21 Eylül 2026 Pazartesi

18:20   TOROSLAR’DA TEHLIKE SAÇAN YAPıLARA NEŞTER! O MAHALLEDE NEFES ALDıRAN YıKıM   18:03   DFN DEV MARKALARıNı TEK ÇATıDA TOPLADı: DFN HOLDING KURULDU!   11:40   ADALAR’DA KRITIK HAMLE! CHP VE YENİ PARTI SANDıĞA GITMEDI: SEÇIM KILITLENDI!   11:30   MERSIN BÜYÜKŞEHIR’DEN ÜRETICIYE AVOKADO DESTEĞI: ANAMUR’DA İLK MEYVELER TOPLANıYOR   11:20   PUTIN’IN PARTISINDEN SANDıKTA SÜPÜRGE: RUSYA SEÇIMLERINDE DENGELER DEĞIŞIYOR MU?   11:06   DOĞU AKDENIZ’DEN KÜRESEL GÜCE: SU ÜRÜNLERINDE 10 BIN TONLUK DEV ATıLıM!   10:20   SAATLER DARALıYOR: 2026-YKS EK TERCIH SÜRECINDE SON SAATLER!   10:10   ALMANYA’DA SIYASI DEPREM! ŞOK SEÇIM SONUÇLARı GELDI: BARAJ ALTı KALDıLAR, MERZ "FELAKET" DIYEREK DUYURDU   09:55   AKDENIZ’DE GÜN DOĞUMU BÜYÜSÜ: MERSIN’DE SABAHıN İLK IŞıKLARıYLA DENIZ ÜSTÜNDE GÖRSEL ŞÖLEN!   09:50   BORSA DÜNYASıNı SARSAN SORUŞTURMA! DEV FINANS ŞIRKETLERINE OPERASYON: VARLıKLARA EL KONULDU, ÇOK SAYıDA GÖZALTı VAR   09:40   DEM PARTI MYK TOPLANDı: İŞTE YENI GÖREV DAĞıLıMı VE TBMM GÜNDEMI   09:25   SıCAKLıKLAR DÜŞÜYOR, TOZ TAŞıNıMı GELIYOR: METEOROLOJI’DEN ÜLKE GENELI İÇIN KRITIK HAVA DURUMU UYARıSı!   11:28   ALMANYA’DA SANDıK BAŞıNDA KRITIK GÜN: MERZ’IN KADERI BERLIN VE MECKLENBURG SEÇIMLERINE BAĞLı!   11:20   DÜNYANıN GÖZÜ MOSKOVA’DA! UKRAYNA SAVAŞıNıN GÖLGESINDE İLK SEÇIM: SANDıKTAN NE ÇıKACAK?   11:15   SILIFKE’DE 36 YıLLıK SU ÇILESI SONA ERDI! MUHTAR VE MAHALLELI GÖZYAŞLARıNı TUTAMADı   10:20   YUMURTALıK’TA ZABıTADAN KAPSAMLı SAHA OPERASYONU! OKUL KANTINLERI VE İŞ YERLERI MERCEK ALTıNDA   09:50   AZIZ AYTEK RAKAMLARı AÇıKLADı: ’SÜRDÜRÜLEBILIR BAŞARı İÇIN DESTEK ŞART’   09:30   ’NEFES ALAMıYORSANıZ MERSIN SAHILINE GELIN!’ MUHTARLARDAN TÜM KENTE ÇAĞRı   02:56   TARIHI DERBIDE FıRTıNA KOPTU: TRABZONSPOR, PAPARA PARK’TA GALATASARAY’ı FARKLı GEÇTI!   10:40   CHP’LI DÖNMEZ,GAZILERIMIZIN BAĞıMSıZLıK MEŞALESI, GELECEĞIMIZI AYDıNLATMAYA DEVAM EDIYOR  
 
     
   

Toroslar’da Tehlike Saçan Yapılara Neşter! O Mahallede Nefes Aldıran Yıkım


Toroslar Belediyesi, vatandaşların can ve mal güvenliğini tehdit eden metruk yapılarla mücadelesini kesintisiz sürdürüyor. Alsancak Mahallesi’nde tehlike saçan iki katlı terk edilmiş bina iş makineleriyle yıkılırken, Belediye Başkanı Abdurrahman Yıldız "Güvenli ve temiz bir Toroslar için çalışmalarımız sürecek" dedi.

 

Tarih : 21 Eylül 2026 Pazartesi 18:20   Okunma : 194

Toroslar Belediyesi, kent estetiğini bozan, çevre kirliliğine yol açan ve en önemlisi vatandaşların can ile mal güvenliğini tehdit eden metruk binalara karşı başlattığı kararlı mücadeleyi sürdürüyor. Mersin Valiliği ile koordineli olarak yürütülen çalışmalar kapsamında, yasal süreçleri tamamlanan tehlikeli yapılar tek tek ortadan kaldırılıyor.

ALSANCAK MAHALLESİ’NDE TEHLİKE SAÇAN BİNA YIKILDI Ekipler son olarak Alsancak Mahallesi’nde uzun süredir atıl durumda bulunan ve çevre sakinleri için risk oluşturan iki katlı metruk binanın yıkımını gerçekleştirdi. Yapı Kontrol Müdürlüğü’ne bağlı ekiplerce teknik incelemeleri tamamlanan ve gerekli yasal prosedürleri bitirilen bina, geniş güvenlik önlemleri altında iş makineleriyle kontrollü şekilde yıkıldı.

RİSK VE MADDE KULLANIMININ ÖNÜNE GEÇİLİYOR Zamanla bakımsız kalarak çökme ve yangın tehlikesi barındıran metruk yapılar, aynı zamanda madde ve alkol bağımlıları tarafından barınak olarak kullanılması nedeniyle mahalle sakinlerinin huzurunu kaçırıyordu. Yapılan bu yıkımlarla hem muhtemel fiziki kazaların ve yangınların önüne geçiliyor hem de sosyal güvenlik riskleri ortadan kaldırılıyor.

BAŞKAN YILDIZ: "VATANDAŞLARIMIZIN GÜVENLİĞİ BİRİNCİ ÖNCELİĞİMİZ" İlçede yürütülen metruk bina temizliği ve güvenlik önlemlerine ilişkin değerlendirmelerde bulunan Toroslar Belediye Başkanı Abdurrahman Yıldız, mahallelerin huzurunu sağlamakta kararlı olduklarını vurguladı.

Başkan Yıldız açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

"Uzun süredir kullanılmayan, terk edilmiş metruk binalar zaman içerisinde çevre sakinleri için ciddi riskler oluşturuyor. Yangın ve çökme tehlikesinin yanı sıra bu yapılar yazık ki yasaklı madde ve alkol bağımlılarının yuvası haline gelebiliyor. Biz de vatandaşlarımızın huzurunu ve güvenliğini sağlamak amacıyla ilçemizdeki tüm bu yapıları tek tek tespit ediyor, yasal süreçlerin ardından yıkımlarını gerçekleştiriyoruz. Toroslarımızda daha temiz, düzenli ve güvenli yaşam alanları oluşturmak için var gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz."

Toroslar Belediyesi Yapı Kontrol Müdürlüğü yetkilileri, ilçe genelindeki tarama ve tespit çalışmalarının devam edeceğini, yasal süreçleri tamamlanan metruk yapıların yıkımına planlı bir şekilde devam edileceğini bildirdi.

Paylaş :
Etiketler :  #Mersin #Toroslar #ToroslarBelediyesi #AbdurrahmanYıldız #MetrukBina #AlsancakMahallesi #MersinHaber #SondakikaMersin #KentEstetiği #GüvenliŞehir

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2026 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA