6 Aralık 2025 Cumartesi

15:30   MERSIN’DE KADıNLAR DEMOKRASI İÇIN BULUŞTU: CHP’DEN EŞIT TEMSIL VURGUSU   14:29   MERSIN’DE KESK’TEN YÖNETICI ZAMMıNA PROTESTO: "ADALETSIZLIĞE KARŞı MÜCADELEYE!"   13:56   FUTBOLDA “BAHIS” SORUŞTURMASıNDA IKINCI OPERASYON... METEHAN BALTACı, MERT HAKAN YANDAŞ, AHMET ÇAKAR VE EŞININ DE ARALARıNDA BULUNDUĞU 35 KIŞI GÖZALTıNA ALıNDı   13:55   ABD, DOĞU PASIFIK’TE BIR TEKNEYI DAHA VURDU: DÖRT KIŞI ÖLDÜ, UYUŞTURUCUYLA MÜCADELE OPERASYONULARıNA YÖNELIK SORULAR ARTıYOR   13:50   CHP’LI AKSAZ ŞAHBAZ: SAĞLıK BILIMLERI ÜNIVERSITESI’NIN ÖĞRETIM ÜYESI ALıMıNA ILIŞKIN HER BIR ILAN, YALNıZCA TEK BIR KIŞININ ÖZGEÇMIŞINE BIREBIR UYACAK BIÇIMDE HAZıRLANMıŞ   13:48   ASU KAYA: BUGÜN, KADıNLARıN SIYASETE EŞIT KATıLıMı IÇIN KARARLıLıKLA ADıM ATMA GÜNÜDÜR   13:46   AYLIN NAZLıAKA: "SIYASETTE KADıN 2025 RAPORU, TÜRKIYE’NIN 185 ÜLKE ARASıNDA 126’NCı SıRAYA GERILEDIĞINI ORTAYA KOYDU"   13:44   MANSUR YAVAŞ’TAN TRT HABER’IN "SU KESINTISI" HABERINE TEPKI   05:11   “MERSIN’DE ‘BIZ DE VARıZ’: ENGELSIZ BIR ŞEHIR İÇIN COŞKULU YÜRÜYÜŞ”   19:45   TOROSLAR’DA KıRSAL MAHALLELER MODERN YOLLARA KAVUŞUYOR   19:25   MERSIN’DE KADıN RADYOCULARıN MÜCADELESI BEYAZPERDEDE: “BIZ RADYOYU ÇOK SEVDIK” AYAKTA ALKıŞLANDı   19:15   MERSIN AKDENIZ’DE ÇEVRE YATıRıMı: 1.081 KONTEYNER HIZMETE GIRDI   18:59   “MERSIN’DE DÜNYA ENGELLILER GÜNÜ: İŞKUR DESTEĞIYLE HAYATA KATıLAN GÜÇLÜ ADıMLAR”   18:54   MERSIN’DE HOBI PARKı KıŞA HAZıR: VATANDAŞLAR TOPRAKLA BULUŞTU   19:59   “YÜREĞIR’IN ÇıĞLıĞı MECLISTE: DR. MÜZEYYEN ŞEVKIN’DEN KENTSEL DÖNÜŞÜM VE YATıRıM ÇAĞRıSı”   19:55   “MERSIN’DE ENGELSIZ YAŞAM PARKı’NDA DÜNYA ENGELLILER GÜNÜ: SANAT, EMPATI VE DAYANıŞMA BULUŞTU”   15:38   MERSIN SAĞLıK ÜSSÜ YOLMA YOLUNDA: MHP MERSIN MILLETVEKILI UYSAL YENI SAĞLıK YATıRıMLARıNı DUYURDU   15:34   CHP’LI UZUN, MUĞLA’DAKI ZEHIRLENME OLAYıNı MECLIS GÜNDEMINE TAŞıDı   14:29   CHP’LI HEYETTEN DIVRIĞI’DE IŞTEN ÇıKARıLAN MADENCILERE DESTEK ZIYARETI   14:27   ASU KAYA: “‘AILE YıLı’ DIYE SÜSLÜ SLOGANLARLA KONUT PROPAGANDASı YAPMAK, GERÇEK AILELERIN YAŞADıĞı ACı TABLOYU INKÂR ETMEKTIR”  
 
     
   

Büyükşehir Hal’in Duvarlarını Sebze,Meyve Resimleriyle Süslüyor


Mersin Büyükşehir Belediyesi, gerçekleştirdiği çalışmalarla gri yapıları adeta sanat galerisine dönüştürüyor. Büyükşehir Belediyesi Park ve Bahçeler Dairesi Başkanlığı ekiplerinin son çalışması ile Hal Kompleksi’nin duvarlarını meyve ve sebze figürleri süslüyor. Hal Kompleksi’nin duvarları portakallar, limonlar, çileklerle rengarenk bir görünüme kavuşuyor.

 

Tarih : 4 Kasım 2020 Çarşamba 20:48   Okunma : 1813

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’in sanatı ve doğayı önceleyen yönetim anlayışı, Mersin’de en güzel örneklerini göstermeye başladı. Başkan Seçer’in öncülüğünde kentin dokusuna renk getirmeyi ve canlılık katmayı hedefleyen Büyükşehir Belediyesi, gri yapıları adeta sanat galerisine dönüştürüyor. Büyükşehir Belediyesi Park ve Bahçeler Dairesi Başkanlığı ekiplerininson çalışması ile Hal Kompleksi’nin duvarları meyve ve sebze figürleri ile süsleniyor. Gerçekleştirilen çalışma ile üreticinin emekleri Hal Kompleksi’nin duvarlarına sanatla yansıtılıyor.

İlk olarak sahildeki duvarlar resimlerle donatılmıştı

Büyükşehir Belediyesi Park ve Bahçeler Dairesi Başkanlığı ekipleri,kenti renklendirmek için farklı bölgeler için farklı konseptler belirlemişti. Ekipler, pandemi dönemindeki sanatsal çalışmalara ilk olarak sahilde bulunan cep sinemasının duvarlarını resimlerle güzelleştirerek başlamıştı.Duvarlar, Mersin’in Tarsus ilçesinde 11 Şubat 2015’te okuldan eve gitmek isterken bindiği minibüsün şoförü tarafından canice katledilen Özgecan Aslan ve tüm dünya kadınlarına hitaben yapılan resimlerle donatılmıştı. Sahildeki çalışmaların ardından ekipler, Makina İkmal çalışanlarının portreleriyle duvarları süslemiş, sanat duvarlarda yeniden hayat bulmuştu.

Üreticinin emekleri Hal Kompleksi’nin duvarlarına sanatla yansıyor

Park ve Bahçeler Dairesi Başkanlığı personeli Güven Bozkurt tarafından çizimleri gerçekleştirilen çalışmalar, bu kez de odak noktasını Mersin Hal Kompleksi sahasına çevirdi. Hal Kompleksi’nin duvarlarınımeyve ve sebze figürleriyle süsleyen ekipler, kompleksin gri yüzünü rengârenk bir yapıya dönüştürdü.

Güven Bozkurt: “Burada gördüğünüz meyve ve sebzeler çiftçinin emeğinin temsili”

Duvarlara çizimleri gerçekleştirenGüven Bozkurt, kentin dokusunu canlandırmak için söz konusu çalışmaları gerçekleştirdiklerini belirterek,“Bu çalışmalarla bölgeyi renklendirmeye çalışıyoruz.  Konu olarak meyve ve sebzeleri seçtik ama bu sadece basit bir meyve-sebze değil. Bunun arka planında köylü, çiftçi, nakliye gibi o kadar çok emek var. Burada gördüğünüz meyve ve sebzeler o emeğin temsili olarak ortaya çıkıyor. Elimizden geldiği kadar kenti güzelleştirmeye çalışıyoruz. Kentin dokusunu değiştirmeye çalışıyoruz” dedi.

“Yoldan geçenler güzel tepkiler veriyorlar”

Büyükşehir’in çalışmalarına destek veren Mersin Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi mezunu Hüseyin Sivri, “Burada yaklaşık bir haftadır çalışma yürütüyoruz. Yoldan geçenler güzel tepkiler veriyorlar. İlk defa böyle bir şeyle karşılaştıklarını söylüyorlar. Gelen olumlu tepkiler üzerine biz de mutlu oluyoruz, işimizi severek yapıyoruz. Şehrin farklı bölgelerinde de bu tür çalışmaların olmasını dileriz” diye konuştu.

Paylaş :
Etiketler :  PANDEMİ, DEPREM, BÜYÜKŞEHİR, HAL’İN, DUVARLARINI, SEBZE, MEYVE, RESİMLERİYLE, SÜSLÜYOR, COVID-19

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2025 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA