18 Haziran 2025 Çarşamba

14:39   TARSUS BELEDIYESI’NDEN YAŞAMA DOKUNAN HIZMET    14:01   YENIŞEHIR BELEDIYESI MERSIN’E KENT KÜTÜPHANESI VE OYUNCAK MÜZESI KAZANDıRıYOR   13:59   MEZITLI’DE KADıNLARA, EMEKLILERE VE ENGELLILERE YÖNELIK MOBIL KUAFÖR HIZMETI 15.500 KIŞIYE ULAŞTı   13:55   GOLDEN GLOBAL YATıRıM BANKASı VE ICD 20 MILYON DOLARLıK FINANSMAN ANLAŞMASıNı İMZALADı   10:28   YÖNETICI KRIZI KAPıDA: TERFI SISTEMI ÇÖKÜYOR, ŞIRKETLER GELECEĞINI KAYBEDIYOR   10:23   RAHMI M. KOÇ MÜZESI’NDE BOYANıN SUYLA DANSı: EBRU SERGISI   10:19   MINIK SPORCULAR SPORA İLK ADıMLARıNı AKDENIZ’DE ATıYOR   10:16   ULUSLARARASı PARA TRANSFERI ARTıK DAHA KOLAY: MORPARA VE MONEYGRAM İŞ BIRLIĞI   10:12   YUMURTALıK BELEDIYESI, HALK SAĞLıĞı IÇIN ÇALıŞıYOR   10:08   “ZEYTINLIKLER MADENCILIĞE KURBAN EDILIYOR”   10:06   BÜYÜKŞEHIR’DEN ÖĞRENCILERE YKS ÖNCESI MORAL ETKINLIĞI   10:01   CHP’LI BELEDIYE BAŞKANLARı, BANDıRMA’DA DÜZENLENEN AKŞAM YEMEĞINDE BIR ARAYA GELDI   09:50   CHP’LI GÜLCAN KıŞ: “VATANDAŞ PAZAR ÇANTASı DEĞIL, ARTıK SABıR TAŞı TAŞıYOR!”   09:20   ZAFER PARTISI GENEL BAŞKANı ÜMIT ÖZDAĞ, ANKARA’DA: İKTIDAR VE DESTEKÇILERINE AYRı, MUHALEFETE AYRı BIR HUKUK UYGULARSANıZ IÇ CEPHEYI SAĞLAMANıZ MÜMKÜN OLMAZ   09:05   SILIFKELI KADıNLARıN YENI BULUŞMA NOKTASı; ATAKENT KADıN ATÖLYESI    21:15   MEZITLI BELEDIYESI KÜLTÜREL MIRASıNA SAHIP ÇıKıYOR, “TAŞ MEKTEP” YAŞAYAN MÜZEYE DÖNÜŞÜYOR   21:10   “YERLI ARAÇLARDA HURDA TEŞVIK UYGULAMASı HAYATA GEÇIRILMELIDIR”   21:01   MOBILYA İHRACATıNA AKDENIZ DOKUNUŞU    20:59   KıRATLı: “MERSIN’IN TÜM OTOYOLLARıNı YENILENIYORUZ”   20:45   AHKİB, YENI PAZARLAR VE NIŞ ÜRÜNLERDE REKOR BÜYÜME YAKALADı  
 
     
   

Mersin Büyükşehir, Çocuklara Hayvan Sevgisi Aşılıyor


Mersin Büyükşehir Belediyesi, çocuklara hayvan sevgisini aşılamak için uygulamalı eğitim çalışmaları yürütüyor. Kadın ve Aile Hizmetleri Dairesi’ne bağlı Gönüllüler Şube Müdürlüğü tarafından yürütülen ve gönüllülerin desteklediği çalışma kapsamında Erdemli ilçesi Elvanlı Mahallesi’nde yaşayan çocuklara Tarsus Doğa Parkı ve Gençlik Kampı’na gezdirildi. Belgesellerde veya internet ortamında görebildikleri hayvanları canlı olarak görmenin mutluluğunu yaşayan çocuklar, Gençlik Kampı’nda ise yeni doğum yapmış olan ve 7 yavrusu bulunan av köpeğini sevdi.

 

Tarih : 27 Ekim 2020 Salı 22:50   Okunma : 2111

Mersin Büyükşehir Belediyesi, hayvanlara yapılan eziyetlerin son bulması ve geleceğimiz olan çocukların hayvan sevgisi kazanması için gezi ve eğitim çalışmaları düzenliyor.

Büyükşehir Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Dairesi Başkanlığı’na bağlı Gönüllüler Şube Müdürlüğü tarafından yürütülen ve gönüllülerinde destek verdiği çalışma kapsamında Erdemli ilçesi Elvanlı Mahallesi’nde yaşayan çocuklara, Tarsus Doğa Parkı ve Gençlik Kampı gezdirildi.

Elvanlı Mahallesi’nde yaşayan gönüllü ÜmmüPaylı’nın müracaatı ile hayata geçen çalışmada, mahallede yaşayan çocukların hayvan sevgisi kazanması, evcil hayvanlara sahip çıkıp, korumaları için proje geliştirildi.

Çocuklar, ebeveynleriyle birlikte misafir edildi

Proje kapsamında 9 çocuk ve aileleri otobüsle alınarak önce Tarsus Doğa Parkı’na götürüldü. Belgesellerde veya internet ortamında gördükleri değişik türdeki hayvanları canlı olarak görme fırsatı bulan çocuklar, büyük heyecan yaşadı.

Ardından Gençlik Kampı’na geçen çocuklara ve ailelerine burada yemek ikramında bulunuldu. Gençlik Kampı Sorumlusu Tufan Dokucu’nun getirdiği yeni doğum yapmış 7 yavrulu av köpeğinin çevresinde toplanan çocuklara hayvan sevgisi konusunda eğitim verildi. Uygulamalı eğitim sırasında çocuklar minik köpek yavrularını sevdi.

Eğlenceli biçimde eğitim çalışması verildi

Gönüllülerden Fatma Dağ ve Nebahat Kurt ile Kadın ve Aile Hizmetleri Dairesi Başkanlığı’nda görevli Av. Nida Gamsız tarafından hayvan sevgisi konusunda çocuklara eğlenceli şekilde sunum yapıldı.

Erdemli Elvanlı Mahallesi’nden hayvanseverÜmmü Paylı, yaşadığı çevrede yaşayan bazı şahısların hayvanlara kötü muamele yapmasından dolayı çok üzüldüğünü kaydederek, “Ben çocuklarımızın hayvan sevgisi kazanması gerektiğine inananlardanım. Bu konuda Büyükşehir Belediyesi yetkililerine müracaat ederek yardımcı olmalarını istedim. Hayvanlar, Allah’ın yarattığı sessiz kullar. Çocuklarımızın hayvan sevgisi kazanması konusunda gerçekleşen bu eğitim çalışmasında bizlere destek olan Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Vahap Seçer’e çok teşekkür ediyorum. Hem çocuklarımız, hem de ebeveynleri çok güzel bir gün geçiriyorlar” dedi.

Kadın ve Aile Hizmetleri Dairesi Başkanlığı’nda görevli Av. Nida Gamsız ise “Amacımız çocuklara hem hayvan sevgisini aşılamak, hem de hayvan hakları konusunda bilinçlendirmek. Onların gelecekte sağlıklı ve sorumlu bireyler olmalarını sağlamak. Diğer mahallelerimizle de aynı çalışmaları yapmayı planlıyoruz” diye konuştu

Paylaş :
Etiketler :  PANDEMİ, MERSİN, BÜYÜKŞEHİR, COVID-19, ÇOCUKLARA, HAYVAN, SEVGİSİ, AŞILIYOR, BAŞKAN, VAHAP SEÇER, KORONAVİRÜS

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2025 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA