11 Aralık 2025 Perşembe

16:42   TALAT DINÇER: “GENÇLERI DIJITAL SUÇ PAZARıNDAN KIM KORUYACAK?”   15:17   2026 BÜTÇESI TBMM GENEL KURULU’NDA... CHP’LI SUIÇMEZ: "MADEM SIZ BU KURDUĞUNUZ DÜZENDEN GURUR DUYUYORSUNUZ, BEN DE O ÇARKıN DIŞLILERI ARASıNDA EZILENLER IÇIN SIZIN ADıNıZA UTANıYORUM"   15:14   ANKARA’DA KADıNLARDAN GÜLHAN TAŞ’ıN ÖLDÜRÜLDÜĞÜ EVIN ÖNÜNDE EYLEM YAPTı   15:12   CHP GENÇLIK KOLLARı, TUTUKLANAN TİP’LI 16 GENCI CEZAEVINDE ZIYARET ETTI   15:09   İZMIR’DE DİSK’IN EYLEMI 4. GÜNÜNDE... İŞÇILERDEN YÖNETIME ‘MASA’ ÇAĞRıSı   15:07   TUTUKLANAN MEHMET AKIF ERSOY: HAYATıMDA HIÇ UYUŞTURUCU MADDE KULLANMADıM, GRUP SEKS IDDIALARıNıN HEPSI YALANDıR   10:45   TOROSLAR’DA ANNELERLE GÜÇLÜ MÜCADELE: ÇOCUKLAR ATÖLYEDE, VELILER SEMINERDE   09:21   “MERSIN KAN PORTAKALı AVRUPA YOLUNDA: COĞRAFI İŞARETLE KORUMA ALTıNDA”   16:17   TOROSLAR BELEDIYESININ KADıN VOLEYBOL TAKıMı YINE GALIP GELDI   16:15   CHP GENEL BAŞKAN YARDıMCıSı TAN, TRUMP’ıN, CUMHURBAŞKANı ERDOĞAN ILE ILGILI SÖZLERINI ELEŞTIRDI   16:13   SILIVRI’YE YENI DURUŞMA SALONU YAPıLıYOR... AVUKAT ERSÖZ: “İBB YARGıLAMALARıNıN BAŞLAMASı IÇIN BU SALON BEKLENECEKSE HUKUK IHLALLERI GÜNDEME GELECEK”   16:12   GÜLŞAH DURBAY’ıN SAĞLıK DURUMU... MANISA ŞEHIR HASTANESI BAŞHEKIMI SAKA: DURBAY’ıN DURUMU CIDDIYETINI KORUYOR   14:44   KıRıKKALE OSB’DE YANGıN... VALI MAKAS: "CAN KAYBıMıZ YOK"   14:43   CHP’DEN ISTIFA EDEN MERSIN MILLETVEKILI ÇAKıR: ÖNCE KENDILERI AKLANıP GELECEK   14:41   TBMM GENEL KURULU’NDA 2026 YıLı BÜTÇE GÖRÜŞMELERI "YETER SAYı"NıN OLMAMASı NEDENIYLE 1 SAAT GECIKMELI BAŞLADı... VELI AĞBABA’DAN AK PARTI GRUBUNA TEPKI   14:40   TBB’NIN “YEDINCI ULUSAL YEREL YÖNETIMLER SEMPOZYUMU” BAŞLADı... VAHAP SEÇER: “BELEDIYECILIK KOLTUĞUNUN BIZI RAHATSıZ EDEN EN ÖNEMLI DIKENIDIR RANT"   10:15   MERSIN’DE KADıNLAR MERCEK ILE EKONOMIK ÖZGÜRLÜĞÜNÜ KAZANıYOR   20:58   ÖZGÜR ÖZEL’DEN SARAÇHANE MESAJı: “BIZI SEVEN EVDE DEĞIL YANıMıZDA OLSUN!”   20:49   MERSIN, DÜNYAYı KOŞUYA DAVET EDIYOR: 7. ULUSLARARASı MARATON BAŞLıYOR   17:35   “TÜRKONFED ZIRVESI: YAPıSAL SORUNLARDAN ÇÖZÜME, FıRSATLARDAN UMUDA”  
 
     
   

Büyükşehir Gençlik Kampı, Yaş Almış Yurttaşları Ağırlıyor


Mersin Büyükşehir Belediyesi, pandemi döneminde sıklıkla evde kalan ileri yaş almış yurttaşların moral kazanmaları için programlar düzenlemeye devam ediyor. Engelliler ve Sağlık Hizmetleri Dairesi Başkanlığı Sağlık Hizmetleri Şube Müdürlüğü bünyesinde faaliyet gösteren Yaşlı Destek Hizmetleri biriminden faydalanan ileri yaş almış yurttaşlar, Kadın ve Aile Hizmetleri Daire Başkanlığı’na bağlı Tarsus Gençlik Kampı’nda misafir edildi.

 

Tarih : 7 Kasım 2020 Cumartesi 14:50   Okunma : 3126

Mersin Büyükşehir Belediyesi, toplumun tüm kesimlerinin sosyalleşmesi, özellikle pandemi nedeniyle yaşanan psikolojik sorunların azaltılması için ardı ardına projeler geliştirerek, ileri yaş almış yurttaşları da unutmuyor.

Büyükşehir Belediyesi Engelliler ve Sağlık Hizmetleri Dairesi Başkanlığı Sağlık Hizmetleri Şube Müdürlüğü bünyesinde faaliyet gösteren Yaşlı Destek Hizmetleri biriminden faydalanan ileri yaş almış yurttaşlar, Kadın ve Aile Hizmetleri Daire Başkanlığı’na bağlı Tarsus Gençlik Kampı’nda misafir edildi. Programa katılan yurttaşlar memnuniyetlerini dile getirdi.

Kampı gezerken büyük keyif yaşadılar

Mersin’den otobüslerle alınan 15 ileri yaş almış yurttaş, uzman personel nezaretinde sosyal mesafe ve hijyen kurallarına uygun şekilde Tarsus Gençlik Kampı’na götürüldü. Yemek ikramının ardından misafirlere kamp alanı gezdirilip, özellikle geri dönüşüm atölyeleri ile ilgili detaylı bilgiler verildi. Ağaçlar altında ve Berdan nehri yanında yürüyüş yapan ileri yaş almış yurttaşlar büyük keyif yaşadı.

Program çerçevesinde Büyükşehir Belediyesi psikolog ve sosyal hizmet uzmanları tarafından sosyal destek hizmeti verilirken, fizyoterapistler tarafından egzersiz hareketleri yaptırıldı. Ateş ve tansiyon ölçümünün de yapıldığı etkinlik kapsamında Büyükşehir Belediyesi Türk Halk Müziği ekibi tarafından özel olarak hazırlanan sahnede mini bir konser düzenlendi.

“Bıraksalar 5-10 sene burada kalırım.”

Tarsus Gençlik Kampı’nın doğal ortamından oldukça etkilendiğini söyleyen misafirlerden Cevat Kapgin, “Burada huzura kavuştum, çok hoşuma gitti. Bıraksalar burada 5-10 sene kalırım. Bunun yanında Yaşlı Destek Hizmetleri biriminde görevli personelin her gün bizleri araması ayrıca çok güzel. Verilen hizmetlerden dolayı teşekkürlerimi iletiyorum” dedi.

Mersin Büyükşehir Belediyesi tarafından 65 yaş ve üstü vatandaşlar için yapılan faaliyetleri çok beğendiğini kaydeden Bergüzar Özkuşçu ise “Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Vahap Seçer’e teşekkürlerimi iletiyorum. Ben de Ankara’da görev yapan eski bir belediyeciyim. Ama burada, biz 65 yaş üstü yurttaşlar için yapılan sosyal etkinlikler gerçekten çok güzel. Pandemiden dolayı evden çıkamıyoruz ve çok bunalıyoruz. Yaşlı Destek Hizmetleri biriminde görevli gençlerin bizlerle yakından ilgilenmeleri memnuniyet verici.Teşekkürlerimi iletiyorum” diye konuştu.

Paylaş :
Etiketler :  COVID-19, İZMİR, DEPREM, BÜYÜKŞEHİR, BELEDİYESİ, GENÇLİK, KAMPI, YAŞ, ALMIŞ, YURTTAŞLARI, AĞIRLIYOR, KORONAVİRÜS, BAŞKAN, VAHAP, SEÇER, PANDEMİ

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2025 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA