4 Aralık 2025 Perşembe

19:59   “YÜREĞIR’IN ÇıĞLıĞı MECLISTE: DR. MÜZEYYEN ŞEVKIN’DEN KENTSEL DÖNÜŞÜM VE YATıRıM ÇAĞRıSı”   19:55   “MERSIN’DE ENGELSIZ YAŞAM PARKı’NDA DÜNYA ENGELLILER GÜNÜ: SANAT, EMPATI VE DAYANıŞMA BULUŞTU”   15:38   MERSIN SAĞLıK ÜSSÜ YOLMA YOLUNDA: MHP MERSIN MILLETVEKILI UYSAL YENI SAĞLıK YATıRıMLARıNı DUYURDU   15:34   CHP’LI UZUN, MUĞLA’DAKI ZEHIRLENME OLAYıNı MECLIS GÜNDEMINE TAŞıDı   14:29   CHP’LI HEYETTEN DIVRIĞI’DE IŞTEN ÇıKARıLAN MADENCILERE DESTEK ZIYARETI   14:27   ASU KAYA: “‘AILE YıLı’ DIYE SÜSLÜ SLOGANLARLA KONUT PROPAGANDASı YAPMAK, GERÇEK AILELERIN YAŞADıĞı ACı TABLOYU INKÂR ETMEKTIR”   14:25   "OKULLARDA 1 ÖĞÜN ÜCRETSIZ YEMEK" DAVASı DANıŞTAY’DA...   14:23   MHP LIDERI BAHÇELI’DEN ÖZEL’E "TEBRIK TELEFONU"... ÖZEL, KENDISINI ARAYAN LIDERLERE TEŞEKKÜR ETTI   10:03   MERSIN ESOB 2025’I DEĞERLENDIRDI, 2026’NıN YOL HARITASıNı AÇıKLADı   09:49   AKDENIZ BELEDIYESI’NDEN 2025’TE 500 HANEYE TEMIZLIK VE BAKıM ELI   09:25   YEREL TOHUMDAN İKLIM DOSTU PROJELERE: MERSIN TARıM FUARı’NDA BÜYÜKŞEHIR DAMGASı   01:50   “ÖZGÜR ÖZEL’DEN NET MESAJ: ‘KAYBEDEN LIDER KALMAZ, CHP SAHICILIKLE IKTIDARA YÜRÜYOR’”   21:30   TARSUS’TA MECLIS GÜNDEMI YOĞUN: KENTSEL DÖNÜŞÜMDEN ULUSLARARASı ÖDÜLE   21:03   “SAVUNMA SUSMADı: BARO BAŞKANı ÖZDEMIR’DEN TUTUKLU AVUKATLAR İÇIN ADALET ÇAĞRıSı”   20:31   “SERAP AVCı DAVASıNDA BEŞINCI CELSE: ERKEK ŞIDDETINE KARŞı ADALET ARAYıŞı”   20:25   MERSIN LIMANı’NDA ŞOK OPERASYON: İTALYA’YA KAÇıRıLACAK 44 GÖÇMEN KONTEYNERDE YAKALANDı!   20:19   TOROSLAR’DA ENGELSIZ BIR GÜN   20:15   MERSIN’DE ULAŞıMDA SESSIZ DEVRIM: 18 ELEKTRIKLI OTOBÜS YOLLARDA   15:15   DEM PARTI GRUP TOPLANTıSı... TUNCER BAKıRHAN’DAN ÖZEL’E: CELLAT DEFTERINI AÇACAKSAK, GEÇMIŞI KONUŞACAKSAK HEPINIZ BORÇLU ÇıKARSıNıZ   15:13   ŞEHZADELER BELEDIYE BAŞKANı GÜLŞAH DURBAY KONTROL AMAÇLı YOĞUN BAKıMA ALıNDı  
 
     
   

Büyükşehir, Koronavirüs Sürecinde Mağdur Olan Roman Yurttaşlara Gıda Paketi Ulaştırdı


Mersin Büyükşehir Belediyesi, Koronavirüs salgını sürecinde sosyal belediyecilik anlayışıyla ihtiyacı olan yurttaşlara yardım eli uzatmaya devam ediyor.Büyükşehir Belediyesi, Roman yurttaşların yoğunlukta yaşadığı Akdeniz İlçesi Turgutreis Mahallesi’ndeki mağdur hanelere gıda paketi desteğinde bulundu.

 

Tarih : 28 Nisan 2020 Salı 19:01   Okunma : 1554

Mersin Büyükşehir Belediyesi, Koronavirüs salgını sürecinde sosyal belediyecilik anlayışıyla ihtiyacı olan yurttaşlara yardım eli uzatmaya devam ediyor.Büyükşehir Belediyesi, Roman yurttaşların yoğunlukta yaşadığı Akdeniz İlçesi Turgutreis Mahallesi’ndeki mağdur hanelere gıda paketi desteğinde bulundu.

Çoğunluğu müzisyenlikle veya gündelik işlerle gelir sağlayan yurttaşların zor günler geçirdiği Turgutreis Mahallesi’nin sakinlerinden Reşit Yaltan,“Oğlum müzisyenlik yapıyordu. Fakat şimdi mekanlar kapalı olunca hiçbir geliri yok. Bu gıda paketi tam zamanında verildi. Yaraya merhem derler ya, onun gibi bir şey oldu” dedi.

Mersin Büyükşehir Belediyesi, Koronavirüs salgını sürecinde ekonomik sıkıntıları artan dar gelirli yurttaşlara sosyal belediyecilik anlayışıyla desteğini sürdürüyor.Roman yurttaşların yoğunluklu yaşadığı,çoğunluğu eğlence mekanlarında müzisyenlik yaparak veya evlerde gündelik temizliğe giderek gelirlerini elde eden Akdeniz İlçesi Turgut Reis Mahallesi’ndeki yurttaşların kapısını çalan Büyükşehir Belediyesi personelleri, ekonomik anlamda zor durumda olan hanelere gıda malzemelerinden oluşan paket ulaştırdı.

Büyükşehir, sosyal belediyecilik anlayışıyla sağlıkta da salgında da yurttaşların yanında

Büyükşehir Belediyesi, Koronavirüs salgını sürecinde yurttaşların yaşadığı ekonomik sıkıntıları da göz önünde bulunduruyor ve sosyal belediyecilik anlayışıyla ekonomik sorunları ağırlaşan dar gelirli yurttaşlara destek sağlıyor. Koronavirüs’e karşı önlem amacıyla alınan kısıtlama kararlarının yurttaşlarda oluşturduğu mağduriyeti azaltmak için çalışmalarını sürdüren Büyükşehir Belediyesi, ihtiyaçlar doğrultusunda yurttaşlardan gelen talepleri hızlıca çözüme kavuşturuyor.

Yaşanan süreçte işleri aksayan Roman yurttaşlar Büyükşehir’e başvurdu

Büyükşehir Belediyesi’ne bir talep de Akdeniz İlçesi Turgutreis Mahallesi’nde yoğunluklu olarak yaşayan Roman yurttaşlardan geldi. Olağan süreçte çoğunluğu müzisyenlikle ve gündelik temizlik işleriyle geçimini sağlayan yurttaşlar yaşanan olağanüstü süreçte ekonomik sorunlarının ağırlaştığını Büyükşehir Belediyesi’ne bildirerek gıda malzemesi talebinde bulundu. Koronavirüs salgını sürecinde eğlence mekanlarına getirilen kısıtlama kararıyla Roman yurttaşların birçoğu işsiz kaldıklarını söylerken, gündelik temizliğe gidenler de işlerinde önemli ölçüde aksama olduğunu bildirdi.

Ekonomik sıkıntıları her geçen gün artan Roman yurttaşların çağrılarına kulak veren Büyükşehir Belediyesi, erzak kolisi desteğinde bulundu. Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı personelleri hanelerin kapılarını tek tek çalarak kolileri yurttaşlara ulaştırdı.

“İnsanların maddi geliri gün geçtikçe düşüyor”

Mersin Romanlar ve Müzisyenler Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Talip Moğoltekin, Koronavirüs sürecindemahalledeki yurttaşların işlerinde önemli ölçüde aksama olduğunu belirterek,“Mahalledeki insanlar günübirlik işlerle geçiniyorlar. Bu anlamda da Turgutreis Mahallesi diğer mahallelere nazaran gelir seviyesi biraz daha düşük bir mahalle. Virüsten dolayı mekanlar kapandı. Bu anlamda müzik sektörü de bitti. Mahalledeki müzisyen arkadaşlar boşa düştüler, çalışmıyorlar. Günübirlik işlerle uğraşan vatandaşlarımız da aynı şekilde. Ev temizliğine giden kadınlar işe gidemiyor. Bu durumda insanların maddi geliri gün geçtikçe düşüyor, evinde yiyecek ekmeği bulamayacak seviyeye geliyorlar”dedi.

“Büyükşehir Belediyesi’nin insanlara yardım eli uzatması mutlu ediyor”

Büyükşehir Belediyesi’nin “Halk Kart” projesinin yanı sıra şu süreçte sağladığı gıda paketlerinin kendilerini mutlu ettiğini belirten Moğoltekin, “Birincisi buradaki vatandaşlarımız her ay kartlarına yatırılan yardımdan dolayı çok mutlular. İkincisi Büyükşehir Belediyesi’nin bu gıda paketiyle mağduriyet durumunda insanlara yardım eli uzatması mutlu ediyor” diye konuştu.

“Yaraya merhem derler ya, onun gibi bir şey oldu”

Mahalle sakinlerinden Reşit Yaltan ise aynı evde 7 kişi yaşadıklarını ve bu süreçte evden dışarı çıkmadıklarını söyledi. Alınan kısıtlama kararlarının ekonomilerine olumsuz yansıdığını belirten Yaltan, Büyükşehir Belediyesi’nin bu süreçte yardımlarına koştuğunu vurgulayarak,“Oğlum müzisyenlik yapıyordu. Fakat şimdi mekanlar kapalı olunca hiçbir gelirleri yok. Bu gıda paketi tam zamanında verildi. Yaraya merhem derler ya, onun gibi bir şey oldu” dedi.

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2025 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA