25 Haziran 2025 Çarşamba

01:17   BAŞKAN AV. ULAŞ YıLMAZ: “MUHARREM, ADALETIN SESI, VICDANıN YANKıSıDıR”   16:05   ÖZGÜR ÖZEL, ERDOĞAN’A SESLENDI: “ETKIN PIŞMANLıĞı BıRAK, SON PIŞMANLıK FAYDA ETMEYECEK. BU MILLET SANA HESAP SORACAK”   14:10   TOROSLAR’DA DAHA TEMIZ VE YEŞIL BIR ÇEVRE İÇIN YOĞUN MESAI   13:45   DIJITAL ÇAĞ, GEÇMIŞI BUGÜNE TAŞıDı.   13:35   ÇYDD’NIN KıZLARı, İŞKAD VE SEMA SOYKAN’A ÇIÇEKLERLE TEŞEKKÜR ETTI   13:29   HÜSEYIN KıŞ, EKONOMIDE ÇARPıCı GERÇEKLERE DIKKAT ÇEKTI   13:20   TARSUS BELEDIYESI’NDEN GıDA GÜVENLIĞINE SıKı TAKIP   11:20   BÜYÜKŞEHIR’IN DESTEKLERI ÜRETIME BEREKET, YETIŞTIRICILERE CAN SUYU OLUYOR   11:10   MHP GENEL BAŞKANı DEVLET BAHÇELI, 5 AY SONRA TBMM’DE GRUP TOPLANTıSıNDA   09:35   İRAN MEDYASı, TAHRAN’ıN SABAH SAATLERINDE İSRAIL’E DÖRT DALGA HALINDE FıRLATTıĞı FÜZE SALDıRıSıNıN ARDıNDAN, İSRAIL ILE ATEŞKESIN BAŞLADıĞıNı ILAN ETTI   09:24   ERDEMLI EMEKLI EVI ÜYELERI MERCAN BILIM MERKEZI’NI GEZDI   12:22   BAIN & COMPANY TÜRKIYE’DEN 500 MILYAR DOLARLıK ENERJI DÖNÜŞÜM FıRSATı   12:17   DıŞ KAYNAKLı SATıŞTA TALEP PATLAMASı: DIJITALLEŞME HıZ KAZANıRKEN, İNSAN TEMASı HALA EN KRITIK UNSUR   12:12   BÜYÜKŞEHIR’IN ‘TARIHI KILIKYA YOLU PROJESI’ GEÇMIŞ İLE GÜNÜMÜZÜ BULUŞTURMAYA DEVAM EDIYOR    12:08   CHP’LI KıŞ :BORÇ BATAĞı DERINLEŞIYOR FAIZ, İCRA, BATıK KREDI REKORDA   12:04    MEZITLI BELEDIYESI’NDEN KADıNLARA KAPADOKYA GEZISI   11:59   AHBİB BAŞKANı VEYSEL MEMIŞ: İHRACAT HACMINDE EN GÜÇLÜ İVMELENMEYI CEZAYIR, BELÇIKA VE FILISTIN’DE YAKALADıK   11:55   KÜLTÜR PARK MERSINLILERIN NEFES ALMA NOKTASı   11:17   RTÜK ÜYESI TUNCAY KESER: "RTÜK’ÜN YAPTıRıM KARARLARıNıN YÜZDE 51’I DANıŞTAY’DAN VIZE ALAMıYOR"   09:10   CHP TEKIRDAĞ’DA MEYDAN OKUDU: “ADAYıMı BıRAK, SANDıĞı GETIR”  
 
     
   

“Gelecekteki ben projesi” ile öğrenciler bilinçleniyor..


Mersin Büyükşehir Belediyesi, Mersin İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Yenişehir Rehberlik ve Araştırma Merkezi işbirliği ile hayata geçirilen “Gelecekteki Ben Projesi” kapsamında liseye hazırlanan öğrencilere yönelik kariyer şenliği gerçekleştirildi.

 

Tarih : 30 Nisan 2017 Pazar 08:14   Okunma : 3849

Mersin Büyükşehir Belediyesi, liseye hazırlanan öğrencilere destek olmak, onları bilinçlendirmek ve motivasyonlarını arttırmak için çeşitli etkinlikler düzenliyor. Eğitimin her alanında öğrencilere destek olmak için var gücüyle çalışan Büyükşehir Belediyesi, düzenlediği seminer ve konferanslarla sınava hazırlık aşamasında, öğrencilerin sınav stresini azaltmaya ve yanında olmaya devam ediyor.

Kongre ve Sergi Sarayı’nda gerçekleştirilen kariyer şenliğinde, öğrencilere Mersin genelindeki liselerin tanıtımı yapıldı. Yenişehir ve Mezitli ilçelerinden gelen ortaokul öğrencilerinin katıldığı kariyer şenliğinde konferanslar, paneller, mini konserler ve halk oyunları ekibinin gösterileri yer aldı.

Öğrenci koçu, yazar ve danışman, kişisel gelişim ve eğitim uzmanı İlhan Ürkmez’in “Başarı İçin Hedef Belirleme” konulu konferansında öğrencilere hedef belirleme, sınav kaygısı ve verimli ders çalışma yöntemleri, sınav kaygısıyla baş etme yolları, başarıya ulaşmanın püf noktaları, potansiyel, performans, gayret etme ve sonuca ulaşma ile ilgili eğitim verilirken, başarı öykülerinin anlatıldığı kısa film gösterimi yapıldı.

Öğrencilerin ilgi ile dinlediği konferans sonrası Nevit Kodallı Güzel Sanatlar Lisesi öğrencileri mini konser vererek salondaki öğrencileri neşelendirdi. “Özel Sektör Ne İster” konu başlıklı panel ile devam eden etkinlikte, Mersin Üniversitesi Devlet Konservatuarı mini konser verdi. Eğitici olduğu kadar verilen mini konserlerle öğrencilerin eğlenmesinin de sağlandığı kariyer şenliği, halk oyunları gösterisi ile son buldu.

Kariyer şenliği boyunca Kongre ve Sergi Sarayı’nın bahçesinde Mersin’deki Fen Liseleri, Anadolu Liseleri, Meslek ve Sosyal Bilimler liselerinin tanıtım stantlarında öğrencilerin kendi alanlarında yaptığı çeşitli projeler sergilendi. Kurulan stantlardan bilgi alan öğrencilere etkinlik sonrası Mersin Büyükşehir Belediyesi tarafından tişört dağıtıldı.

Paylaş :
Etiketler :  gelecekteki ben projesi, mersin büyükşehir belediyesi, il milli egitim müdürü, yenişehir rehberlikve ar

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2025 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA