26 Kasım 2025 Çarşamba

17:07   CHP 39’UNCU OLAĞAN KURULTAY’A GIDIYOR... CUMHURBAŞKANLıĞı ADAY OFISI TÜZÜĞE EKLENECEK   14:39   GAZETECI FATIH ALTAYLı’YA 4 YıL 2 AY HAPIS CEZASı VERILDI   14:35   TRUMP VE ZELENSKI, RUSYA-UKRAYNA BARıŞ GÖRÜŞMELERINE HAZıRLANıYOR; WITKOFF ISE GELECEK HAFTA MOSKOVA’DA PUTIN ILE GÖRÜŞECEK   14:34   ANTALYA BÜYÜKŞEHIR BELEDIYE BAŞKANı MUHITTIN BÖCEK HASTANEYE KALDıRıLDı   14:32   KADıN DAYANıŞMA KOMITESI ÜYESI KADıNLAR MEYDANLARı DOLDURDU: "ŞIDDET IKTIDARıNıZı YıKACAĞıZ"   11:35   “KADıNLAR YAŞASıN DIYE İSTANBUL SÖZLEŞMESI YAŞATıLMALı: DR. ŞEVKIN’DEN TBMM’DE ÇARPıCı MESAJ”   09:30   “MERSIN, İKLIM LIDERLIĞINDE ZIRVEYE TıRMANıYOR: CDP’DE ‘A’ NOTUYLA DÜNYA SAHNESINDE”   17:36   ŞANLıURFA ADLIYE SARAYı’NDA PATLAMA… VALI ŞıLDAK: “TEKNIK YÖNÜYLE INCELENIP PATLAMANıN SEBEBI ORTAYA KONULACAK”   17:33   ŞANLıURFA ADALET SARAYı’NDA PATLAMA   17:32   CHP KADıN KOLLARı GENEL BAŞKANı KAYA: "BU IKTIDARıN POLITIKASı KADıNLARı KORUMAK DEĞIL, KADıNLARı SUSTURMAK"   17:28   ÖZGÜR ÖZEL’DEN 25 KASıM MESAJı: “İKTIDARA GELDIĞIMIZDE, KADıNA YÖNELIK ŞIDDETE KARŞı ATıLMASı GEREKEN ADıMLARı CESARETLE ATACAĞıZ”   17:25   2026 BÜTÇESI PLAN VE BÜTÇE KOMISYONU’NDA… KADıNLARıN ŞIDDETI ANLATTıKLARı MEKTUPLARı VEREN CHP’LI KAYA’YA BAKAN TUNÇ’TAN “ŞOV YAPMA” TEPKISI   10:31   TARSUS’TA DÜŞÜNCE ŞÖLENI: 5. FELSEFE FESTIVALI GERÇEKLEŞTI   01:33   SEÇER: “MERSIN’IN BÜTÇESI GÜÇLÜ, HIZMETLERIMIZ KARARLı – 2026’DA YATıRıMLAR DAHA DA ARTACAK”   16:30   TOROSLAR BELEDIYE BAŞKANı ABDURRAHMAN YıLDıZ’DAN 25 KASıM MESAJı   16:25   MEZITLI BELEDIYE BAŞKANı TUNCER, “GELECEĞIMIZ ÖĞRETMENLERIN EMEĞIYLE ŞEKILLENIYOR”   16:23   MERSIN BÜYÜKŞEHIR’IN EMEKTAR ÖĞRETMENLERINDEN, BAŞKAN SEÇER’E ZIYARET   15:01   ULUSLARARASı AKDENIZ SINEMALARı BULUŞMASı BAŞLıYOR   14:55   CHP’LI KıŞ: "BU ÜLKEYI EŞITLIKLE, ADALETLE, CESARETLE KADıNLAR AYAĞA KALDıRACAK"   14:54   CHP GENEL BAŞKANı ÖZEL: “ÖĞRETMENLERIN HAK ETTIKLERI DEĞERI GÖRECEKLERI GÜNLER ÇOK YAKıN”  
 
     
 
 
image

Okunma : 10789  Tarih : 25.01.2022  E-Mail : fatihberkil@hotmail.com

 
Emre  Türk

Cesur Yürek

Birkaç gündür haberleri takip ediyorum ve çok garip bir manzara ile karşılaştım.

Siyasiler kanaat önderleri, sanatçılar, toplumun her kesiminden insanlar ekranlarda hukuk, demokrasi, adelet gibi kavramlardan söz edip topluma telkinde bulunuyor.

Ben mi başka ülkede yaşıyorum acaba diye düşünmeden edemiyorum.

Tüm bu insanların ülkede demokrasi varmış gibi, hukuk işliyormuş gibi davranması ve hala böyle bir beklenti içerisinde olması saedece bana mı garip geliyor?

Umudumuzu yitirmekten bahsetmiyorum elbette ama içerisinde bulunduğumuz durumun somut tahlilini yapmadan çözümün kendiliğinden gelmesini beklemek ne kadar akılcı, ne kadar rasyonel düşünmek gerekiyor.

Toplumun önemli bir kesimi yaklaşık yirmi yıldır hukuktan, demokrasiden, adaletten medet umuyor. Kimin Hukuku?, Kimin demokrasisi? Muhalif partilerin liderleri sürekli topluma sandığı işaret edip '' Bu ülkede demokrasi var, bu ülkede hukuk kuralları var, merak etmeyin diye açıklamalar yapıyor.

İnsanlarda doğal olarak bekliyorlar. Hem de 20 yıldır. Peki neyi Bekliyorlar? Bir sabah uyandığımızda demokrasinin, hukukun veya bir kurtarıcının bizi kurtarmış olmasını elbette.

Hepimiz bekliyoruz. Örümcek adam bekler gibi Superman bekler gibi bekliyoruz.

Bu ülkede yürekli bir siyasetçi yok mu? Bu ülkede yürekli bir sanatçı yok mu? Bu ülkede yürekli bir hukukçu yok mu? Artık birisinin çıkıp insanlara arkadaşlar bu ülkede demokrasi yok, hukuk askıya alındı, her gün tutuklanan gazeteciler üzerinden, tehdit edilen sanatçılar üzerinden topluma ayar verimeye çalışılıyor. Elimizden bir şey gelmiyor. Bizim bunlara gücümüz yetmiyor demesi lazım.

Böylece evinde oturup hiç bir şey yapamdan bekleyen insanlar durumun vehametinin farkına varır belki. Belki birileri çıkıp taşın altına elini koyar. belki birileri çıkıp yeter artık der.

İnsanlara bekleyin, her şey çok güzel olacak yalanını daha fazla sürdürmeye gerek yok. Topluma gerçekleri anlatmak lazım ki, insanlar da beklemek yerine önlem alsın, çözüm üretsin, katkı sunsun, mücadele etsin.

Haydi arkadaşlar bir cesur yürek aranıyor!




 
  YAZARIN ARŞİVİ
 
 
 
  YORUMLAR
 
 
  YORUM YAZIN
 
Adınız Soyadınız :

Yorumunuz :

Güvenlik Kodu : Güvenlik Kodu
Kod :

 



  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2025 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA