20 Ağustos 2026 Perşembe

15:42   GALATASARAY, ALEKSEI BATRAKOV IÇIN RESMI GÖRÜŞMELERE BAŞLADı   15:41   DEM PARTI’DEN “DIYARBAKıR’DA DÖRT BELEDIYE EŞ BAŞKANı GÖREVDEN ALıNDı” HABERLERINE YALANLAMA   15:37   İBB DAVASı’NDA 68’INCI GÜN... ERDAL CELAL AKSOY: “O TARIHTE İSTANBUL’DA DEĞILDIM”   13:26   MELIH MERIÇ SAĞLıK DURUMU HAKKıNDA AÇıKLAMA: ZIYARETÇI KABUL EDILMIYOR   13:23   GENELKURMAY BAŞKANı BAYRAKTAROĞLU, NATO GENELKURMAY BAŞKANLARı TOPLANTıSıNA KATıLDı   13:22   BAKAN ŞIMŞEK: MAZOTTA EŞEL MOBIL ILE KÜRESEL ŞOKUN VATANDAŞLARA YANSıMASıNı SıNıRLıYORUZ   10:20   AKDENIZ SAHILINDE REKOR PEDAL: GENÇLERIN YENI GÖZDESI MERBİS 50 BIN ÜYEYE ULAŞTı   10:15   ÇERÇEVE YASA’DA TARIHI DÖNEMEÇ: 4 BIN KIŞIYE TAHLIYE YOLU AÇıLıYOR, SIYASETTE YENI DÖNEM BAŞLıYOR   09:52   MERSIN ÜNIVERSITESI ÖĞRENCILERINE MÜJDE: İŞKUR KAMPÜS NOKTASı KURULDU!   09:30   AYDıNCıK’TA SıNAVLARA HAZıRLANAN GENÇLERE DEV DESTEK: EVDE ÇALıŞAMAYAN ÖĞRENCILERIN YENI ROTASı BELLI OLDU!   03:31   YENİ PARTI’DEN ÇEKMEKÖY’DE ’SIYASI ÇÖKME’ VE ’KUMPAS’ TEPKISI: ’MILLET İRADESINE DÜRBÜNLE BILE ADALET GÖRÜNMÜYOR!’   16:53   YENİ PARTI SÖZCÜSÜ ZEYNEL EMRE, PARTISININ KURULTAY TAKVIMINI AÇıKLADı   16:51   GAZILERIN İÇIŞLERI BAKANLıĞı’NA YÜRÜMESINE IZIN VERILMIYOR... BAZı GAZILER FENALAŞTı   16:49   YENİ PARTILI BAKAN’DAN, GAZI VE ŞEHIT YAKıNLARıNA YÖNELIK POLIS MÜDAHALESINE TEPKI: GAZININ SESINI KAPATAMAZSıNıZ   16:48   MADENCILERIN ENERJI VE TABII KAYNAKLAR BAKANLıĞı ÖNÜNDEKI EYLEMI 10’UNCU GÜNÜNDE   16:47   YENİ PARTI İZMIR MILLETVEKILI ARSLAN: "CHP’LI MECLIS ÜYESININ SEÇIMIN HEMEN ARDıNDAN AKP ILÇE BINASıNDA NE IŞI VAR?"   14:42   GAZILER GÜVENPARK’TAN ÇıKARıLDı... CHP SÖZCÜSÜ SARı: "TOPLUMSAL VICDAN, HAK ISTEYENLERIN KARŞıSıNA BARIYER KONULDUĞUNDA NEREDE DURDUĞUMUZLA ÖLÇÜLÜR"   14:40   TÜLAY HATIMOĞULLARı, MURAT ÇEPNI’YI SILIVRI CEZAEVI’NDE ZIYARET EDECEK   14:40   ŞEHIT AILELERI VE GAZILER DERNEĞI GENEL BAŞKANı ÇERÇIOĞLU: “GAZILER OLARAK REHIN ALıNDıK”   13:37   TANRıKULU’NDAN DICLE ÜNIVERSITESI’NE ’SENDIKAL BASKı’ UYARıSı: "İŞÇILERIN ÜYELIKTEN ISTIFAYA ZORLANMASı KABUL EDILEMEZ"  
 
     
   

Bakan Işıkhan: "İşsizlik oranı 2005 yılından itibaren en düşük seviyesine geriledi"


Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, bu yılın ikinci çeyreğinde işsizlik oranının bir önceki çeyreğe göre 0,3 puan azalarak yüzde 7,9’a gerilediğini belirterek, "2005 yılından itibaren çeyreklik bazda en düşük seviyesine geriledi" dedi.

 

Tarih : 19 Ağustos 2026 Çarşamba 13:35   Okunma : 504

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, sosyal medya hesabından işsizlik ve istihdam verilerine ilişkin açıklama yaptı. Işıkhan, işsizlik oranının bu yılın ikinci çeyreğinde bir önceki çeyreğe göre 0,3 puan azalışla yüzde 7,9 olarak gerçekleştiğini belirterek, "2005 yılından itibaren çeyreklik bazda en düşük seviyesine geriledi" dedi.

Genç işsizliğindeki gerilemeye de dikkat çeken Işıkhan, "15-24 yaş grubunu kapsayan gençlerde işsizlik oranı, 1 puanlık azalış ile yüzde 13,9 oldu. Böylelikle 2005 yılından bugüne en düşük seviyesine geriledi. Gençlerimizin işgücüne katılımı kolaylaştıracak, eğitim-istihdam bağlantısını güçlendirecek uygulamalarımızı hayata geçirmeye devam edeceğiz. İstihdam sayımız; ikinci çeyrekte 155 bin kişi artarak 32 milyon 479 bin kişi; istihdam oranımız ise 0,1 puanlık artış ile yüzde 48,5 oldu" ifadelerini kullandı.

Işıkhan, işgücünün aynı dönemde 35 milyon 278 bin kişi, işgücüne katılma oranının ise yüzde 52,7 olarak gerçekleştiğini kaydetti. Işıkhan, "Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın liderliğinde çalışma hayatımızı güçlendirmek için uyguladığımız programların olumlu sonuçlarını almayı sürdüreceğiz. İşçi-işveren-kamu olarak tüm kesimlerin desteğiyle İstihdamın Yüzyılı'nı inşa edeceğiz" dedi.

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2026 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA