10 Mayıs 2025 Cumartesi

14:10   SILIFKE BELEDIYESI`NDEN ANNELERE ÇIÇEK SÜRPRIZI   13:46   VAHAP SEÇER: "UYGULADıĞıMıZ PROJELERLE ANNELERIMIZE YARDıMCı OLUYOR, ONLARıN YÜKÜNÜ HAFIFLETIYORUZ”   13:07   TOROSLAR BELEDIYE BAŞKANı YıLDıZ’DAN ÇAĞRı: BELEDIYELER YALNıZ BıRAKıLMAMALı, DESTEKLENMELI    12:53   MHP MERSIN MILLETVEKILI UYSAL ‘YAPAY ZEKA HAYATıMıZı NASıL DEĞIŞTIRECEK? YAPAY ZEKAYA DAIR GELECEK SENARYOLARı’ PANELINE MODERATÖRLÜK YAPTı   12:51   ÖZGÜR ÖZEL, TÜRKONFED`I ZIYARET ETTI: ÜLKENIN ÇıKıŞı HUKUKUN ÜSTÜNLÜĞÜNDE, SIYASET KURUMUNUN IŞ INSANLARıNA EN IYI ŞARTLARDA ÇALıŞABILECEKLERI ŞEKILDE HUZUR VERMESINDEDIR   12:46   YENIŞEHIR BELEDIYE BAŞKANı ABDULLAH ÖZYIĞIT: “EĞRIÇAM`DAKI KENTSEL DÖNÜŞÜM PROJEMIZ 6 YıLDıR IMZA BEKLIYOR”   11:35   CHP`LI NALBANTOĞLU TUTUKLU GENÇLER IÇIN HÜKÜMETE TEPKI GÖSTERDI: “ADALET DUYGUNUZUN OLMADıĞıNı BILIYORDUK MEĞERSE SIZDE HIÇ VICDAN DA YOKMUŞ”   11:14   İNAN AKGÜN ALP`TEN CHP`NIN VAN MITINGINE ÇAĞRı: DEMOKRASI VE BARıŞ BIRLEŞTIRECEK, BU ALANDAKI TALEBI GÖRÜNÜR KıLACAK BIR MITING   10:13   AK PARTI “INFAZ PAKETINI” TBMM`DE SIYASI PARTILERE ANLATACAK   09:51   MERSIN BÜYÜKŞEHIR BELEDIYESI, "HELLO MERSIN" PROJESININ KAPSAMıNı GENIŞLETIYOR   09:39   MESKİ`DEN TOROSLAR, KAZANLı VE HOMURLU`YA BÜYÜK YATıRıM   01:49   ÖZGÜR ÖZEL`DEN ARA SEÇIM DEĞERLENDIRMESI: BUNLAR IHTIMALLER DAHILINDE...   01:20   TZOB GENEL BAŞKANı ŞEMSI BAYRAKTAR: FıNDıK YOKSA SOSYAL YAŞAMDA YOK DEMEKTIR, FıNDıK YOKSA HAYAT YOK DEMEKTIR   22:53   MERSIN BÜYÜKŞEHIR BELEDIYE BAŞKANı VAHAP SEÇER: HER CANLıNıN BELEDIYE BAŞKANıYıZ   22:43   AYM KARARıNA TEPKI... “SOKAKTA KALAN TEK BIR DOSTUMUZ OLSA DA BU MÜCADELE SÜRECEK”   22:22   TBMM GENEL KURULU... MURAT ÇAN: "23 YıLDıR KANUN YAPMAYı, DEVLET YÖNETMEYI ÖĞRENEMEDINIZ"   21:42   ÖZGÜR ÖZEL, KENDISINE YÖNELIK SALDıRıYı DEĞERLENDIRDI: "BIR EMNIYET MÜDÜR YARDıMCıSıNıN AÇıK KUSURU VAR, PARÇASı DEĞILSE PARÇASı OLANDAN EMIR ALMıŞTıR"   20:49   MHP`LI İSMAIL ÖZDEMIR, SOKAK RÖPORTAJLARıNıN KONTROL ALTıNA ALıNMASı IÇIN MECLIS`E KANUN TEKLIFI SUNDU   20:49   MHP`LI İSMAIL ÖZDEMIR, SOKAK RÖPORTAJLARıNıN KONTROL ALTıNA ALıNMASı IÇIN MECLIS`E KANUN TEKLIFI SUNDU   20:48   VATIKAN: "14`ÜNCÜ LEO ADıNı ALAN KARDINAL ROBERT FRANCIS PREVOST, 267``ÜNCÜ PAPA OLARAK SEÇILDI"  
 
     
   

Deprem sonrası fırsatçılar İzmir’de kira fiyatlarını yüzde 30 artırdı


İzmir depreminin ardından bölgede toparlanma çalışmaları devam ederken, Türkiye’nin çeşitli bölgelerinden gelen nakliye firmaları depremzedelerin mağduriyetini su istimal ediyor. Kiralık daire fiyatları yükselmeye devam ediyor.

 

Tarih : 10 Kasım 2020 Salı 12:38   Okunma : 996

İzmir’i vuran 6.6’lık depremde yaşanan can kayıpları tek tek toprağa verilmeye devam ederken, bir yandan da bölgede yaralar sarılmaya devam ediyor.

Ülke olarak İzmirlileri bu kâbustan hızlıca kurtarmak için yoğun bir çaba sarf ediliyor. Turk Emlak Haber Ajansı, bölgede aktif olarak çalışan temsilcilikleri aracılığı ile son durumu araştırdı. Evleri hasar görse de görmese de insanlardaki korku hala geçmiş değil. Kızılay, AFAD ve sivil toplum örgütlerinin kurduğu çadırlara yerleştirilen depremzedeler için çalışmalar tam gaz devam ediyor.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatı ile Çevre Şehircilik Bakanlığı’nın deprem konutları için hummalı bir çalışma yapılıyor.

İzmirliler ne yapacak?

İzmir satılık ve kiralık konut piyasasında son durum ne durumda? Deprem kiralık konut fiyatlarını etkiledi mi? Vatandaş hangi tip konutlara yöneliyor? İzmir’den başka illere göç olacak mı?  İzmir’in en güvenli bölgeleri nereler? Tüm bu soruların cevaplarını Turk Emlak Haber Ajansı İzmir Bölge Temsilciliği felaketin yaşandığı bölgede faaliyet gösteren Turyap Bornova Temsilcisi Hüseyin Atıcı'ya konuyla ilgili düşüncelerini sordu. İşte Atıcı bölgeyle ilgili şunları söyledi;

“İzmir’de sanılanın aksine bir bilinmezlik ve kaos ortamı var”

Şu an bölgemizde bir kaos ortamı var. Her ne kadar kiralar yükselmesin diye çabalasak da maalesef fırsatçılar bunu yükseltiyor. Biz Turyap olarak bundan sonra bize gelecek ister satılık olsun ister kiralık olsun hasar sorgulaması yapmadan hiçbir portföyü listemize katmıyoruz. Mutlaka açık adres ve mülk sahibinin TC’sinden binanın durumunu kontrol edip,sakıncalı değilse ondan sonra kabul ediyoruz. Kirasını yükselten veya satılık evin fiyatını fahiş oranda yükselten, fırsata çevirmeye kalkanlarla çalışmama kararı aldık.

“Tüm Türkiye’den nakliyeciler mağduriyeti fırsata çevirmek için buradalar”

Bizi en çok üzen konulardan birisi de Türkiye’nin her yerinden buradaki mağduriyeti fırsata çevirmek için akın eden nakliye firmaları. İnsanlar burada canını kaybetmiş, hayatta kalanlar da başlarını sokacak bir ev arama derdindeyken, “Nasıl daha fazla fiyata ev taşırım” diyen bir zihniyet ile karşı karşıya kalmış durumdalar. 1.500 – 2.000 TL’lik taşıma ücretlerine 4.500 – 5000 TL gibi rakamlar talep ediyorlar. İnsanlar ağır hasarlı evlerine sadece bir kez yarım saatliğine girebiliyor.  Kurtarabildikleri eşyalarını almaya çalışıyorlar. Ama bu durumda bile vicdan yoksunu nakliye firmaları türediğini söyleyebilirim. Bakanlığın sabit fiyat belirlemesine rağmen buna uyan kimse yok. Maddi durumu iyi olanlar, yüksek taşıma bedellerini ödüyor ve bir an önce bölgeden ayrılmak istiyor.

“Akşamları semt karanlığa gömülüyor”

Bölgemizde akşamları semtimiz karanlığa gömülüyor.  Bütün parklar çadır dolu, insanlar bir haftadır çadırlarda yatıp kalkıyor. Şu an depresif bir hal var. Evlerinde hasar olmayanlar bile, evlerine girmek istemiyorlar. Buradaki semtler Bornova, Bayraklı şu an tam bir travma yaşıyor diyebilirim. Özellikle Mansuroğlu Manavkuyu bölgelerindeki binalar boşalıyor.

“Ev bulmak çok büyük sıkıntı”

İnsanlar ev bulma konusunda büyük sıkıntı yaşıyor. Binlerce aile kendilerine güvenli ev bulma telaşı içine girince, bölgelerde büyük sıkıntılar yaşanmaya başladı.İzmir’in farklı semtlerine taşınma durumu da şu an gündemde. Bu durum kiralarda yüzde 30 ile yüzde 40 bandında artışa sebep oldu.

“Bornova içinde Evko 3 ve Atatürk Mahallesi talep görüyor”

Baktığımız zaman insanlar Bornova içinde Evko 3 ve Atatürk Mahallesi tarafına yoğun ilgi gösteriyor. Ayrıca Kemalpaşa bölgesi ve diğer bölgelerden de kısmen Çiğli taraflarına doğru bir gidiş söz konusu. Bu bölgelere gidiş sebepleri ise yakınlarda kiralık daire kalmaması ve daha güvenli yapılarda oturma isteği ağır basıyor.

“İzmir halkı hiçbir zaman unutmayacak!”

Ayrıca şunu da ifade etmek isterim ki İzmir halkı bu zor günlerde kimlerin yanında olduğunu, kimlerin karşısında olduğunu hiçbir zaman unutmayacak.  Biz Turyap olarak her zaman depremzedelerin yanında olduk ve olmaya devam edeceğiz. Hiçbir hizmet bedeli almadık ve almayacağız. İzmir halkının hakkını da sonuna kadar savunmaya devam edeceğiz. Elimizden geldiğince fırsatçılara burada engel olmaya devam edeceğiz. “Diyerek sözlerini tamamladı.

Depremzede Aileye Turyap desteği

Turk Emlak Haber Ajansı’nın depremzede ailelerden Burcu Toptaş ile yaptığı röportajda o anlarda neler yaşandığını sordu;

Depremzede ailelerden Burcu Toptaş’ın anlattıkları

“Deprem anında ben ve eşim çalışıyorduk. Evim ve dükkanımın arası birbirine çok yakın. Biz dışarı çıktık fakat çocuklarım ve annem evdeydi koşarak oraya gittik. O anları tekrar hatırlamak istemiyorum açıkçası. Evimiz ağır hasar gördü. Ben ve eşim o akşam Turyap Bornova Temsilcisi Nuri Taşoğlu abi ile görüştük kendisi de çok zor durumdaydı. Depremden o da etkilenmişti.Fakat bize yine de yardım etti. Kendisi o durumda bile bizim için ev buldu. Ev sahibiyle görüştü kira fiyatını düşürmek için ev sahibi ile defalarca görüştü. Çok ciddi bir fiyat düşürerek mağduriyetimizi giderdi. Bizden hiçbir ücret dahi talep etmediler. Turyap İzmir’de gerçek bir kurtarıcı gibi hareket etti. Bizler zaten zor durumdayız.Buraya bile borç alarak gelmiştik. Turyap temsilcisi kendisi de deprem mağduru olduğu halde,bizimle sonuna kadar ilgilendi. Allah onların da işlerini rast getirsin. Tam bir kurtarıcı sivil toplum kuruluşu gibi çalışıyorlar. “diyerek sözlerini tamamladı.

Paylaş :
Etiketler :  İZMİR, DEPREM, COVID-19, TURYAP, KORONAVİRÜS, BORNOVA, PANDEMİ

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2025 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA