15 Eylül 2026 Salı

16:46   ANKARA MERKEZLI 15 ILDE FETÖ OPERASYONU: 26 ŞÜPHELI YAKALANDı   16:43   YENİ PARTI, ISIM DEĞIŞIKLIĞI IÇIN AYM KARARıNı BEKLEYECEK   16:41   AYLIN NAZLıAKA: LGBTİ+ OLMAK, HAK TEMELLI ÖRGÜTLENMEK SUÇ DEĞILDIR   16:39   İBB DAVASı’NDA 81’INCI GÜN... İMAMOĞLU’NDAN SAVCıNıN AKHAN’A SORUSUNA TEPKI   15:15   TGC: GAZETECI SELAHATTIN GÜNDAY SERBEST BıRAKıLMALı   15:14   SEYIT ASLAN: "KIMLIĞI MEÇHUL BIR ’ITIRAFÇı’ BEYANıNA DAYANARAK 10 KENTTE BASKıN DÜZENLENMESI SARAY REJIMININ YARATTıĞı GARABETIN ÇARPıCı BIR GÖSTERGESIDIR"   15:12   TÜLAY HATIMOĞULLARı: "BARıŞıN DILI ILE BASKıNıN PRATIĞI YAN YANA DURAMAZ"   13:11   İZMIR’DEKI EYLEMDE GÖZALTıNA ALıNAN AVUKAT SERBEST BıRAKıLDı... BARO BAŞKANı YıLMAZ: "ASLA SESIMIZI KıSAMAYACAKSıNıZ"   13:08   ADALET BAKANı GÜRLEK, IŞ DÜNYASı TEMSILCILERIYLE BIR ARAYA GELDI   13:04   İYİ PARTI’DEN İMRALı’YA VILLA YAPıLMASıNA ILIŞKIN "SATıLıK BAHÇELI VILLA" BAŞLıKLı TEPKI VIDEOSU   10:01   ’CHP’YI DAĞıTTıLAR AMA RAHATLAYAMADıLAR!’ TKP LIDERI KEMAL OKUYAN’DAN SIYASETTE EZBER BOZAN ANALIZ   09:40   100 TL ILE 41 LITREDEN 1 LITREYE: ’GÜLCAN KıŞ’TAN AKARYAKıT ZAMMıNA SERT TEPKI’   09:05   ANADOLU SANAYISINDE ’ARACı’ DÖNEMI BITIYOR: ÜRETICININ ULUSAL PAZARA ERIŞIMINDEKI DEV ENGEL AŞıLDı!   08:40   MOTORINE 6,62 TL’LIK DEV ZAM POMPADAN KAÇAMADı! LITRESI 100 LIRAYA DAYANDı: DEPOYU FULLEMEK 40 BIN LIRA OLDU!   08:31   DİSK BASıN-İŞ’TEN ÇOK SERT ’SOSYAL MEDYA’ TEPKISI: ’ERIŞIM ENGELLERI SANSÜRÜ KURUMSALLAŞTıRDı!’   08:26   AÇıKLANAN DTÖ KARARı ŞOK ETKISI YARATTı: TÜRKIYE’YE YıLLıK FATURASı EN AZ 100 MILYON DOLAR!   01:01   MERSIN MECLISI’NDE KRITIK TOPLANTı: 110 BIN ÖĞRENCIYE DEV DESTEK VE KENT GÜNDEMINI DEĞIŞTIRECEK KARARLAR!   18:19   OKULLARıN AÇıLMASıYLA HAREKETE GEÇTILER! ERDEMLI’DE KANTINLERDE SıKı DENETIM SÜRÜYOR   17:59   VELILER ŞOKTA: DEVLET OKULUNDA BIR ÇOCUĞUN BAŞLANGıÇ MALIYETI 80 BIN LIRAYı AŞTı!   17:51   AKMİB’DEN AĞUSTOSTA İHRACAT REKORU! 3 SAÇ AYAĞıNDA ROTA DEĞIŞTI: LATIN AMERIKA’DAN ŞAM’A YENI TICARET KÖPRÜSÜ  
 
     
   

Prens Harry, Daily Mail yayıncısının milyonlarca sterlinlik dava masraflarını ödeyecek


Prens Harry, Elton John, Elizabeth Hurley ve diğer tanınmış isimler, Daily Mail’in yayıncısı Associated Newspapers’a karşı açtıkları özel hayatın gizliliği davasını kaybetmelerinin ardından 34,5 milyon sterline ulaşan hukuk giderlerinin bir bölümünü ödeme riskiyle karşı karşıya kaldı. Yayıncı 10 milyon sterlinlik ara ödeme talep ederken, davacılar 8 milyon sterlin önerdi. Ödenecek nihai tutara mahkeme karar verecek.

 

Tarih : 31 Temmuz 2026 Cuma 14:48   Okunma : 681

Eşi Meghan Markle ile 2020’de İngiliz Kraliyet Ailesi’nin resmi görevinden çekilen ve Sussex Dükü unvanını kullanmayı sürdüren Prens Harry, ailesiyle ABD’nin California eyaletine yerleşmişti. Harry, 2022’de Daily Mail’in yayıncısına karşı açtığı özel hayatın gizliliği davasını kaybetmesinin ardından, dün diğer davacılarla birlikte 34,5 milyon sterline ulaşan hukuk giderlerinin bir bölümünü kişisel olarak ödeme riskiyle karşı karşıya kaldı.

Prens Harry, şarkıcı Elton John, oyuncu Elizabeth Hurley ve Barones Doreen Lawrence’ın da aralarında bulunduğu davacılar, Daily Mail ve Mail on Sunday’in telefon dinleme ve diğer hukuka aykırı bilgi toplama yöntemleri kullandığı iddiasıyla 6 Ekim 2022’de dava açmıştı.

Londra Yüksek Mahkemesi, 11 haftalık yargılamanın ardından davacıların kendileri hakkında yayımlanan bilgilerin yasa dışı yollarla elde edildiğini kanıtlayamadığına hükmetti. Mahkeme, yalnızca şüphenin iddiaların kabul edilmesi için yeterli olmadığını belirterek davaları reddetti.

Associated Newspapers yayıncılık şirketi, kararın gazeteler, gazeteciler ve olarak özgür basın açısından zafer olduğunu açıkladı. Harry ise kararın ardından yaptığı açıklamada hükmü "tam ve açık bir aklama girişimi" olarak nitelendirdi.

Mahkemede Associated’ın hukuk giderlerinin 34,5 milyon sterline ulaştığı, davacıların sigortasının ise yaklaşık 16 milyon sterlinlik kısmı karşıladığı belirtildi. Yayıncının avukatı, giderlerin tam tazmin esasıyla ödenmesini istedi.

Davacıların avukatı ise mahkemeye sunduğu beyanlarda faturayı "göz yaşartıcı" olarak nitelendirdi ve giderlerin onaylanan bütçeyi aştığını savundu. Nihai ödeme miktarı ve davacıların sigorta teminatını aşan giderlerden ne ölçüde kişisel olarak sorumlu olacağı henüz karara bağlanmadı.

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2026 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA