18 Ocak 2026 Pazar

13:20   AKDENIZ’DE PARKLAR YENILENIYOR   11:53   MERSIN BÜYÜKŞEHIR’DEN JAPONYA’DA AFET ZIRVESI: YENILIKÇI YENIDEN PLANLAMA MASADA   16:52   “LGBTİ ’LARı HEDEF GÖSTEREN “GÖKKUŞAĞı FAŞIZMI” BELGESELI... İHD: NEFRET SÖYLEMI ’BELGESEL’ KıLıFıYLA MEŞRULAŞTıRıLAMAZ   16:49   CHP’NIN "EMEKLILERIN ONURLU YAŞAM HAKKı BULUŞMASı"... SSK EMEKLISI HASAN ŞENSES: 35 YıLLıK ÇALıŞMANıN SONUCUNDA EMEKLI OLDUM AMA SEFALET VE ÇARESIZLIK DOLU BIR YAŞAM BIZI BEKLIYOR   16:47   CHP’NIN "MILLET İRADESINE SAHIP ÇıKıYOR" MITINGI YARıN HATAY’DA... NERMIN YıLDıRıM KARA: "SAYıN BAŞKAN’ıMıZ İMAMOĞLU ZINDANDAN ÇıKANA KADAR BU MÜCADELEYI DEVAM ETTIRECEĞIZ"   16:45   EMEKLILER YAĞMUR ALTıNDA ÜCRETSIZ ÇORBA KUYRUĞUNDA: "EMEKLI DIYE BIR ŞEY KALMADı KI. HERKES BITTI. EMEKLIYIM DEYIP DE GEÇINEBILEN VARSA GELSIN BIR DE BENIMLE KONUŞSUN"   14:56   YENIŞEHIR BELEDIYESINDEN TEMIZLIK HAREKETI: “KENDINI DE KENTINI DE KORU”    14:47   MEZITLI BELEDIYE BAŞKANı TUNCER; “ULU ÖNDERIMIZ ATATÜRK’Ü KARNELERDEN SILEMEZSINIZ”   14:45   TARSUS BELEDIYE BAŞKANı BOLTAÇ’TAN ÇOCUKLARA KARNE HEDIYESI: SURVIVOR PARK AÇıLDı   14:43   GÜLCAN KıŞ: “BU TORBA YASA YEREL YÖNETIMLERI SARAY İZNINE BAĞLAMA GIRIŞIMIDIR”   17:26   “MITOLOJININ BÜYÜSÜ MERSIN’DE: ‘PAN’ıN SON DANSı’ SEYIRCIYLE BULUŞUYOR”   16:59   "KARNE TEPKISI TATILIN RITIMINI BELIRLIYOR"   15:39   İMAMOĞLU’NUN, DIPLOMA IPTALINE KARŞı AÇTıĞı DAVANıN DURUŞMASı TAMAMLANDı, HEYET EN GEÇ 15 GÜN IÇINDE KARARıNı VERECEK   15:38   VELI AĞBABA: "EMEKLILERE DE BIR ÇAĞRıMıZ VAR; KAYBEDECEĞINIZ HIÇBIR ŞEYINIZ YOK. SIZ BIR ARAYA GELMEDIKÇE BU IKTIDAR SIZI DUYMAYACAK"   15:31   İMAMOĞLU, DIPLOMASıNıN IPTALINE KARŞı AÇTıĞı DAVADA KONUŞTU: "TEK ISTEĞIM VAR, HUKUKA, VICDANA, ADALET DUYGUSUNA UYGUN BIR KARAR VERIN"   15:30   TUTUKLU BEYLIKDÜZÜ BELEDIYE BAŞKANı MURAT ÇALıK CEZAEVINE SEVK EDILDI   14:52   ZEYDAN KARALAR: "CANıM KARDEŞIMIN BU EN ACı GÜNÜNDE YANıNDA OLAMıYORUM"   13:16   MINIK BILIM KAHRAMANLARı YENIŞEHIR’DE BULUŞTU   13:14   TOROSLAR BELEDIYE BAŞKANı YıLDıZ: “TEKSTILKENT PROJESI İÇIN ULUSLARARASı TEMASLARDA BULUNACAĞıZ”   13:07   YAYLALARDA HIZMET KONUŞULDU, BAŞKAN TUNCER MAHALLE MAHALLE SAHADA  
 
     
   

Belediye Ve Kooperatif İşbirliğiyle Üretici Kazanacak


Yenişehir Belediyesi’nin destekleriyle Yenişehir’de tarımsal kalkınmaya yönelik faaliyetlerde bulanmak, bölgedeki üreticiler ile birlikte üretim, temin ve tüketim amacıyla Yenişehir Tarımsal Kalkınma Kooperatifi kuruluyor.

 

Tarih : 15 Ocak 2020 Çarşamba 08:58   Okunma : 1322

Yenişehir Belediyesi’nin destekleriyle Yenişehir’de tarımsal kalkınmaya yönelik faaliyetlerde bulanmak, bölgedeki üreticiler ile birlikte üretim, temin ve tüketim amacıyla Yenişehir Tarımsal Kalkınma Kooperatifi kuruluyor. Kooperatif için Ticaret Sicil Müdürlüğü’nde Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit’in katılımıyla ilk imzalar atıldı. Kooperatifin kurucuları arasından yer alan Başkan Özyiğit, belediye olarak tarımı destekleme ve çiftçiyi kalkındırma görevlerinin olduğunu vurgulayarak “Kurduğumuz Kooperatifle birlikte üretici de tüketici de kazanacak” dedi.

BAŞKAN ÖZYİĞİT ÜRETİCİLER İÇİN KOLLARI SIVADI

Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit, ilçedeki üreticilere destek vermek için harekete geçti. S.S Mersin Yenişehir Tarımsal Kalkınma Kooperatifi’nin kuruluşu ile ilgili ana sözleşme imzaları atıldı. Kooperatif ile Yenişehir’de tarımsal kalkınmaya yönelik çalışmalarda bulunarak üreticiler ile işbirliği yapılacak. Geçmiş dönemlerde Tüm Eczacı Kooperatifleri Birliği Başkanlığı yapan ve kooperatifçilik konusunda başarılı işlere imza atan Başkan Özyiğit, Yenişehir’de tarımsal kalkınma için kolları sıvadı.  Kooperatif çatısı altında üretim, temin ve tüketim konusunda işbirliği yapılarak gerek ilçe sınırlarında gerek ülke genelinde Yenişehir’de üretilen ürünler için satış kanalları oluşturulacak.

Mersin Yenişehir Tarımsal Kalkınma Kooperatifi’nin 7 kişilik kurucular kurulunda 4 kadının yer alması ve bunlardan ikisinin ise üretici olması dikkat çeken ayrıntılar arasında yer aldı. Kooperatifin kurucuları arasında bulunan Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit’in yanı sıra Necmi Birim, Hacı Bayram Battı, üretici Jale Erkaya, Sevgi Uğurlu, Semra Tekeli ve üretici Fatma Turunç yer alıyor.

Yenişehir Tarımsal Kalkınma Kooperatifi’nin geçici yönetim kurulu başkanlığını Ziraat Mühendisleri Odası Başkanı Necmi Birim yaparken, Başkan Yardımcılığını Yenişehir Belediye Meclis Üyesi Hacı Bayram Battı, Saymanlık görevini ise üretici Jale Erkaya üstlendi.

“KOOPERATİFÇİLİKTE ÖNCELİĞİMİZ GÖNÜLLÜLÜK, GÜVEN VE DAYANIŞMA”

Kooperatif ile ilgili konuşan Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit, öte yandan belediye bünyesinde kalite birimi kuracaklarını da söyledi.

Özyiğit, “Yenişehir Belediyesi’nde bir kalite birimi oluşturacağız. Kalite birimi, belediyemizin yaptığı işleri ve vatandaşlarımızın ürettiği ürünleri de denetleyen bir görev üstlenecek. Mevcut durumdan üretici de tüketici de memnun değil. Üretimi sıhhi koşullarda sağlayacağız. Ürünler kalite birimindeki laboratuardan onay aldıktan sonra vatandaşa sunulacak. Farklı belediyeler tarafından kurulan kooperatifler arası ürün satışı gerçekleştirmeyi de düşünüyoruz. Yenişehir’in narını, limonunu üreticiden alıp başka bir ilde satacağız, onlar da ürünlerini Yenişehir’e getirecek. Örneğin, Arhavi Belediyesi’nin ürettiği çayı Yenişehir’de satarken oraya da Yenişehir’in narını, limonunu götüreceğiz. Bunların hepsini karşılıklı güven ve dayanışma içerisinde yapacağız. Kooperatifçilikte önceliğimiz güven, dayanışma ve gönüllülük olacaktır.” ifadelerini kullandı.

KOOPERATİF İLE YAPILACAK ÇALIŞMALAR AÇIKLANDI

Mersin Yenişehir Tarımsal Kalkınma Kooperatifi’nin amaç,  çalışma kapsamı ve faaliyetleri şu şekilde; “Üreticilerin ürettikleri ürünleri eder fiyatlarla değerlendirilecek.  Ürün yetiştirilmesi aşamalarında teknik ve üretim maliyetlerinin aşağıya çekilmesi konusunda faaliyetlerde bulunulacak. Üretilen ürünlerin hem Yenişehir’de hem de ülke genelinde dış satıma hazırlanması konusunda tüketicilerin sağlıklı ürünlere ulaşımının her safhasında etkin çalışma ve organizasyonlar yapılacak. Ürünlerin 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2026 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA