29 Mart 2024 Cuma

15:23   ÖĞRENCİLERE "SEÇİM" TATİLİ: 1 NİSAN PAZARTESİ GÜNÜ OKULLAR TATİL   13:37   MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ, YENİ ÇALIŞMASI İLE SAYA PARK KAVŞAĞI TRAFİĞİ HAT SAYESİNDE RAHATLADI   12:51   VAHAP SEÇER: “VATANDAŞA HİZMET ETMENİN SONUÇLARINI TÜM TÜRKİYE’YE GÖSTERECEĞİZ”   12:40   CHP MEZİTLİ BELEDİYE BAŞKAN ADAYI TUNCER, HER KOŞULDA GENÇLERİN VE EĞİTİMCİLERİN YANINDA OLACAĞINI VURGULADI   12:36   CHP TOROSLAR BELEDİYE BAŞKAN ADAYI YILDIZ, YÖRÜK KÜLTÜRÜNÜ VAR ETMEK İÇİN DESTEK İSTEDİ   11:37   YEREL SEÇİMLERE 3 GÜN KALDI... SEÇMEN OYUNU NASIL KULLANACAK?   11:03   TGC: GAZETECİLER SEÇİM SONUÇLARINA ENGELSİZ ULAŞABİLMELİ, İNTERNET KESİNTİSİ OLMAMASI İÇİN ÖNLEM ALINMALI   10:31   MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ’NİN, ÇÖLYAK HASTALARINA DESTEĞİ RAMAZAN AYINDA DA SÜRÜYOR   09:33   LAİKLİK MECLİSİ`NDEN KURTULMUŞ`A ``LAİKLİK GÜNÜ`` TEPKİSİ: "AÇIKTIR Kİ AKP`Lİ NUMAN KURTULMUŞ LAİKLİĞİ DEĞİL, LAİKLİĞİN TASFİYE EDİLMESİNE DÖNÜK FAALİYETLERİ KORUMA DERDİNE DÜŞMÜŞTÜR"   09:14   VAHAP SEÇER, TARSUS`TA FAALİYET GÖSTEREN STK`LARLA BİR ARAYA GELDİ   09:06   SEZGİN TANRIKULU`NDAN ERDOĞAN`IN DİYARBAKIR`DAKİ SÖZLERİNE TEPKİ: DİYARBAKIR İÇİN KÜRTLER İÇİN BİR ŞEY İFADE ETMEDİ. YENİ BİR SÜREÇ BEKLEMEK, BU KONUŞMADAN SONRA DOĞRU DEĞİL   01:25   YSK`NIN MAHALLİ İDARELER ARA SEÇİMİNE İLİŞKİN KARARI RESMİ GAZETE`DE YAYIMLANDI   21:03   YAVAŞ`TAN ALTINOK`A: "KIZIM 32 YIL SÜRECEK KREDİ ÇEKİP EV ALDI. ALNININ TERİNİ YİYOR, EMEĞİNİN HAKKINI ALIYOR"   20:43   İZMİR KADIN PLATFORMU: “ÖLDÜRÜLEN HER KIZ KARDEŞİMİZ İÇİN SOKAKLARI DOLDURMAYA DEVAM EDECEĞİZ”   20:40   ÖZGÜR ÖZEL: “SARIYER`E AKP KORKUSU YAŞATANLARI SON KEZ UYARIYORUM. OKTAY AKSU`DA BİRLEŞELİM. KORKULU RÜYA GÖRMEYELİM”   20:17   KILIÇDAROĞLU`NDAN SAHTE PANKART TEPKİSİ   20:17   KILIÇDAROĞLU`NDAN SAHTE PANKART TEPKİSİ   16:57   SOSYAL MEDYA ÜNLÜSÜ ``JAHREİN``, KILIÇDAROĞLU`NA TAZMİNAT ÖDEYECEK... KILIÇDAROĞLU`NUN AVUKATI ÇELİK: MİKTAR YÖNÜNDEN KARARA İTİRAZ EDECEĞİZ   16:50   SERDAR SOYDAN: MERSİN HALKI ARTIK DEĞİŞİM İSTİYOR, HİZMET İSTİYOR   16:05   (2) ÖZGÜR ÖZEL: ESENYURT VE TÜRKİYE İTTİFAKI HEPİNİZİ MAHCUP EDECEK. BİZİM BİRLİKTELİĞİMİZ BİRİLERİNİ RAHATSIZ ETMİŞ, BİR SÜRÜ YALAN ATIYORLAR  
 
     
   

Üzüm Üreticileri Festivalde buluştu..


Eski Mezitli Mahallesi’nde Mezitli Belediyesi tarafından Örtü Altı Üzüm Festivali düzenlendi. Bu yıl ilki düzenlenen ve yılın üzümü seçildiği festivalde, Mehter Takımının yanı sıra Dilara ve Burhan Ateş sahne aldı.

 

Tarih : 27 Mayıs 2017 Cumartesi 11:59   Okunma : 1982

Mezitli Belediyesi tarafından Örtü Altı Üzüm Festivali’nin ilki Eski Mezitli Mahallesi’nde düzenlendi. Üreticilerin birbirinden lezzetli ürünlerini yarıştırdığı festivalde, tarımsal sorunlara dikkat çekildi.

Merzitli Kaymakamı Emin Sait Karahaliloğlu ve Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan’ın yanı sıra Mersin Ziraat Mühendisleri Odası Başkanı Mustafa Kemal Karaoğlu, Mezitli İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Kerim Köken, Belediye Meclis Üyeleri, mahalle muhtarları ve vatandaşlar katıldı.

ÜRETİCİLER ÜRÜNLERİNİ YARIŞTIRDI

En iyi üretilen üzümün de seçildiği festivalde, derece alan üreticilere Mezitli Belediyesi tarafından tam, yarım ve çeyrek altın ödülleri verildi. Festivale katkı sunanlara teşekkür plaketinin verildiği etkinlikte Mehter Takımının yanı sıra yerel sanatçılar Dilara ve Burhan Ateş’in sahne aldığı festivalde konuklar bölgede yetişen üzüm, kaysı, şeftali gibi meyvelerin tadına bakma şansı yakaladılar.

Üreticilerin sorunları hakkında kısa bir konuşma yapan Eski Mezitli Mahallesi Muhtarı Veysel Gılıçoğlu, üretilen ürünlerin 10 yıl öncesiyle aynı olmasına karşın başta ilaç ve gübre olmak üzere tüm maliyetin kat kat arttığını söyledi.

ÜRETİCİNİN SORUNU ÖRGÜTLENME İLE ÇÖZÜLÜR

Her alanda olduğu gibi tarımsal alanda da büyük hizmetler ürettiklerini ifade eden Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan, yaşanan sorunları aşmanın ancak örgütlenme ve kooperatifleşme ile çözülebileceğini ifade etti. Uygulanan tarım politikalarının çiftçiyi kaosa doğru sürüklediğine vurgu yapan Başkan Tarhan, “Mesleğimin de ziraat olmasından dolayı çiftçinin sorunlarını çok iyi biliyorum. Bu konuda çok önemli araştırmalar yaptım ve sorunun çözümünün kooperatifleşmeden geçiyor. Bizde gerek Türkiye’ye mal olmuş Kadın Üretici Pazarımızda gerekse çiftçilerimize bu konuda telkinlerde bulunuyor, bu yöndeki çalışmalarını destekliyoruz” dedi.

FESTİVALİMİZ ÖNÜMÜZDEKİ YILLARDA DAHA BÜYÜK OLACAK

Festivalin ilk kez düzenlenmesine karşın büyük bir başarı sağladığına vurgu yapan Başkan Tarhan, “Önceki yıllarda planlamamıza karşın yaşanan terör olayları nedeniyle gerçekleştirememiştik. Buradaki coşku ve sahiplenme gösteriyor ki gelecek yıllarda bu festivalimiz daha da büyüyecek. Katkı veren herkese çok teşekkür ediyorum” dedi.

Mezitli Kaymakamı Emin Sait Karahaliloğlu da, Türk halkının tarım alt yapısından geldiğini belirterek, “Üzüm üzerine bir festival düzenleneceğini duyunca çok memnun oldum. Üreticinin her zaman yanında olmak istiyorum. Çünkü bu çok zor bir sektör ve bu insanlar topraktan üreterek değer kazandırmaya çalışıyorlar” diye konuştu.

 

Paylaş :
Etiketler :  eski mezitli, belediye, neşet tarhan, üzüm festivali.

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA