürekten inanıyorum" diyerek sözlerini noktaladı.

"Mersin Halkı Vahap Başkan’dan Memnun"

Ziyarette söz alan CHP Mut İlçe Başkanı Abdurrahman Günay ise Büyükşehir Belediyesi'nin Mut ilçesinde yaptığı hizmetlerden duyulan memnuniyeti dile getirdi. Günay, "Vahap Başkanımızı Mersin halkı çok seviyor. Türkiye’deki tüm belediye başkanlarının birlik başkanı (TBB) seçilmesi de bizler için ayrı bir gurur kaynağıdır. Baskılar karşısında geri adım atmayacağız, yolumuz Mustafa Kemal Atatürk'ün yoludur" dedi.

Program, milletvekilleri Gülcan Kış ve Talat Dinçer’in partililere hitap etmesinin ardından son buldu.

Paylaş :
Etiketler :  #VahapSeçer #CHP #MersinBüyükşehirBelediyesi #MutlakButlan #ÖzgürÖzel #SiyasetHaberleri #MersinMut #TBB

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2026 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA