19 Ocak 2026 Pazartesi

10:55   MERSIN’DE ZABıTA’DAN SAĞLıK OPERASYONU: 300 KILO SUCUK VE ÇIĞKÖFTEYE EL KONULDU!   22:04   TARSUS, YEREL YÖNETIMLERIN ZIRVE BULUŞMASıNA EV SAHIPLIĞI YAPTı   18:59   “MERSIN’IN CARETTALARı TARIHI ZAFERLE PARLADı: BAŞKAN SEÇER TRIBÜNDE, MSK PARKEDE ŞOV YAPTı”   18:50   “TALAT DINÇER’DEN ÇARPıCı ÇıKıŞ: MADEN KEŞIFLERI GERÇEKTEN YENI MI, YOKSA YASAYLA Mı GÜNDEME GELDI?”   15:58   ULUSLARARASı ALıCıLAR MERSIN’DE BULUŞTU: 10 MILYON ÜRÜN SATıŞı GERÇEKLEŞTI   13:55   “ADA’DAN ÇARPıCı UYARı: TUTUKLU AILELERINE SAHTE OPERASYON MESAJLARıYLA DOLANDıRıCıLıK TUZAĞı”   10:44   SURIYE ORDUSU RAKKA’DA KRITIK PETROL VE GAZ SAHALARıNı ELE GEÇIRDI: FıRAT BARAJı KONTROL ALTıNDA!   10:40   “TARıM ALARM VERIYOR: GIRDI FIYATLARı ÇIFTÇIYI İCRAYA, TÜKETICIYI RAF KRIZINE SÜRÜKLÜYOR”   10:25   “CUMHURBAŞKANLıĞı BÜTÇESI AŞıLDı: 2026’DA %35 ARTıŞLA REKOR ÖDENEK!”   10:04   “SÜPER AMATÖR’DE NEFES KESEN DERBI: AKDENIZ VE YENIŞEHIR 2-2’DE BULUŞTU”   20:55   “ÖZGÜR ÖZEL’DEN HATAY’DA SERT ÇıKıŞ: ‘YALANıN VE ALGıNıN KARŞıSıNDA DIMDIK DURUYORUZ’”   20:34   “CHP’LI BÜYÜKŞEHIR BELEDIYE BAŞKANLARı: HALKıN İRADESINE MÜDAHALEYE SON VERILMELI”   13:20   AKDENIZ’DE PARKLAR YENILENIYOR   11:53   MERSIN BÜYÜKŞEHIR’DEN JAPONYA’DA AFET ZIRVESI: YENILIKÇI YENIDEN PLANLAMA MASADA   16:52   “LGBTİ ’LARı HEDEF GÖSTEREN “GÖKKUŞAĞı FAŞIZMI” BELGESELI... İHD: NEFRET SÖYLEMI ’BELGESEL’ KıLıFıYLA MEŞRULAŞTıRıLAMAZ   16:49   CHP’NIN "EMEKLILERIN ONURLU YAŞAM HAKKı BULUŞMASı"... SSK EMEKLISI HASAN ŞENSES: 35 YıLLıK ÇALıŞMANıN SONUCUNDA EMEKLI OLDUM AMA SEFALET VE ÇARESIZLIK DOLU BIR YAŞAM BIZI BEKLIYOR   16:47   CHP’NIN "MILLET İRADESINE SAHIP ÇıKıYOR" MITINGI YARıN HATAY’DA... NERMIN YıLDıRıM KARA: "SAYıN BAŞKAN’ıMıZ İMAMOĞLU ZINDANDAN ÇıKANA KADAR BU MÜCADELEYI DEVAM ETTIRECEĞIZ"   16:45   EMEKLILER YAĞMUR ALTıNDA ÜCRETSIZ ÇORBA KUYRUĞUNDA: "EMEKLI DIYE BIR ŞEY KALMADı KI. HERKES BITTI. EMEKLIYIM DEYIP DE GEÇINEBILEN VARSA GELSIN BIR DE BENIMLE KONUŞSUN"   14:56   YENIŞEHIR BELEDIYESINDEN TEMIZLIK HAREKETI: “KENDINI DE KENTINI DE KORU”    14:47   MEZITLI BELEDIYE BAŞKANı TUNCER; “ULU ÖNDERIMIZ ATATÜRK’Ü KARNELERDEN SILEMEZSINIZ”  
 
     
   

Kimse Yatağa Aç Girmesin Diye Büyükşehir Ekipleri Görevde


Mersin Büyükşehir Belediyesi, Koronavirüs salgınıyla mücadele sürecinde olduğu gibi 2 günlük sokağa çıkma yasağı sürecinde de tüm ekipleriyleseferber oldu. 7 gün 24 saat esasıyla yurttaşların ihtiyaçlarını gidermek, yaralarına merhem olmak için çalışan Kriz Merkezi, tam kadro personeliyle, başta gıda ve ilaç olmak üzere vatandaşların çeşitli ihtiyaçlarını bildirdiği çağrıları alarak, ilgili ekipleri kısa sürede yönlendiriyor.

 

Tarih : 13 Nisan 2020 Pazartesi 05:52   Okunma : 1063

Mersin Büyükşehir Belediyesi, Koronavirüs(COVID-19) salgınıyla mücadele sürecinde olduğu gibi 2 günlük sokağa çıkma yasağı döneminde de tüm birimleriyle koordineli bir şekilde çalışıyor. Kriz ortamında sosyal belediyecilik anlayışıyla yürüttüğü çalışmalarını sürece göre şekillendiren Büyükşehir Belediyesi, 2 gün evde kalmak zorunda olan yurttaşların ihtiyaçlarını da kapılarınakadar götürüyor.

Kriz Merkezi yaralara merhem olmak için çalışıyor

Koronavirüs sürecinde yurttaşların ihtiyaçlarını karşılamak içinKongre ve Sergi Sarayı’nda etkin bir şekilde çalışmalar yürüten Kriz Merkezi, bu süreçte de yurttaşların mağdur olmaması için tam kadro çağrılara yanıt veriyor.

Vatandaşların başta gıda ve ilaç olmak üzere, bebek bezi, bebek maması gibi ihtiyaçlarını karşılamak için 50 personeliyle, 7 gün 24 saat esasıyla çalışan Kriz Merkezi, yasak boyunca da vatandaşlardan gelen çağrılara yanıt veriyor. Yaş almışlar, engelliler ve yardıma muhtaç vatandaşlar başta olmak üzere tüm Mersinliler’in çağrısını ilgili birimlere yönlendiren Kriz Merkezi personeli, maddi ve manevi olarak geçirilen zor süreçte yurttaşların yarasına merhem olmak için titizlikle çalışıyor.

Yurttaşların ihtiyaçları evlerine gönderiliyor

Mersin’de yaşayan hiçbir vatandaşın mağdur edilmemesi için çalışan Büyükşehir, Kriz Merkezi üzerinden gelen talepleri bir bir yerine getiriyor. Eşi engelli olan iki çocuk annesi Melahat Özmen de Büyükşehir’in kapısını çaldığı yurttaşlardan biri. Ailesinin erzak, minik bebeğinin demama ihtiyacını Başkan Seçer’e sosyal medya kanallarından ilettiğini ve kendisine 1 gün içinde dönüldüğünü belirten Özmen, “Bebeğimin maması, erzaklar geldi. Allah razı olsun” dedi.

Yılmaz: “Sabah uyandığımızda sokağa çıkma yasağının olduğunu öğrendik”

Çağrısına hemen dönüş yapıldığı için çok mutlu olan 7 çocuk annesi Şükran Yılmaz, “Sabah uyandığımızda sokağa çıkma yasağının olduğunu öğrendik. Büyükşehir Belediyesi’ne ulaştım. Çocuklarımın sütü, ekmeği olmadığını söyledim. Sağ olsunlar hemen dönüş yaptılar” diye konuştu. 

MER-EK ekmek kapasitesini yarı yarıya artırdı

Mersin Büyükşehir Belediyesi MER-EK Halk Ekmek Fabrikası, Koronavirüs salgını dolayısıyla iki gün sokağa çıkma yasağının ilan edilmesinin ardından vatandaşların mağdur olmaması için üretim kapasitesini yarı yarıya artırarak, 50 binden 75 bine çıkardı. Tüm market ve bakkalların kapalı olduğu bir günde Mersinli ekmeğine MER-EK büfelerinden sorunsuz bir şekilde ulaşırken, 5 ilçedeki dar gelirli yurttaşların yaşadığı mahallelerde de toplam 14 bin 700 ekmek vatandaşların ayağına kadar götürüldü.

Belediye otobüs şoförleri sağlık çalışanları ile zorunlu görev yapan kamu personeli için direksiyon başında

Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Dairesi Başkanlığı bünyesinde hizmet veren toplu taşıma araçları, 2 günlük sokağa çıkma yasağı sürecinde çalışma zorunluluğu bulunan kamu personeli ve sağlık çalışanları için hizmet veriyor. Sevdiklerini virüs riskiyle karşı karşıya getirmemek için Macit Özcan Tesisleri’nde kalmaya devam eden sağlık personellerinin ulaşımını da Büyükşehir’in servis araçları sağlamaya devam ediyor. Toplu taşımadan yararlanabilen personel, hat numaraları ve sefer saatleri ile ilgili bilgiyi444 2 153 numaralı çağrı merkezinden ve 0533 155 21 53 numaralı WhatsApp hattından alabiliyor.

Tüm personelin görevlerinin başında olduğunu dile getiren Toplu Taşıma Şube Müdürü Bayram Demir, “Biz Toplu Taşıma Şube Müdürlüğü olarak görevimizin başındayız. Başta sağlık çalışanları olmak üzere zorunlu hizmet vermekte olan tüm kamu görevlilerimizi sabah işlerine, akşamda evlerine götürmek maksadıyla tüm kadromuzla görev yapmaktayız” ifadelerine yer verdi.

Boş sokaklar temizleniyor, dezenfeksiyon ve ilaçlama ekibi Mersin’i virüslerden arındırıyor

Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı’na bağlı ekipler, virüs salgınının ortaya çıktığı günden itibaren zemin temizliği, dezenfeksiyon ve ilaçlama işlemleriyle kent genelinde hijyeni sağlarken, bu çalışmalarına yasak sürecinde de ara vermedi. Boş sokaklar su arazöz aracıyla temizlenirken, dezenfeksiyon işlemleri de tüm hızıylasürdürüldü.

İtfaiye ekipleri Mersin için nöbette

Büyükşehir’in tüm birimleri Koronavirüs salgını sürecinde olduğu gibi iki günlük yasak döneminde de Mersinliler’in olası ihtiyaçlarını karşılamak için görevlerinin başına geçti. 

Oluşabilecek her türlü afete karşı İtfaiye Dairesi Başkanlığı’na bağlı ekipler de 13 ilçede 31 hizmet noktasında 7/24 hizmet esasıyla Mersin için nöbet tutmaya devam ediyor.

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2026 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA