13 Eylül 2025 Cumartesi

14:26   BAŞKAN ABDULLAH ÖZYIĞIT, MINIK ÇEVRECI ARAS KAYRETLI ILE BULUŞTU   14:24    ALI BOZAN: “AKDENIZ’IN SEÇILMIŞLERININ CEZAEVINDE TUTSAK EDILDIĞI HER BIR GÜN SUÇ IŞLENIYOR”   14:21   MEZITLI BELEDIYESI’NDEN ÖĞRENCILERE KıRTASIYE DESTEĞI BAŞVURULARı BAŞLADı   14:18   BARO BAŞKANı ÖZDEMIR’DEN, MERSIN ADALET KOMISYONU BAŞKANı CEYLAN’A ZIYARET   12:13   TELEGRAM VE DISCORD FAALIYETI   12:09   KONYA’DA DEHŞETE DÜŞÜREN OLAY!   11:11   KUZOLUK’A ULAŞıM ARTıK DAHA KOLAY: TARSUS BELEDIYESI YOL ENGELINI AŞTı   10:25   HAYAL GÜCÜ ATÖLYESI: MERSIN’DE ÇOCUKLAR SANATLA BÜYÜYOR   23:57   ÖZGÜR ÖZEL’DEN KıLıÇDAROĞLU’NA ÇAĞRı: CHP’YE YARGı DARBESINE SESSIZ KALMA!   10:10   MEDYA GRUBUNA ŞOK BASKıN: CAN HOLDING’E MALI SORUŞTURMA DERINLEŞIYOR   10:03   MERCEK’TEN TATLı BIR GELECEK: MERSIN’DE PASTA ŞEFLERI YETIŞIYOR   23:55   KADıKÖY’DE HALKıN İSYANı: “YA HEP BERABER, YA HIÇBIRIMIZ!”   23:25   BAŞLıK: ÖZGÜR ÖZEL’DEN İKTIDARA TARIHI ÇıKıŞ: "MAJESTELERININ MUHALEFETI DEĞILIZ, AK TOROSLAR ÇETESINE BOYUN EĞMEYIZ!"   22:53   ÖZGÜR ÖZEL: “EMEKLIYI EZENI AFFETMEYECEĞIZ!” – KADıKÖY’DE 125 BIN KIŞILIK TEPK   22:30   DARBE, DAVA, DAYANıŞMA: DİSK TARIHI’NIN EN KARANLıK SAYFASı KITAPLA AYDıNLANıYOR9   20:54   DEM PARTI VE CHP ARASıNDA DIKKAT ÇEKEN ZIRVE: İSTANBUL’DA STRATEJIK BULUŞMA   20:38   CHP’DEN VALILIĞE SERT MESAJ: BU BINA BIZIM, BU KARAR BIZIM   16:46   İSTANBUL BAROSU DAVASıNDA TARIHI SAVUNMA: TURGUT KAZAN’DAN HUKUK MANIFESTOSU   16:40   GÜRSEL TEKIN’DEN SESSIZ VEDA: “TÜRKIYE’NIN GERÇEK GÜNDEMIYLE MEŞGUL OLUN”   15:07   12 DEV ADAM’A MERSIN’DEN TAM DESTEK: MARINA’DA YARı FINAL HEYECANı  
 
     
   

Yeşilboğaz: “İnsanlık Dramına Gözünüzü Kapatmayın”


Mersin Barosu Başkanı Bilgin Yeşilboğaz yaptığı açıklamada, Suriye’nin İdlib kentinde devam eden savaşta 36 askerimizin şehit olmasının ardından, siyasi iktidarın mültecilere Avrupa sınır kapılarını açmasıyla birlikte, Türkiye ile Avrupa sınırları arasında sıkışıp kalan binlerce mültecinin yaşadığı insanlık dramını değerlendirdi.

 

Tarih : 4 Mart 2020 Çarşamba 10:55   Okunma : 1421

Mersin Barosu Başkanı Bilgin Yeşilboğaz yaptığı açıklamada, Suriye’nin İdlib kentinde devam eden savaşta 36 askerimizin şehit olmasının ardından, siyasi iktidarın mültecilere Avrupa sınır kapılarını açmasıyla birlikte, Türkiye ile Avrupa sınırları arasında sıkışıp kalan binlerce mültecinin yaşadığı insanlık dramını değerlendirdi.  Devletlerin sınırda yaşanan insanlık dramına gözünü kapatmaması gerektiğini vurgulayan Yeşilboğaz, “Bu hem bizim ülkemizin, hem Ortadoğu, hem de batılı ülkelerin birer insanlık görevidir, tarihi sorumluluğudur. Hep birlikte bu insanlık dramına son vermeliyiz” dedi.

“RİYAKÂRLIĞINIZI, İKİYÜZLÜLÜĞÜNÜZÜ BIRAKIN”

Baro Başkanı Bilgin Yeşilboğaz, acıların ve gözyaşlarının hiç eksilmediği Ortadoğu coğrafyasında insanlık dramlarını yine hep birlikte gözlemlediklerini ifade ederek,  “Uzun süreden beri sürdürülen gerek Ortadoğu’daki savaş, gerekse Suriye’deki iç savaş, dış ülkelerin desteğiyle her geçen gün bir insanlık dramına sahne olmaktadır. Bunun acısını maalesef iç savaşlara sürüklenen yurdundan koparılmış, ülkenin kadim insanları yaşamaktadır. En çok da kadınlar ve çocuklar mağdur olmaktadır. En son 36 şehidimizin olduğu menfur saldırı sonrası, ülkemizde yıllarca misafir olarak kalan ve artık bu ülkenin birer gerçeği olan Suriyeli ve diğer göçmen vatandaşlarımıza, kapılarının açıldığının duyurulması üzerine, Kapıkule sınır kapısı olmak üzere, birçok sınır kapısından yurt dışına gitme, yeni hayatlar kurma mücadelesi veren mültecilerin yaşadıkları, insanlık dramına sahne oluyor ve bizler de bunları sadece gözlemliyoruz. Sosyal medyaya baktığımızda, birçok insanın evinde sıcak ortamında klavye başında bu insanları aşağıladığını, kötülediğini ve bu insanların ölümünü dilediğini hep birlikte gözlemlemekteyiz. Sınırda bir insanlık dramı yaşanıyor. Botlar devriliyor, insanlar ölüyor. Dün Aylan bebek öldüğünde, herkes şapkasını alıp önüne koymuştu ama bu timsah gözyaşları maalesef uzun sürmedi. Şu an yine çocuklar ölüyor. Riyakârlığınızı, ikiyüzlülüğünüzü bir yana bırakmamız gerekiyor. Bu ülkenin iç savaşında kimin sorumluluğu varsa, bu savaş hangi ülkelerin menfaatine yarıyorsa, bunların deşifre edilmesi gerekiyor. Bu insanlık dramının bir an önce son bulması gerekiyor” şeklinde konuştu.

“MÜLTECİLERİN İNSANCA YAŞAM HAKKINA SAYGI GÖSTERİLMELİ”

Devletlerin sınırda yaşanan insanlık dramına gözünü kapatmaması gerektiğini vurgulayan Yeşilboğaz, “Sadece Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiserliği’nin koymuş olduğu bir takım kurallar, İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi vs. mevzuatlarla mültecilere bir imkân sağlanması mümkün değildir. Bunların yaşam, barınma, sağlık, eğitim ve insanca yaşama hakkına, devletlerin saygı göstermesi ve bu soruna el atması gerekiyor. Bir an önce tüm ülkelerin bir araya gelerek, bu insanların geleceği hakkında bir çözüm bulması gerekiyor” şeklinde konuştu.

“ÜLKEMİZ, EMPERYALİST GÜÇLERİN ORTADOĞU’DAKİ KİRLİ OYUNUNA ALET OLMAMALI”

Emperyalist güçlerin Ortadoğu coğrafyasından ellerini çekmesini ve  buradaki kirli oyunlara ülkemizin alet olmamasını temenni eden Baro Başkanı Av. Bilgin Yeşilboğaz, “Hava şartlarının çok kötü olduğu bir dönemdeyiz. Siyasi irade artık orada silah kullanmaya dahi müsaade etti. Maalesef ölümler de gerçekleşmeye başladı. Orada çocuklarımız, kadınlarımız ölüyor. Bu insanlara bir an önce el uzatılması gerekiyor. Bu insanlar kendi ülkelerinde, kendi topraklarında, vatanlarında köklerini saldığı kadim topraklarda tekrar huzur, barış ve mutluluk içerisinde yaşamlarını sürdürebilmeli. Bu hem bizim ülkemizin, hem Ortadoğu, hem de batılı ülkelerin birer insanlık görevidir, tarihi sorumluluğudur. Hep birlikte bu insanlık dramına son vermeliyiz” ifadesini kullandı.

Paylaş :
Etiketler :  MERSİN BAROSU, BİLGİN YEŞİLBOĞAZ, SURİYE, İBDİL

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2025 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA