26 Ağustos 2026 Çarşamba

07:04   ÖZGÜR ÖZEL’DEN SIYASETTE ’YENI YÜRÜYÜŞ’ HAMLESI: İKTIDAR MESAJıYLA RESMI HESAPLARı DUYURDU!   01:01   MEHMET UÇUM’DAN AİHM’E REST..   16:17   ROJIN KABAIŞ’IN AILESININ AVUKATı KARABULUT: “BULGULAR BAYıLTıLDıĞıNı VE SOLUNUMU FELÇ EDILEREK KATLEDILDIĞINI KANıTLAMAKTADıR”   16:16   AHMET ÖZER: “HAKKıMDAKI BU KARARı KESINLIKLE KABUL ETMIYORUZ”   16:15   ABD BAŞKANı TRUMP: İRAN’DA DEVASA BOYUTLARDA BIR INSANI KRIZ VAR VE HEMEN DURDURULMALı   16:14   DIYARBAKıR BAROSU’NDAN AMEDSPOR TRIBÜNLERINE YÖNELIK “SARı TORBA” EYLEMINE SUÇ DUYURUSU   14:37   İBB DAVASı’NDA 69’UNCU GÜN: SAVCı, EKREM İMAMOĞLU’NUN BABASı HAKKıNDA SUÇ DUYURUSU TALEP ETTI   14:36   DORUK MADENCILIK IŞÇISI KAYNAK: SAYıN CUMHURBAŞKANı SESIMIZI DUYUN. YOKSA CUMHURBAŞKANLıĞı’NA YÜRÜYECEĞIZ   13:35   ÖZGÜR ÖZEL, EYLEMDEKI MADENCILERI ZIYARET ETTI... “GÜCÜNÜZ HERKESE YETIYOR DA YıLDıZLAR SSS HOLDING’E NIYE YETMIYOR”   13:30   ÖZGÜR ÖZEL’DEN AZIZ İHSAN AKTAŞ TEPKISI: "ÖRGÜT DEYIP IKI YıL ZULMEDIP, ‘ÖRGÜT YOK’ DIYORSAN, BAŞTA ‘ÖRGÜT’ DIYENIN CEZALANDıRıLMASı LAZıM"   09:27   33 CAMIDE EŞ ZAMANLı PAYLAŞıM: MERSIN’DE KANDIL SIMIDI İKRAMı SÜRÜYOR   09:05   TARSUS BELEDIYESI’NDEN KENT GENELINDE KANDIL SIMIDI İKRAMı   09:03   ÖZGÜR ÖZEL LIDERLIĞINDEKI YENI PARTI GENEL MERKEZI AÇıLıYOR: TAŞıNMA VE TOPLANTı TAKVIMI BELLI OLDU   08:58   MERSIN BÜYÜKŞEHIR EV SAHIPLIĞINDE 16. PMOGENÇ YAZ KAMPı BAŞLADı: TEMA KURAKÇıL PEYZAJ   23:43   AZIZ İHSAN AKTAŞ DAVASıNDA FLAŞ KARARLAR! BELEDIYE BAŞKANLARıNDAN PEŞ PEŞE AÇıKLAMALAR   23:30   AZIZ İHSAN AKTAŞ DAVASıNDA FLAŞ KARAR: BEŞIKTAŞ, ADANA, SEYHAN VE CEYHAN BELEDIYE BAŞKANLARıNA HAPIS CEZASı!   23:08   SON DAKIKA: AZIZ İHSAN AKTAŞ DAVASıNDA CEZALAR YAĞDı! ZEYDAN KARALAR, OYA TEKIN VE UTKU CANER ÇAYKARA HAKKıNDA KARAR!   19:50   MEZITLI BELEDIYESI YÜZME KURSLARı 5. ETAP TAMAMLANDı: 1330 KIŞIYE SPOR İMKÂNı   19:43   CHP’LI GÜLCAN KıŞ VERILERI AÇıKLADı: DERDEST İCRA DOSYASı SAYıSı 26 MILYONA ULAŞTı   10:59   MERSIN BÜYÜKŞEHIR’DEN SANAYIYE DEV ASFALT HAMLESI: 3 BIN 200 TON SıCAK ASFALT SERILDI  
 
     
   

Arzu Çerkezoğlu: “Demokrasi işçi sınıfının ekmeğidir, kırmızı çizgisidir”


DİSK 15-16 Haziran işçi direnişinin 56. yıl dönümünde, direniş sırasında 3 işçinin yaşamını yitirdiği Kadıköy’deki Yoğurtçu Parkı’nda anma gerçekleştirdi. DİSK Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu anmada yaptığı konuşmada demokrasi vurgusu yaptı. “Demokrasi işçi sınıfının ekmeğidir... Cumhuriyet ve demokrasi işçi sınıfının kırmızı çizgisidir” diyen Çerkezoğlu, “Mesele şu parti bu parti de değildir. Meselenin özü işçileri, emekçileri, emeklileri, gençleri, kadınları karar alma süreçlerinin dışına siyasetin dışına itmek istemeleridir. Egemenliğin kayıtsız şartsız millete ait olmadığı bir düzen işçi sınıfında, işçi sınıfının da güvende olmadığı bir düzendir. Ekmeğimize, emeğimize, haklarımıza sahip çıkacağız. Memlekete, demokrasiye, cumhuriyete sahip çıkacağız. Üreten biziz; biz durursak hayat durur, biz yürürsek yol olur” diye konuştu.

 

Tarih : 15 Haziran 2026 Pazartesi 19:13   Okunma : 999

Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK) 15-16 Haziran işçi direnişinin 56. yıl dönümünde Kadıköy’deki Yoğurtçu Parkı’nda anma gerçekleştirdi. DİSK Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu ve DİSK Yönetim Kurulu’nun katılımıyla gerçekleştirilen anmada 15-16 Haziran direnişinde yaşamını yitiren işçiler Yaşar Yıldırım, Mustafa Bayram ve Mehmet Gıdak karanfillerle anıldı.

DİSK Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu anmada gerçekleştirdiği konuşmada demokrasi vurgusunda bulundu. “Cumhuriyet ve demokrasi işçi sınıfının kırmızı çizgisidir” diyen Çerkezoğlu, “Mesele şu parti bu parti de değildir. Meselenin özü işçileri, emekçileri, emeklileri, gençleri, kadınları karar alma süreçlerinin dışına siyasetin dışına itmek istemeleridir. Egemenliğin kayıtsız şartsız millete ait olmadığı bir düzen işçi sınıfında, işçi sınıfının da güvende olmadığı bir düzendir. Bugün bize düşen görev çok açık nettir. Ekmeğimize, emeğimize, haklarımıza sahip çıkacağız. Memlekete, demokrasiye, cumhuriyete sahip çıkacağız. 56 yıl önce işçiler ayağa kalktı ve tarihin akışını değiştirdi. Bugün de bunu yapabilecek olan yine işçi sınıfıdır, örgütlü işçi sınıfıdır ve onun biricik örgütü DİSK’in çatısı altında buluşan, mücadeleyi büyüten işçi sınıfıdır. Fabrikalarda, atölyelerde, şantiyelerde, tersanelerde, AVM'lerde, plazalarda, belediyelerde, üreten biziz. Biz durursak hayat durur, biz yürürsek yol olur” ifadelerini kullandı.

"DEDİLER Kİ DİSK'İ YOK EDEMEZSEK BU DEVRAN DEĞİŞECEK"

Çerkezoğlu şöyle konuştu:

“Bundan tam 56 yıl önce ülkeyi yönetenler bir karar vermişti. Çok değil, 3 yıl önce bu ülkede Türkiye işçi sınıfının umudu olan DİSK kuruluşu, çok iyi bir ömür olmuştu. DİSK henüz 3 yaşında bir örgütken, Türkiye'nin dört bir yanında bütün iş kollarında Türkiye işçi sınıfıyla buluşuyor ve bu mücadeleyi büyütüyordu. Ve ülkeyi yönetenler dediler ki, DİSK'ı yok etmezsek işçiler daha fazla ücret alacak. Dediler ki, DİSK'i yok etmezsek işçiler söz ve karar hakkı kazanacak. Dediler ki, DİSK'ı yok edemezsek bu devran değişecek. Dediler ki, DİSK'i yok edemezsek işçiler söz ve karar hakkı kazanacak. Ve DİSK’i fiilen zayıflatmak, ortadan kaldırmak için harekete geçtiler. Bir yasa hazırladılar. Ama bu ülkenin işçileri de bir karar verdi, DİSK öncülüğünde direnmeye karar verdi. Bu yasaya karşı direnme kararı verdi. Eyleme çıkma kararı verdi. 100 binler ayağa kalktı. Fabrikalar boşaldı. İzmit'ten İstanbul'a kadar yollar işçilerle doldu taştı. İnsan selini önlemek için barikatlar kuruldu, köprüler kaldırıldı, kurşunlar sıkıldı. 3 işçi kardeşimiz, Yaşar Yıldırım, Mustafa Bayram ve Mehmet Kıdak tam da burada yaşamını yitirdi. Ama hiçbir güç işçilerin örgütlü mücadelesini durduramadı. Vurulduk, kırıldık ama yürüyüş durmadı. Ve en sonunda işçiler kazandı. Direnenler kazandı. DİSK kazandı. Bize bir şey öğretti o gün: Biz durursak hayat durur; biz yürürsek yol olur. Yeter ki örgütlü olalım. Yeter ki örgütlü mücadeleyi büyütelim.

"DEMOKRASİ İŞÇİ SINIFININ EKMEĞİDİR"

Demokrasinin olmadığı yerde emeğin hakları da olmaz. Ve demokrasi derken de sadece bir beş yılda bir gidip sandıkta oy kullanmayı anlamıyoruz. Tabii ki bu da dahil olmak üzere demokrasi hayatın her anında ve her alanında başta işçi sınıfı olmak üzere kadınların, gençlerin, işçilerin, emekçilerin, emeklilerin yani halkın karar alma süreçlerine katılabilmesidir. O nedenle demokrasi işçinin ekmeğidir diyoruz. Ama ülkeyi yönetenler işçiden, emekçiden, emekçiden, gençlerden, kadınlardan, halktan umudu kesmişler. Onların gündeminde bizler yokuz. Çünkü meşruiyeti bizden almıyorlar. Meşruiyeti halktan almıyorlar. Kendi meşruiyetlerini sermayeden, sermaye çevrelerinden, uluslararası güç odaklarından emperyalist merkezlerden alan bir iktidarın gündeminde, işçi, emekçi halk olmaz. Ama bilmiyorlar ki bu ülkenin gerçek sahibi bizleriz. Bu ülkenin gerçek sahibi işçilerdir, emekçilerdir. Bu ülkenin gerçek sahibi halktır. Egemenlik kayıtsız, şartsız milletindir yazıyor ya her yerde. Bu ülkenin geleceğine de biz karar vereceğiz.”

Çerkezoğlu’nun konuşmasının ardından 3 işçinin yaşamını yitirdiği noktaya karanfiller bırakıldı.

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2026 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA