16 Haziran 2026 Salı

19:22   ÖZGÜR ÖZEL YARıN GRUP TOPLANTıSı YAPMAYACAK... “GRUBUMUZUN ORTAK KARARı”   19:19   CHP ANKARA GÖNÜLLÜLER PLATFORMU’NDAN ÇAĞRı: ACIL KURULTAY ISTIYORUZ   19:16   ABDURRAHMAN TUTDERE, AZIZ İHSAN AKTAŞ DAVASıNDA SAVUNMA YAPTı: UYDURMA BEYANLAR ÜZERINDEN RÜŞVETLE ITHAM ETMEK BU KADAR UCUZ OLMAMALı   19:13   ARZU ÇERKEZOĞLU: “DEMOKRASI IŞÇI SıNıFıNıN EKMEĞIDIR, KıRMıZı ÇIZGISIDIR”   19:12   CHP’DE ANLAŞMA: ÖZEL DE KıLıÇDAROĞLU DA GRUP TOPLANTıSı YAPMAYACAK   19:10   DEM PARTI’DEN "SEYFO" ANMASı   11:32   MEZITLI BELEDIYESI RITIM GRUBU’NDAN HATAY’DA DAYANıŞMA KONSERI   11:31   MUTABAKAT, KÜRESEL PIYASALARA NEFES ALDıRDı,: ALTıN VE ASYA BORSALARı YÜKSELDI, PETROL GERILEDI   10:30   MERSIN BÜYÜKŞEHIR BELEDIYESI’NDEN KALKıNMADA SÜRDÜRÜLEBILIR MODEL: “HADI GEL KÖYÜMÜZE DESTEK VERELIM”   10:28   MERSIN BÜYÜKŞEHIR BELEDIYESI’NDEN YKS ÖNCESI ÖĞRENCILERE PSIKOLOJIK VE AKADEMIK DESTEK   09:10   YKS’YE GÜNLER KALA HAYAT KURTARAN TAKTIKLER! UZMANLAR UYARDı: SıNAV ANıNDA BUNU YAPıN, STRATEJINIZI ASLA DEĞIŞTIRMEYIN!   23:58   78’LILER HAREKETI MERSIN’DE TOPLANDı! TARIHI GENEL KURULDAN ’YÜZYıLLıK YÜZLEŞME’ VE ’ADALET’ ÇıKıŞı   23:58   MHP’LI LEVENT UYSAL PALERMO’DAN DÜNYAYA SESLENDI...   15:35   SÜHEYL BATUM’DAN CHP KURULTAY KARARıNA SERT TEPKI: ’ÇOCUKLARıN BILE GÜLECEĞI BIR DURUM!’   01:05   CHP’DE DEPREM! REKOR OYLA SEÇILEN BELEDIYE BAŞKANı İÇIN İHRAÇ İSTEMI: "KARARı KABUL ETMIYORUM!"   23:23   CHP’DE ŞOK İSTIFA! TANJU ÖZCAN "SIYASI CUNTA" DIYEREK GEMILERI YAKTı: ’SAVUNMA VERMEM...’   19:09   CHP SÖZCÜSÜ SARı: MEZITLI BELEDIYE BAŞKANı SERKAN TUNCER ILE BOLU BELEDIYE BAŞKANı TANJU ÖZCAN TEDBIRLI OLARAK KESIN ÇıKARMA CEZASı ISTEMIYLE YÜKSEK DISIPLIN KURULU’NA SEVK EDILDI   16:50   CHP MYK, GENEL BAŞKAN KEMAL KıLıÇDAROĞLU BAŞKANLıĞıNDA TOPLANDı   16:50   MEZITLI’DE DEZAVANTAJLı BIREYLER SU SPORLARı ILE BULUŞUYOR   16:49   BENJAMIN NETANYAHU: BAŞBAKAN OLDUĞUM SÜRECE İRAN NÜKLEER SILAHA SAHIP OLMAYACAK  
 
     
   

Mersin Büyükşehir, Akdeniz’i Denetimlerle Koruyor


Mersin Büyükşehir Belediyesi, deniz denetimlerini aralıksız sürdürüyor. Denizi kirleten gemilere karşı cezai işlem uygulayan Büyükşehir Belediyesi, son 18 ayda 23 gemiye toplam 40 milyon 352 bin 421 TL ceza kesti. Büyükşehir, gerçekleştirdiği denetimlerle kirlenmenin önüne geçerek hem Akdeniz’i hem Akdeniz’in içinde barındırdığı deniz canlılarını koruyor.

 

Tarih : 10 Kasım 2020 Salı 12:21   Okunma : 1172

Mersin Büyükşehir Belediyesi,temiz Akdeniz için deniz denetimlerini aralıksız sürdürüyor. Deniz kirliliğine neden olan ve hem deniz canlılarına hem de insan sağlığına olumsuz etkileri olan atıkların denize bırakılmaması için denetimlerine devam eden Büyükşehir Belediyesi, denizi kirleten gemilere kestiği cezalarla kirlenmenin önüne geçmeyi hedefliyor. Son 18 ayda 23 gemiye 40 milyon liranın üzerinde ceza kesildi.

Toplam 23 gemiye 40 milyon 352 bin 421 TL idari yaptırım

Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı Denizcilik Hizmetleri ve Denetimi Şube Müdürlüğü, deniz kirliliğiyle mücadele etmek, denizi kirleten gemilere karşı ilave tedbirler almak ve gemi kaynaklı deniz kirliliğini önlemek amacıyla düzenli olarak denetimler gerçekleştiriyor.Büyükşehir ekipleri, gün içinde en az 3 defa liman içerisinde yük taşıyan gemilerin denetimini yapıyor. Gemilerin denizde herhangi bir kirliliğe sebebiyet verip vermedikleri, deniz kirliliği denetçileri ve gemi personelleri tarafından denetleniyor.Geminin büyüklüğü ve kirlilik oranına göre cezai işlem miktarı değişebiliyor.

Akdeniz’i korumak adına denetimleri titizlikle yürüten Büyükşehir Belediyesi, 2019 yılı Nisan ayından bu yana periyodik olarak yapılan denetimlerle toplam 23 gemiye 40 milyon 352 bin 421 TL idari yaptırım uyguladı.Büyükşehir Belediyesi, kestiği cezalarla denizi kirletenleri caydırmayı amaçlıyor.

Denizden alınan numuneler laboratuvarda denetleniyor

Gemilerden deniz kirliliği denetçilerinin aldığı numuneler, numune kaplarında mühürlendikten sonra analiz için laboratuvara gönderiliyor. Deniz kirliliği denetçileri, ayrıca numunenin bulunduğu suyun kirli olduğunu ispatlayabilmek adına da temiz deniz suyu alıyor ve laboratuvara numune ile birlikte gönderiyor. Böylelikle gemilerden alınan numuneler ile temiz deniz suyu karşılaştırılarak, gemilerin denize verdiği zarar tespit edilip sonuca bağlanıyor.

Paylaş :
Etiketler :  İZMİR, DEPREM, COVID-19, MERSİN, BÜYÜKŞEHİR, BELEDİYESİ, AKDENİZİ, DENETİMLERLE, KORUYOR, KORONAVİRÜS, PANDEMİ

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2026 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA