14 Eylül 2025 Pazar

21:36   KADıN EMEĞIYLE İLMEK İLMEK YÜKSELEN MIRAS: MERSIN DOKUMALARı ULUSLARARASı VITRINDE   20:55   MEZITLI’DE KAZA!   16:21   “YA İSTIKLAL YA ÖLÜM!”: SAKARYA ZAFERI’NIN 104. YıLıNDA TARIHE SAYGı   14:12   AFAD UYARDı: SISMIK HAREKETLILIK DEVAM EDIYOR, VATANDAŞLAR TEDBIRLI OLMALı   13:51   TARıM ALARMı: TÜRKIYE HER SAAT 18,5 FUTBOL SAHASı BÜYÜKLÜĞÜNDE TOPRAĞıNı KAYBEDIYOR!   13:27   MERSIN’DE HAREKET VAR: AVRUPA HAREKETLILIK HAFTASı’NDA ŞEHIR SOKAKLARı HAYAT BULUYOR!   12:45   BAYRAMPAŞA BELEDIYE BAŞKANı GÖZALTıNDA: “BAŞıM DIK, ALNıM AKTıR”   12:39   SINEMA PERDESINDEN DOĞAYA UMUT: ALTıN KOZA 5 BIN FIDANLA YEŞERIYOR   12:32   “BAYRAMPAŞA OPERASYONU: SEÇIMLE GELENLERE ŞAFAK BASKıNı, HUKUK SANDıKTA YARGıLANACAK!”   11:09   KıRSALDA KÜLTÜR RÜZGARı: MERSIN’IN YAYLA KONSERLERI KOCAYER’DE COŞKUYLA YANKıLANDı   23:56   MERSIN EMEK VE DEMOKRASI PLATFORMU: “12 EYLÜL REJIMI KÖKTEN TASFIYE EDILMELI”   14:26   BAŞKAN ABDULLAH ÖZYIĞIT, MINIK ÇEVRECI ARAS KAYRETLI ILE BULUŞTU   14:24    ALI BOZAN: “AKDENIZ’IN SEÇILMIŞLERININ CEZAEVINDE TUTSAK EDILDIĞI HER BIR GÜN SUÇ IŞLENIYOR”   14:21   MEZITLI BELEDIYESI’NDEN ÖĞRENCILERE KıRTASIYE DESTEĞI BAŞVURULARı BAŞLADı   14:18   BARO BAŞKANı ÖZDEMIR’DEN, MERSIN ADALET KOMISYONU BAŞKANı CEYLAN’A ZIYARET   12:13   TELEGRAM VE DISCORD FAALIYETI   12:09   KONYA’DA DEHŞETE DÜŞÜREN OLAY!   11:11   KUZOLUK’A ULAŞıM ARTıK DAHA KOLAY: TARSUS BELEDIYESI YOL ENGELINI AŞTı   10:25   HAYAL GÜCÜ ATÖLYESI: MERSIN’DE ÇOCUKLAR SANATLA BÜYÜYOR   23:57   ÖZGÜR ÖZEL’DEN KıLıÇDAROĞLU’NA ÇAĞRı: CHP’YE YARGı DARBESINE SESSIZ KALMA!  
 
     
   

Milletvekili Başarır’dan Limoncularla İlgili Soru Önergesi


CHP Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır, Mersin’deki limon üreticilerinin sorunları hakkında yazılı soru önergesi verdi.

 

Tarih : 16 Nisan 2020 Perşembe 13:56   Okunma : 781

CHP'li Başarır, limonun ihracatının yasaklanmasıyla ekonomik yönden zaten sıkıntı da olan limon üreticilerimizin daha fazla sıkıntılar yaşayacağını belirterek, şu anda limon üreticilerimizin depolarında hem ülkemize hem de ihracata yetecek kadar limon bulunduğunu söyledi.

 

CHP'li Ali Mahir Başarır Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli'nin yazılı olarak yanıtlaması istemi ile verdiği önergesinde;

 

 

"Daha önce birçok üründe olduğu gibi bu kez de seçim bölgem olan Mersin’deki limon üreticilerimiz ihracatın durdurulması kararıyla zor duruma düşmüştür.

 

Limon üreticilerimizin depolarında, ülkemize yetecek ve ihracat yapacak kadar depolarında limon bulunmaktadır. Ancak getirilen ihracat yasağı ile üreticilerimizin depolarındaki tonlarca limon ellerinde kalmış ve adeta çürümeye terk edilmiştir. Bu nedenle de zaten zor durumda olan limon üreticilerimiz ekonomik yönden daha da zor duruma düşmüştür.

 

Covid-19 virüsü nedeniyle zor günler geçiren tüm üreticilerimizin borçlarının da faizsiz olarak ertelenmesi gerekmektedir.

 

Arıca limon üreticileri limonun kilosunu ortalama 3 TL den satarken, limonun kilosu tüketiciye marketlerde, manavlarda ortalama 15 TL üzerinden satılmaktadır" açıklamalarına yer vererek şu soruların yanıtlanmasını istedi: 

 

 

 

  1. Üreticilerimizin depolarında hem ülkemize hem de ihracata yetecek kadar limon varken ihracat yasağının koyulmasının gerekçeleri nelerdir? Limon için ihracat yasağını kaldırmayı düşünüyor musunuz?

  2. Tüm yaş meyve ve sebze üreticilerimizin borçlarının faizsiz olarak ertelenmesi düşünülmekte midir?

  3. Limon üreticilerimizin depolarındaki limonların çürüyüp atılması sonucu ekonomik yönden daha sıkıntılı hale gelmelerinden kim sorumlu olacaktır?

  4. Limon üreticilerimizin bu sıkıntılarının giderilmesi yönünde hazırlanmış herhangi bir planınız var mıdır? Varsa bu plan ya da planlar nelerdir?

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2025 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA