19 Ocak 2026 Pazartesi

10:55   MERSIN’DE ZABıTA’DAN SAĞLıK OPERASYONU: 300 KILO SUCUK VE ÇIĞKÖFTEYE EL KONULDU!   22:04   TARSUS, YEREL YÖNETIMLERIN ZIRVE BULUŞMASıNA EV SAHIPLIĞI YAPTı   18:59   “MERSIN’IN CARETTALARı TARIHI ZAFERLE PARLADı: BAŞKAN SEÇER TRIBÜNDE, MSK PARKEDE ŞOV YAPTı”   18:50   “TALAT DINÇER’DEN ÇARPıCı ÇıKıŞ: MADEN KEŞIFLERI GERÇEKTEN YENI MI, YOKSA YASAYLA Mı GÜNDEME GELDI?”   15:58   ULUSLARARASı ALıCıLAR MERSIN’DE BULUŞTU: 10 MILYON ÜRÜN SATıŞı GERÇEKLEŞTI   13:55   “ADA’DAN ÇARPıCı UYARı: TUTUKLU AILELERINE SAHTE OPERASYON MESAJLARıYLA DOLANDıRıCıLıK TUZAĞı”   10:44   SURIYE ORDUSU RAKKA’DA KRITIK PETROL VE GAZ SAHALARıNı ELE GEÇIRDI: FıRAT BARAJı KONTROL ALTıNDA!   10:40   “TARıM ALARM VERIYOR: GIRDI FIYATLARı ÇIFTÇIYI İCRAYA, TÜKETICIYI RAF KRIZINE SÜRÜKLÜYOR”   10:25   “CUMHURBAŞKANLıĞı BÜTÇESI AŞıLDı: 2026’DA %35 ARTıŞLA REKOR ÖDENEK!”   10:04   “SÜPER AMATÖR’DE NEFES KESEN DERBI: AKDENIZ VE YENIŞEHIR 2-2’DE BULUŞTU”   20:55   “ÖZGÜR ÖZEL’DEN HATAY’DA SERT ÇıKıŞ: ‘YALANıN VE ALGıNıN KARŞıSıNDA DIMDIK DURUYORUZ’”   20:34   “CHP’LI BÜYÜKŞEHIR BELEDIYE BAŞKANLARı: HALKıN İRADESINE MÜDAHALEYE SON VERILMELI”   13:20   AKDENIZ’DE PARKLAR YENILENIYOR   11:53   MERSIN BÜYÜKŞEHIR’DEN JAPONYA’DA AFET ZIRVESI: YENILIKÇI YENIDEN PLANLAMA MASADA   16:52   “LGBTİ ’LARı HEDEF GÖSTEREN “GÖKKUŞAĞı FAŞIZMI” BELGESELI... İHD: NEFRET SÖYLEMI ’BELGESEL’ KıLıFıYLA MEŞRULAŞTıRıLAMAZ   16:49   CHP’NIN "EMEKLILERIN ONURLU YAŞAM HAKKı BULUŞMASı"... SSK EMEKLISI HASAN ŞENSES: 35 YıLLıK ÇALıŞMANıN SONUCUNDA EMEKLI OLDUM AMA SEFALET VE ÇARESIZLIK DOLU BIR YAŞAM BIZI BEKLIYOR   16:47   CHP’NIN "MILLET İRADESINE SAHIP ÇıKıYOR" MITINGI YARıN HATAY’DA... NERMIN YıLDıRıM KARA: "SAYıN BAŞKAN’ıMıZ İMAMOĞLU ZINDANDAN ÇıKANA KADAR BU MÜCADELEYI DEVAM ETTIRECEĞIZ"   16:45   EMEKLILER YAĞMUR ALTıNDA ÜCRETSIZ ÇORBA KUYRUĞUNDA: "EMEKLI DIYE BIR ŞEY KALMADı KI. HERKES BITTI. EMEKLIYIM DEYIP DE GEÇINEBILEN VARSA GELSIN BIR DE BENIMLE KONUŞSUN"   14:56   YENIŞEHIR BELEDIYESINDEN TEMIZLIK HAREKETI: “KENDINI DE KENTINI DE KORU”    14:47   MEZITLI BELEDIYE BAŞKANı TUNCER; “ULU ÖNDERIMIZ ATATÜRK’Ü KARNELERDEN SILEMEZSINIZ”  
 
     
   

Herkes Yatağa Tok Girsin Diye Mersin Büyükşehir, Gıda Seferberliğinde


Koronavirüs salgını nedeniyle evde kalmak zorunda olan yurttaşların yaşadığı ekonomik sıkıntıları hafifletmek için sosyal belediyecilik anlayışıyla olanaklarını seferber eden Mersin Büyükşehir Belediyesi, hazırladığı gıda kolileriyle 13 ilçede, mahalle mahalle dolaşarak, gıda seferberliği yürütüyor.

 

Tarih : 19 Nisan 2020 Pazar 15:44   Okunma : 1252

Mersin Büyükşehir Belediyesi, Koronavirüs’ün Türkiye’de etkisini göstermeye başladığı ilk günden itibaren salgına karşı aldığı tedbirler ve yürüttüğü çalışmalarına tüm birimleriyle güç birliği içinde devam ediyor. Salgın nedeniyle evde kalmak zorunda olan yurttaşların yaşadığı ekonomik sıkıntıları hafifletmek için Başkan Vahap Seçer öncülüğünde, sosyal belediyecilik anlayışıyla imkanlarını seferber eden Büyükşehir Belediyesi, hazırladığı gıda kolileriyle 13 ilçede, mahalle mahalle dolaşarak, gıda seferberliği yürütüyor. Ekipler, günlük 4 bin adet gıda kolisiyle yola çıkıyor.

BÜYÜKŞEHİR EKİPLERİ, HER GÜN BİNLERCE GIDA KOLİSİ İLE MERSİNLİLER İÇİN YOLLARDA

Büyükşehir Belediyesi, virüs salgını nedeniyle evde kalmak zorunda kalan, maddi ve manevi olarak sıkıntıya giren yurttaşları önceleyerek, yaşanan bu zorlu süreci dayanışmayla atlatmayı hedefliyor.

Kent genelinde özellikle dezavantajlı mahallelerde yaşayanlarla birlikte bütün yurttaşların taleplerini yerine getirmeye özen gösteren Büyükşehir, hazırladığı 150 bin gıda kolisiyle Anamur’dan Tarsus’a kadar hizmet ulaştırıyor.

Yurttaşlar için büyük bir titizlikle hazırlanan gıda kolilerinde mercimekten pirince, yağdan zeytine, çaydan toz şekere kadar kuru gıdalar bulunuyor.

İHTİYAÇ SAHİPLERİ İÇİN YOLA ÇIKAN GÜNLÜK 4 BİN GIDA KOLİSİYLE MUTFAKLAR BOŞ KALMAYACAK

Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanı Serdal Gökayaz, Koronavirüs’ün Türkiye’de etkilerini gösterdiği 16 Mart’tan itibaren konuyla ilgili Kriz Merkezi oluşturduklarını hatırlattı. Hem Kriz Merkezi’ne gelen datalar hem de mahalle muhtarlarından alınan veriler doğrultusunda, il genelinde bir liste hazırladıklarını ifade eden Gökayaz, ihtiyacı olan yurttaşlara ulaştıklarını vurguladı. Gökayaz, “Bu sürecin bir sağlık boyutu var, bir de sosyal hizmetlerle ilgili farklı bir boyutu var. İnsanlar evlerinde kaldıkları için hem ekonomik hem de daha farklı sebeplerden dolayı gıda temini konusunda bir takım güçlükler yaşadılar ve hala da yaşıyorlar. Şu anda 150 binin üzerinde gıda paketini hazırlıyoruz. İl genelinde Anamur’dan Tarsus’a kadar bütün bölgelerde gıda kolilerinin dağıtımına başlıyoruz” dedi.

Günlük 4 bin adet gıda kolisi hazırlanarak, ihtiyaç sahipleriyle buluşturulacağını ifade eden Gökayaz, “4 merkez ilçede Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı’nın, diğer ilçelerimizde de Muhtarlık İşleri Dairesi Başkanlığı’nın koordinasyonunda dağıtımlar gerçekleştirilecek” ifadelerine yer verdi.

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2026 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA