1 Mayıs 2026 Cuma

09:15   MERSIN’IN İÇME SUYU EMIN ELLERDE: MESKİ LABORATUVARı DÜNYA STANDARTLARıNDA TESCILLENDI!   16:24   CHP GRUP BAŞKANVEKILI GÜNAYDıN’DAN BURSA’DA "ÖZELLEŞTIRME" TEPKISI: "BUGÜN BU ALANLARA EL KOYDUĞUNU DÜŞÜNENLER, YARıN BUNUN HESABıNı VERMEK ZORUNDA KALACAK"   15:23   SEDEF GÜLER DAVASıNDA MAHKEME SANıKLARıN TUTUKLULUK HALININ DEVAMıNA KARAR VERDI... ANNE GÜLIZAR SEZER: ADALET YERINI BULSUN   15:23   TAKSIM’DE “KANLı 1 MAYıS” ANMASı... ÇERKEZOĞLU: “BU MEYDAN IŞÇILERIN, EMEKÇILERIN HAFıZASı; BIRLIĞIMIZ, DAYANıŞMAMıZDıR”   14:21   ÖZGÜR ÖZEL, ERGÜN ATALAY ILE GÖRÜŞTÜ… ÖZEL: “ERDOĞAN’A BIR SAMIMIYET ÇAĞRıSıNDA BULUNUYORUM: GELIN, HEP BIRLIKTE IŞÇIYE ELIMIZI UZATALıM”   13:12   İBB DAVASı’NıN 29. GÜNÜNDE, ITIRAFÇı ADEM SOYTEKIN ILE MURAT KAPKI ARASıNDA GERGINLIK YAŞANDı   11:05   ERZINCAN İLIÇ’TE YENI DÖNEM: ÇÖPLER ALTıN MADENI’NDE ÜRETIM İÇIN DÜĞMEYE BASıLDı!   09:20   MERSIN’DE BELEDIYE DEĞIL ‘DÜNYA STANDARTLARı’ KONUŞUYOR: BAŞKAN SEÇER’DEN 6 ALTıN İMZA!   08:51   ÖZGÜR ÖZEL’DEN 1 MAYıS ÇıKARTMASı: SENDIKA KONFEDERASYONLARıNA KRITIK ZIYARET!   20:20   MADENCILERIN DIRENIŞI ZAFERLE SONUÇLANDı! BAKANLıKTAN SON DAKIKA ÖDEMESI AÇıKLAMASı   18:58   MADEN İŞÇISININ ANKARA DIRENIŞI ZAFERLE TAÇLANDı: 3 BAKANLıK DEVREYE GIRDI, İMZALAR ATıLDı!   18:52   AYM BAŞKANı’NDAN YARGıDA ’YAPAY ZEKA’ VE ’KUL HAKKı’ ÇıKıŞı: ’HARAMLA ABAT OLANıN SONU BERBAT OLUR!’   17:41   ÖZGÜR ÖZEL’DEN TARIHI ‘SANDıK’ ÇAĞRıSı: ’YOLUN SONU İKTIDAR!’   16:24   KARS-GÜMRÜ DEMIRYOLUNUN FAALIYET GEÇIRILMESI AMACıYLA OLUŞTURULAN TÜRKIYE-ERMENISTAN ORTAK ÇALıŞMA GRUBU TOPLANTıSı YAPıLDı   16:23   ERKAN BAŞ: MADENCILERIN EKMEĞI VE ÜLKEMIZIN ONURU IÇIN HAFTALARDıR SÜRDÜRDÜĞÜ BU MÜCADELE, TÜM TÜRKIYE’NIN MESELESI OLDU   16:22   CHP KEÇIÖREN İLÇE BAŞKANLıĞı’NA YAPıLAN TAŞLı SALDıRı... İL BAŞKAN VEKILI YÜKSEL IŞıK: "BÜTÜN BU ABLUKALARıN, OPERASYONLARıN HEPSINE GERI ADıM ATTıRACAĞıZ"   16:21   CHP GRUP TOPLANTıSı... ÖZGÜR ÖZEL: "CUMHURIYETI CUMHURIYET YAPAN BÜTÜN BU KURUMLARı SATTıLAR VE O PARAYı BU YıL FAIZE ÖDÜYORLAR"   16:20   CHP GRUP TOPLANTıSı... ÖZGÜR ÖZEL: "TÜRKIYE IŞÇI SıNıFıNıN ÖNÜNDE AND IÇIYORUZ KI CHP GELECEK, TÜM IŞÇILER SENDIKAL HAKLARıNA KAVUŞACAK"   16:18   İBB DAVASı’NDA 28. GÜN... İTIRAFÇı ADEM SOYTEKIN: “BEN VERDIĞIM IFADENIN HIÇBIR AŞAMASıNDA BASKıYLA YA DA ‘ŞUNU IMZALA, EVINE GIT’ GIBI BIR SÖYLEMLE KARŞıLAŞMADıM”   14:49   BM’DEN TÜRKIYE’YE UYARı: “AVUKATLAR VE INSAN HAKLARı SAVUNUCULARı SISTEMATIK OLARAK HEDEF ALıNıYOR”  
 
     
   

Yenişehir Belediyesinden gençlere istihdam için Avrupa’da eğitim fırsatı


Mersin Yenişehir Belediyesi,kardeş belediyesi olan Almanya’nın Neustadt Belediyesi ile işbirliği içerisinde yürüteceği "Yeni Yenişehir Gençlere istihdam için Avrupa’da Eğitim fırsatları Sunuyor" projesi ile gençlere yeni kapılar açacak. Yenişehir Belediye Meclisinde proje ile ilgili konuşan Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit, “İlk aşamada üç gencimizi fizyoterapist eğitimi almak üzere Almanya’nın Neustadt kentine göndereceğiz. Gençlerin konaklamasını ve masraflarını kardeş belediyemiz olan Neustadt Belediyesi karşılayacak. Ve kendilerine öğrencilik döneminde 900 Euro aylık brüt maaş verilecek. Mezun olduktan sonra da bu arkadaşlarımız orada çalışabilecek yani iş garantisi verilecek.” dedi.

 

Tarih : 3 Kasım 2020 Salı 18:07   Okunma : 1577

Yenişehir Belediyesinin 2020 yılı KasımAyı Olağan Meclis Toplantısının Birinci Birleşimi, Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit başkanlığında Yenişehir Belediyesi Atatürk Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi. Korona virüs tedbirleriyle yapılan toplantı bir önceki birleşim tutanaklarının özetinin okunmasıyla başladı. Meclis’te 8 madde oy birliğiyle kabul edilirken, 9 madde oy birliğiyle komisyonlara havale edildi.

Yenişehir Belediyesi İzmir halkının yanında

Meclis’in açılış konuşmasını yapan Başkan Abdulllah Özyiğit, İzmir’de meydana gelen depremden etkilenen vatandaşlar için bölgeye ihtiyaç malzemeleri göndereceklerini söyledi. Bu süreçte tüm belediyelerin seferber olduğunu ve büyük bir dayanışmanın sergilendiğine vurgu yapan Başkan Özyiğit, “Maalesef Ekim ayının son günlerinde İzmir ve bölgedeki illerde yaşadığımız 6.8 büyüklüğündeki depremde can kaybının yükseldiği bilgisi var. Umut da var, hüzün de var. 60 saat sonra kurtarılan Elif bebek gibi, İrem gibi çocuklarımızdan iyi haberler aldık. Ama dramları da yaşadık maalesef. Bu depremde yaşamını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, yakınlarına sabır ve başsağlığı diliyorum. Bu olumsuz süreçte tüm belediyelerimiz seferber oldu, büyük bir dayanışma var. Orada emek veren gönüllü kurumlarımıza ve vatandaşlarımıza teşekkürü borç bilirim. Sağlığına kavuşmak üzere mücadele eden yaralılarımıza acil şifalar diliyoruz. Yenişehir Belediyesi olarak Güney Ecza Kooperatifi ile birlikte başlattığımız bir çalışma var. Bölgedeki ihtiyaçları öğrenip ona göre tedarik yapacağız. İnsanlar tedirgin, evlerine giremeyen insanlar çadırlarda yaşıyor ve ihtiyaç duydukları da battaniye, uyku tulumu ve bunun dışında iç çamaşırı gibi ihtiyaçlar bize bildirildi, bu konuda hızlı bir tedarik yapacağız. Ben de Çarşamba günü orada olacağım. Yenişehir Belediyesi olarak vatandaşlarımızın adına oradaki depremzede halkımıza ihtiyaç malzemelerini ulaştıracağız.” diye konuştu.

Proje ile Almanya’da iş garantili eğitim verilecek

Yenişehir Belediyesi ve Almanya’nın Neustadt Belediyesi ile iş birliğinde yürütülecek "Yeni Yenişehir Gençlere istihdam için Avrupa'da Eğitim fırsatları Sunuyor” projesi Belediye Meclisi’nde görüşüldü. Proje hakkında konuşan Başkan Özyiğit, “Daha önce ziyaret ettiğimiz kardeş kentimiz Almanya’nın Neustadt Belediyesi ile yaptığımız görüşmelerde gençlerimizin istihdam sorunlarına çözüm üretmek adına bir girişimimiz olmuştu. Bu kadar işsizliğin olduğu bir dönemde gençlerimizin nitelikli alanlarda istihdam edilmesi çok önemli. Bu projede iş garantili eğitim verilecek. İlk aşamada üç gencimizi fizyoterapist eğitimi almak üzere Almanya’nın Neustadt kentine göndereceğiz. Gençlerin konaklamasını ve ihtiyaçlarını kardeş belediyemiz olan Neustadt Belediyesi karşılayacak. Ve kendilerine öğrencilik döneminde 900 Euro aylık brüt maaş verilecek. Mezun olduktan sonra da bu arkadaşlarımız orada çalışabilecek yani iş garantisi verilecek. Yenişehir Belediyesi olarak bizim çok büyük bir masrafımız olmayacak. Bir kardeş belediyeciliğin gereği ilişkiyi daha üst seviyeye çıkarma noktasında yaptığımız bir girişimin sonucunu almaktan dolayı memnuniyetimi belirtmek istiyorum. Gençlerimizi orada iş sahibi yaptıktan sonra yeni alanlar açılır diye umut ediyorum. Onlar tabi çok belirleyici olacak. Gençlerimizi seçmenin yönetimi de çok önemli olacak. Üç kişi göndereceğiz. Lise mezunu veya üniversite mezunu da olabilir. ‘Üniversite bitirdim ama iş bulamadım’ diyen gençlerimiz de başvuru yapabilir. Bunlara belirli kriterler konulacaktır. Gençlerimizin istihdam edilmesi iki kardeş kent arasındaki ilişkinin geleceğe taşınması açısından da çok kıymetli olacaktır. Sizlerin huzurunuzda Neustadt Belediye Başkanımıza da teşekkür ederiz.”ifadelerini kullandı.  Gündem maddesi daha yapılan konuşmaların ardından Eğitim, Bilişim, Gençlik ve Spor komisyonu,  Plan ve Bütçe Komisyonu ve Kültür Sanat ve Turizm Komisyonu’na oy birliğiyle havale edildi.

Öğrencilere eğitim yardımı

Meclis’te, 2020-2021 eğitim ve öğretim yılı için üniversiteyi kazanan lisans öğrencilerine eğitim desteğinde bulunulması ile ilgili teklife ait Plan ve Bütçe Komisyonu ile Eğitim, Bilişim, Gençlik ve Spor Komisyonu ortak raporu görüşülerek, oy birliğiyle kabul edildi. Yenişehir Belediyesi okulların açılması ile birlikte ilk yıl için iki taksit halinde öğrencilere toplamda 1200 TL eğitim desteğinde bulunacak. Başkan Abdullah Özyiğit, 2019-2020 eğitim ve öğretim dönemine ait eğitim desteğinden kalan ikinci taksitin korona virüs nedeniyle okulların kapanmasından dolayı ödenmediğini ancak okulların açılmasıyla birlikte öğrencilere kalan 600 TL’lik desteğin verileceğini de ifade etti.

‘MİNİAMERSİN’ Yenişehir’de

Çukurova Kalkınma Ajansı 2020 Mali Destek Programı kapsamında yayımlanan Turizmde Destinasyon Yönetimi Küçük Ölçekli Altyapı Programı çağrısı kapsamında hazırlanan "Minyatür Mersin Parkı - MİNİAMERSİN" isimli proje ile ilgili teklife ait Proje ve Geliştirme Avrupa Birliği ve Dış İlişkiler Komisyonu  ile Kültür Sanat ve Turizm Komisyonu ortak raporunun görüşüldü. Rapor oy birliğiyle kabul edildi. Mersin Müze Müdürlüğü iş birliğiyle hayata geçirilecek projede Gazi Mahallesi, 1310 numaralı sokakta bulunan Hasan Ali Yücel Parkı kullanılacak.

Paylaş :
Etiketler :  DEPREM, COVID-19, YENİŞEHİR, BELEDİYESİ, KORONAVİRÜS, GENÇLERE, İSTİHDAM, İÇİN, AVRUPA’DA, EĞİTİM, FIRSATI, YANINDAYIZ, İZMİR, PANDEMİ

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2026 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA