26 Nisan 2026 Pazar

21:40   VAHAP SEÇER’DEN TBB SEÇIMI ÖNCESI NET MESAJ: ’GÖREVE DEVAM EDECEĞIZ!’   09:50   MERSIN ONU UNUTMADı! ŞEHIT İTFAIYECI NAZMI ÇELIKKAYA DUALARLA ANıLDı   09:19   RESMI GAZETE’DE GECE YARıSı MESAISI: MEB BAKAN YARDıMCıSı DEĞIŞTI, DEV KURUMLARDA ÜST DÜZEY ATAMALAR!   09:16   GÜLISTAN DOKU SORUŞTURMASıNDA KRITIK GELIŞME: TUNCELI’DE İKI GÖREVLI GÖZALTıNA ALıNDı!   19:06   ÖZGÜR ÖZEL: "EN GENIŞ ARA SEÇIME DE VARıM. NE KADAR GENIŞLETMEK ISTIYORLARSA BEN ORADA VARıM, HODRI MEYDAN"   16:02   CUMHURBAŞKANı ERDOĞAN’A "GÖRÜŞME" YANıTı... ÖZGÜR ÖZEL: "ÜLKENIN BIRINCI PARTISIYIM, IHTIYAÇ VARSA ELBETTE IKINCI PARTIYLE GÖRÜŞÜRÜM"   14:59   BIRLEŞIK KRALLıK’ıN ANKARA BÜYÜKELÇILIĞI: FORMULA 1’IN TÜRKIYE’YE DÖNÜŞÜNÜ MEMNUNIYETLE KARŞıLıYORUZ   14:57   ALI MAHIR BAŞARıR’DAN GÜLISTAN DOKU SORUŞTURMASıNA ILIŞKIN AÇıKLAMA: "BU DOSYA, TÜRKIYE’NIN DE KAYBOLUŞ HIKAYESINI RESMEDEN BIR DOSYADıR"   13:32   DORUK MADENCILIK IŞÇILERININ EYLEMI SÜRÜYOR. AVUKAT ABDURRAHIM DEMIRYÜREK: "TÜM SIYASI PARTI TEMSILCILERINE ÇAĞRıMıZ, BILFIIL MADENCILERLE BERABER AÇLıK GREVINDE OLUN"   13:28   ERKAN BAŞ’TAN MADEN IŞÇILERINE DESTEK:    10:52   MADENCILERIN ANKARA YÜRÜYÜŞÜNDE TANSIYON YÜKSELDI: ’ÖLMEK VAR DÖNMEK YOK!’   10:40   ASGARI ÜCRET 23 GÜNDE BITIYOR! NISAN 2026 AÇLıK VE YOKSULLUK SıNıRı RAKAMLARı AÇıKLANDı   10:01   MERSIN 23 NISAN’DA ÇOCUKLARıN BAŞKENTI OLDU! BILIMDEN DOĞAYA COŞKU DOLU ROTA   09:40   MERSIN’DE DEV ZIRVE: GENÇLERIN KARIYER YOLCULUĞUNDA İŞKUR İMZASı!   18:26   CHP MERSIN’DEN EĞITIMDE "SESSIZ" ÇıĞLıK: 23 MADDELIK GELECEK MANIFESTOSU AÇıKLANDı   17:58   ABD BAŞKANı TRUMP, HÜRMÜZ BOĞAZı’NA MAYıN DÖŞEYEN TEKNELERE SALDıRı EMRI VERDI   17:58   TBMM GENEL KURULU 23 NISAN ÖZEL OTURUMU... MÜSAVAT DERVIŞOĞLU: "BIR DAHA HIÇBIR 23 NISAN’A MAHCUBIYETIN GÖLGESI DÜŞMESIN"   17:56   KURTULUŞ PARKı’NDA AÇLıK GREVINDEKI MADENCILERE EŞLERINDEN DESTEK: "EŞIME BIR ŞEY OLSA ÇOCUKLARıMıN VEBALINI KIM ÖDEYECEK?"   16:54   TBMM GENEL KURULU 23 NISAN ÖZEL OTURUMU... NUMAN KURTULMUŞ: "EGEMENLIĞIN KAYNAĞıNı IMTIYAZDA VE DAR KADROLARDA ARAMAYAN SIYASAL AHLAK 23 NISAN RUHUNUN ÖZÜDÜR"   16:51   SEZGIN TANRıKULU: YUSUF TEKIN ISTIFA ETMELIDIR. DEMOKRATIK ÜLKELERDE BÖYLE BIR ŞIDDET OLAYıYLA KARŞı KARŞıYA KALAN MILLI EĞITIM BAKANLARı GÖREVDE KALMAZLAR  
 
     
   

Yeşilboğaz: Adalet En Yaşamsal Beklentidir


Mersin Barosu Başkanı Bilgin Yeşilboğaz 5 Nisan Avukatlar Günü nedeniyle açıklama yaptı. Avukatı yüceltmenin, ülkeyi yüceltmek olduğunu ifade eden Yeşilboğaz, “Avukatlar Günü’nü, yeryüzü adaletin yüzü olduğu gün kutlayacağız. Adalet en yaşamsal beklentidir” dedi.

 

Tarih : 5 Nisan 2020 Pazar 20:52   Okunma : 1593

Mersin Barosu Başkanı Bilgin Yeşilboğaz 5 Nisan Avukatlar Günü nedeniyle açıklama yaptı. Avukatı yüceltmenin, ülkeyi yüceltmek olduğunu ifade eden Yeşilboğaz, “Avukatlar Günü’nü, yeryüzü adaletin yüzü olduğu gün kutlayacağız. Adalet en yaşamsal beklentidir” dedi.

Avukatların her gününün, her dakikasının mücadele günü olduğu gibi, 5 Nisan Avukatlar Günü’nün de mücadele günü olduğunu ifade eden Mersin Barosu Başkanı Bilgin Yeşilboğaz,“Yeryüzü adaletin yüzü olduğu gün, 5 Nisan avukatlar için kutlama günü olacaktır. Çünkü; hukukun işlevsiz hale getirilerek adalete gölge düşürüldüğü,  avukatların her daim tehlike altında olduğu, her insanın adalet özlemiyle kavrulduğu, bu nedenle avukatların ülkenin dört bir yanında adalet ateşini yaktığı, savunma özgürlüğüne, düşünce ve ifade özgürlüğüne tahammülün olmadığı, özgürlüklerin tutuklandığı bir ülkede, biz avukatların her günü mücadele günüdür.

“AVUKATLIK MESLEĞİNDE GERİYE GİDİŞ VAR”

Dünyayı ve ülkemizi saran corona virüs salgını tedbirleri nedeniyle meslektaşlarımızla bir arada olamasak da, meslektaşlarımız için gerek ferdi olarak, gerekse diğer barolarla birlikte mesleğimizin, hukuk sistemimizin ve ülke sorunlarının çözümüne yönelik mücadelemizi sürdürüyoruz. Dünyanın ve ülkemizin içinde bulunduğu sağlık sorunları ile ülkemizdeki siyasi ve ekonomik istikrarsızlık, mesleğimize çok ciddi zararlar vermekte, meslektaşlarımızın çok ciddi mağduriyetler yaşamasına sebep olmakta ve avukatlık mesleğini geriye götürmektedir. İçinde bulunduğumuz bu zor sürecin en az zararla atlatılması için en büyük katkıyı sunan meslektaşlarımızdır, hukukçulardır. Bu konudaki rolleri yadsınamaz olan tüm meslektaşlarımıza tek tek teşekkür ediyorum.

“SİYASİ İKTİDARDAN BEKLEDİĞİMİZ OLUMLU YAKLAŞIMLARI GÖREMEDİK”

Ancak bu süre içerisinde siyasi iktidardan beklediğimiz olumlu yaklaşımları göremedik.  Bizlere sunulan yargı reformundaki paketin aksine, avukatı yargının dışında bırakmaya, özgür savunmayı susturmaya yönelik yasal düzenlemelerle karşı karşıya kalmaktayız. Hukuk Muhakemeleri Kanunu’nda (HMK) yapılması planlanan değişiklikle, avukatın duruşma salonundan atılmasının önü açılmaktadır. Yine çıkarılan yönetmelikle, cezaevinde avukatın müvekkil görüşmesine sınırlama getirilmesi, yine çıkarılan yönetmeliklerle avukatın müvekkiliyle görüşmelerinin dinlenmesi, avukatın bilgi ve belgeye ulaşmasına engel olunarak, dosya incelemesine idari sınırlama getirilmesiyle avukatların işini yapması zor hale getiriliyor. Ekonomik anlamda ciddi sıkıntı içerisinde olan avukatlık mesleğini, çıkarılan yasalar ve yönetmeliklerle yok etmeye, savunmayı dışlamaya yönelik olan bu çabaların karşısındayız.  Savunma özgürlüğünü gasp eden bu yönetmeliğin iptali için diğer barolarla birlikte dava açtığımızı meslektaşlarımızın bilgisine sunarız” şeklinde konuştu.

“AVUKATLAR HİÇ BU KADAR TEHLİKE ALTINDA OLMAMIŞTI”

Hukukçular iyi niyetle mücadele ederken, siyasi iktidar tarafından avukatların yetkilerinin kısıtlanmaya çalışılmasının asla kabul edilemez olduğunu vurgulayan Yeşilboğaz,“Avukatlık mesleği, tarihi boyunca türlü engellemelerle karşılaşmıştır. Bu engellemelerin perde arkasında ise hep başka kaygılar ve maksatlar olmuştur. Mesleğimize yapılan sistematik saldırıların tümü bu kirli düşüncelerin ürünüdür. Türkiye'nin hukuk tarihinin hiçbir evresinde, avukatlar bu denli tehlike altında olmamıştır. Ancak avukatlık mesleğinde elde edilen asırlık kazanımların, siyasi otoritenin kaygıları nedeniyle yok edilmesi ya da içinin boşaltılması asla mümkün değildir.

“ADALETE DÜŞÜRÜLEN GÖLGENİN YIKIMI ONARILAMAZ”

Hak ve özgürlükleri savunma yolunda mücadele eden Mersin Barosu olarak; kadına şiddetin, çocuk istismarının, doğa ve çevre talanının önünü açan tüm yasal düzenlemelerin karşısından olmaya devam edeceğiz. Biz hukukçular hak temelli mesleğimizi icra etmemizin karşısında, siyasi iktidardan ve avukatı baktığı dosyayla özdeşleştirip savunmaya şiddet uygulayan vatandaşlardan saygı bekliyoruz. Avukata yönelik sistematik saldırıların, sözlü ve fiili saldırıların artık son bulmasını istiyoruz. Çünkü adalet beklentisi en yaşamsal beklentidir. Adalet güneşinin olmadığı yerdeki karanlık, en tehlikeli karanlıktır. Adalete düşürülen gölgenin yıkımı onarılmaz olur. Avukatlığı yüceltmek; insan hak ve özgürlüklerini, demokrasiyi ve ülkeyi yüceltmektir. Savunma ne kadar güçlüyse, yargı da o kadar bağımsız, verilen kararlar o kadar adil olacaktır.

“AVUKAT, ADALETİN AKMADIĞI YERDE ÇAĞLAYANDIR”

Her avukat, hukuk ve adalet kuraklığında bir damla sudur. Çağlayandır avukat, adaletin akmadığı yerde. Adaletin kanatlarıdır cübbemiz. Bir düştür avukat, özgürlük ve adalet özleminde. İnsanlığa uzanan özgürlük eli, barış elidir avukat. Avukatsan hedefisin karanlık zihniyetlerin. Çünkü cübbelerimiz; hukuksuzluk zincirlerini kıran, keskin kılıçtır. Vuruldukça çoğalan, çoğaldıkça güçlenen, güçlendikçe büyüyen adalet tomurcuklarıdır avukat. Tüm ezilenlerin ortak sesidir, umudun adıdır avukat. Bugünlerin mücadelecisi, yarınların insanca yaşam garantisidir avukat. Mersin Barosu olarak verdiğimiz mücadele, demokrasi mücadelesi, hukukun üstünlüğü mücadelesi, adalet mücadelesi, insanca yaşam mücadelesi, yaşanabilir çevre mücadelesidir. Tüm meslektaşlarımız ve barolar aynı gemide olduğumuzu unutmadan aynı mücadeleyi vermelidir. Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün ışığında; hak, hukuk ve adalet mücadelesini birlikte verdiğimiz tüm meslektaşlarımızın 5 Nisan Avukatlar Günü’nü yönetim kurulumuz adına kutlarım” diye konuştu.

 

 

 

 

Paylaş :
Etiketler :  MERSİN BAROSU, BİLGİN YEŞİLBOĞAZ, ADALET EN YAŞAMSAL BEKLENTİDİR.

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2026 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA