15 Haziran 2026 Pazartesi

19:22   ÖZGÜR ÖZEL YARıN GRUP TOPLANTıSı YAPMAYACAK... “GRUBUMUZUN ORTAK KARARı”   19:19   CHP ANKARA GÖNÜLLÜLER PLATFORMU’NDAN ÇAĞRı: ACIL KURULTAY ISTIYORUZ   19:16   ABDURRAHMAN TUTDERE, AZIZ İHSAN AKTAŞ DAVASıNDA SAVUNMA YAPTı: UYDURMA BEYANLAR ÜZERINDEN RÜŞVETLE ITHAM ETMEK BU KADAR UCUZ OLMAMALı   19:13   ARZU ÇERKEZOĞLU: “DEMOKRASI IŞÇI SıNıFıNıN EKMEĞIDIR, KıRMıZı ÇIZGISIDIR”   19:12   CHP’DE ANLAŞMA: ÖZEL DE KıLıÇDAROĞLU DA GRUP TOPLANTıSı YAPMAYACAK   19:10   DEM PARTI’DEN "SEYFO" ANMASı   11:32   MEZITLI BELEDIYESI RITIM GRUBU’NDAN HATAY’DA DAYANıŞMA KONSERI   11:31   MUTABAKAT, KÜRESEL PIYASALARA NEFES ALDıRDı,: ALTıN VE ASYA BORSALARı YÜKSELDI, PETROL GERILEDI   10:30   MERSIN BÜYÜKŞEHIR BELEDIYESI’NDEN KALKıNMADA SÜRDÜRÜLEBILIR MODEL: “HADI GEL KÖYÜMÜZE DESTEK VERELIM”   10:28   MERSIN BÜYÜKŞEHIR BELEDIYESI’NDEN YKS ÖNCESI ÖĞRENCILERE PSIKOLOJIK VE AKADEMIK DESTEK   09:10   YKS’YE GÜNLER KALA HAYAT KURTARAN TAKTIKLER! UZMANLAR UYARDı: SıNAV ANıNDA BUNU YAPıN, STRATEJINIZI ASLA DEĞIŞTIRMEYIN!   23:58   78’LILER HAREKETI MERSIN’DE TOPLANDı! TARIHI GENEL KURULDAN ’YÜZYıLLıK YÜZLEŞME’ VE ’ADALET’ ÇıKıŞı   23:58   MHP’LI LEVENT UYSAL PALERMO’DAN DÜNYAYA SESLENDI...   15:35   SÜHEYL BATUM’DAN CHP KURULTAY KARARıNA SERT TEPKI: ’ÇOCUKLARıN BILE GÜLECEĞI BIR DURUM!’   01:05   CHP’DE DEPREM! REKOR OYLA SEÇILEN BELEDIYE BAŞKANı İÇIN İHRAÇ İSTEMI: "KARARı KABUL ETMIYORUM!"   23:23   CHP’DE ŞOK İSTIFA! TANJU ÖZCAN "SIYASI CUNTA" DIYEREK GEMILERI YAKTı: ’SAVUNMA VERMEM...’   19:09   CHP SÖZCÜSÜ SARı: MEZITLI BELEDIYE BAŞKANı SERKAN TUNCER ILE BOLU BELEDIYE BAŞKANı TANJU ÖZCAN TEDBIRLI OLARAK KESIN ÇıKARMA CEZASı ISTEMIYLE YÜKSEK DISIPLIN KURULU’NA SEVK EDILDI   16:50   CHP MYK, GENEL BAŞKAN KEMAL KıLıÇDAROĞLU BAŞKANLıĞıNDA TOPLANDı   16:50   MEZITLI’DE DEZAVANTAJLı BIREYLER SU SPORLARı ILE BULUŞUYOR   16:49   BENJAMIN NETANYAHU: BAŞBAKAN OLDUĞUM SÜRECE İRAN NÜKLEER SILAHA SAHIP OLMAYACAK  
 
     
   

Büyükşehir Kariyer Merkezi, Ekonomist Emre Alkin’i İş Dünyası İle Buluşturdu


Mersin Büyükşehir Belediyesi Kariyer Merkezi öncülüğünde düzenlenen “Dijital Liderler Mersin’de Projesi”nin son konuğu akademisyen, ekonomist ve yazar Prof. Dr. Emre Alkin oldu.Alkin, Kariyer Merkezi’nin Mersin’in iş dünyasına rehberlik etmek amacıyla “Profesyonel ve Akademik Buluşmalar” adı altında düzenlediği görüşmede deneyimlerini ve önerilerini paylaştı.

 

Tarih : 23 Ekim 2020 Cuma 16:25   Okunma : 2198

Mersin Büyükşehir Belediyesi Kariyer Merkezi öncülüğünde düzenlenen “Dijital Liderler Mersin’deProjesi”, önemli isimleri Mersinli iş insanları ile buluşturuyor. 36 kurumun bir araya geldiği İşgücü Piyasası Koordinasyon Kurulu işbirliği ile düzenlenen projenin son konuğu akademisyen, ekonomist veyazar Prof. Dr. Emre Alkin oldu.Çevrimiçi gerçekleştirilen görüşmede yeni normalde kurumların hayatta kalmasına yönelik ekonomik ve yönetimsel tedbirler ele alındı.

“5 önemli adım var”

Kariyer Merkezi’nin Mersin’in iş dünyasına rehberlik etmek amacıyla düzenlediği “Profesyonel ve Akademik Buluşmalar”etkinliğine katılan Prof. Dr. Emre Alkin, pandemi sürecinde yaşananlardan ve iş dünyasını bekleyen değişimden söz etti. Firmalara önümüzdeki süreçte yapmaları gerekenler ileilgili önerilerde bulunan Alkin, 5 önemli adımın olduğunu ifade ederek, şöyle devam etti:

“Pandemi süresince bunun iki tanesini yapmaları gerekiyordu. Bir tanesi yüzleşme. Mesela şirketinizin içerinde personelle hiç konuştunuz mu? Acaba sizin hakkınızda ne düşünüyor veya ben tedarikçilerimle doğru bir iletişim kanalı kurdum mu veya müşterilerim benim hakkımda acaba ne düşünüyor? Bunları hiç düşündünüz mü? İç ve dış paydaşlarla mutlaka karşılıklı görüşme yapmanız lazım ve bu görüşmenin sonucunda da ‘Ben buyum’ demelisiniz. İkincisi hayatta kalma sanatında neredesiniz? Bir kere daha bir iş durması olursa ne yapacaksınız? Bu çok önemli bir soru. Üçüncüsü eski hücuma kavuşmak için ben acaba aynı metodu mu uygulayacağım yoksa bundan sonra daha az personel, daha düşük metrekareyle, daha yüksek teknolojiyle mi çalışacağım? Bu önemli bir karar. Bu aslında karar bile değil, mecbursunuz. Birçok devasa holding şuna karar verdi. Daha az insanla, daha düşük metrekarelerle, yüksek teknoloji, uzaktan çalışma ve personelimi uzaktan çalışma metoduyla maliyeti düşürerek tutundurmaya çalışacağım diyor. Güzel karar.”

“Önümüzdeki 5 yılda çalıştığımız işlerin tüm mevzuatının yüzde 87’si değişecek”

Beş adımdan dördüncü ve en önemlisinin yeni normal olduğunu belirten Alkin, “Önümüzdeki 5 yılda çalıştığımız işlerin tüm mevzuatının yüzde 87’si değişecek. Serbest ticaret anlaşmaları değişecek, ticaret kanunları değişecek, aklınıza gelen ne varsa dijital alt yapıya doğru evrilmek zorunda. Acaba siz bunu görüyor musunuz veya rakiplerinizden herhangi bir tanesi bu yeni şartlarla alakalı güzel örnekler geliştirdi de siz buna şirketinizi adapte edebilecek misiniz? Nihayetinde beşinci adım. Aslında herkesin içinden geçen aslan şu.  Düzen değişsin de benim düzenim değişmesin. Yok öyle bir şey. Herkes mecburen düzenini değiştirecek. Bunların hepsini yapabilmeniz için birinci ve ikinci adımı yani yüzleşme ve kendi kendine yetme egzersizini yapmış olmanız gerekiyordu. Hiçbir şey için geç değil. Bu beş adımı düşünün. Bir yüzleşme, iki kendi kendine yetme, üç eski performansa dönmek için ne yapmam lazım, dört yeni normali keşif, beş değişim” ifadelerini kullandı.

“Profesyonel ve Akademik Buluşmalar” doğru konulara, doğru isimlerle temas ediyor

Çevrimiçi görüşmeye katılanMersin Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Abdullah Özdemir ise Mersin Büyükşehir Belediyesi Kariyer Merkezi’ni yapmış olduğu çalışmalar ve pandemi döneminde gerçekleştirdiği “Profesyonel ve Akademik Buluşmalar” ile doğru konulara, doğru isimlerle temas etmesi nedeniyle kutladıklarını belirtti. 

Kariyer Merkezi Türkiye’ye örnek olacak

Kariyer Merkez Müdürü Serkan Özada, yaklaşık 1 yıldır faaliyette olan ve yaptığı projelerle rehberlik merkezi haline gelen Kariyer Merkezi’nin kurumsal altyapısının yanında Mersin markasının yaratılması konusunda insan kaynakları açısından bir vizyon ortaya koyduğunu belirtti. Özada, “Mersin Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Vahap Seçer’in kurumlar arası işbirliğine yaptığı vurgu Dijital Liderler Mersin’de projesiyle tam anlamıyla hayat buldu.Projeyi toplam 36 kurum ve kuruluşun işbirliği ile hayata geçirmek bizim için çok önemli”diye konuştu.

Paylaş :
Etiketler :  BÜYÜKŞEHİR, KARİYER, MERKEZİ, PANDEMİ, SERKAN ÖZADA, EKONOMİST, EMRE ALKİN’İ, İŞ DÜNYASI, İLE, BULUŞTURDU, COVID-19, KORONAVİRÜS

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2026 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA