30 Nisan 2026 Perşembe

16:24   CHP GRUP BAŞKANVEKILI GÜNAYDıN’DAN BURSA’DA "ÖZELLEŞTIRME" TEPKISI: "BUGÜN BU ALANLARA EL KOYDUĞUNU DÜŞÜNENLER, YARıN BUNUN HESABıNı VERMEK ZORUNDA KALACAK"   15:23   SEDEF GÜLER DAVASıNDA MAHKEME SANıKLARıN TUTUKLULUK HALININ DEVAMıNA KARAR VERDI... ANNE GÜLIZAR SEZER: ADALET YERINI BULSUN   15:23   TAKSIM’DE “KANLı 1 MAYıS” ANMASı... ÇERKEZOĞLU: “BU MEYDAN IŞÇILERIN, EMEKÇILERIN HAFıZASı; BIRLIĞIMIZ, DAYANıŞMAMıZDıR”   14:21   ÖZGÜR ÖZEL, ERGÜN ATALAY ILE GÖRÜŞTÜ… ÖZEL: “ERDOĞAN’A BIR SAMIMIYET ÇAĞRıSıNDA BULUNUYORUM: GELIN, HEP BIRLIKTE IŞÇIYE ELIMIZI UZATALıM”   13:12   İBB DAVASı’NıN 29. GÜNÜNDE, ITIRAFÇı ADEM SOYTEKIN ILE MURAT KAPKI ARASıNDA GERGINLIK YAŞANDı   11:05   ERZINCAN İLIÇ’TE YENI DÖNEM: ÇÖPLER ALTıN MADENI’NDE ÜRETIM İÇIN DÜĞMEYE BASıLDı!   09:20   MERSIN’DE BELEDIYE DEĞIL ‘DÜNYA STANDARTLARı’ KONUŞUYOR: BAŞKAN SEÇER’DEN 6 ALTıN İMZA!   08:51   ÖZGÜR ÖZEL’DEN 1 MAYıS ÇıKARTMASı: SENDIKA KONFEDERASYONLARıNA KRITIK ZIYARET!   20:20   MADENCILERIN DIRENIŞI ZAFERLE SONUÇLANDı! BAKANLıKTAN SON DAKIKA ÖDEMESI AÇıKLAMASı   18:58   MADEN İŞÇISININ ANKARA DIRENIŞI ZAFERLE TAÇLANDı: 3 BAKANLıK DEVREYE GIRDI, İMZALAR ATıLDı!   18:52   AYM BAŞKANı’NDAN YARGıDA ’YAPAY ZEKA’ VE ’KUL HAKKı’ ÇıKıŞı: ’HARAMLA ABAT OLANıN SONU BERBAT OLUR!’   17:41   ÖZGÜR ÖZEL’DEN TARIHI ‘SANDıK’ ÇAĞRıSı: ’YOLUN SONU İKTIDAR!’   16:24   KARS-GÜMRÜ DEMIRYOLUNUN FAALIYET GEÇIRILMESI AMACıYLA OLUŞTURULAN TÜRKIYE-ERMENISTAN ORTAK ÇALıŞMA GRUBU TOPLANTıSı YAPıLDı   16:23   ERKAN BAŞ: MADENCILERIN EKMEĞI VE ÜLKEMIZIN ONURU IÇIN HAFTALARDıR SÜRDÜRDÜĞÜ BU MÜCADELE, TÜM TÜRKIYE’NIN MESELESI OLDU   16:22   CHP KEÇIÖREN İLÇE BAŞKANLıĞı’NA YAPıLAN TAŞLı SALDıRı... İL BAŞKAN VEKILI YÜKSEL IŞıK: "BÜTÜN BU ABLUKALARıN, OPERASYONLARıN HEPSINE GERI ADıM ATTıRACAĞıZ"   16:21   CHP GRUP TOPLANTıSı... ÖZGÜR ÖZEL: "CUMHURIYETI CUMHURIYET YAPAN BÜTÜN BU KURUMLARı SATTıLAR VE O PARAYı BU YıL FAIZE ÖDÜYORLAR"   16:20   CHP GRUP TOPLANTıSı... ÖZGÜR ÖZEL: "TÜRKIYE IŞÇI SıNıFıNıN ÖNÜNDE AND IÇIYORUZ KI CHP GELECEK, TÜM IŞÇILER SENDIKAL HAKLARıNA KAVUŞACAK"   16:18   İBB DAVASı’NDA 28. GÜN... İTIRAFÇı ADEM SOYTEKIN: “BEN VERDIĞIM IFADENIN HIÇBIR AŞAMASıNDA BASKıYLA YA DA ‘ŞUNU IMZALA, EVINE GIT’ GIBI BIR SÖYLEMLE KARŞıLAŞMADıM”   14:49   BM’DEN TÜRKIYE’YE UYARı: “AVUKATLAR VE INSAN HAKLARı SAVUNUCULARı SISTEMATIK OLARAK HEDEF ALıNıYOR”   14:48   SOL PARTI ÜYELERININ PANKART DAVASı ÖNCESINDE AÇıKLAMA: “LAIKLIĞI SAVUNANLAR SUSTURULMAK ISTENMEKTEDIR”  
 
     
   

Büyükşehir İtfaiyesi Uyarıyor: Isınmak İçin Araba Motoruna Giren Can Dostlarına Dikkat Edin


Mersin’de havanın soğumasıyla birlikte ısınmak için araba kaputlarına saklanan kedi sayısında artış yaşanmaya başladı. Büyükşehir Belediyesi İtfaiye ekipleri, her gün onlarca kediyi saklandıkları kaputlardan kurtarıyor. Ekipler, vatandaşların araçlarını çalıştırmadan önce kaputlarına vurarak kontrol etmeleri konusunda uyarıyor.

 

Tarih : 14 Kasım 2020 Cumartesi 12:19   Okunma : 2913

Son günlerde havanın soğumasıyla birlikte Mersin’de ısınmak için araba kaputlarına saklanan kedi sayısı artmaya başladı. Mersin Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığı ekipleri, her gün onlarca kediyi saklandıkları kaputlardan çıkarıyor. Vatandaşları dikkatli olmaları konusunda uyaran ekipler, araçları çalıştırmadan önce kaputa vurmanın ve motor kısmını kontrol etmenin önem taşıdığını vurguluyor.

Minik kedileri ekipler güçlükle çıkardı

Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığı ekipleri, ısınmak için aracın motor bölümüne giren yavru iki kediyide uzun uğraşlar sonucunda kurtardı. Havaların soğuması ile birlikte ısınmak için kendine yer arayan yavru kediler farklı araçların motor kısmına girdi. Aracı çalıştıracakları sırada yavru kedilerin sesini duyan vatandaşların yardımına itfaiye ekipleri koştu. Ekipleryavru kedileribulundukları yerlerden güçlükle çıkardı.

Ekiplerden vatandaşlara çağrı:“Kaputuna ses ver, kaputuna vur!”

Kış aylarında kediler soğuktan korunmak ve ısınmak amacıyla araçların kaputuna veya diğer bölümlerine giriyor. Bu tip durumlarda ise telafisi mümkün olmayan üzücü sonuçlar meydana gelebiliyor. Kış aylarının yaklaşması ile birlikte bu tip olayların sayısında artış gözlemleyen İtfaiye Dairesi Başkanlığı ekipleri, vatandaşları daha dikkatli olmaları konusunda uyarıyor ve çağrıda bulunuyor.

Alınacak çok küçük önlemler ile minik dostlarımızın can, bireylerin de mal güvenliği açısından büyük fayda sağlayacağını hatırlatan ekipler, araçları çalıştırmadan önce motor kısmında ses çıkarmanın, kaput ve diğer kaporta kısımlarına vurarak kontrol etmenin ve daha sonra araçları çalıştırmanın büyük önem taşıdığını belirtiyor.

Ayrıca araç içerisinde kedi ve diğer canlıların olması durumunda vatandaşların itfaiye ekiplerini 112 Acil Çağrı Merkezi’nden araması büyük önem taşıyor.

Paylaş :
Etiketler :  COVID-19, DEPREM, İZMİR, KORONAVİRÜS, PANDEMİ, MERSİN, BÜYÜKŞEHİR, İTFAİYESİ, UYARIYOR, ISINMAK, İÇİN, ARABA, MOTORUNA, GİREN, CAN, DOSTLARINA, DİKKAT, EDİN

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2026 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA