23 Ekim 2026 Cuma

09:41   UZAKTAKI KÖYLERE MOBIL KUAFÖR DESTEĞI! BINLERCE VATANDAŞıN AYAĞıNA KADAR GITTI   09:34   MERSIN İŞ DÜNYASıNDA DEV BULUŞMA! VEYSEL SARı’DAN SANAYI SITESI MESAJı: ’ESNAF KALKıNMANıN FIDANLıĞıDıR’   09:30   İSTANBUL SIYASETINDE DEPREM: 23 YıLLıK PARTISIYLE YOLLARıNı AYıRDı, KADıKÖY’ÜN RENGINI DEĞIŞTIRDI!   10:59   ÇOCUKLARıN YETENEKLERI BU KAMPÜSLERDE KEŞFEDILIYOR: MERSIN BÜYÜKŞEHIR’DEN EĞITIMDE TAM FıRSAT EŞITLIĞI!   10:42   ’UCU NEREYE DOKUNURSA DOKUNSUN AÇıKLAYıN!’ CHP’LI ŞEVKIN’DEN FON SKANDALıNA SERT TEPKI   09:55   MESKİ’DEN DONDURUCU SOĞUKLAR ÖNCESI KRITIK UYARı! SAKıN SıCAK SU DÖKMEDEN OKUYUN   09:50   CHP’DE İHRAÇ DEPREMI VE SÜRPRIZ ZIYARET! KULISLER HAREKETLENDI: İBB DENGELERI VE MECLIS HESABı SıFıRLANDı   09:35   SIYARETTE BIR İLK: YENİ PARTI’DEN TABANA YAYıLAN ’İKTIDAR’ HAMLESI!   19:25   YENİ PARTI İSIM KRIZINDE AYM KARARıNı VERDI! YENILIK PARTISI’NIN İTIRAZıNA YÜKSEK MAHKEME’DEN RED   19:15   SÜRÜCÜLERE ÜST ÜSTE İKINCI İNDIRIM MÜJDESI: BENZINDE PEŞ PEŞE FIYAT DÜŞÜŞÜ!   19:05   SPK DUYURDU: ALNUS, BULLS VE PUSULA YATıRıM’ıN FAALIYETLERI GEÇICI OLARAK DURDURULDU   18:58   YÜZLERCE KIŞIYE İŞ KAPıSı AÇıLDı: MERSIN ESNAFıNıN DEV EĞITIM HAMLESI TÜRKIYE ZIRVESINDE!   17:10   MERSIN’E DEV KENT MEYDANı! MEZITLI ATATÜRK MAHALLESI’NDE 16 BIN METREKARELIK YEŞIL ALAN GELIYOR   16:30   DR. LEVENT UYSAL TBMM KONUŞMASı: HER TÜRK GENCI BIR MILLI SERVETTIR!   15:53   BALYANLıLAR DERNEĞI’NDEN YENI PARTI AKDENIZ İLÇE ÖRGÜTÜNE ZIYARET: GÜNDEM ÖN SEÇIM VE BÖLGE SIYASETI   15:46   SıNıFLARDA YENI DÖNEM BAŞLıYOR! MERSIN’DE ÖĞRETMENLER OYUNLA ÖĞRETIMI MASAL EVI’NDE DENEYIMLEDI   15:31   ATATÜRK’ÜN EN SEVDIĞI OPERA MERSIN’DE SAHNE ALıYOR: ’TOSCA’ BÜYÜLEMEYE GELIYOR!   10:40   HEM YURTTAŞA DESTEK HEM ESNAFA CAN SUYU: MERSIN HALK KART PROJESI 13 İLÇEDE DEVAM EDIYOR   10:30   ÖZGÜR ÖZEL’DEN AB BAŞKANı VON DER LEYEN’E SERT ’LIBYA’ TEPKISI: ’KIBIRLI TUTUMUNUZUN KARŞıSıNDAYıZ!’   09:25   DIKKAT! YAĞıŞ VE SIS BIRLIKTE GELIYOR: MGM İLLERI TEK TEK UYARDı  
 
     
   

Zonguldak’tan Dilovası işçi katliamı davasına destek: "İş cinayetleri kader değildir"


Çaycuma Çevre Gönüllüleri Platformu üyeleri, Kocaeli’nin Dilovası ilçesinde 8 Kasım 2025 tarihinde Ravive Kozmetik işyerinde meydana gelen patlama ve yangında yaşamını yitiren 7 işçinin ailelerine destek amacıyla basın açıklaması gerçekleştirdi.

 

Tarih : 20 Temmuz 2026 Pazartesi 16:42   Okunma : 964

Dilovası ilçesinde 8 Kasım 2025 tarihinde Ravive Kozmetik işyerinde meydana gelen patlama ve yangında yaşamını yitirenlerin ailelerine destek amaçlı Çaycuma ilçesinde Çaycuma Çevre Gönüllüleri Platformu üyeleri eylem düzenledi.

Eylemciler "Dilovası'nda ölen yalnız işçiler değil, adalettir", "Dilovası için adalet, herkes için adalet", "Sessizlik öldürür, dayanışma yaşatır" ve "Çocuk işçiler son bulsun" yazılı pankartlar taşıdı.

Platform Yürütme Kurulu Üyesi Züleyha Nur, burada yaptığı açıklamada, Dilovası’nda yaşamını yitiren işçilerin ailelerine destek olmak amacıyla bir araya geldiklerini söyledi.

Çevre hakkı ile yaşam hakkının birbirinden ayrı düşünülemeyeceğini dile getiren Nur, “Sağlıklı bir çevrede yaşama hakkını savunurken, emekçilerin yaşam hakkını da aynı kararlılıkla savunmaya devam edeceğiz” dedi.

Platform Yürütme Kurulu Üyesi Nedime Ermişoğlu ise yarın görülecek dava öncesinde adalet talebini büyütmek, yaşamını yitiren işçilerin ailelerinin yanında olduklarını göstermek ve iş cinayetlerinin kader olmadığını vurgulamak amacıyla açıklama yaptıklarını belirtti.

Kocaeli'nin Dilovası ilçesinde faaliyet gösteren Ravive Kozmetik işyerinde 8 Kasım 2025 tarihinde meydana gelen patlama ve yangında yedi işçinin yaşamını yitirdiğini hatırlatan Ermişoğlu, dosyada yer alan bilgilere göre olayın önlenebilir nitelikte olduğuna ilişkin ciddi iddiaların bulunduğunu ifade etti.

İş sağlığı ve güvenliği önlemlerinin alınmadığı, denetimlerin yetersiz kaldığı ve ihmaller zincirinin bu büyük acıya yol açtığı yönündeki iddiaların yargı sürecinde ortaya çıkarılması gerektiğini belirten Ermişoğlu, Dilovası'nda adaletin sağlanmasının yalnızca yaşamını yitiren işçiler için değil, Türkiye'nin dört bir yanında alın teriyle çalışan milyonlarca emekçi için umut olacağını vurguladı.

“GERÇEK SORUMLULUK ZİNCİRİ ORTAYA ÇIKARILMALI”

Ermişoğlu, Dilovası’nda tüm sorumlularının, kamu görevlileri de dahil olmak üzere eksiksiz biçimde yargılanmasını, gerçek sorumluluk zincirinin ortaya çıkarılmasını, hiçbir ihmalin cezasız bırakılmamasını, iş cinayetlerine yol açan cezasızlık politikalarına son verilmesini ve işçilerin yaşam hakkını güvence altına alacak etkin denetimlerle iş güvenliği önlemlerinin eksiksiz uygulanmasını talep ettiklerini bildirdi.

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2026 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA