13 Ekim 2026 Salı

09:30   MERSIN’DE ŞIDDETLI SAĞANAK ALARMı: BÜYÜKŞEHIR VE MESKİ ÖNLEMLERI ARTıRDı!   21:46   CHP AKDENIZ İLÇE BAŞKANı SEMIH PALAMUT’TAN ISıNMA DESTEĞI ÇAĞRıSı: ’SOSYAL YARDıMLAR GÜNCELLENMELI’   21:25   MERSIN YENIŞEHIR VE MEZITLI BELEDIYELERINDE BAŞKAN VEKILI SEÇIMI YAPıLDı: İŞTE YENI BAŞKAN VEKILLERI!   21:21   SARı-KıRMıZıLıLARDA DEV KAPıŞMA ÖNCESI SON DÜZLÜK! KEMERBURGAZ’DA KRITIK TAKTIK PROVASı   20:51   ’GÖKHAN GÜNAYDıN’DAN SERT ÇıKıŞ: ’BANKER KASTELLI’NIN 6 KATıNı GÖTÜRDÜLER!’   20:04   MERSIN BÜYÜKŞEHIR’DEN YAŞ ALMıŞ BIREYLERE TAM DESTEK   19:51   HUKUK FAKÜLTELERINDE DEVAM ZORUNLULUĞU MAĞDURIYETI: MEB VE YÖK’E DERSI TEKRAR ETME TEPKISI   15:45   MERSIN BÜYÜKŞEHIR MECLISI’NDE SıCAK SAATLER! VAHAP SEÇER VE İLÇE BAŞKANLARı HAKKıNDAKI KARAR SONRASı İLK AÇıKLAMA   15:40   CHP MERSIN’DE YENI DÖNEM: MEZITLI VE YENIŞEHIR BELEDIYE BAŞKAN VEKILI ADAYLARı BELLI OLDU   10:05   MESKİ’DEN AYDıNCıK’A DEV ALTYAPı HAMLESI: YENI MAHALLE KESINTISIZ İÇME SUYUNA KAVUŞTU   09:50   METEOROLOJI’DEN ÇIFTE ALARM! HAVA SıCAKLıĞı DÜŞÜYOR, YAĞMUR VE TOZ TAŞıNıMı GELIYOR: HANGI İLLER RISK ALTıNDA?   03:45   BEŞIKTAŞ EVINDE HATA YAPMADı! SÜPER LIG’DE ZIRVE HATTı ALEV ALDı   01:01   ’ZOR GÜNLERI BIRLIKTE ATLATACAĞıZ!’ İBB BAŞKAN VEKILI NURI ASLAN MERSIN’DE DAYANıŞMA MESAJı VERDI   15:30   YUMURTALıK’ıN YÖRESEL LEZZETLERI VE TARIHI 10. ADANA LEZZET FESTIVALI’NE DAMGA VURDU   14:58   MERSIN BÜYÜKŞEHIR’DEN İŞ BULMAYı KOLAYLAŞTıRAN KURS: YAPAY ZEKA VE YAZıLıM EĞITIMI BAŞLADı   13:50   ADANA’DA MIMARLıK SıNıRLARı AŞıYOR: 3. ADANA MIMARLıK FESTIVALI KAPıLARıNı AÇıYOR!   13:38   AKMİB’DEN 9 AYDA 4,63 MILYAR DOLARLıK İHRACAT: KIMYA DEVLERI AVRUPA VE KUZEY AFRIKA’Yı SALLADı   12:22   AKDENIZ BELEDIYE SPOR YENI SEZONA İDDIALı HAZıRLANıYOR: BAŞKAN KARAMEHMETOĞLU’NDAN TAKıMA MORAL ZIYARETI   11:20   MERSIN’DE YÜZLERI GÜLDÜREN DEV HIZMET: 9 AYDA BINLERCE AILEYE ’NEFES’ OLDULAR!   09:58   ÖZGÜR ÖZEL’DEN ÇARPıCı ÇıKıŞ: ’HıRSıZA DEĞIL MAĞDURA HESAP SORAN ANLAYıŞA TESLIM OLMAM!’  
 
     
   

Mersin Büyükşehir’den Kadınlara Ücretsiz Pilates Kursu: Başvurular Nasıl Yapılır?


Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin kadınlara yönelik başlattığı ücretsiz pilates ve reformer kursları büyük ilgi görüyor. Bel, boyun ve omurga rahatsızlığı olan vatandaşların da yoğun ilgi gösterdiği 12 haftalık eğitimlerde kadınlar, uzman eğitmenler eşliğinde form tutuyor.

 

Tarih : 4 Eylül 2026 Cuma 10:10   Okunma : 1307

Mersin Büyükşehir Belediyesi, kadınların sağlıklı bir yaşam sürmelerini desteklemek ve sporu herkes için erişilebilir kılmak amacıyla yürüttüğü ücretsiz pilates kurslarına kesintisiz devam ediyor. 18-65 yaş aralığındaki kadınların yoğun katılım gösterdiği programda, 55 yaş ve üzeri vatandaşlar için de yaş grubunun ihtiyaçlarına özel antrenmanlar uygulanıyor.

İki ayrı etap şeklinde planlanan 12 haftalık eğitim maratonunda kursiyerler, haftada bir gün mat, bir gün ise reformer (aletli) pilates yaparak tüm kas gruplarını çalıştırma imkânı buluyor. Uzman antrenörler gözetiminde gerçekleşen derslerde, katılımcıların fiziksel özellikleri ve varsa sağlık sorunları dikkate alınarak kişiye özel yaklaşım sergileniyor.

“7 Kişilik Kontenjanla Birebir Eğitim Kalitesi”

Eğitimlerin detaylarına ilişkin bilgi veren TCF 2. Kademe Pilates Eğitmeni Çağnur Yılmaz, haftanın dört günü 09.00 - 15.30 saatleri arasında ders düzenlediklerini belirtti. Talebin çok yüksek olduğunu vurgulayan Yılmaz, “Gelen vatandaşlarımız form doldururken kendilerine uygun saat dilimini seçiyor. Her dersimizi verimi artırmak adına 7 kişilik kontenjanla sınırlı tutuyoruz. Yaş gruplarına göre gün ve saatlerimizi ayırarak yaklaşık 3 ay boyunca tempolu bir çalışma yürütüyoruz” dedi.

Fizyolojik Rahatsızlığı Olanlara Uzman Desteği

TCF 2. Kademe Pilates Antrenörü Hamide Şimşek ise kursa katılan kadınların önemli bir kısmının omurga, bel ve boyun rahatsızlıkları nedeniyle başvurduğunu ifade etti. Isınma, ana kas gruplarını çalıştırma ve soğuma hareketleriyle dersleri tamamladıklarını aktaran Şimşek, “Mevcut dönemimiz Ekim ayında sona erecek. Yeni dönem kayıtlarımız Ekim ayından itibaren başlayacak. Katılmak isteyen tüm kadınlar kayıt tarihlerini MBB Etkinlik Instagram hesabından takip edebilir” çağrısında bulundu.

Kursiyerler Memnun: “Özel Derslerden Farkı Yok”

Piyasadaki yüksek spor salonu ücretlerine dikkat çeken ve belediyenin sağladığı imkânlardan memnuniyet duyan kadınlar duygularını şu sözlerle paylaştı:

  • Nesrin Kılınçer: “Eğitmenlerimiz insan anatomisine son derece hâkim ve kişiye özel yönlendirmeler yapıyor. Burası sadece bir spor alanı değil, aynı zamanda sosyal belediyeciliğin en güzel örneklerinden biri. Sosyalleşiyor ve güzel dostluklar kuruyoruz.”

  • Candan Özdemir: “Dışarıdaki kurslar hem çok pahalı hem de buradaki ilgiyi bulmak zor. Eğitmenlerimiz işini canla başla yapıyor. Büyükşehir Belediyesi’ne teşekkür borçluyuz.”

  • Fatoş Manguldar: “Bütçemizi zorlamadan, özel ders kalitesinde eğitim alıyoruz. Salondaki ekipmanlar mükemmel, ortam tertemiz ve hocalarımız her birimizle birebir ilgileniyor.”

Paylaş :
Etiketler :  #MersinBüyükşehirBelediyesi #MersinHaberleri #MersinKadın #ÜcretsizPilates #ReformerPilates #MersinSosyalBelediyecilik #MersinEtkinlik #SağlıklıYaşam

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2026 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA