2 Ağustos 2026 Pazar

09:45   MERSIN’DE MINIK MUCITLERDEN BÜYÜK BAŞARı: RUBIK KÜP ÇÖZEN ROBOT TASARLADıLAR   09:40   VATANDAŞıN BANKA BORCU 7 TRILYON LIRAYı AŞTı! İCRA DOSYALARıNDA REKOR ARTıŞ   01:20   ANKARA’DAKI DEV EKONOMI ZIRVESINE USİAD DAMGASı: NEVAF KıLıÇ’TAN MERSIN, ERBIL VE BAĞDAT İÇIN STRATEJIK ÇAĞRı!   01:12   ÖZGÜR ÖZEL SIYASETTE KARTLARı YENIDEN DAĞıTTı: ’GEMILERI YAKTıM, ŞANTAJ ÇARKı DÖNÜYOR!’   01:01   YENİ PARTI LIDERI ÖZEL’DEN BEYLIKDÜZÜ’NDE TARIHI KONUŞMA   16:22   CHP İSTANBUL İL BAŞKANı GÜRSEL TEKIN’DEN SON DAKIKA AÇıKLAMALARı: GÖREVDEN ALıNACAK Mı, KAYYıM SÜRECI NE ZAMAN BITIYOR?   10:04   MERSIN’DE ÇOCUKLAR İÇIN ÜCRETSIZ FıRSAT! YAZ TATILINDE İLGI ODAĞı OLDU: HEM EĞLENIYORLAR HEM ÖĞRENIYORLAR   01:55   TAM HASAT ZAMANı İTHALAT KARARı ÇIFTÇIYI BITIRDI! SEMIH PALAMUT’TAN İKTIDARA YANLıŞ TARıM POLITIKASı TEPKISI   16:14   EMEKLILERDEN, FARUK ÇELIK’IN "İNTIBAK YASASı" AÇıKLAMASıNA TEPKI: "KENDI ÇıKARDıĞı YASANıN DOĞRU OLMADıĞıNı SÖYLÜYOR"   16:09   GÜLISTAN DOKU SORUŞTURMASıNDA BEŞ POLIS DAHA TUTUKLANDı   16:08   OSMANIYE’NIN CEBEL YAYLASı’NDA ORMAN YANGıNı ÇıKTı   16:08   BAKAN ŞIMŞEK: "İKINCI ÇEYREKTE YıLLıKLANDıRıLMıŞ TURIZM GELIRI 65,2 MILYAR DOLAR ILE 2025 SEVIYESINI KORUDU"   14:57   ÖRÜMCEK ADAM: YEPYENI BIR GÜN... EFSANE KAHRAMAN ŞIMDI MCDONALD’S TÜRKIYE’DE   14:56   DEMIRTAŞ’TAN NARIN GÜRAN CINAYETI AÇıKLAMASı: "ANNE, AĞABEY VE AMCANıN AĞıRLAŞTıRıLMıŞ MÜEBBET HAPIS CEZASıNA ÇARPTıRıLMALARı TAM BIR HUKUK FACIASıDıR"   14:54   CHP BAFRA ILÇE ÖRGÜTÜ YENİ PARTI’YE KATıLDı   14:48   PRENS HARRY, DAILY MAIL YAYıNCıSıNıN MILYONLARCA STERLINLIK DAVA MASRAFLARıNı ÖDEYECEK   11:54   AKDENIZ’DE DIKKAT ÇEKEN SEFERBERLIK!   11:26   TARSUS VE ÇAMLıYAYLA ÇIFTÇISINE DEV DESTEK: ÜRÜN ZAYIATıNı BITIRECEK YÖNTEM SAHADA!   10:20   TARSUS’TA YıLLARDıR BEKLENEN AN GELDI! İSMETPAŞA’DA TARIHI DÖNÜŞÜM İÇIN İLK BUTONA BASıLDı   09:35   CHP’LI DR. MÜZEYYEN ŞEVKIN TBMM’DE RAKAMLARLA DEHŞETI AÇıKLADı: ’SON 25 YıLDA 386 BIN RUHSAT VERILDI!’  
 
     
   

Ankara’daki Dev Ekonomi Zirvesine USİAD Damgası: Nevaf Kılıç’tan Mersin, Erbil ve Bağdat İçin Stratejik Çağrı!


Uluslararası Sanayiciler ve İş İnsanları Derneği (USİAD) Genel Başkanı Nevaf Kılıç, Ticaret Bakanı Prof. Dr. Ömer Bolat ve Irak heyetinin katıldığı kritik zirvede Türk iş dünyasının sesi oldu. Sınır kapılarındaki vergi eşitliğinden 19 ile kesintisiz lojistik erişimine, Mersin-Erbil-Bağdat uçuş hatlarından bürokratik engellerin kaldırılmasına kadar stratejik hedefleri açıklayan Kılıç, bölgesel ticaretin kaderini değiştirecek yol haritasını sundu.

 

Tarih : 2 Ağustos 2026 Pazar 01:20   Okunma : 230

Türkiye ile Irak arasındaki ekonomik entegrasyonu en üst seviyeye taşımayı hedefleyen Ankara'daki Türkiye-Irak İş İnsanları Yuvarlak Masa Toplantısı, iki ülkenin dev isimlerini buluşturdu. Ticaret Bakanı Prof. Dr. Ömer Bolat, Irak Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Dr. Fuad Hüseyin, Irak Ticaret ile Ulaştırma Bakanları, DEİK Başkanı ve önceki dönem Ekonomi Bakanı Lütfi Elvan’ın katıldığı zirvede, USİAD Genel Başkanı Nevaf Kılıç Türk iş insanlarının sahada yaşadığı tıkanıklıkları ve çözüm yollarını üst düzey yetkililere iletti.

"19 İle Kesintisiz Erişim ve Vergi Adaleti Şart"

Türkiye’nin ihracat ve lojistik gücünü artıracak hamlelerin altını çizen Nevaf Kılıç, Türk plakalı ticari araçların yalnızca Irak Kürt Bölgesel Yönetimi sınırında kalmaması gerektiğine dikkat çekti. Araçların Irak’ın 19 iline serbest ve kesintisiz ulaşımının ticaret hacminde patlama yaratacağını belirten Kılıç, Zaho İbrahim Halil Sınır Kapısı’ndaki gümrük vergilerinin tüm sınır kapılarında eşitlenmesinin rekabet adaletini sağlayacağını vurguladı.

Mersin'den Erbil ve Bağdat'a Doğrudan Uçuş Vizyonu

Bölgesel kalkınmanın ve yatırım trafiğinin anahtarının ulaşım altyapısı olduğunu belirten USİAD Lideri Nevaf Kılıç, Mersin ile Erbil ve Bağdat arasında doğrudan uçuşların yeniden başlatılması için çağrıda bulundu. Ulaşım kolaylığının sadece ticareti değil, turizm ve yatırım ortaklıklarını da ivmelendireceğini ifade etti.

"İş dünyasının beklentilerinin karşılanması, lojistik engellerin azaltılması ve bürokrasinin sadeleştirilmesi her iki ülkeye de devasa ekonomik kazanımlar sağlayacaktır. USİAD olarak Türkiye'nin bölgesel ticaret gücünü zirveye taşıyacak her adımı kararlılıkla takip edeceğiz."

Paylaş :
Etiketler :  #USİAD #NevafKılıç #TürkiyeIrakTicareti #EkonomiZirvesi #Lojistik #Mersin #Bağdat #Erbil #TicaretBakanlığı #İhracat #BölgeselKalkınma

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2026 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA