Mersin Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı bünyesinde yürütülen ‘Mobil Kuaför’ hizmeti, kentin en uzak noktalarındaki vatandaşlara ulaşmayı sürdürüyor. Şehir merkezine uzaklığı ve ekonomik şartlar nedeniyle kuaför ile berber hizmetlerine erişim sağlamakta zorlanan kırsal mahalle sakinleri, gezici araç sayesinde kişisel bakım gereksinimlerini zahmetsizce karşılıyor.
Projeyle bugüne kadar toplam 40 bin 100 kişiye kişisel bakım hizmeti ulaştırıldı.
Erdemli’nin Şahna Mahallesi’nde Yoğun İlgi
Sosyal hizmet ağını her geçen gün genişleten Mobil Kuaför aracı, son olarak Erdemli ilçesine yaklaşık 50 kilometre uzaklıkta yer alan Şahna Mahallesi’nde konakladı. Berber ve kuaför salonunun bulunmadığı mahallede kadınlara saç kesimi ve saç boyama gibi işlemler yapılırken; erkek vatandaşlara ise saç ve sakal tıraşı hizmeti sağlandı. Hem ekonomik hem de sosyal açıdan bölge halkına moral olan çalışma, mahalleliden tam not aldı.
"Durak Durak Gezerek Hizmete Devam Edeceğiz"
Mobil Kuaför Sorumlusu Neslihan Tukta, yürütülen faaliyetlerin vatandaşlar üzerinde büyük bir memnuniyet oluşturduğunu vurgulayarak şu ifadeleri kullandı:
"Mobil Kuaför ile bugüne kadar 40 bin 100 kişiye hizmet verdik. Yaptığımız işten bizler de vatandaşlarımız da son derece memnun. Şehir merkezine olan uzaklık ve fiyat artışları nedeniyle merkeze gidemeyen hemşehrilerimizin ayağına gidiyoruz. Kuaförü ve berberi olmayan tüm kırsal alanlarda bu çalışmayı sürdüreceğiz. Vatandaşlarımızın araçtan yüzleri gülerek ayrılması bizleri çok mutlu ediyor."
Vatandaşlardan Vahap Seçer ve Ekibine Teşekkür
Sunulan ücretsiz ve kaliteli hizmetten duydukları memnuniyeti dile getiren mahalle sakinleri, bütçelerine sağlanan katkıya dikkat çekti:
-
Şaziye Gür: "Köyümüz merkeze 50 kilometre uzaklıkta. Hizmet ayağımıza kadar geliyor, 6 ayda bir yapılan bu çalışmadan çok memnunuz."
-
Zülfiye Şen: "Hayat pahalı, bu sene ürünlerimiz de hak ettiği değeri bulmadı. Ücretsiz saç boyatma imkanı bulmak bizlere moral oldu."
-
Rıza Toker: "Merkeze tıraş olmaya gitsek yol, yemek ve berber masrafıyla en az 5 bin lira harcanır. Yağmur çamur demeden ayağımıza gelen bu hizmet büyük bir kolaylık."
-
Hidayet Yazar & Selime Ateş: Yaşlılık ve ulaşım zorluğu nedeniyle merkeze inemediklerini belirterek Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’e teşekkürlerini iletti.