16 Haziran 2026 Salı

19:22   ÖZGÜR ÖZEL YARıN GRUP TOPLANTıSı YAPMAYACAK... “GRUBUMUZUN ORTAK KARARı”   19:19   CHP ANKARA GÖNÜLLÜLER PLATFORMU’NDAN ÇAĞRı: ACIL KURULTAY ISTIYORUZ   19:16   ABDURRAHMAN TUTDERE, AZIZ İHSAN AKTAŞ DAVASıNDA SAVUNMA YAPTı: UYDURMA BEYANLAR ÜZERINDEN RÜŞVETLE ITHAM ETMEK BU KADAR UCUZ OLMAMALı   19:13   ARZU ÇERKEZOĞLU: “DEMOKRASI IŞÇI SıNıFıNıN EKMEĞIDIR, KıRMıZı ÇIZGISIDIR”   19:12   CHP’DE ANLAŞMA: ÖZEL DE KıLıÇDAROĞLU DA GRUP TOPLANTıSı YAPMAYACAK   19:10   DEM PARTI’DEN "SEYFO" ANMASı   11:32   MEZITLI BELEDIYESI RITIM GRUBU’NDAN HATAY’DA DAYANıŞMA KONSERI   11:31   MUTABAKAT, KÜRESEL PIYASALARA NEFES ALDıRDı,: ALTıN VE ASYA BORSALARı YÜKSELDI, PETROL GERILEDI   10:30   MERSIN BÜYÜKŞEHIR BELEDIYESI’NDEN KALKıNMADA SÜRDÜRÜLEBILIR MODEL: “HADI GEL KÖYÜMÜZE DESTEK VERELIM”   10:28   MERSIN BÜYÜKŞEHIR BELEDIYESI’NDEN YKS ÖNCESI ÖĞRENCILERE PSIKOLOJIK VE AKADEMIK DESTEK   09:10   YKS’YE GÜNLER KALA HAYAT KURTARAN TAKTIKLER! UZMANLAR UYARDı: SıNAV ANıNDA BUNU YAPıN, STRATEJINIZI ASLA DEĞIŞTIRMEYIN!   23:58   78’LILER HAREKETI MERSIN’DE TOPLANDı! TARIHI GENEL KURULDAN ’YÜZYıLLıK YÜZLEŞME’ VE ’ADALET’ ÇıKıŞı   23:58   MHP’LI LEVENT UYSAL PALERMO’DAN DÜNYAYA SESLENDI...   15:35   SÜHEYL BATUM’DAN CHP KURULTAY KARARıNA SERT TEPKI: ’ÇOCUKLARıN BILE GÜLECEĞI BIR DURUM!’   01:05   CHP’DE DEPREM! REKOR OYLA SEÇILEN BELEDIYE BAŞKANı İÇIN İHRAÇ İSTEMI: "KARARı KABUL ETMIYORUM!"   23:23   CHP’DE ŞOK İSTIFA! TANJU ÖZCAN "SIYASI CUNTA" DIYEREK GEMILERI YAKTı: ’SAVUNMA VERMEM...’   19:09   CHP SÖZCÜSÜ SARı: MEZITLI BELEDIYE BAŞKANı SERKAN TUNCER ILE BOLU BELEDIYE BAŞKANı TANJU ÖZCAN TEDBIRLI OLARAK KESIN ÇıKARMA CEZASı ISTEMIYLE YÜKSEK DISIPLIN KURULU’NA SEVK EDILDI   16:50   CHP MYK, GENEL BAŞKAN KEMAL KıLıÇDAROĞLU BAŞKANLıĞıNDA TOPLANDı   16:50   MEZITLI’DE DEZAVANTAJLı BIREYLER SU SPORLARı ILE BULUŞUYOR   16:49   BENJAMIN NETANYAHU: BAŞBAKAN OLDUĞUM SÜRECE İRAN NÜKLEER SILAHA SAHIP OLMAYACAK  
 
     
   

Seçer: “Mersinliler, Vaka Az Diye Rehavete Kapılmasın”


Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, TRT Çukurova Radyosu’nda yayınlanan Akdeniz’den Toroslar’a programına katılarak, Emine Eroğlan’ın Koronavirüs salgını süreciyle ilgili sorularını yanıtladı.

 

Tarih : 15 Nisan 2020 Çarşamba 13:26   Okunma : 671

Kriz Merkezi’ne ulaşan her türlü yardım talebine karşılık verdiklerini ifade eden Başkan Seçer, “İhtiyaç sahipleri bizi arasın. Her türlü talebe, zengin, fakir araştırması yapmadan, beyanını doğru kabul ederek, iyi niyetle ulaşmaya çalışıyoruz. Ama bunu istismar etmesinler. Varsılların yoksullara destek olma zamanıdır. Bizlere yakışan odur” dedi.
 
KRİZ MERKEZİ, 7/24 ÇALIŞARAK, TALEPLERİ ALIYOR
 
Salgının baş gösterdiği günden bu yana şehrin her bir köşesinde dezenfekte çalışmaları yaptıklarını, sosyal mesafe ve temizlik başta olmak üzere salgından korunma yöntemleri konusunda vatandaşları bilgilendirdiklerini ifade eden Başkan Seçer, şehirdeki tüm kurumların uyumlu çalışması sayesinde Mersin’de salgının fazla yayılmadığını ifade etti.
 
Salgın nedeniyle dışarı çıkmaları yasaklanan 65 yaş üstü kesimler ile ekonomik durumu iyice bozulan yoksul kesimlerin sıcak yemekten ilaca, gıda kolisinden maskeye kadar her türlü ihtiyacına yanıt vermeye çalıştıklarını belirten Seçer, Kriz Merkezi’nin 7/24 çalışarak, talepleri aldığını söyledi.
 
“YARDIMLARI SUİSTİMAL ETMESİNLER”
 
Başkan Seçer, Kriz Merkezi’nden yardım talebinde bulunanlara seslenerek, “İhtiyaç sahipleri bizi arasın. Başım üzerine. Hiçbir laf söz yok. Bakın her türlü talebe, zengin, fakir araştırması yapmadan, beyanı doğru kabul ederek, iyi niyetle ulaşmaya çalışıyoruz. Ama bunu istismar etmesinler. Varsılların yoksullara destek olma zamanıdır. Birlik beraberlik zamanıdır. Bizlere yakışan odur. Bizim gibi geçmişi olan, bu kadim topraklar üzerinde yaşayan, acıda, mutlulukta, her konuda birlik içerisinde olmuş, nice acılar görmüş bir halk için bugün de, bu zorlu günlerde de birlik, beraberlik, dayanışma önemli diye düşünüyorum” dedi.
 
“SOKAĞA ÇIKMA YASAĞINA DAHA HAZIRLIKLI OLACAĞIZ”
 

Bu hafta sonu uygulanacak olan sokağa çıkma yasağı, önceden ilan edildiği için herkesin daha bilinçli, daha tedarikli olacağını vurgulayan Başkan Seçer, “Biz de sokağı çıkma yasağına daha hazırlıklı olacağız.  Kamu görevlileri, tarım işçileri, fırıncılar işlerine gidecek. Bizim fırınımız da çalışacak. Ekmek alacak parası olmayan insanlar, bize başvuracak, biz de bunu yerine getireceğiz, yapmak zorundayız. Sosyal devlet budur. Yemek talebi, süt talebi olan vatandaşlarımız da bize ulaşacak. Gelecek her talebe yanıt vereceğiz” diye konuştu.
 
“MERSİNLİLER, REHAVETE KAPILMASIN”

 
Başkan Seçer, Mersin’deki Koronavirüs vaka sayısının diğer illere göre daha az olmasının vatandaşları rehavete düşürmemesi, önlemlerin elden bırakılmaması uyarısında da bulunarak, “Lütfen işi ciddiye alalım. Mersin’de vaka sayısı az, iller arasında en son sıradayız ama bu işin de şakası yok. Hiç rehavete girmesinler. İşi ciddiye alsınlar. Biliyoruz sıkıldılar. Biliyoruz depresif bir durum. Sürekli aynı ortamda kalmak, ölüm korkusu, hastalık korkusu, saygıyla karşılıyorum. Ama lütfen biraz daha gayret edelim. Güzel günler bizleri bekliyor. Kurallara lütfen riayet etsinler, evde olsunlar, mümkünse dışarı çıkmasınlar, toplu ortamlarda bulunmasınlar” dedi.

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2026 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA