14 Mart 2026 Cumartesi

11:40   BAŞKAN SEÇER TALIMATı VERDI: MERSIN’DE 115 BIN NOKTADA 7/24 İLAÇLAMA MESAISI!   01:01   MERSIN’DE "ALGı OPERASYONU"NA BAŞKAN SEÇER’DEN SERT YANıT: "AILEMLE AYNı KAZANDAN YEMEK YIYORUM!"   01:01   MERSIN’DE ‘GÖNÜL SOFRASı’ MEZITLI’DE KURULDU: BAŞKAN SEÇER KADıN EMEĞINE VURGU YAPTı!   19:01   "35 YıL SONRA GELEN ACı İTIRAF: ’O MANŞET SAVAŞ YÜZÜNDEN ÇÖPE GITTI!’"   16:40   MERSIN’DE RAMAZAN BEREKETI: ÇAĞDAŞKENT İFTARıNDA BINLER AYNı SOFRADA BULUŞTU!   16:37   CHP’LI TRAKYA BELEDIYE BAŞKANLARı TOPLANTıSı...ÇANAKKALE BELEDIYE BAŞKANı MUHARREM ERKEK: "ASLA VE ASLA BIR MILIM DAHI GERI ADıM ATMAYACAĞıZ"   16:34   GÜVENPARK KATLIAMı’NıN 10. YıLı... MANSUR YAVAŞ: "ŞEHIT OLAN VATANDAŞLARıMıZı RAHMETLE ANıYORUM"   16:33   ÜNLÜ TARIHÇI İLBER ORTAYLı HAYATıNı KAYBETTI   15:39   ÖMER GÜNEL GÖZALTıNA ALıNDı... ALI MAHIR BAŞARıR: "ÖMER GÜNEL’IN SIYASI BIR OPERASYONUN HEDEFI OLDUĞU APAÇıK ORTADADıR"   15:37   CHP’DEN DOĞU AKDENIZ YEREL MEDYA BULUŞMASı… CHP’LI BULUT: “TRT SAVCıLıĞA SOYUNDU”   15:36   GÖZALTıNA ALıNAN KUŞADASı BELEDIYE BAŞKANı GÜNEL’DEN AÇıKLAMA... "MÜCADELEM SADECE HAKSıZLıĞA KARŞı DEĞIL, KÖTÜLÜĞE VE KÖTÜYE KARŞı DA OLACAK"   15:36   MSB: İRAN’DAN ATEŞLENIP TÜRK HAVA SAHASıNA GIREN BIR BALISTIK MÜHIMMAT NATO HAVA VE FÜZE SAVUNMA UNSURLARı TARAFıNDAN ETKISIZ HALE GETIRILDI   14:23   CHP’LI ESKI İL BAŞKANLARıNDAN BAŞKAN SEÇER’E DESTEK ZIYARETI   13:35   ÖZGÜR ÖZEL, SOSYALIST ENTERNASYONAL PREZIDYUM TOPLANTıSı’NA KATıLDı: "BU BASKı REJIMI ALTıNDA IKTIDARA DOĞRU YÜRÜMEYE ÇALıŞıYORUZ"   22:30   MERSIN’DE GÖNÜL SOFRASı TOROSLAR’DA KURULDU: BAŞKAN SEÇER’DEN ’BIRLIK’ MESAJı!   21:58   MERSIN’DE ADıYAMAN RÜZGARı: BALYANLıLAR BAŞKAN VAHAP SEÇER’I ÇIÇEKLERLE KARŞıLADı   16:17   AYŞEGÜL DOĞAN: "BAYRAM ARIFESINDE YA DA SONRASıNDA DEM PARTI İMRALı HEYETI TEKRAR ADADA SAYıN ÖCALAN’LA BIR GÖRÜŞME YAPABILIR"   16:16   AYLIN NAZLıAKA: "YETKILILERI DERHAL HAREKETE GEÇMEYE, ROJIN KABAIŞ’IN AILESININ GÜVENLIĞINI SAĞLAMAYA ÇAĞıRıYORUZ"   16:15   İBB DAVASı’NDA DÖRDÜNCÜ GÜN… MAHKEME BAŞKANı VE GAZETECILER ARASıNDA GERILIM SONRASı DURUŞMAYA 16 MART PAZARTESI GÜNÜNE KADAR ARA VERILDI   15:56   GÖKHAN GÜNAYDıN: "23 YıL SONRA AKP’NIN GELDIĞI NOKTA TÜRKIYE AÇıSıNDAN BIR MILLI GÜVENLIK SORUNUDUR"  
 
     
   

Mersin Baro Başkanı Yeşilboğaz: Cumhuriyet Yaşarsa Biz Yaşarız


Mersin Barosu Başkanı Bilgin Yeşilboğaz, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramımızı yayımladığı yazılı mesajla kutladı.

 

Tarih : 28 Ekim 2020 Çarşamba 12:58   Okunma : 1342

Mersin Barosu Başkanı Bilgin Yeşilboğaz, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramımızı yayımladığı yazılı mesajla kutladı.

Yeşilboğaz mesajında, “Cumhuriyetsiz yaşanır mı hiç? Cumhuriyet nefestir, umuttur, özgürlüktür, adalettir, barıştır, uygarlıktır, milletin egemenliğidir, aşktır, tutkudur. Cumhuriyet yaşarsa biz yaşarız” dedi.

Mersin Baro Başkanı Bilgin Yeşilboğaz mesajında şu ifadelere yer verdi:

“29 Ekim Cumhuriyet Bayramı karanlığa, emperyalizme başkaldırı günü, özgürlük günü, barış günü, adalet günüdür. Cumhuriyetsiz yaşanır mı hiç? Cumhuriyet nefestir. Bugün nefes alabiliyorsak, Atatürk’ün ve silah arkadaşlarının 97 yıl önce kurduğu Cumhuriyet sayesindedir. Cumhuriyet umuttur; geleceğe umut, gençliğe umut, aydınlığa umut, çağdaşlığa umut, daha güzel günlere umuttur. Cumhuriyet hürriyeti kucaklamaktır.

“CUMHURİYETE MİNNET BORÇLUYUZ”

Cumhuriyet uygarlıktır, imkândır. Mavi gözlü dev adam Cumhuriyeti ilan ederek bizlere, milletin egemenliğini yok sayanlara, emperyalist güçlere inat kul değil, birey olmaya giden yolu açtı. Ortaçağ zihniyetinin meyveleri hala düşmanca aramızda varlığını sürdürmelerine inat, 97 yıldır kul değil birey olduk.Cumhuriyet yaşadıkça hukuk yaşar, hukuk yaşadıkça biz yaşarız ve geleceğe güvenle bakabiliriz. Atatürk, Cumhuriyetin ilanıyla birlikte Türkiye'yi, çağdaş ve uygar devletler seviyesine ulaştırmak için hukuk, insan hakları, eğitim, siyaset, tarım, sanayi, ekonomi ve ticaret alanları başta olmak üzere, toplumsal birçok alanda devrim yapmıştır. Bu ülke üzerinde ışığı yanan her pencere, tüten her baca, işleyen her demir ve alınan her nefes Cumhuriyete minnet borçlu.

“CUMHURİYET AŞKTIR, TUTKUDUR”

Cumhuriyet, Atatürk gibi düşünmek demektir. Bizler Cumhuriyete olan inancımızı, Atatürk devrimlerine olan bağlılığımızı ve özgürlük sevdamızı asla kaybetmeden, Cumhuriyetimizi yüceltmek, hukukun üstünlüğünü baki kılmak için durmadan mücadele etmeye devam edeceğiz. En büyük bayramımız olan Cumhuriyet Bayramı kutlamaları, Cumhuriyete tahammülsüzlük nedeniyle yasaklansa da biliniz ki; Cumhuriyet aşktır, tutkudur. Cumhuriyet Atatürk’tür. Sesi, fikirleri, sözleri ve gözleri karanlığa ışık tutar, aydınlığa yol açar. Bir kere aldıysak bağımsızlık ve özgürlük kokusunu, 97 yıldır hala damarlarımızda dolaşıyorsa,  ilelebet yaşayacaktır Cumhuriyet.  Bu özgürlük öyle bir özgürlük ki; Cumhuriyet’ten doğup yine Cumhuriyet’e dönüşüyor.

Cumhuriyeti kurmak için gücünün sonuna, kanının son damlasına kadar savaşan başta Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, tüm şehit ve gazilerimizin önünde şükranla, saygıyla eğiliyor, varlığını her geçen yıl daha da yükseltebilmeyi umut ettiğimiz Cumhuriyetimizin 97. yılını yürekten kutluyorum.”

 

 

Paylaş :
Etiketler :  PANDEMİ, MERSİN, BAROSU, COVID-19, BAŞKAN, BİLGİN, YEŞİLBOĞAZ, CUMHURİYET, YAŞARSA, BİZ, YAŞARIZ, KORONAVİRÜS

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2026 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA