16 Haziran 2026 Salı

19:22   ÖZGÜR ÖZEL YARıN GRUP TOPLANTıSı YAPMAYACAK... “GRUBUMUZUN ORTAK KARARı”   19:19   CHP ANKARA GÖNÜLLÜLER PLATFORMU’NDAN ÇAĞRı: ACIL KURULTAY ISTIYORUZ   19:16   ABDURRAHMAN TUTDERE, AZIZ İHSAN AKTAŞ DAVASıNDA SAVUNMA YAPTı: UYDURMA BEYANLAR ÜZERINDEN RÜŞVETLE ITHAM ETMEK BU KADAR UCUZ OLMAMALı   19:13   ARZU ÇERKEZOĞLU: “DEMOKRASI IŞÇI SıNıFıNıN EKMEĞIDIR, KıRMıZı ÇIZGISIDIR”   19:12   CHP’DE ANLAŞMA: ÖZEL DE KıLıÇDAROĞLU DA GRUP TOPLANTıSı YAPMAYACAK   19:10   DEM PARTI’DEN "SEYFO" ANMASı   11:32   MEZITLI BELEDIYESI RITIM GRUBU’NDAN HATAY’DA DAYANıŞMA KONSERI   11:31   MUTABAKAT, KÜRESEL PIYASALARA NEFES ALDıRDı,: ALTıN VE ASYA BORSALARı YÜKSELDI, PETROL GERILEDI   10:30   MERSIN BÜYÜKŞEHIR BELEDIYESI’NDEN KALKıNMADA SÜRDÜRÜLEBILIR MODEL: “HADI GEL KÖYÜMÜZE DESTEK VERELIM”   10:28   MERSIN BÜYÜKŞEHIR BELEDIYESI’NDEN YKS ÖNCESI ÖĞRENCILERE PSIKOLOJIK VE AKADEMIK DESTEK   09:10   YKS’YE GÜNLER KALA HAYAT KURTARAN TAKTIKLER! UZMANLAR UYARDı: SıNAV ANıNDA BUNU YAPıN, STRATEJINIZI ASLA DEĞIŞTIRMEYIN!   23:58   78’LILER HAREKETI MERSIN’DE TOPLANDı! TARIHI GENEL KURULDAN ’YÜZYıLLıK YÜZLEŞME’ VE ’ADALET’ ÇıKıŞı   23:58   MHP’LI LEVENT UYSAL PALERMO’DAN DÜNYAYA SESLENDI...   15:35   SÜHEYL BATUM’DAN CHP KURULTAY KARARıNA SERT TEPKI: ’ÇOCUKLARıN BILE GÜLECEĞI BIR DURUM!’   01:05   CHP’DE DEPREM! REKOR OYLA SEÇILEN BELEDIYE BAŞKANı İÇIN İHRAÇ İSTEMI: "KARARı KABUL ETMIYORUM!"   23:23   CHP’DE ŞOK İSTIFA! TANJU ÖZCAN "SIYASI CUNTA" DIYEREK GEMILERI YAKTı: ’SAVUNMA VERMEM...’   19:09   CHP SÖZCÜSÜ SARı: MEZITLI BELEDIYE BAŞKANı SERKAN TUNCER ILE BOLU BELEDIYE BAŞKANı TANJU ÖZCAN TEDBIRLI OLARAK KESIN ÇıKARMA CEZASı ISTEMIYLE YÜKSEK DISIPLIN KURULU’NA SEVK EDILDI   16:50   CHP MYK, GENEL BAŞKAN KEMAL KıLıÇDAROĞLU BAŞKANLıĞıNDA TOPLANDı   16:50   MEZITLI’DE DEZAVANTAJLı BIREYLER SU SPORLARı ILE BULUŞUYOR   16:49   BENJAMIN NETANYAHU: BAŞBAKAN OLDUĞUM SÜRECE İRAN NÜKLEER SILAHA SAHIP OLMAYACAK  
 
     
   

CHP’li Başarır: İktidar yargı eliyle gözdağı veriyor


CHP Mersin Milletvekili ve PM Üyesi Ali Mahir Başarır, içerisinde hakaret olmayan sadece ekonomi politikalarını ya da iktidarı eleştirdikleri için tutuklanan ya da gözaltına alınan vatandaşlarımızın, tutuklama ve gözaltı süreçlerinde; yargının siyasallaşmasının etkisinin olup olmadığının enine boyuna araştırılıp incelenmesi için meclis araştırma komisyonu kurulmasını istedi.

 

Tarih : 14 Kasım 2020 Cumartesi 07:21   Okunma : 2795

Konu ile ilgili olarak TBMM Başkanlığı’na Meclis Araştırma Önergesi veren CHP’li Başarır, “ İktidarı eleştiren kim varsa gözaltına alınıyor. İstiyorlar ki her yaptıkları alkışlasın. Vatandaşlarımız içerisinde yaşadıkları sosyal ve ekonomik sıkıntıları, gerek sosyal medya hesaplarından gerek sokak röportajları yoluyla dile getiriyor ve sonrasında en küçük eleştiri durumunda dahi gözaltı ile karşılaşıyorlar. Bu tutum, hukuk devleti anlayışıyla bağdaşmamaktadır” dedi.

Meclis Araştırma Önergesinde yapılan gözaltılara örnekler veren CHP’li Başarır, “Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan döneminde açılan cumhurbaşkanına hakaret davaları, önceki Cumhurbaşkanlarımız dönemiyle kıyaslanmayacak derecede artış göstermiştir. Bu durum, vatandaşlarımız üzerinde mevcut iktidarın baskıcı, sindirici, korkutucu anlayışının bir göstergesi olmuştur” sözlerini dile getirdi.

CHP’li Başarır, vermiş olduğu Meclis Araştırma Önergesinde, “Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın göreve başladığı 2014 yılından 2019 yılı sonuna kadar olan dönemde, cumhurbaşkanına hakaret suçundan 63 bin 41 kişiye dava açıldı. Açılan bu davalardan 9 bin 554 kişi mahkûm oldu. Adalet Bakanlığı’nın 2019 yılı Adalet İstatistiklerine göre, TCK’nin bir yıldan dört yıla kadar hapisle cezalandırılmayı, bunun alenen işlenmesi durumunda da altıda bir oranında arttırılmasını öngören 299’uncu maddesinden bir yılda, Cumhurbaşkanına hakaretten, 36 bin 66 kişi kovuşturmaya uğradı, bunlardan 12 bin 298’i de açılan davalarda yargılanırken, 3 bin 831 kişi ceza aldı.

Adalet Bakanlığı Adli Sicil ve İstatistik Genel Müdürlüğü tarafından yayınlanan verilere göre 10. Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer’in döneminde Cumhurbaşkanına hakaret suçlamasından 163 kişiye dava açılırken, 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül döneminde ise 848 kişiye dava açıldı” bilgilerine yer verdi.

Paylaş :
Etiketler :  COVID-19, DEPREM, İZMİR, KORONAVİRÜS, PANDEMİ, MERSİN, CHP, ALİ MAHİR, BAŞARIR, İKTİDAR, YARGI, ELİYLE, GÖZDAĞI, VERİYOR

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2026 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA