1 Mayıs 2026 Cuma

09:15   MERSIN’IN İÇME SUYU EMIN ELLERDE: MESKİ LABORATUVARı DÜNYA STANDARTLARıNDA TESCILLENDI!   16:24   CHP GRUP BAŞKANVEKILI GÜNAYDıN’DAN BURSA’DA "ÖZELLEŞTIRME" TEPKISI: "BUGÜN BU ALANLARA EL KOYDUĞUNU DÜŞÜNENLER, YARıN BUNUN HESABıNı VERMEK ZORUNDA KALACAK"   15:23   SEDEF GÜLER DAVASıNDA MAHKEME SANıKLARıN TUTUKLULUK HALININ DEVAMıNA KARAR VERDI... ANNE GÜLIZAR SEZER: ADALET YERINI BULSUN   15:23   TAKSIM’DE “KANLı 1 MAYıS” ANMASı... ÇERKEZOĞLU: “BU MEYDAN IŞÇILERIN, EMEKÇILERIN HAFıZASı; BIRLIĞIMIZ, DAYANıŞMAMıZDıR”   14:21   ÖZGÜR ÖZEL, ERGÜN ATALAY ILE GÖRÜŞTÜ… ÖZEL: “ERDOĞAN’A BIR SAMIMIYET ÇAĞRıSıNDA BULUNUYORUM: GELIN, HEP BIRLIKTE IŞÇIYE ELIMIZI UZATALıM”   13:12   İBB DAVASı’NıN 29. GÜNÜNDE, ITIRAFÇı ADEM SOYTEKIN ILE MURAT KAPKI ARASıNDA GERGINLIK YAŞANDı   11:05   ERZINCAN İLIÇ’TE YENI DÖNEM: ÇÖPLER ALTıN MADENI’NDE ÜRETIM İÇIN DÜĞMEYE BASıLDı!   09:20   MERSIN’DE BELEDIYE DEĞIL ‘DÜNYA STANDARTLARı’ KONUŞUYOR: BAŞKAN SEÇER’DEN 6 ALTıN İMZA!   08:51   ÖZGÜR ÖZEL’DEN 1 MAYıS ÇıKARTMASı: SENDIKA KONFEDERASYONLARıNA KRITIK ZIYARET!   20:20   MADENCILERIN DIRENIŞI ZAFERLE SONUÇLANDı! BAKANLıKTAN SON DAKIKA ÖDEMESI AÇıKLAMASı   18:58   MADEN İŞÇISININ ANKARA DIRENIŞI ZAFERLE TAÇLANDı: 3 BAKANLıK DEVREYE GIRDI, İMZALAR ATıLDı!   18:52   AYM BAŞKANı’NDAN YARGıDA ’YAPAY ZEKA’ VE ’KUL HAKKı’ ÇıKıŞı: ’HARAMLA ABAT OLANıN SONU BERBAT OLUR!’   17:41   ÖZGÜR ÖZEL’DEN TARIHI ‘SANDıK’ ÇAĞRıSı: ’YOLUN SONU İKTIDAR!’   16:24   KARS-GÜMRÜ DEMIRYOLUNUN FAALIYET GEÇIRILMESI AMACıYLA OLUŞTURULAN TÜRKIYE-ERMENISTAN ORTAK ÇALıŞMA GRUBU TOPLANTıSı YAPıLDı   16:23   ERKAN BAŞ: MADENCILERIN EKMEĞI VE ÜLKEMIZIN ONURU IÇIN HAFTALARDıR SÜRDÜRDÜĞÜ BU MÜCADELE, TÜM TÜRKIYE’NIN MESELESI OLDU   16:22   CHP KEÇIÖREN İLÇE BAŞKANLıĞı’NA YAPıLAN TAŞLı SALDıRı... İL BAŞKAN VEKILI YÜKSEL IŞıK: "BÜTÜN BU ABLUKALARıN, OPERASYONLARıN HEPSINE GERI ADıM ATTıRACAĞıZ"   16:21   CHP GRUP TOPLANTıSı... ÖZGÜR ÖZEL: "CUMHURIYETI CUMHURIYET YAPAN BÜTÜN BU KURUMLARı SATTıLAR VE O PARAYı BU YıL FAIZE ÖDÜYORLAR"   16:20   CHP GRUP TOPLANTıSı... ÖZGÜR ÖZEL: "TÜRKIYE IŞÇI SıNıFıNıN ÖNÜNDE AND IÇIYORUZ KI CHP GELECEK, TÜM IŞÇILER SENDIKAL HAKLARıNA KAVUŞACAK"   16:18   İBB DAVASı’NDA 28. GÜN... İTIRAFÇı ADEM SOYTEKIN: “BEN VERDIĞIM IFADENIN HIÇBIR AŞAMASıNDA BASKıYLA YA DA ‘ŞUNU IMZALA, EVINE GIT’ GIBI BIR SÖYLEMLE KARŞıLAŞMADıM”   14:49   BM’DEN TÜRKIYE’YE UYARı: “AVUKATLAR VE INSAN HAKLARı SAVUNUCULARı SISTEMATIK OLARAK HEDEF ALıNıYOR”  
 
     
   

Özel Çocukların Atatürk’e Olan Sevgileri Çalışmalarına’da Yansıdı


Mersin Büyükşehir Belediyesi Engelsiz Yaşam Merkezi’nde eğitim gören özel çocuklar, “10 Kasım Atatürk’ü Anma Günü ve Atatürk Haftası” kapsamında gerçekleştirdikleri anlamlı çalışma ile duygulandırdı. Sanatsal dokunuşlarla minyatür Atatürk büstleri hazırlayan çocuklar, büstleri yıldızlı kalıpların üzerine monte ediphediyelik hale getirdi.

 

Tarih : 13 Kasım 2020 Cuma 11:27   Okunma : 1417

Mersin Büyükşehir Belediyesi tarafından özel çocukların sosyalleşmesi ve iş hayatına aktif olarak katılım sağlamaları için hizmet veren Engelsiz Yaşam Merkezi’nde eğitimciler, Atatürk’ü Anma Haftası’nda özel çocuklar ile birlikte anlamlı bir çalışma gerçekleştirdi. Seramik atölyesindeyürütülen çalışmada çocuklar, minyatür Atatürk büstleri yaptı. Başarılı bir çalışmayla hediyelik hale getirilen büstler, hem aileleri hem de eğitimcileri gururlandırdı. 

“Çocuklarımızın Atatürk’e olan sevgisi çalışmalarına da yansıdı”

Atatürk’ü Anma Haftası kapsamında yapılan çalışmaya ilişkin bilgi verenSeramik Atölyesi Dekoratif El Sanatları Eğitmeni İlknur Erkek, “10 Kasım dolayısıyla çocuklarımızla silikon kalıplarla alçı döküm çalışması yaptık. Kalıplar kuruduktan sonra çocuklarımızla elde ettiğimiz dökümleri boyadık. Böylelikle minyatür Atatürk büstleri yaptık. Bunları daha sonra yıldız kalıpları üzerine monte edipbüstleri hediyelik hale getirdik. Atatürk büstü çalışması olduğu için çocuklarımız çok onurlu ve gururlu bir çalışma ortaya koydu. Çocuklarımızın Atatürk’e olan sevgileri çalışmalarına da yansıdı. Tabi 10 Kasım’dandolayı yüzlerindeki hüzün de eksilmedi” dedi.

“O’na çok şey borçluyuz”

Atölye çalışmasında yer alan ve yaptıkları çalışmanın gururunu taşıyan çocuklardan Zafer Çağlayan, yüreğinde büyüttüğü Atatürk sevgisini sözcüklere dökmeye çalıştı. Çağlayan, “Bizler Atatürk’ün çocuklarıyız. Atatürk bizlere yenilikleri, eğitimi ve Türk alfabesini öğretti. O’na çok şey borçluyuz. Ne mutlu Türküm diyene” ifadelerini kullandı.

Paylaş :
Etiketler :  İZMİR, DEPREM, COVID-19, MERSİN, BÜYÜKŞEHİR, BELEDİYESİ, KORONAVİRÜS, ÖZEL, ÇOCUKLARIN, ATATÜRK’E, OLAN, SEVGİLERİ, ÇALIŞMALARINA’DA, YANSIDI, PANDEMİ

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2026 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA