Mersin’de Öğrenciler Gelecek İçin Pedalladı: Okul Yolunda Çevre Dostu Dönüşüm
Mersin Büyükşehir Belediyesi, Avrupa Hareketlilik Haftası kutlamaları çerçevesinde sürdürülebilir ve sağlıklı ulaşımı özendiren etkinliklerine bir yenisini ekledi. Ulaşım Dairesi Başkanlığı koordinasyonunda düzenlenen "Evden Okula Güvenle Pedalla" organizasyonunda öğrenciler, ders öncesi bisikletlerinin başına geçti.
Viranşehir Caddesi sahil hattından başlayan keyifli sürüş, güzergah üzerindeki güvenli bisiklet yolları takip edilerek 75. Yıl Viranşehir Ortaokulu’nda tamamlandı. Güne hareketli bir başlangıç yapan öğrenciler, bisikletin sadece bir spor aracı değil; aynı zamanda ekonomik, sağlıklı ve doğa dostu bir ulaşım yöntemi olduğunu gözler önüne serdi.
"Sıfır Emisyon ile Geleceğe Yatırım Yapıyoruz"
Etkinlik kapsamında açıklamalarda bulunan Ulaşım Planlama Şube Müdürlüğü Ulaştırma Mühendisi Erdal Savran, çocuklara erken yaşta çevre bilinci kazandırmayı hedeflediklerini vurguladı. Kent içi ulaşımda toplu taşıma ve bisiklet entegrasyonunun önemine değinen Savran, şu ifadeleri kullandı:
"Viranşehir sahil bölgesinden 75. Yıl Ortaokulumuza uzanan hat üzerinde 30 öğrencimizle birlikte pedal çevirdik. Günümüzde motorlu taşıtların oluşturduğu karbon ayak izi ciddi boyutlara ulaştı. Sıfır emisyon sağlayan bisiklet kullanımı, hem gezegenimizin geleceği hem de çocuklarımıza daha yaşanabilir bir şehir bırakmak adına hayati bir önem taşıyor."
Sağlıklı Yaşam ve Ekonomik Ulaşım Vurgusu
Etkinliğe katılarak öğrencilere destek veren Faruk Erdoğan ise bisiklet kullanımının hem bireysel hem de toplumsal düzeyde sağladığı faydalara dikkat çekti. Erdoğan, bisikletle okula gitmenin öğrencilerin zihinsel ve fiziksel gelişimine katkı sunduğunu belirterek, bu alışkanlığın uzun vadede ülke ekonomisine ve halk sağlığına olumlu yansıyacağını dile getirdi.
"Okula Bisikletle Gelmek Harika Bir Duygu"
Arkadaşlarıyla birlikte güvenli kulvarda pedal basan 5. sınıf öğrencisi Deniz Aktutak da yolculuk boyunca çok eğlendiğini belirtti. Bisiklet sürmenin ders öncesi motivasyonunu artırdığını söyleyen Aktutak, "Hem zamandan tasarruf sağlıyorum hem de spor yapmış oluyorum. Tüm arkadaşlarıma okula bisikletle gelmelerini tavsiye ediyorum" diyerek duygularını paylaştı.