16 Haziran 2026 Salı

19:22   ÖZGÜR ÖZEL YARıN GRUP TOPLANTıSı YAPMAYACAK... “GRUBUMUZUN ORTAK KARARı”   19:19   CHP ANKARA GÖNÜLLÜLER PLATFORMU’NDAN ÇAĞRı: ACIL KURULTAY ISTIYORUZ   19:16   ABDURRAHMAN TUTDERE, AZIZ İHSAN AKTAŞ DAVASıNDA SAVUNMA YAPTı: UYDURMA BEYANLAR ÜZERINDEN RÜŞVETLE ITHAM ETMEK BU KADAR UCUZ OLMAMALı   19:13   ARZU ÇERKEZOĞLU: “DEMOKRASI IŞÇI SıNıFıNıN EKMEĞIDIR, KıRMıZı ÇIZGISIDIR”   19:12   CHP’DE ANLAŞMA: ÖZEL DE KıLıÇDAROĞLU DA GRUP TOPLANTıSı YAPMAYACAK   19:10   DEM PARTI’DEN "SEYFO" ANMASı   11:32   MEZITLI BELEDIYESI RITIM GRUBU’NDAN HATAY’DA DAYANıŞMA KONSERI   11:31   MUTABAKAT, KÜRESEL PIYASALARA NEFES ALDıRDı,: ALTıN VE ASYA BORSALARı YÜKSELDI, PETROL GERILEDI   10:30   MERSIN BÜYÜKŞEHIR BELEDIYESI’NDEN KALKıNMADA SÜRDÜRÜLEBILIR MODEL: “HADI GEL KÖYÜMÜZE DESTEK VERELIM”   10:28   MERSIN BÜYÜKŞEHIR BELEDIYESI’NDEN YKS ÖNCESI ÖĞRENCILERE PSIKOLOJIK VE AKADEMIK DESTEK   09:10   YKS’YE GÜNLER KALA HAYAT KURTARAN TAKTIKLER! UZMANLAR UYARDı: SıNAV ANıNDA BUNU YAPıN, STRATEJINIZI ASLA DEĞIŞTIRMEYIN!   23:58   78’LILER HAREKETI MERSIN’DE TOPLANDı! TARIHI GENEL KURULDAN ’YÜZYıLLıK YÜZLEŞME’ VE ’ADALET’ ÇıKıŞı   23:58   MHP’LI LEVENT UYSAL PALERMO’DAN DÜNYAYA SESLENDI...   15:35   SÜHEYL BATUM’DAN CHP KURULTAY KARARıNA SERT TEPKI: ’ÇOCUKLARıN BILE GÜLECEĞI BIR DURUM!’   01:05   CHP’DE DEPREM! REKOR OYLA SEÇILEN BELEDIYE BAŞKANı İÇIN İHRAÇ İSTEMI: "KARARı KABUL ETMIYORUM!"   23:23   CHP’DE ŞOK İSTIFA! TANJU ÖZCAN "SIYASI CUNTA" DIYEREK GEMILERI YAKTı: ’SAVUNMA VERMEM...’   19:09   CHP SÖZCÜSÜ SARı: MEZITLI BELEDIYE BAŞKANı SERKAN TUNCER ILE BOLU BELEDIYE BAŞKANı TANJU ÖZCAN TEDBIRLI OLARAK KESIN ÇıKARMA CEZASı ISTEMIYLE YÜKSEK DISIPLIN KURULU’NA SEVK EDILDI   16:50   CHP MYK, GENEL BAŞKAN KEMAL KıLıÇDAROĞLU BAŞKANLıĞıNDA TOPLANDı   16:50   MEZITLI’DE DEZAVANTAJLı BIREYLER SU SPORLARı ILE BULUŞUYOR   16:49   BENJAMIN NETANYAHU: BAŞBAKAN OLDUĞUM SÜRECE İRAN NÜKLEER SILAHA SAHIP OLMAYACAK  
 
     
   

Atatürk; ebediyete irtihalinin 82’inci yılında, Akdeniz Belediyesi’nce düzenlenen törenle anıldı Kazanlı’ya Kazandırılan Atatürk Büstü’nün Açılışı Törenle Gerçekleşti


Gazi Mustafa Kemal Atatürk; ebediyete irtihalinin 82’inci yılında, Akdeniz Belediye’nce düzenlenen törenle anıldı. Gün içerisinde, Akdeniz Belediyesi tarafından Kazanlı’ya kazandırılan Atatürk Büstünün açılışı da törenle gerçekleşti.

 

Tarih : 11 Kasım 2020 Çarşamba 00:14   Okunma : 1355

“10 Kasım Atatürk'ü Anma Günü ve Atatürk Haftası” nedeniyle; Akdeniz Belediye merkez binası önünde, Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan anma törenine, Akdeniz Belediyesi Başkan Yardımcıları, birim müdürleri ve personeller ile zabıta memurları katıldı. Saatler 09.05’i gösterdiği anda siren sesi eşliğinde saygı duruşunda bulunuldu, İstiklal Marşı okundu ve bayraklar yarıya indirildi.

Kazanlı’ya kazandırılan Atatürk Heykeli törenle açıldı

Akdeniz Belediyesi tarafından; gün nedeniyle ayrıca, Kazanlı Cumhuriyet Mahallesi’nde yaptırılan Atatürk Büstü’de törenle açıldı. Törene Akdeniz Belediye Başkanı M. Mustafa Gültak, Belediye Başkan Yardımcıları, Meclis üyeleri, birim müdürleri, muhtarlar ile çok sayıda vatandaş katıldı. Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan törende minik çocuklar, Atatürk’e duydukları özlemi dile getirdikleri şiirler okudu.

Başkan Gültak; “1938; son değil, sonsuzluğa giden bir tarihtir”

Büstün açılışı öncesi konuşma yapan Akdeniz Belediye Başkanı M. Mustafa Gültak; 10 Kasım’ın, Türk Milleti için önemli bir gün olduğuna işaret ederek; “Çünkü 1938 bir son değil. 1938; sonsuzluğa doğru giden bir tarih. İmkânsızlıklar içinde Samsun’a doğru yola çıkan Atamız, aslında şunu biliyordu; İmkânsızlık diye bir şey yok! İnandıktan sonra her şeyi başarabileceğine inanıyordu. Ve O, tüm bu imkânsızlıklar içinde yola çıktı, Anadolu’yu dolaştı. Arkadaşlarıyla birlikte dünya tarihine geçecek bir zafere imza attı. Her tarafımızı sarmış olan işgal orduları, bu coğrafyamızı parçalamaya çalışırken, O; bir güneş gibi ülkesine doğarak, arkadaşlarıyla birlikte Genç Cumhuriyeti kurdu” diye konuştu.

“Bu millet, birliğini, kardeşliğini ve ayrılmaz olduğunu her zaman gösterdi”

Sözlerini; “Artık Cumhuriyetimizin 100’üncü yılına yaklaşıyoruz” diyerek sürdüren Başkan Gültak, şöyle devam etti; “Daha nice yüzyıllarca gidecek bir cumhuriyet bu. Bunu 15 Temmuz’da gördük. FETÖ terör örgütüne karşı, aziz milletimizin cumhuriyeti için nasıl sokaklara döküldüğünü, tankların önüne nasıl yattığını, uçaklara ve jetlere nasıl direnmeye çalıştığını gördük. PKK’ya karşı yıllardır verilen bu mücadelede, milletimizin nasıl birlik olduğunu gördük. Dolayısıyla bizim Cumhuriyetimiz, tarihi çok geçmişlere dayanıyor.

Bu topraklar, bize atalarımız tarafından verildi. Tabi ki Cumhuriyetimizi Gazi Mustafa Kemal Atatürk kurdu. Cumhuriyeti devam ettirecek olan, mahşer gününe kadar bu topraklarda Türkiye Cumhuriyeti’ni var edecek olan da bu toprakların çocuklarıdır. O, bize emanet etti. Bu emaneti en iyi şekilde taşımamız gerekiyor. Muasır medeniyetler doğrultusunda kararlılıkla çalışmamız ve gelişmemiz, büyümemiz gerekiyor. Kardeşliğimizi, barışımızı ve sevgimizi sürekli kılmamız gerekiyor.”

Muhtar Koca; “Cumhuriyetimizin kurucusu Atatürk’ü saygı ve özlemle anıyoruz”

Kazanlı Cumhuriyet Mahallesi Muhtarı İbrahim Koca, katılımcıları selamlamasının ardından; “Milletimizi egemenliğine ve özgürlüğüne kavuşturan, demokratik bir düzen içerisinde çağdaşlaştıran, Türk Milleti’ni medeni cihanda layık olduğu mevkiye çıkaran; büyük devlet adamı ve Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ü ebediyete intikalinin 82’inci yılında rahmet ve özlemle anıyoruz. Bu önemli günde; mahallemize kazandırılan Atatürk Büstü’nün yapılmasında emeği geçen, başta Akdeniz Belediye Başkanımız Sayın Mustafa Gültak ve ekibine de Kazanlı halkı adına teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından Akdeniz Belediyesi tarafından Kazanlı Mahallesi’ne kazandırılan Atatürk Büstü’nün açılışı törenle gerçekleşti. Başkan Gültak, vatandaşlarla birlikte büstün etrafına karanfiller bıraktı.

Diğer yandan; 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nın 97’nci yılında, Akdeniz’e bağlı İhsaniye Melemez (Bağcılar) Mahallesi’ne de görkemli bir Atatürk Heykeli kazandıran Akdeniz Belediyesi, daha önce de Çamlıbel Mahallesi’nde, uzun yıllar bakımsız kalan Atatürk Büstü ile çevresini de baştan sona yenilemişti.

 

 

 

 

 

Paylaş :
Etiketler :  İZMİR, DEPREM, COVID-19, AKDENİZ, BELEDİYESİ, KORONAVİRÜS, PANDEMİ

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2026 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA