12 Eylül 2025 Cuma

10:10   MEDYA GRUBUNA ŞOK BASKıN: CAN HOLDING’E MALI SORUŞTURMA DERINLEŞIYOR   10:03   MERCEK’TEN TATLı BIR GELECEK: MERSIN’DE PASTA ŞEFLERI YETIŞIYOR   23:55   KADıKÖY’DE HALKıN İSYANı: “YA HEP BERABER, YA HIÇBIRIMIZ!”   23:25   BAŞLıK: ÖZGÜR ÖZEL’DEN İKTIDARA TARIHI ÇıKıŞ: "MAJESTELERININ MUHALEFETI DEĞILIZ, AK TOROSLAR ÇETESINE BOYUN EĞMEYIZ!"   22:53   ÖZGÜR ÖZEL: “EMEKLIYI EZENI AFFETMEYECEĞIZ!” – KADıKÖY’DE 125 BIN KIŞILIK TEPK   22:30   DARBE, DAVA, DAYANıŞMA: DİSK TARIHI’NIN EN KARANLıK SAYFASı KITAPLA AYDıNLANıYOR9   20:54   DEM PARTI VE CHP ARASıNDA DIKKAT ÇEKEN ZIRVE: İSTANBUL’DA STRATEJIK BULUŞMA   20:38   CHP’DEN VALILIĞE SERT MESAJ: BU BINA BIZIM, BU KARAR BIZIM   16:46   İSTANBUL BAROSU DAVASıNDA TARIHI SAVUNMA: TURGUT KAZAN’DAN HUKUK MANIFESTOSU   16:40   GÜRSEL TEKIN’DEN SESSIZ VEDA: “TÜRKIYE’NIN GERÇEK GÜNDEMIYLE MEŞGUL OLUN”   15:07   12 DEV ADAM’A MERSIN’DEN TAM DESTEK: MARINA’DA YARı FINAL HEYECANı   15:05   ÖZGÜR ÖZEL: BIZ SANDıĞı TEK ADAMLARDAN SÖKE SÖKE ALDıK, TEK ADAMA VERMEYECEĞIZ   14:57   BAŞKAN YıLDıZ: “İDMAN YURDU’NU KENTIN SAHIPLENDIĞI BIR TAKıM HALINE GETIRMELIYIZ”   14:55   ECE SEÇKIN’DEN ADALET BAKANLıĞı’NA ÇAĞRı   14:48   “ŞEKER”IN UMUT YOLCULUĞU: HATAY’DAN MERSIN’E UZANAN BIR KURTULUŞ HIKAYESI   10:12   TARıMSAL KALKıNMAYA 32 BIN METRE BORU: ERDEMLI’DEN ÜRETICIYE KARARLı DESTEK   01:01   CHP 102 YAŞıNDA: SEÇER’DEN BIRLIK, ADALET VE UMUT MESAJı   16:18    TARSUS BELEDIYESI’NDEN ORTAK AKıLLA HIZMET ATAĞı   16:16   AKDENIZ ZABıTASı, YOĞUN ŞIKAYETLERE NEDEN OLAN “KUŞ PAZARı”Nı KALDıRDı   16:15   MERSIN BÜYÜKŞEHIR BELEDIYESI İLE KADıNLAR DIREKSIYONDA, KARIYER YOLUNDA  
 
     
   

Kimsesiz çocuklar için ördüler


Mezitlinin kadınları çocuklar için örmeye devam ediyor. Daha önce sayısız sosyal projede yer alarak takdirleri toplayan Mezitli Belediyesi Örgü Evi kadınları,kimsesiz çocuklar için atkı ve bere ördü.

 

Tarih : 16 Ocak 2020 Perşembe 06:21   Okunma : 1507

Mezitlinin kadınları çocuklar için örmeye devam ediyor. Daha önce sayısız sosyal projede yer alarak takdirleri toplayan Mezitli Belediyesi Örgü Evi kadınları,kimsesiz çocuklar için atkı ve bere ördü. Sosyal medya üzerinden örgütlenerek bir araya gelen kadınlar, tığ ve şişlerini alarak gün boyu ördü. Katılımın bir hayli yoğun olduğu etkinlikteörgülerini ören kadınlar, yaptıkları atkı ve bereleri kimsesiz çocuklara ulaştıracak. 

Örgü evinde kimsesiz çocuklar için ören kadınlar, “Elimden geldiğince bir şeyler yapmak, bu yaptıklarımla çocukları mutlu etmek istiyorum. Örgü evi olarak biz bir aile olduk. Mezitli Belediye Başkanımız Neşet Tarhan’ın eşi Sembol Tarhan da gelip bizimle örgü örüyor. Gelmediğimiz zaman aklımız bile burada kalıyor. Benim için terapi merkezi gibi. Başkanımız Neşet Tarhan’a bize böylesi bir imkân sağladığı için ne kadar teşekkür etsek azdır” şeklinde konuşarak duygularını dile getirdiler.

Sosyal medyadan duyarak Osmaniye’den geldiğini ifade eden bir gönüllü ise, “Kadınlara bir çağrım var. Böyle bir imkanları varken mutlaka değerlendirsinler. Zaten bir kez gelip burada çocuklar için örmenin, yeni örgü motifleri öğrenmenin hazzını bir kez yaşasalar asla vazgeçemez sürekli gelme ihtiyacı hissederler. Çıkın çıkın gelin. Şişinizi, örgü malzemelerinizi alın ve bu büyük kardeşlik buluşmasına ortak olun. Harika bir yer özellikle evde duran kadınlar için süper bir etkinlik. Bütün gönlümle tavsiye ediyorum ve teşekkür ediyorum” dedi.

Örgü evi sorumlusu Şeyda Kiriktir de, “Örgü Evimizde sürekli etkinliklerimiz oluyor. Bugünde kimsesiz çocuklar için öreceğimizi duyunca kadınlarımız akın etti. Sağ olsunlar örgü evimiz doldu taştı. Çocuklarımızın yüzündeki gülümsemeyi görünce çok mutlu oluyoruz. Güzel bir hediye ile onları sevindireceğiz” dedi.

7 yıldır böylesi etkinlikler için örmeye devam ettiği bilgisini veren emekli öğretmen Süha Savaş de duygularını şöyle dile getirdi: “Çok güzel bir kadın grubu oluşturduk ve çeşitli mekanlarda örmeye devam ediyoruz. Severek ve büyük bir gururla bu işi yapıyoruz. Şehir içi şehir dışı fark etmiyor, hangi üşüyen çocuğumuzu ısıtabiliyorsak bu en büyük gururdur. Öğretmenler, kurumlar nerede ihtiyaç var derse ulaşmaya çalışıyoruz”

Başkan Neşet Tarhan’ın eşi Sembol Tarhan ise, “Biz gönüllü kadınlar olarak her hafta buluşarak çeşitli etkinlikler gerçekleştiriyoruz. Bugünde yetiştirme yurdunda ki çocuklarımız için örüyoruz. Yüreğimizin sıcaklığı kimsesiz çocukları da ısıtsın. Bütün arkadaşlarımız zevkle ve gönülden örüyorlar. Lütfen evlerde oturmayın gelin böylesi özel bir olaya birlikte imza atalım. Örgü Evimiz hafta sonları dahil her gün açık. Evimizde oturmak yerine gelin hep birlikte örelim. Çok sıcak bir ortam var. Değişik eğitimler yapıyoruz. Herkesi bekliyoruz” diye konuştu.

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2025 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA