19 Ocak 2026 Pazartesi

16:20   EN DÜŞÜK EMEKLI AYLıĞıNıN 20 BIN LIRAYA YÜKSELTILMESINE ILIŞKIN TEKLIF… KONYALı EMEKLI: “SABAHA KADAR BEKÇILIK YAPıYORUM”   15:15   YARGıTAY’DA YSK ÜYELIĞI IÇIN SEÇIM BAŞLADı, ILK TURDA SONUÇ ALıNAMADı, SEÇIME YARıN DEVAM EDILECEK   14:14   MURAT ÇALıK, ÖNCE İZMIR ŞEHIR HASTANESI’NE ARDıNDAN KATIP ÇELEBI ÜNIVERSITE HASTANESI’NE SEVK EDILDI   13:12   ÖZGÜR ÖZEL’DEN HRANT DINK MESAJı: "TÜM GERÇEKLER ORTAYA ÇıKANA, TÜM SORUMLULAR YARGıLANAN KADAR UNUTTURMAYACAĞıZ"   13:05   TRUMP’TAN GRÖNLAND MESAJı: “NOBEL VERILMEDIYSE, ARTıK BARıŞı DÜŞÜNME GIBI BIR YÜKÜMLÜLÜK HISSETMIYORUM; ABD ÇıKARLARıNı ÖNCELEME ÖZGÜRLÜĞÜM VAR”   12:24   CHP’LI KıŞ: İKTIDAR ‘KRIZ VAR’ DIYEREK OVP’YI ŞIŞIRDI, VATANDAŞTAN FAZLA VERGI TOPLADı; EMEKLIYE, ÇALıŞANA, ÇIFTÇIYE VERMEDIĞI PARAYı FAIZE ÖDEDI   10:55   MERSIN’DE ZABıTA’DAN SAĞLıK OPERASYONU: 300 KILO SUCUK VE ÇIĞKÖFTEYE EL KONULDU!   22:04   TARSUS, YEREL YÖNETIMLERIN ZIRVE BULUŞMASıNA EV SAHIPLIĞI YAPTı   18:59   “MERSIN’IN CARETTALARı TARIHI ZAFERLE PARLADı: BAŞKAN SEÇER TRIBÜNDE, MSK PARKEDE ŞOV YAPTı”   18:50   “TALAT DINÇER’DEN ÇARPıCı ÇıKıŞ: MADEN KEŞIFLERI GERÇEKTEN YENI MI, YOKSA YASAYLA Mı GÜNDEME GELDI?”   15:58   ULUSLARARASı ALıCıLAR MERSIN’DE BULUŞTU: 10 MILYON ÜRÜN SATıŞı GERÇEKLEŞTI   13:55   “ADA’DAN ÇARPıCı UYARı: TUTUKLU AILELERINE SAHTE OPERASYON MESAJLARıYLA DOLANDıRıCıLıK TUZAĞı”   10:44   SURIYE ORDUSU RAKKA’DA KRITIK PETROL VE GAZ SAHALARıNı ELE GEÇIRDI: FıRAT BARAJı KONTROL ALTıNDA!   10:40   “TARıM ALARM VERIYOR: GIRDI FIYATLARı ÇIFTÇIYI İCRAYA, TÜKETICIYI RAF KRIZINE SÜRÜKLÜYOR”   10:25   “CUMHURBAŞKANLıĞı BÜTÇESI AŞıLDı: 2026’DA %35 ARTıŞLA REKOR ÖDENEK!”   10:04   “SÜPER AMATÖR’DE NEFES KESEN DERBI: AKDENIZ VE YENIŞEHIR 2-2’DE BULUŞTU”   20:55   “ÖZGÜR ÖZEL’DEN HATAY’DA SERT ÇıKıŞ: ‘YALANıN VE ALGıNıN KARŞıSıNDA DIMDIK DURUYORUZ’”   20:34   “CHP’LI BÜYÜKŞEHIR BELEDIYE BAŞKANLARı: HALKıN İRADESINE MÜDAHALEYE SON VERILMELI”   13:20   AKDENIZ’DE PARKLAR YENILENIYOR   11:53   MERSIN BÜYÜKŞEHIR’DEN JAPONYA’DA AFET ZIRVESI: YENILIKÇI YENIDEN PLANLAMA MASADA  
 
     
   

Evde Kalmak Adalet Nöbetine Engel Olmadı


Baro başkanlarının ve avukatların ‘Savunmaya özgürlük, herkes için adalet’ sloganıyla her ay bir ilde adalet sarayı önünde yapmış oldukları adalet nöbeti bu kez, pandemi nedeniyle online yapıldı.

 

Tarih : 25 Nisan 2020 Cumartesi 14:20   Okunma : 1201

21 baro başkanının katılımıyla resmi sosyal medya hesaplarından canlı yayınla gerçekleşen adalet nöbetinde konuşma yapan Mersin Barosu Başkanı Bilgin Yeşilboğaz, işçiler, kadınlar, çocuklar, siyasi muhalifler, gazeteciler ve hukuksuzca tutuklanan avukatlar için adalet istedi. Yeşilboğaz ülkemizin içinde bulunduğu süreci, “Akıl firarda vicdan çukurda” şeklinde değerlendirerek, hukukçuların hukuksuzluk karşında figüran olmasından rahatsızlık duyduğunu ifade etti.

“HUKUKSUZLUKLAR BİR BARDAK SUYLA HAP GİBİ YUTTURULMAYA ÇALIŞILIYOR”

Mersin Barosu Başkanı Bilgin Yeşilboğaz, Adana, Ankara, Antalya, Artvin, Aydın, Bursa, Denizli, Diyarbakır, Düzce, Gaziantep, Hatay, İstanbul, İzmir, Kocaeli, Mardin, Şanlıurfa, Tekirdağ, Tunceli, Van ve Yalova Baro Başkanlarının katılarak, ülkemizdeki hukuksuzlukları ve adalet taleplerini dile getirdiği online adalet nöbeti facebook, twitter ve youtube resmi hesaplardan eş zamanlı olarak canlı yayınlandı.

Mersin Barosu Başkanı Bilgin Yeşilboğaz açıklamasında, “İnsanlık tarihinin en büyük suçları işlenirken, biz hukukçular neler yapıyoruz? İnsanlık çok ciddi bir sınav veriyor ama bu süreç, ülkemiz açısından da çok önemli bir sınav. Hukuk devleti dediğimiz bir süreç içerisinde avukatların rolünü, toplumun rolünü sorgulamamız lazım. Türkiye Acaba gerçekten bir hukuk devleti mi? Bizler bu hukuk devletinde adalet arayan mekanizmanın en önemli parçalarından biri miyiz? Bu süreç içerisinde avukatların ve toplumun rolü ne? Ulusal egemenliğin 100. yılında ülkemize sahip çıkılabildi mi?  Demokratik kurumlarımıza sahip çıkılıp bunlar geliştirilebildi mi? Bizim asıl sorgulamamız gereken bunlar. TBMM’nin ilk kurulduğu  günlere baktığımız zaman; herkesin eşit bireyler olarak özgür bir şekilde birlikte verdiği mücadelenin sonucunda doğan Türkiye Cumhuriyeti nerelere getirildi? Siyasiler çıkarları doğrultusunda ülkede her istediğini yaptı. Biz avukatlar bunların karşısında ne yaptık? Bunlara ne kadar direnebildik? Hukuksuzlukları ne kadar yüzlerine vurabildik? Her gün hukuk torbasının içine atılan bir takım düzenlemeler bize ertesi gün, hukuk normuymuş gibi, yaşamımızı düzenleyecek kurallarmış gibi hap şeklinde yutturulmaya çalışılıyor. Bazı hukukçular da itiraz etmeden verdikleri hapı bir bardak suyla yutuyor. Sonra da hukukçu rolü oynanmaya çalışılıyor.  Asıl sorgulamamız gereken konu budur. Biz hukukçular, insan hakkı ihlalinde ne kadar ses çıkarabiliyoruz? Bizler, siyasi iktidarın kendi koymuş olduğu oyun kurallarına göre oynamadığımız zaman, Av. Selçuk Kozağaçlı gibi ceza evlerine atılıyoruz.  Uyduruk yargılamalarla, deliller dahi olmadan, FETÖ yargılamaları döneminden kalma gizli tanık beyanları ile insanlar uzun süreli cezalandırılıyor. İnsanı, demokrasiyi, hukuku yaşatacağız deniliyor ama insanlar ölüyor. İnsanlar öldükten sonra demokrasinin, hukukun hiçbir anlamı kalmıyor. Ölüm orucundaki Helin Bölek ve Mustafa Koçak’ı kaybettik. Bu insanlar sadece adalet, adil yargılanma hakkı istediler. Bizler adalet nöbetlerimizde, herkes için ‘amasız, koşulsuz, fakatsız’ eşit bir adalet sistemi, adil yargılanma hakkı istedik. Bu sağlanmadığı zaman, bu devletin adına hukuk devleti diyemiyoruz. Kadınlarımızı, çocuklarımızı, çevreyi, hayvanları koruyamıyoruz. Çok ciddi bir saldır altındayız” şeklinde konuştu.

“HUKUKÇULARIN, HUKUKSUZLUK KARŞISINDA FİGÜRAN OLMASINDAN RAHATSIZ OLUYORUM”

Corona virüse rağmen adaletin sekteye uğradığını belirten Yeşilboğaz, “Ev içi şiddet arttı. Kadınlar öldürülüyor, çocuk işçiliği devam ediyor. Devlet bizlere corona virüs ile ilgili ölüm bilgilerini dahi net vermiyor. Neden vermiyorsunuz? Durumun daha vahim olduğunu bizlere neden söyleyemiyorsunuz? Bahsettiğim konularda birçok çıkmazımız var ama umutsuz da olmamak gerekiyor. Bizler o hukuksuz kurallara uymak istemiyoruz. Kuralları bizler yazmak istiyoruz.

Meslektaşlarımızın çok ciddi ekonomik sorunları var ama bunun yanı sıra bizim yargıda yer sorunumuz var. Yerimizi ortaya koymamız gerekiyor.  Hukuk yaratmak zorundayız. Demokrasilerin, temel hak ve özgürlüklerin gelişmesindeki en temel unsur bağımsız savunmadır. Avukatların rolü işte buradadır.  Ölümleri, baskıları, şiddeti durduracağız. Muktedir olduklarını düşünen aslında zayıf olan siyasi erklerin, demokrasi ve hukuk kuralları içerisinde tüm hukuksuzluklarının hesap vermesini sağlamak zorundayız. Atatürk’e ve milli değerlere hakaret edildiğinde siyasi iktidar bunu ifade özgürlüğü olarak değerlendiriyor ama bir gazeteci attığı bir tweet nedeniyle tutuklanıyor. Hukuk düzleminde hukukçuların figüran olmasından rahatsızlık duyuyorum. Hukukçular hukuksuzluk karşısında figüran olmamalı. Başka bir şey yapılmalı, bir şeyler değiştirilmeli. 21. yüzyılda, milli iradenin de 100. yılında yeni bir şeyler yaratmak zorundayız. Bizler yalnız değiliz. Çoğul sesimizi birleştirmemiz gerekiyor. Umutlu, dirençli olmamız gerekiyor. Çoğaltmak lazım gökyüzünde kuşları, Suda balıkları, Yüzlerde gülümsemeyi, Kalplerde sevgiyi, Dünyada iyi olan, güzel olan her şeyi” diye konuştu.

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2026 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA