25 Ekim 2026 Pazar

16:31   CUMHURIYETIN 103. YıLıNA ÖZEL UNUTULMAZ GECE: MERSIN DOB ’ÜÇ DESTAN’ İLE SANATSEVERLERLE BULUŞUYOR   16:19   MERSIN BÜYÜKŞEHIR’DEN AKDENIZ’E DEV YATıRıM: 659 BIN TON ASFALT, 750 MILYONLUK KAVŞAK!   20:23   LÖSEV’DEN 28. YıLDA DEV ETKINLIK: GÜNDOĞDU’DAN KÜLTÜRPARK’A TURUNCU KORTEJ!   20:20   TARSUS’UN YEŞIL ALTıNı COŞKUYLA KUTLANıYOR: 3. ULUSLARARASı SARıULAK ZEYTIN FESTIVALI KAPıLARıNı AÇTı   19:23   ULAŞıMDA DEVRIM GIBI TEKLIF: TAKSI, MINIBÜS VE KAMYONLARA ÖTV’SIZ AKARYAKıT YOLDA Mı?   19:08   AKDENIZ BELEDIYE BAŞKAN VEKILI MURAT BEŞIKCI MGC’YI ZIYARET ETTI: ’ÖZGÜR BASıN EN BÜYÜK GÜCÜMÜZ’   18:55   MERSIN BÜYÜKŞEHIR’DEN ÖZEL GEREKSINIMLI ÇOCUKLARıN AILELERINE GÜVENLI İNTERNET VE MAHREMIYET EĞITIMI   18:39   MERSIN’DE BÜYÜLEYICI BIR MITOLOJIK DENEYIM: ’PAN’ıN SON DANSı’ SAHNE ALıYOR!   18:30   GELECEĞIN KAPTANLARı MERSIN’DE YETIŞIYOR! VALI TOROS SIMÜLATÖR KOLTUĞUNA GEÇTI, ÇALıŞMALARı İNCELEDI   17:23   KKTC 5. CUMHURBAŞKANı ERSIN TATAR VE İL MILLÎ EĞITIM MÜDÜRÜ ÖZDEMIRCI’DEN OKUL ZIYARETI   09:41   UZAKTAKI KÖYLERE MOBIL KUAFÖR DESTEĞI! BINLERCE VATANDAŞıN AYAĞıNA KADAR GITTI   09:34   MERSIN İŞ DÜNYASıNDA DEV BULUŞMA! VEYSEL SARı’DAN SANAYI SITESI MESAJı: ’ESNAF KALKıNMANıN FIDANLıĞıDıR’   09:30   İSTANBUL SIYASETINDE DEPREM: 23 YıLLıK PARTISIYLE YOLLARıNı AYıRDı, KADıKÖY’ÜN RENGINI DEĞIŞTIRDI!   10:59   ÇOCUKLARıN YETENEKLERI BU KAMPÜSLERDE KEŞFEDILIYOR: MERSIN BÜYÜKŞEHIR’DEN EĞITIMDE TAM FıRSAT EŞITLIĞI!   10:42   ’UCU NEREYE DOKUNURSA DOKUNSUN AÇıKLAYıN!’ CHP’LI ŞEVKIN’DEN FON SKANDALıNA SERT TEPKI   09:55   MESKİ’DEN DONDURUCU SOĞUKLAR ÖNCESI KRITIK UYARı! SAKıN SıCAK SU DÖKMEDEN OKUYUN   09:50   CHP’DE İHRAÇ DEPREMI VE SÜRPRIZ ZIYARET! KULISLER HAREKETLENDI: İBB DENGELERI VE MECLIS HESABı SıFıRLANDı   09:35   SIYARETTE BIR İLK: YENİ PARTI’DEN TABANA YAYıLAN ’İKTIDAR’ HAMLESI!   19:25   YENİ PARTI İSIM KRIZINDE AYM KARARıNı VERDI! YENILIK PARTISI’NIN İTIRAZıNA YÜKSEK MAHKEME’DEN RED   19:15   SÜRÜCÜLERE ÜST ÜSTE İKINCI İNDIRIM MÜJDESI: BENZINDE PEŞ PEŞE FIYAT DÜŞÜŞÜ!  
 
     
   

Mersin Büyükşehir’den Kadınlara Ücretsiz Pilates Kursu: Başvurular Nasıl Yapılır?


Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin kadınlara yönelik başlattığı ücretsiz pilates ve reformer kursları büyük ilgi görüyor. Bel, boyun ve omurga rahatsızlığı olan vatandaşların da yoğun ilgi gösterdiği 12 haftalık eğitimlerde kadınlar, uzman eğitmenler eşliğinde form tutuyor.

 

Tarih : 4 Eylül 2026 Cuma 10:10   Okunma : 1358

Mersin Büyükşehir Belediyesi, kadınların sağlıklı bir yaşam sürmelerini desteklemek ve sporu herkes için erişilebilir kılmak amacıyla yürüttüğü ücretsiz pilates kurslarına kesintisiz devam ediyor. 18-65 yaş aralığındaki kadınların yoğun katılım gösterdiği programda, 55 yaş ve üzeri vatandaşlar için de yaş grubunun ihtiyaçlarına özel antrenmanlar uygulanıyor.

İki ayrı etap şeklinde planlanan 12 haftalık eğitim maratonunda kursiyerler, haftada bir gün mat, bir gün ise reformer (aletli) pilates yaparak tüm kas gruplarını çalıştırma imkânı buluyor. Uzman antrenörler gözetiminde gerçekleşen derslerde, katılımcıların fiziksel özellikleri ve varsa sağlık sorunları dikkate alınarak kişiye özel yaklaşım sergileniyor.

“7 Kişilik Kontenjanla Birebir Eğitim Kalitesi”

Eğitimlerin detaylarına ilişkin bilgi veren TCF 2. Kademe Pilates Eğitmeni Çağnur Yılmaz, haftanın dört günü 09.00 - 15.30 saatleri arasında ders düzenlediklerini belirtti. Talebin çok yüksek olduğunu vurgulayan Yılmaz, “Gelen vatandaşlarımız form doldururken kendilerine uygun saat dilimini seçiyor. Her dersimizi verimi artırmak adına 7 kişilik kontenjanla sınırlı tutuyoruz. Yaş gruplarına göre gün ve saatlerimizi ayırarak yaklaşık 3 ay boyunca tempolu bir çalışma yürütüyoruz” dedi.

Fizyolojik Rahatsızlığı Olanlara Uzman Desteği

TCF 2. Kademe Pilates Antrenörü Hamide Şimşek ise kursa katılan kadınların önemli bir kısmının omurga, bel ve boyun rahatsızlıkları nedeniyle başvurduğunu ifade etti. Isınma, ana kas gruplarını çalıştırma ve soğuma hareketleriyle dersleri tamamladıklarını aktaran Şimşek, “Mevcut dönemimiz Ekim ayında sona erecek. Yeni dönem kayıtlarımız Ekim ayından itibaren başlayacak. Katılmak isteyen tüm kadınlar kayıt tarihlerini MBB Etkinlik Instagram hesabından takip edebilir” çağrısında bulundu.

Kursiyerler Memnun: “Özel Derslerden Farkı Yok”

Piyasadaki yüksek spor salonu ücretlerine dikkat çeken ve belediyenin sağladığı imkânlardan memnuniyet duyan kadınlar duygularını şu sözlerle paylaştı:

  • Nesrin Kılınçer: “Eğitmenlerimiz insan anatomisine son derece hâkim ve kişiye özel yönlendirmeler yapıyor. Burası sadece bir spor alanı değil, aynı zamanda sosyal belediyeciliğin en güzel örneklerinden biri. Sosyalleşiyor ve güzel dostluklar kuruyoruz.”

  • Candan Özdemir: “Dışarıdaki kurslar hem çok pahalı hem de buradaki ilgiyi bulmak zor. Eğitmenlerimiz işini canla başla yapıyor. Büyükşehir Belediyesi’ne teşekkür borçluyuz.”

  • Fatoş Manguldar: “Bütçemizi zorlamadan, özel ders kalitesinde eğitim alıyoruz. Salondaki ekipmanlar mükemmel, ortam tertemiz ve hocalarımız her birimizle birebir ilgileniyor.”

Paylaş :
Etiketler :  #MersinBüyükşehirBelediyesi #MersinHaberleri #MersinKadın #ÜcretsizPilates #ReformerPilates #MersinSosyalBelediyecilik #MersinEtkinlik #SağlıklıYaşam

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2026 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA