19 Haziran 2025 Perşembe

14:39   TARSUS BELEDIYESI’NDEN YAŞAMA DOKUNAN HIZMET    14:01   YENIŞEHIR BELEDIYESI MERSIN’E KENT KÜTÜPHANESI VE OYUNCAK MÜZESI KAZANDıRıYOR   13:59   MEZITLI’DE KADıNLARA, EMEKLILERE VE ENGELLILERE YÖNELIK MOBIL KUAFÖR HIZMETI 15.500 KIŞIYE ULAŞTı   13:55   GOLDEN GLOBAL YATıRıM BANKASı VE ICD 20 MILYON DOLARLıK FINANSMAN ANLAŞMASıNı İMZALADı   10:28   YÖNETICI KRIZI KAPıDA: TERFI SISTEMI ÇÖKÜYOR, ŞIRKETLER GELECEĞINI KAYBEDIYOR   10:23   RAHMI M. KOÇ MÜZESI’NDE BOYANıN SUYLA DANSı: EBRU SERGISI   10:19   MINIK SPORCULAR SPORA İLK ADıMLARıNı AKDENIZ’DE ATıYOR   10:16   ULUSLARARASı PARA TRANSFERI ARTıK DAHA KOLAY: MORPARA VE MONEYGRAM İŞ BIRLIĞI   10:12   YUMURTALıK BELEDIYESI, HALK SAĞLıĞı IÇIN ÇALıŞıYOR   10:08   “ZEYTINLIKLER MADENCILIĞE KURBAN EDILIYOR”   10:06   BÜYÜKŞEHIR’DEN ÖĞRENCILERE YKS ÖNCESI MORAL ETKINLIĞI   10:01   CHP’LI BELEDIYE BAŞKANLARı, BANDıRMA’DA DÜZENLENEN AKŞAM YEMEĞINDE BIR ARAYA GELDI   09:50   CHP’LI GÜLCAN KıŞ: “VATANDAŞ PAZAR ÇANTASı DEĞIL, ARTıK SABıR TAŞı TAŞıYOR!”   09:20   ZAFER PARTISI GENEL BAŞKANı ÜMIT ÖZDAĞ, ANKARA’DA: İKTIDAR VE DESTEKÇILERINE AYRı, MUHALEFETE AYRı BIR HUKUK UYGULARSANıZ IÇ CEPHEYI SAĞLAMANıZ MÜMKÜN OLMAZ   09:05   SILIFKELI KADıNLARıN YENI BULUŞMA NOKTASı; ATAKENT KADıN ATÖLYESI    21:15   MEZITLI BELEDIYESI KÜLTÜREL MIRASıNA SAHIP ÇıKıYOR, “TAŞ MEKTEP” YAŞAYAN MÜZEYE DÖNÜŞÜYOR   21:10   “YERLI ARAÇLARDA HURDA TEŞVIK UYGULAMASı HAYATA GEÇIRILMELIDIR”   21:01   MOBILYA İHRACATıNA AKDENIZ DOKUNUŞU    20:59   KıRATLı: “MERSIN’IN TÜM OTOYOLLARıNı YENILENIYORUZ”   20:45   AHKİB, YENI PAZARLAR VE NIŞ ÜRÜNLERDE REKOR BÜYÜME YAKALADı  
 
     
   

Mersin Büyükşehir Belediyesi “Engel” Tanımıyor


Büyükşehir Belediyesi ekipleri, Tarsus’un dezavantajlı mahallelerinden Yeşilevler’de yürüttükleri asfaltlama çalışmaları kapsamında, özel gereksinimli bireylerden 30 yaşındaki Atakan Özbaşaran’ın ailesiyle birlikte yaşadığı bahçe evinin girişine kadar asfalt döktü. Bahçe içindeki yaklaşık 200 metrelik yol da dolgu malzemesi ile kaplanarak, sıkıştırma işleminin ardından rahat geçiş yapılır hale getirildi. Tekerlekli sandalyesini kullanan Atakan, babası Medet Özbaşaran’ın yardımıyla bahçe içinde gezme ve yolun asfaltlanmasıyla rahat bir şekilde dışarıya çıkma imkanına kavuştu.

 

Tarih : 26 Ekim 2020 Pazartesi 17:54   Okunma : 2929

Yaz aylarının gelmesiyle birlikte tüm ilçelerde asfalt atağı başlatan Mersin Büyükşehir Belediyesi, grup yollarında yaptığı çalışmalara aralıksız devam ediyor. Büyükşehir ekipleri, en ücra köşede dahi hayata tutunmaya çalışan özel gereksinimli veya yaşlı bireylerin yaşamlarını kolaylaştırıcı altyapı hizmetlerini de sürdürüyor.

Tarsus’un dezavantajlı mahalleleri arasında yer alan Yeşilevler Mahallesi’nde bulunan 4318 Sokak’ta Büyükşehir Belediyesi Tarsus-Çamlıyayla Şube Müdürlüğü yol yapım ve bakım ekipleri tarafından çift kat sathi kaplama çalışması gerçekleştirildi. Asfaltlanan yol üzerinde bulunan meyve bahçesinde işçi olarak çalışan ve ailesiyle birlikte burada ikamet eden Medet Özbaşaran, 30 yaşında olan ve bedensel engeli nedeniyle tekerlekli sandalyeye bağımlı şekilde yaşayan oğlu Atakan’ın rahat hareket edebilmesi ve sokağa çıkabilmesi için bahçe içerisindeki yolunda dolgu malzemeyle kaplanmasını talep etti. Baba Medet Özbaşaran’ın talebi olumlu karşılandı.

İki aylıkken rahatsızlandı

Şu an 30 yaşında olan Atakan Özbaşaran, doğduktan iki ay sonra rahatsızlandı ve yapılan yanlış tedavi nedeniyle bedensel engelli duruma geldi. 5 çocuklu bir ailede büyüyen, yakınlarının yardımıyla ihtiyaçlarını giderebilen ve konuşma güçlüğü çeken Atakan Özbaşaran’ın bahçe içerisinde bulunan evinin doğu ve batı kısımlarda bulunan iki ayrı bağlantı yolunda Büyükşehir ekipleri tarafından bağlantı başlatıldı. Çalışmalarla, Atakan’ın ana yollara tekerlekli sandalyesiyle rahat gidip gelebilmesi sağlandı.

Atakan artık daha rahat ve güvenli bir şekilde sokağa çıkacak

Önceki hali oldukça kötü ve engebeli olan 200 metre uzunluğundaki yolda dolgu ve sıkıştırma faaliyeti yürüten ekipler, yolu rahat geçilebilir duruma getirdi. Tekerlekli sandalyesine oturan Atakan, babası Medet Özbaşaran’ın yardımıyla yolda rahat şekilde ilerleme imkânına kavuştu.

“Oğlum istediği zaman dışarı çıkamıyordu”

 Yaşadıkları bahçenin batı kısmında kalan sokağın asfaltlanmasının yanı sıra talepleri olan bahçe içi yollarının da dolgu malzeme ile kaplanmasından dolayı oldukça memnun olduklarını kaydeden baba Medet Özbaşaran, “Bahçe yolu ve 4318 sokağın durumu oldukça kötüydü. Atakan istediği zaman dışarı çıkamıyordu, çıksa dahi kaza tehlikesi yaşıyordu. Şimdi yollarımız Büyükşehir ekipleri tarafından yapıldı. Başkanımız Sayın Vahap Seçer’e ve Koordinasyon Sorumlusu Sayın Ali Boltaç’a ve belediye ekiplerine teşekkür ederim” diye konuştu.

Paylaş :
Etiketler :  PANDEMİ, MERSİN, BÜYÜKŞEHİR, BELEDİYESİ, ENGEL, TANIMIYOR, COVID-19

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2025 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA