15 Haziran 2026 Pazartesi

19:22   ÖZGÜR ÖZEL YARıN GRUP TOPLANTıSı YAPMAYACAK... “GRUBUMUZUN ORTAK KARARı”   19:19   CHP ANKARA GÖNÜLLÜLER PLATFORMU’NDAN ÇAĞRı: ACIL KURULTAY ISTIYORUZ   19:16   ABDURRAHMAN TUTDERE, AZIZ İHSAN AKTAŞ DAVASıNDA SAVUNMA YAPTı: UYDURMA BEYANLAR ÜZERINDEN RÜŞVETLE ITHAM ETMEK BU KADAR UCUZ OLMAMALı   19:13   ARZU ÇERKEZOĞLU: “DEMOKRASI IŞÇI SıNıFıNıN EKMEĞIDIR, KıRMıZı ÇIZGISIDIR”   19:12   CHP’DE ANLAŞMA: ÖZEL DE KıLıÇDAROĞLU DA GRUP TOPLANTıSı YAPMAYACAK   19:10   DEM PARTI’DEN "SEYFO" ANMASı   11:32   MEZITLI BELEDIYESI RITIM GRUBU’NDAN HATAY’DA DAYANıŞMA KONSERI   11:31   MUTABAKAT, KÜRESEL PIYASALARA NEFES ALDıRDı,: ALTıN VE ASYA BORSALARı YÜKSELDI, PETROL GERILEDI   10:30   MERSIN BÜYÜKŞEHIR BELEDIYESI’NDEN KALKıNMADA SÜRDÜRÜLEBILIR MODEL: “HADI GEL KÖYÜMÜZE DESTEK VERELIM”   10:28   MERSIN BÜYÜKŞEHIR BELEDIYESI’NDEN YKS ÖNCESI ÖĞRENCILERE PSIKOLOJIK VE AKADEMIK DESTEK   09:10   YKS’YE GÜNLER KALA HAYAT KURTARAN TAKTIKLER! UZMANLAR UYARDı: SıNAV ANıNDA BUNU YAPıN, STRATEJINIZI ASLA DEĞIŞTIRMEYIN!   23:58   78’LILER HAREKETI MERSIN’DE TOPLANDı! TARIHI GENEL KURULDAN ’YÜZYıLLıK YÜZLEŞME’ VE ’ADALET’ ÇıKıŞı   23:58   MHP’LI LEVENT UYSAL PALERMO’DAN DÜNYAYA SESLENDI...   15:35   SÜHEYL BATUM’DAN CHP KURULTAY KARARıNA SERT TEPKI: ’ÇOCUKLARıN BILE GÜLECEĞI BIR DURUM!’   01:05   CHP’DE DEPREM! REKOR OYLA SEÇILEN BELEDIYE BAŞKANı İÇIN İHRAÇ İSTEMI: "KARARı KABUL ETMIYORUM!"   23:23   CHP’DE ŞOK İSTIFA! TANJU ÖZCAN "SIYASI CUNTA" DIYEREK GEMILERI YAKTı: ’SAVUNMA VERMEM...’   19:09   CHP SÖZCÜSÜ SARı: MEZITLI BELEDIYE BAŞKANı SERKAN TUNCER ILE BOLU BELEDIYE BAŞKANı TANJU ÖZCAN TEDBIRLI OLARAK KESIN ÇıKARMA CEZASı ISTEMIYLE YÜKSEK DISIPLIN KURULU’NA SEVK EDILDI   16:50   CHP MYK, GENEL BAŞKAN KEMAL KıLıÇDAROĞLU BAŞKANLıĞıNDA TOPLANDı   16:50   MEZITLI’DE DEZAVANTAJLı BIREYLER SU SPORLARı ILE BULUŞUYOR   16:49   BENJAMIN NETANYAHU: BAŞBAKAN OLDUĞUM SÜRECE İRAN NÜKLEER SILAHA SAHIP OLMAYACAK  
 
     
   

Başkan Seçer,İzmir’deki Vatandaşların Acısını Paylaştı


Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar ve Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş ile İzmir’de depremin yaşandığı bölgelerde incelemelerde bulunarak, vatandaşların acısını paylaştı.Seçer, yaraların sarılması için üzerlerine ne görev düşüyorsa belediyeler olarak yapacaklarını belirterek, “Vatandaşlarımızın acısını paylaşmak için geldik. Ekiplerimiz çalışıyor. Umut ediyorum çok fazla can kaybı olmadan bu badireyi de atlatacağız. Birlikte bu işin de üstesinden geleceğiz” dedi. İmar konusunda bundan sonra eskiye dönük hataların tekrarlanmamasını umut ettiğini dile getiren Seçer, “Her şey yasalar çerçevesinde olursa, yasalar da uygun şekilde yapılırsa, her bölgenin, bu anlamdaki özelliklerine göre bazı düzenlemeler yaparsanız, bu tip afetleri en az zayiatla atlatabilirsiniz. Dünyanın bu konuda gelişmiş ülkeleri bize iyi bir örnektir” diye konuştu

 

Tarih : 1 Kasım 2020 Pazar 23:52   Okunma : 1697

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar ve Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş ile birlikte İzmir’de meydana gelen 6,8 büyüklüğündeki depremin ardından incelemelerde bulunarak, vatandaşların acısını paylaştı.Başkan Seçer, arama, kurtarma ve enkaz kaldırma çalışmalarını da yerinde inceledi.

Seçer: “Birlikte bu işin de üstesinden geleceğiz”

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, deprem bölgesindeki milletvekilleri ve çok sayıda belediye başkanı ile depremde hasar gören alanlarda incelemelerde bulundu. Başkan Seçer,İzmir’de yaraların sarılması adına belediyeler olarak üzerlerine ne düşüyorsa yapacaklarını ifade ederek, “Elazığ’dan da deneyimimiz var. Oraya da arkadaşlarımız gitmişti, orada da müdahalelerimiz oldu. Mobil mutfaktan diğer ihtiyaçlara kadar birçok konuda katkı sunmuştuk. Bugün de üzerimize ne düşüyorsa gereği belediyelerimiz tarafından yapılacaktır. Tabi biz vatandaşlarımızın acısını paylaşmak için geldik. Ekiplerimiz çalışıyor. Umut ediyorum çok fazla can kaybı olmadan bu badireyi de atlatacağız. Birlikte bu işin de üstesinden geleceğiz” dedi.

“Umut ediyorum bundan sonraki imarlaşmada en azından eskiye dönük hataları tekrarlamayız”

Seçer, imar konusunda bundan sonra eskiye dönük hataların tekrarlanmamasını umut ettiğini belirterek, şöyle devam etti:

“Her şey yasalar çerçevesinde olursa, yasalar da uygun şekilde yapılırsa, her bölgenin, bu anlamdaki özelliklerine göre bazı düzenlemeler yaparsanız bu tip afetleri en az zayiatla atlatabilirsiniz. Dünyanın bu konuda gelişmiş ülkeleri bize iyi bir örnektir. Örneğin Japonya.O bölge de deprem kuşağı içerisinde. Ama bizim burada yaşanan sarsıntıların çok üzerinde sarsıntıları çok daha az zayiatla,  hasarla atlatabiliyorlar. Burada tabi ki merkezi yönetimdenbelediyelere kadar herkesin işini ciddi yapması gerekiyor. Yasaların buna uygun olmasından, yasaların uygulanabilir olmasından, geçmişte yapılan hatalarla ortaya çıkan, şu anda Doğanlar Apartmanı’nda olduğu gibi afet riski taşıyan binaların, bölgelerin dönüşüme dönüştürülmesi gerekiyor. Bu konuda da ivedi adımların atılması gerekiyor. ‘Bir şey olmaz’ dediğiniz süreç içerisinde işte böyle afetler meydana geldiği zaman, o zaman da dizinizi döversiniz. Şu anda yapılan o. Umut ediyorum bundan sonraki imarlaşmada en azından eskiye dönük hataları tekrarlamayız, eskiden kaynaklı hatalarımızı telafi edecek dönüşüm başta olmak üzere tedbirleri bir an önce hayata geçiririz.”

15 kişilik itfaiye arama kurtarma ekibi İzmir’de çalışmalarını sürdürüyor

Bu arada; Mersin Büyükşehir Belediyesi İtfaiye ekipleri, depremin yaşandığı ilk gün yola çıkarak, İzmir’e yardım elini uzatmıştı. Deprem haberini alır almaz harekete geçen ve ilk günden itibaren tüm güçleriyle alanda çalışmalar sürdüren Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığı ekipleri, 4 araç, 2 K9 arama kurtarma köpeği ve gerekli ekipmanlardan oluşan 15 kişilik itfaiye arama kurtarma ekibi ile çalışmalar yürütüyor, enkaz altından canları çıkarmaya devam ediyor.

Büyükşehir İtfaiyesi, çalışmalarınıdiğer kurtarma birimleriile birlikte ortaklaşayürütüyor. Bayraklı ilçesinde çöken 8 katlı Doğanlar Apartmanı’nda çalışmalar farklı birimler ile eş güdüm halinde sürdürülüyor.Büyükşehir Belediyesi İtfaiye ekipleri ile diğer birimler şu ana kadar enkaz altından4 kişiyi canlı olarak çıkarırken, 6 kişinin de cansız bedenine ulaştı.

Başkan Seçer veAdana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, enkaz alanındaki vatandaşlara geçmiş olsun dileklerinde bulunurken, Doğanlar Apartmanı enkazında çalışmalarını sürdüren ekiplerin çalışmalarını yerinde inceleyip, destek verdi ve kolaylıklar diledi.Seçer ve Karalar ayrıca, Adana Büyükşehir Belediyesi İtfaiye ekipleri tarafından arama kurtarma çalışmalarının yürütüldüğü Rıza Bey Apartmanı’nın bulunduğu bölgeyi de ziyaret etti.

 

 

Paylaş :
Etiketler :  COVID-19, BAŞKAN, SEÇER, İZMİR’DEKİ, VATANDAŞLARIN, ACISINI, PAYLAŞTI, KORONAVİRÜS, BÜYÜKŞEHİR, BELEDİYESİ, PANDEMİ, DEPREN, YANINDAYIZ, İZMİR

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2026 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA