3 Haziran 2026 Çarşamba

16:52   CHP’LI GÜLCAN KıŞ: “TISAN’ıN KADERI DEĞIL, MERSIN’IN GELECEĞI YARGıLANıYOR”   16:41   MEZITLI ZABıTASıNDAN PAZARLARDA SıKı TARTı DENETIMI   16:30   İSTANBUL ÖZEL İTALYAN LISESI’NDE 123 GÜNDÜR DEVAM EDEN GREV SONA ERIYOR   16:10   ÖZGÜR ÖZEL’DEN EKREM İMAMOĞLU’NA DOĞUM GÜNÜ MESAJı   15:41   AK PARTI’DE DÖRT IL BAŞKANı GÖREVDEN ALıNDı   15:41   ALI BOZAN’DAN ADALET BAKANLıĞı’NA: “TAHLIYE ERTELEMELERI İNFAZ REJIMINE DÖNÜŞTÜ”   15:39   İRAN, ABD DıŞIŞLERI BAKANı RUBIO’NUN "İRAN BAĞLANTıLı SUIKAST PLANı" IDDIALARıNı REDDETTI   15:38   İBB DAVASı’NDA 44. GÜN.... EKREM İMAMOĞLU: "CANıM PARTIMIN BAŞıNDAKI KAYYUMA, BU INSANLARA HıRSıZ, RÜŞVETÇI DIYEN, IFTIRA ATANLARA, SÖZLERINI AYNEN IADE EDIYORUM”   15:37   CHP’LI AĞBABA: TÜRKIYE’NIN 150 YıLLıK DEMOKRASI TARIHINE DARBE YAPıLıYOR   14:33   İBB DAVASı’NDA 44. GÜN: EKREM İMAMOĞLU, DOĞUM GÜNÜNÜ IKINCI KEZ CEZAEVINDE KUTLUYOR   09:50   10 YıLDıR BEKLIYORLARDı, ÇILE BITTI! MERSIN’DE O MAHALLELER MUSLUKTAN AKAN SUYA KAVUŞTU   01:27   CHP’DE ODA BASMA SKANDALı BÜYÜYOR! GÖKÇE GÖKÇEN’DEN ÇOK SERT "BUTLANCı" ÇıKıŞı: "KAMERA KAYıTLARıNı ÇıKARıN!"   15:36   CHP’DE TARIHI GRUP TOPLANTıSı: ’KÖPRÜLER ATıLDı, O DEFTERIN KAPANMASı İÇIN TEK YOL...’   15:27   ÖZGÜR ÖZEL’DEN ERDOĞAN’A SALVO: ’O TOMA’NıN ŞOFÖR KOLTUĞUNDA SEN OTURUYORSUN!’   15:17   ÖZGÜR ÖZEL’DEN SIYASETTE DEPREM ETKISI YARATACAK ÇıKıŞ: ‘MUTLAK SULTAN İLE MUTLAK BUTLAN İTTIFAK YAPTı!’   15:15   ÖZGÜR ÖZEL’DEN SALLAYACAK ÇıKıŞ: ’BÜYÜK KUMPASA KARŞı DIRENECEĞIZ!’   14:59   CHP’DE KURULTAY DEPREMI! ÖNDER SAV SESSIZLIĞINI BOZDU: ’O ŞEMSIYE DELINIRSE HERKES SAĞANAK ALTıNDA KALıR’   10:10   MERSIN’DE NEFES KESEN KURTARMA OPERASYONU! METRELERCE DERINLIKTEKI KUYUDAN BÖYLE ÇıKARıLDı   09:50   TARSUS’TA DEV TURNUVA BAŞLADı: 53 KÖY SAHAYA İNDI, ÖDÜL TAM 300 BIN LIRA!   01:40   A MILLI TAKıM FıRTıNA GIBI BAŞLADı! KUZEY MAKEDONYA KARŞıSıNDA GOL ŞOV: EREN ELMALı’DAN KORKUTAN HABER  
 
     
   

Mersin Ve Leszno Arasında “İyi Niyet Belgesi” İmzalandı


“Türkiye ve AB Arasında Şehir Eşleştirme Eylemi Hibe Programı” kapsamında uygulanan “Türkiye ve Polonya Arası Çevre Ortaklığı Projesi”nin faaliyetlerinden biri olan “Şehir Eşleştirme Konusunda En İyi Uygulamalar Konferansı”, Divan Otel’de yapıldı.

 

Tarih : 11 Ocak 2020 Cumartesi 01:10   Okunma : 1731

“Türkiye ve AB Arasında Şehir Eşleştirme Eylemi Hibe Programı” kapsamında uygulanan “Türkiye ve Polonya Arası Çevre Ortaklığı Projesi”nin faaliyetlerinden biri olan “Şehir Eşleştirme Konusunda En İyi Uygulamalar Konferansı”, Divan Otel’de yapıldı.

Proje boyunca yapılan faaliyetlerin ve etkinliklerin kamuoyuyla paylaşıldığı konferansta, Mersin Büyükşehir Belediyesi ile Leszno Belediyesi arasında görüntülü bağlantı yapılarak, elde edilen tecrübelerin daha sonraki dönemlerde devam ettirilmesi için “İyi Niyet Belgesi” imzalandı

Türkiye ile Avrupa Birliği’ne üye ülkelerin yerel idareleri arasındaki ortaklıkların desteklenmesi amacıyla şehir eşleştirme programlarının sonuncusu gerçekleştirildi. AB finansmanlı programlardan “Türkiye ve AB Arasında Şehir Eşleştirme Eylemi Hibe Programı” kapsamında desteklenen “Türkiye ve Polonya Arası Çevre Ortaklığı Projesi”nin son faaliyeti olan “Şehir Eşleştirme Konusunda En İyi Uygulamalar Konferansı” Divan Otel’de yapıldı.

Proje boyunca yapılan faaliyetlerin ve etkinliklerin kamuoyuyla paylaşıldığı konferansa, Mersin Büyükşehir Belediyesi adına Genel Sekreter Yardımcısı Haydar Ali Ulusoy, Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanı Bülent Halisdemir, Atık Yönetimi Şube Müdürü ve Proje Koordinatörü Ömer Erdal Bilici katıldı. Konferansa, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı adına İklim Değişikliği ARGE ve Uygulama Şube Müdürü Ömer Öztürk, Çevre ve Şehircilik Uzmanı Erdoğan Karaca, Şule Bektaş ve Münüre Türkmen, Mersin Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü adına ÇED ve Çevre İzinleri Şube Müdürü Mürüvvet Korkmaz, Avrupa Birliği Başkanlığı adına AB İşleri Uzmanı Selman Çetin, Kent Konseyi Başkanı Faik Burakgazi, Mersin Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) adına Başkan Danışmanı Çevre Mühendisi Cenk Cenkçimenoğlu’nun yanı sıra Mersin Üniversitesi Rektör Yardımcısı, Çevre ve Şehircilik İl Müdürü, Mersin Büyükşehir Belediyesi Daire Başkanları ve Şube Müdürleri, Mersin ili daire amirleri, STK temsilcileri ve kurum çalışanları katıldı.

12 ay süren ‘Türkiye ve Polonya Arası Çevre Ortaklığı Projesi’nin sonuna gelindi

İklim Değişikliği, Atık Yönetimi ve Sıfır Atık Uygulamaları, Belediye Atıklarının Yönetimi, ÇED Uygulamaları konularında sunumların yapıldığı konferansta, Mersin özelinde çevre sorunları da konuşularak, interaktif bir panel gerçekleştirildi.

Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanı ve Proje Yürütücüsü Dr. Bülent Halisdemir, 12 ay süren, toplamda 144 bin Euro’luk bir bütçeye sahip Türkiye ve Polonya Arası Çevre Ortaklığı Projesi’nin 15 Ocak 2019 tarihinden itibaren hem Mersin, hem de Leszno’da gerçekleştirilen faaliyetler ile devam ettiğini belirterek, “Projemizin genel amacı, Avrupa Birliği’ne katılım sürecinde Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin çevre politikasının öncelikle yerel düzeyde idari bir uygulama kapasitesini geliştirmek. Bununla ilgili çalışmalar yaptık. Özel amaç olarak da tabii ki Avrupa Birliği Çevre Politikası’nın yerel düzeyde uygulanmasını güçlendirerek, Mersin ve Leszno arasında sürdürülebilir bir şehir eşleştirme ortaklığını kurmayı hedefledik. Mersin ve Leszno arasında bununla ilgili çalışmalar yaptık” dedi.

Belediyeler arasında “İyi Niyet Belgesi” imzalandı

Polonya-Leszno Belediye Başkanlığı ile yapılan canlı bağlantıda, Mersin Büyükşehir Belediyesi ve Leszno Belediyesi arasında projenin sürdürülebilirliği için “İyi Niyet Belgesi” imzalandı. İmzalar, Mersin Büyükşehir Belediyesi adına Başkan Danışmanı İbrahim Evrim ve Leszno Belediye Başkan Yardımcısı Adam Mytych tarafından atıldı.

Belge imzalanmadan önce konuşan Büyükşehir Belediye Başkan Danışmanı İbrahim Evrim, Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’in selamlarını ileterek, “Mersin’den çok selamlar, Leszno heyetine merhabalar. Bugün sonuna geldiğimiz, başarıyla bitirmek üzere olduğumuz Türkiye ve Polonya Arası Çevre Ortaklığı Projesi’ne yapmış olduğunuz katkılar için Leszno’ya teşekkür ediyoruz. Bu projeyi burada bitirmiyoruz. Bir iyi niyet anlaşmasına sürdürülebilir olması için imza atacağız. Bu iyi niyet anlaşmasını da Başkanımız adına imzalamaktan onur duyuyorum, hayırlı olsun” diye konuştu.  

İyi Niyet Belgesi’ni imzalayan Leszno Belediye Başkan Yardımcısı Adam Mytych da çevre, özellikle atık konusunda işbirliği yapmak istediklerini belirterek, “Sadece bu imzayı atmakla kalmayalım. İleriye yönelik beraber yürüteceğimiz projeler adına da ilk adımı atmış oluyoruz” dedi.

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2026 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA