23 Aralık 2025 Salı

12:44   MERSIN’IN KALBI YENI YıL IŞıKLARıYLA PARLıYOR: BÜYÜKŞEHIR’DEN SÜRDÜRÜLEBILIR SÜSLEMELER   12:15   “AMERIKA MATEMATIK OLIMPIYATLARı ŞAMPIYONU ELIF EYLÜL, TARSUS’UN GURURU OLDU”   11:40   “ADALET İÇIN YÜRÜYORUZ: DİSK’IN ANKARA YOLCULUĞU ESKIŞEHIR’DE SES GETIRDI”   10:18   “MESKİ’DEN MEZITLI’YE ÇIFTE YATıRıM: İÇME SUYU VE ASFALT ÇALıŞMALARı EL ELE”   19:59   TOROSLAR’DA KıRSALA GÜVENLI ULAŞıM: DORUKLU MAHALLESI ASFALTLA BULUŞTU   19:50   “2,7 TRILYONLUK AÇıĞıN BEDELI HALKıN SıRTıNDA”   19:40   MÜSİAD BAŞKANı KAYAN: MERSIN EKONOMISI TÜRKIYE’NIN LOKOMOTIFI   19:29   “MERSIN BÜYÜKŞEHIR’DEN BALıKÇıLARA CAN SUYU: 772 KIŞIYE EKIPMAN DESTEĞI”   19:05   AKDENIZ’DE KıŞ BAKıMı: AĞAÇLAR GÜÇLENIYOR, TRAFIK GÜVENLIĞI ARTıYOR   15:37   DEM PARTI İMRALı HEYETI, CHP’YI ZIYARET ETTI... ÖZGÜR ÖZEL: “TÜRKIYE’NIN HEM TERÖRSÜZ TÜRKIYE HEDEFINI, HEM DEMOKRATIK TÜRKIYE HEDEFINI BIRLIKTE HAYATA GEÇIREBILECEK YARıNLARı UMUT EDIYORUZ”   15:35   DıŞIŞLERI BAKANı FIDAN, MILLI SAVUNMA BAKANı GÜLER VE MİT BAŞKANı KALıN, SURIYE CUMHURBAŞKANı ŞARA TARAFıNDAN KABUL EDILDI   15:34   LEYLA ZANA, “ABDULLAH ÖCALAN’A ÖZGÜRLÜK” MITINGINDE KONUŞACAK   15:31   İYİ PARTILI ÇÖMEZ: "AMERIKAN ADALET BAKANLıĞı EPSTEIN DOSYASıNDA TÜRKIYE’DEN KÜÇÜK KıZ ÇOCUKLARıNıN ISTISMAR ADASıNA GÖTÜRÜLDÜĞÜ YAZıYOR"   11:33   MERSIN OPERASı KAPALı GIŞE SEZONUNU “YENI YıL ŞARKıLARı” KONSERIYLE ZIRVEYE TAŞıYOR!   10:23   “TÜRKIYE DARALıRKEN AKDENIZ HAZıR GIYIM İHRACATTA REKOR KıRDı: %68 ARTıŞLA 45,6 MILYON DOLAR”   10:05   TARSUS’UN LEZZETLERI DÜNYA SAHNESINDE: FıNDıK LAHMACUN VE KAYNAR PROJESIYLE GASTRONOMI YOLCULUĞU   02:57   AKDENIZ’DE KıŞ BAKıMı: AĞAÇLAR GÜÇLENIYOR, TRAFIK GÜVENLIĞI ARTıYOR   12:30   “SEÇER’DEN DEMOKRASI VURGUSU: ‘TÜRKIYE HUKUK DEVLETI İSE HERKES ÖZGÜRCE KONUŞACAK’”   09:35   TÖMÜK’TE YERLI MALı HAFTASı: KADıN EMEĞI VE YÖRESEL LEZZETLER BÜYÜKŞEHIR’LE HAYAT BULDU   06:27   SANAT VE HAFıZA BULUŞTU: “KONUŞAN MEKTUPLAR” MERSIN’DE İZLEYICIYLE  
 
     
   

Üzüm Üreticileri Festivalde buluştu..


Eski Mezitli Mahallesi’nde Mezitli Belediyesi tarafından Örtü Altı Üzüm Festivali düzenlendi. Bu yıl ilki düzenlenen ve yılın üzümü seçildiği festivalde, Mehter Takımının yanı sıra Dilara ve Burhan Ateş sahne aldı.

 

Tarih : 27 Mayıs 2017 Cumartesi 11:59   Okunma : 4277

Mezitli Belediyesi tarafından Örtü Altı Üzüm Festivali’nin ilki Eski Mezitli Mahallesi’nde düzenlendi. Üreticilerin birbirinden lezzetli ürünlerini yarıştırdığı festivalde, tarımsal sorunlara dikkat çekildi.

Merzitli Kaymakamı Emin Sait Karahaliloğlu ve Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan’ın yanı sıra Mersin Ziraat Mühendisleri Odası Başkanı Mustafa Kemal Karaoğlu, Mezitli İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Kerim Köken, Belediye Meclis Üyeleri, mahalle muhtarları ve vatandaşlar katıldı.

ÜRETİCİLER ÜRÜNLERİNİ YARIŞTIRDI

En iyi üretilen üzümün de seçildiği festivalde, derece alan üreticilere Mezitli Belediyesi tarafından tam, yarım ve çeyrek altın ödülleri verildi. Festivale katkı sunanlara teşekkür plaketinin verildiği etkinlikte Mehter Takımının yanı sıra yerel sanatçılar Dilara ve Burhan Ateş’in sahne aldığı festivalde konuklar bölgede yetişen üzüm, kaysı, şeftali gibi meyvelerin tadına bakma şansı yakaladılar.

Üreticilerin sorunları hakkında kısa bir konuşma yapan Eski Mezitli Mahallesi Muhtarı Veysel Gılıçoğlu, üretilen ürünlerin 10 yıl öncesiyle aynı olmasına karşın başta ilaç ve gübre olmak üzere tüm maliyetin kat kat arttığını söyledi.

ÜRETİCİNİN SORUNU ÖRGÜTLENME İLE ÇÖZÜLÜR

Her alanda olduğu gibi tarımsal alanda da büyük hizmetler ürettiklerini ifade eden Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan, yaşanan sorunları aşmanın ancak örgütlenme ve kooperatifleşme ile çözülebileceğini ifade etti. Uygulanan tarım politikalarının çiftçiyi kaosa doğru sürüklediğine vurgu yapan Başkan Tarhan, “Mesleğimin de ziraat olmasından dolayı çiftçinin sorunlarını çok iyi biliyorum. Bu konuda çok önemli araştırmalar yaptım ve sorunun çözümünün kooperatifleşmeden geçiyor. Bizde gerek Türkiye’ye mal olmuş Kadın Üretici Pazarımızda gerekse çiftçilerimize bu konuda telkinlerde bulunuyor, bu yöndeki çalışmalarını destekliyoruz” dedi.

FESTİVALİMİZ ÖNÜMÜZDEKİ YILLARDA DAHA BÜYÜK OLACAK

Festivalin ilk kez düzenlenmesine karşın büyük bir başarı sağladığına vurgu yapan Başkan Tarhan, “Önceki yıllarda planlamamıza karşın yaşanan terör olayları nedeniyle gerçekleştirememiştik. Buradaki coşku ve sahiplenme gösteriyor ki gelecek yıllarda bu festivalimiz daha da büyüyecek. Katkı veren herkese çok teşekkür ediyorum” dedi.

Mezitli Kaymakamı Emin Sait Karahaliloğlu da, Türk halkının tarım alt yapısından geldiğini belirterek, “Üzüm üzerine bir festival düzenleneceğini duyunca çok memnun oldum. Üreticinin her zaman yanında olmak istiyorum. Çünkü bu çok zor bir sektör ve bu insanlar topraktan üreterek değer kazandırmaya çalışıyorlar” diye konuştu.

 

Paylaş :
Etiketler :  eski mezitli, belediye, neşet tarhan, üzüm festivali.

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2025 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA