15 Mart 2026 Pazar

11:40   BAŞKAN SEÇER TALIMATı VERDI: MERSIN’DE 115 BIN NOKTADA 7/24 İLAÇLAMA MESAISI!   01:01   MERSIN’DE "ALGı OPERASYONU"NA BAŞKAN SEÇER’DEN SERT YANıT: "AILEMLE AYNı KAZANDAN YEMEK YIYORUM!"   01:01   MERSIN’DE ‘GÖNÜL SOFRASı’ MEZITLI’DE KURULDU: BAŞKAN SEÇER KADıN EMEĞINE VURGU YAPTı!   19:01   "35 YıL SONRA GELEN ACı İTIRAF: ’O MANŞET SAVAŞ YÜZÜNDEN ÇÖPE GITTI!’"   16:40   MERSIN’DE RAMAZAN BEREKETI: ÇAĞDAŞKENT İFTARıNDA BINLER AYNı SOFRADA BULUŞTU!   16:37   CHP’LI TRAKYA BELEDIYE BAŞKANLARı TOPLANTıSı...ÇANAKKALE BELEDIYE BAŞKANı MUHARREM ERKEK: "ASLA VE ASLA BIR MILIM DAHI GERI ADıM ATMAYACAĞıZ"   16:34   GÜVENPARK KATLIAMı’NıN 10. YıLı... MANSUR YAVAŞ: "ŞEHIT OLAN VATANDAŞLARıMıZı RAHMETLE ANıYORUM"   16:33   ÜNLÜ TARIHÇI İLBER ORTAYLı HAYATıNı KAYBETTI   15:39   ÖMER GÜNEL GÖZALTıNA ALıNDı... ALI MAHIR BAŞARıR: "ÖMER GÜNEL’IN SIYASI BIR OPERASYONUN HEDEFI OLDUĞU APAÇıK ORTADADıR"   15:37   CHP’DEN DOĞU AKDENIZ YEREL MEDYA BULUŞMASı… CHP’LI BULUT: “TRT SAVCıLıĞA SOYUNDU”   15:36   GÖZALTıNA ALıNAN KUŞADASı BELEDIYE BAŞKANı GÜNEL’DEN AÇıKLAMA... "MÜCADELEM SADECE HAKSıZLıĞA KARŞı DEĞIL, KÖTÜLÜĞE VE KÖTÜYE KARŞı DA OLACAK"   15:36   MSB: İRAN’DAN ATEŞLENIP TÜRK HAVA SAHASıNA GIREN BIR BALISTIK MÜHIMMAT NATO HAVA VE FÜZE SAVUNMA UNSURLARı TARAFıNDAN ETKISIZ HALE GETIRILDI   14:23   CHP’LI ESKI İL BAŞKANLARıNDAN BAŞKAN SEÇER’E DESTEK ZIYARETI   13:35   ÖZGÜR ÖZEL, SOSYALIST ENTERNASYONAL PREZIDYUM TOPLANTıSı’NA KATıLDı: "BU BASKı REJIMI ALTıNDA IKTIDARA DOĞRU YÜRÜMEYE ÇALıŞıYORUZ"   22:30   MERSIN’DE GÖNÜL SOFRASı TOROSLAR’DA KURULDU: BAŞKAN SEÇER’DEN ’BIRLIK’ MESAJı!   21:58   MERSIN’DE ADıYAMAN RÜZGARı: BALYANLıLAR BAŞKAN VAHAP SEÇER’I ÇIÇEKLERLE KARŞıLADı   16:17   AYŞEGÜL DOĞAN: "BAYRAM ARIFESINDE YA DA SONRASıNDA DEM PARTI İMRALı HEYETI TEKRAR ADADA SAYıN ÖCALAN’LA BIR GÖRÜŞME YAPABILIR"   16:16   AYLIN NAZLıAKA: "YETKILILERI DERHAL HAREKETE GEÇMEYE, ROJIN KABAIŞ’IN AILESININ GÜVENLIĞINI SAĞLAMAYA ÇAĞıRıYORUZ"   16:15   İBB DAVASı’NDA DÖRDÜNCÜ GÜN… MAHKEME BAŞKANı VE GAZETECILER ARASıNDA GERILIM SONRASı DURUŞMAYA 16 MART PAZARTESI GÜNÜNE KADAR ARA VERILDI   15:56   GÖKHAN GÜNAYDıN: "23 YıL SONRA AKP’NIN GELDIĞI NOKTA TÜRKIYE AÇıSıNDAN BIR MILLI GÜVENLIK SORUNUDUR"  
 
     
   

Başkan Gültak: Meclis Toplantımızda Sarf Ettiğim Sözlerim Çarpıtıldı


Akdeniz Belediye Başkanı Gültak; “Ak partili Belediye Başkanından Deprem Önlemi Tavsiyesi: Devletten Beklemeyin, Sıfır Ev Alın” başlığıyla bazı basın yayın organlarında çıkan haberlere ilişkin bir açıklama yaptı.

 

Tarih : 3 Kasım 2020 Salı 20:39   Okunma : 1470

Başkan Gültak; “Meclis toplantımızda, kentsel dönüşümün önemi ve aciliyetine dikkat çektiğim bu açıklamamda, ‘devletten beklemeyin, sıfır ev alın’ anlamına gelebilecek ifadem kesinlikle olmamıştır. Sözlerim; artniyetli bir yaklaşımla çarpıtılmıştır. Meclis toplantımızın ses ve video kaydı ortadadır” dedi.

Açıklamasında; İzmir’de meydana gelen ve can kayıplarına yol açan depremin, belediye meclisinin Kasım ayı oturumunda da gündeme geldiğini kaydeden Akdeniz Belediye Başkanı M. Mustafa Gültak; “Meclisimizde; can kayıplarından dolayı üzüntülerimizi ve İzmir halkı ile dayanışma duygularımızı dile getirdik. Zira bu depremin yaşattığı büyük acılar, gerçekleri bir kez daha yüzümüze vurmuştur.

Meclis toplantımızda, bu anlamda yaptığım değerlendirmemde de, depreme dayanıksız binalardan kaynaklı can kayıplarının; kentsel dönüşümün önemi ve aciliyetini bir kez daha ortaya koyduğunu özellikle vurguladım. Zira yakın geçmişte, farklı birçok kentimizde meydana gelen deprem felaketlerinde binlerce insanımızı yitirdik, on binlerce insanımız yaralanmış ve sakat kalmıştır” diye konuştu.

“Depreme karşı en büyük önlem kentsel dönüşüm projeleridir”

Açıklamasında; Mersin’in de çarpık yapılaşmanın en yoğun olduğu, miadını doldurmuş yüzlerce yapının yer aldığı bir bölge olduğuna dikkat çeken Başkan Gültak; “Mersin’de olası depremde, sadece Akdeniz değil, tüm ilçelerimizde ciddi can kayıpları olacağı kaçınılmazdır. Bu nedenle, Kasım ayı belediye meclis toplantımızda gündeme gelen İzmir depremi nedeniyle yaptığım açıklamada, depreme karşı alınabilecek en ciddi tedbirin; ömrünü tamamlamış, küçük bir sarsıntıda yıkılma riski taşıyan tüm binalar için ‘kentsel dönüşüm ve yenileme projesi’ olduğunu belirttim” ifadelerini kullandı.

Başkan Gültak, açıklamasını şu sözlerle sürdürdü; “Göreve geldiğimiz günden itibaren, belediye olarak; Çay Mahallesi Toplu Konut Projesi ve Barış, Bahçe ve Mahmudiye mahallelerinde kentsel dönüşümü hızla gerçekleştirme gayreti içinde olmamızın nedeni hem Mersin ve Akdeniz’de yaşayanları depremin yıkıcı etkisinden korunmasını hem de insanlarımızın layık olduğu yaşam kalitesine ulaşmasına sağlamaktır. Ben de konuya dikkat çekmek, kentsel dönüşümün Mersin ve Akdeniz için aciliyetine dikkat çekmek adına, meclis toplantımızda bir takım açıklamalarda bulundum” dedi.

“Devlet; vatandaş lehine 100 milyon lira zararı göze aldı”

Sözlerini; “Ankara, İstanbul, Antep, Urfa, Diyarbakır, Van, Şırnak, Hakkâri illerimiz; TOKİ eliyle 2001’den beri yeniden yaratılan memleketlerdir. Birçok ilde yeni dönüşümler de başladı ve devam ediyor” şeklinde sürdüren Başkan Gültak; şöyle konuştu; “Fakat ne hikmetse Mersin’de kentsel dönüşüm bir türlü başlamıyordu. Onu da çok şükür Çay Mahallesi’nde biz başlattık. İnşallah Barış, Bahçe ve Turgut Reis mahallerimizde de kentsel dönüşümü başlatacağız’ dedim.

Fakat HDP ve CHP’li Meclis üyeleri; ‘Riskli alan ve kentsel dönüşüm bölgesinde yaşayan Roman vatandaşları mağdur edeceksiniz’ dediler. Ben de; kentsel dönüşümü başlatacak olan TOKİ’nin, vatandaşın mağduriyetini ortadan kaldırmak adına 100 milyon lira civarında bir zararı göze aldığını ifade ettim. Dolayısıyla hükümetimiz; ekonomik açıdan sıkıntılı olan vatandaşlarımız yararına, TOKİ aracılığıyla sübvanse ederek oluşan farkları onlara yansıtmamaktadır. Bu bir devlet desteğidir. Devlet, kentsel dönüşümde oluşan maddi farkı vatandaşın lehine çevirerek, sosyal devlet ilkesini bir kez daha ortaya koymuştur.”

“Kentsel dönüşüm zaruri bir hal almıştır”

Açıklamasını; ‘Ak Partili Belediye Başkanından Deprem Tavsiyesi: Devletten Beklemeyin, Sıfır Ev Alın’ başlığı ile verilen haber, kamuoyunu kesinlikle yanlış bilgilendirmekte, bilgi kirliliği yaratmakta, toplumu yanlış yönlendirmektedir” sözleriyle sürdüren Başkan Gültak; “Meclis toplantımızda yaptığım açıklama, kentsel dönüşümün artık zaruri bir hal almasıyla alakalıdır. Açıklamamda; ‘Arabanızı 6 ayda bir servise götürüyor, lastiğine, yağına baktırıyorsunuz. Niye? Çünkü içinde canınızı taşıyorsunuz. Peki, her gün içinde mışıl mışıl uyuduğumuz, çocuklarımızı büyüttüğümüz evlerimize niye baktırmıyoruz? Yıllar içinde evler eskidiği zaman ‘ya bu evde bir sıkıntı var mı bir bakalım’ demiyoruz. Oysa bunların hiçbiri depremi önlemez. Devletin bunu söylemesine gerek yok ki. Çünkü bu evlerde bizler oturuyoruz, bunları da biz yapacağız, yaptıracağız” şeklinde konuştu.

“Kentsel dönüşüm ile daha sağlam, güvenilir evlerde yaşamak herkesin hakkı”

Başkan Gültak; “Eğer apartmanımızın yıkılması gerekiyorsa, ya TOKİ ile ya da müteahhitle anlaşacağız. Gideceğiz cebimizden biraz para vereceğiz, yeniden sıfır, daha güvenli, depreme karşı dayanıklı ve sağlam bir daire almış olacağız. Uygun faiz ve uzun vadede kredilerle de vatandaşa destek veriliyor. Yani her şey devlet tarafından yapılmaz. Depreme karşı vatandaşımızda da biraz bilinç oluşması gereklidir” şeklinde ifadeleri olduğunu dile getirdi.

“Benim bu söylemimden kastım; kentsel dönüşüme vatandaşlarımızı sevk etmek ve TOKİ veya müteahhitler ile ev sahiplerinin anlaşarak, üzerine de imkânları ölçüsünde bir miktar para vererek yeni (sıfır) bir eve sahip olmalarını sağlamaktan kaynaklıdır” diyen Akdeniz Belediye Başkanı Mustafa Gültak, sözlerini şöyle sonlandırdı; “Fakat bu söylemimin; sanki vatandaşlara ‘GİDİN SIFIR EV ALIN” şeklinde zorlama bir algı yaratılarak haberleştirilmesi, ne hukuka, ne de vicdanlara ne de ahlaka sığmamaktadır. Basına ve kamuoyuna saygılarımla…”

Paylaş :
Etiketler :  DEPREM, COVID-19, YANINDAYIZ, İZMİR, KORONAVİRÜS, AKDENİZ, BELEDİYESİ, BAŞKAN, GÜLTAK, PANDEMİ

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2026 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA