16 Haziran 2026 Salı

19:22   ÖZGÜR ÖZEL YARıN GRUP TOPLANTıSı YAPMAYACAK... “GRUBUMUZUN ORTAK KARARı”   19:19   CHP ANKARA GÖNÜLLÜLER PLATFORMU’NDAN ÇAĞRı: ACIL KURULTAY ISTIYORUZ   19:16   ABDURRAHMAN TUTDERE, AZIZ İHSAN AKTAŞ DAVASıNDA SAVUNMA YAPTı: UYDURMA BEYANLAR ÜZERINDEN RÜŞVETLE ITHAM ETMEK BU KADAR UCUZ OLMAMALı   19:13   ARZU ÇERKEZOĞLU: “DEMOKRASI IŞÇI SıNıFıNıN EKMEĞIDIR, KıRMıZı ÇIZGISIDIR”   19:12   CHP’DE ANLAŞMA: ÖZEL DE KıLıÇDAROĞLU DA GRUP TOPLANTıSı YAPMAYACAK   19:10   DEM PARTI’DEN "SEYFO" ANMASı   11:32   MEZITLI BELEDIYESI RITIM GRUBU’NDAN HATAY’DA DAYANıŞMA KONSERI   11:31   MUTABAKAT, KÜRESEL PIYASALARA NEFES ALDıRDı,: ALTıN VE ASYA BORSALARı YÜKSELDI, PETROL GERILEDI   10:30   MERSIN BÜYÜKŞEHIR BELEDIYESI’NDEN KALKıNMADA SÜRDÜRÜLEBILIR MODEL: “HADI GEL KÖYÜMÜZE DESTEK VERELIM”   10:28   MERSIN BÜYÜKŞEHIR BELEDIYESI’NDEN YKS ÖNCESI ÖĞRENCILERE PSIKOLOJIK VE AKADEMIK DESTEK   09:10   YKS’YE GÜNLER KALA HAYAT KURTARAN TAKTIKLER! UZMANLAR UYARDı: SıNAV ANıNDA BUNU YAPıN, STRATEJINIZI ASLA DEĞIŞTIRMEYIN!   23:58   78’LILER HAREKETI MERSIN’DE TOPLANDı! TARIHI GENEL KURULDAN ’YÜZYıLLıK YÜZLEŞME’ VE ’ADALET’ ÇıKıŞı   23:58   MHP’LI LEVENT UYSAL PALERMO’DAN DÜNYAYA SESLENDI...   15:35   SÜHEYL BATUM’DAN CHP KURULTAY KARARıNA SERT TEPKI: ’ÇOCUKLARıN BILE GÜLECEĞI BIR DURUM!’   01:05   CHP’DE DEPREM! REKOR OYLA SEÇILEN BELEDIYE BAŞKANı İÇIN İHRAÇ İSTEMI: "KARARı KABUL ETMIYORUM!"   23:23   CHP’DE ŞOK İSTIFA! TANJU ÖZCAN "SIYASI CUNTA" DIYEREK GEMILERI YAKTı: ’SAVUNMA VERMEM...’   19:09   CHP SÖZCÜSÜ SARı: MEZITLI BELEDIYE BAŞKANı SERKAN TUNCER ILE BOLU BELEDIYE BAŞKANı TANJU ÖZCAN TEDBIRLI OLARAK KESIN ÇıKARMA CEZASı ISTEMIYLE YÜKSEK DISIPLIN KURULU’NA SEVK EDILDI   16:50   CHP MYK, GENEL BAŞKAN KEMAL KıLıÇDAROĞLU BAŞKANLıĞıNDA TOPLANDı   16:50   MEZITLI’DE DEZAVANTAJLı BIREYLER SU SPORLARı ILE BULUŞUYOR   16:49   BENJAMIN NETANYAHU: BAŞBAKAN OLDUĞUM SÜRECE İRAN NÜKLEER SILAHA SAHIP OLMAYACAK  
 
     
   

Başkan Gültak: Lösemili Çocuklarımızın Yanında Olalım


Meclis toplantısında, lösemili bir çocuğun kendisi için hazırladığı maskeyi takan Akdeniz Belediye Başkanı Gültak; Lösemili Çocuklar Vakfı’na (LÖSEV) destek ve katkı çağrısında bulundu; meclis üyeleri, kurum ve kuruluşlar ile vatandaşları, lösemili çocuklar ve ailelerinin yanında yer almaya davet etti.

 

Tarih : 6 Kasım 2020 Cuma 23:41   Okunma : 2076

Akdeniz Belediye Meclisi toplantısı, M. Mustafa Gültak Başkanlığında, konferans salonunda gerçekleştirildi. Açılış, yoklama ve bir önceki birleşim tutanak özetinin oylanmasından sonra, Gazi Mustafa Kemal Atatürk, Silah Arkadaşları ve Şehitler anısına Saygı Duruşunda bulunuldu, İstiklal Marşı okundu.

Akdeniz Mesleki Eğitim Atölyeleri için Başkana yetki verildi

Mecliste; zabıta memurlarına 2021 yılı için uygulanacak “fazla mesai” ücretinin tespit edilmesi ile ilgili teklifi içeren komisyon raporları görüşülerek oybirliğiyle kabul edildi. 2020 Yılı Çukurova Kalkınma Ajansı Sosyal Gelişmeyi Destekleme Programı kapsamında Akdeniz Mesleki Eğitim Atölyeleri projesi için proje sözleşmesi imzalamaya ve her türlü iş ve işlemleri yapmak üzere Başkan Gültak’a yetki verilmesini içeren komisyon raporları da oybirliğiyle kabul edildi.

Meclis üyeleri görüş ve önerilerini dile getirdi

Meclis üyelerinin; yeni sanayi sitesi için yer belirlenmesi; park ve pazaryerlerine tuvalet yapılması, sel riskine dere ve su kanallarının ıslahı, yeşil alanların çoğaltılması gibi konularda görüşlerini ifade etmesinden sonra Başkan Gültak söz aldı. Lösemili Çocuklar Vakfı’na ve ailelere destek çağrısı yapan Başkan Gültak, Meclis toplantısında da “2-8 Kasım Lösemili Çocuklar Haftası” dolayısıyla dün belediye önünde gerçekleşen etkinlikte küçük bir çocuğun kendi elleriyle yapıp hediye ettiği maskeyi taktı.

“Kent merkezinde kalabalık yerlere mobil tuvaletler yerleştirilecek”

Pazaryerlerine tuvalet ve lavabolar yapılması için ekiplerin çalışacağını belirten Başkan Mustafa Gültak; “Kent merkezinde bulunan Akdeniz’de maalesef tuvalet yok. Konuyu Büyükşehir’de de dile getirdim. Büyükşehir ve Meclis’in çözmesi gereken bir konu ama ekiplerimiz şu an mobil tuvalet konusunda çalışıyor. Bunlardan belli miktarda almaya çalışıyoruz. Şehrin yoğun ve kalabalık olan İstiklal ve Hastane Caddesi gibi yerlere koyacağız” dedi.

Sel ve taşkınları önlemek için 190 kilometre boyunca çalışma yapılıyor

Sel riskini ortadan kaldırmak amacıyla DSİ’nin 1 buçuk aydır çalışma yaptığını da belirten Başkan Gültak; “Bu çalışmalar uzun süredir yapılmamıştı. Sayın Valimiz ve DSİ Bölge Müdürümüz ile birlikte Kazanlı, Karaduvar, Adanalıoğlu bölgelerinde muhtarlarımızla birlikte gezdik. Şu anda yaklaşık 190 kilometre boyunca su kanalları temizlenip ıslah ediliyor” diye konuştu.

“Su kanallarının etrafındaki işgallere son veriliyor”

Bazı sulama kanallarının çevresinin vatandaşlarca işgal edildiğini de kaydeden Başkan Gültak; şöyle konuştu; “Bunlar tespit ediliyor ve DSİ tarafından sınır kazıkları çakılıyor. O kanalları temizlenmesi için, bu işgallerin ortadan kalkması lazım. Zira işgal nedeniyle bölgedeki üreticilerimizin seraları, tarlaları ve evleri zarar görebiliyor. Yıllarca buna izin verilmiş ama biz izin veremeyiz”

Akdeniz Belediye Meclisi’nin bir sonraki toplantısı; 1 Aralık 2020 Salı günü konferans salonunda yapılacak.

Paylaş :
Etiketler :  COVID-19, DEPREM, BAŞKAN, GÜLTAK, LÖSEMİLİ, ÇOCUKLARIMIZIN, YANINDA, OLALIM, KORONAVİRÜS, AKDENİZ, BELEDİYESİ, PANDEMİ

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2026 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA