21 Ekim 2025 Salı

21:36   KÜRESEL ZORLUKLARA RAĞMEN AKMİB’DEN 293,3 MILYON DOLARLıK İHRACAT BAŞARıSı   21:29   ADANA MIMARLıK FESTIVALI 2025: GÜNEYE BAKMAKLA GELECEĞI TASARLıYORUZ   21:16   SAHNE AŞKı ANLATıYOR: “ROMEO VE JULIET” MERSIN’DE BALE TUTKUSUNU ZIRVEYE TAŞıYOR   21:05   YUMURTALıK’TA TEMIZLIK VE GÜVENLIK SEFERBERLIĞI: SAĞLıKLı YAŞAM İÇIN ÇIFTE HAMLE!   20:42   HEKIMLERE “HARAÇ” ŞOKU: VERGI DÜZENLEMESI SAĞLıK EMEKÇILERINI HEDEF ALıYOR!   15:57   TOROSLAR’ıN KADıN VOLEYBOL TAKıMıNDAN GALIBIYET SEVINCI   15:55   GÖKHAN GÜNAYDıN: TÜRKIYE’YI HUKUK DEVLETINDEN DAHA FAZLA UZAKLAŞTıRMAYA KIMSE YELTENMESIN   15:53   ANKARA KADıN PLATFORMU, ROJIN KABAIŞ IÇIN ADALET BAKANLıĞı ÖNÜNDE   15:52   GAZZE’DE ATEŞKES, İSRAIL TARAFıNDAN 80 KEZ IHLAL EDILDI   15:49   KKTC SEÇIM SONUÇLARı NE ANLAMA GELIYOR: KUZEY KıBRıS’TA ERHÜRMAN “TUFANı”   14:04   MILLETVEKILI ALI BOZAN: ADıYAMAN’DA TONLARCA TÜTÜN ÇÖP OLACAK, BAKANLıK NE YAPıYOR?   14:02   AKDENIZ BÖLGE BARO BAŞKANLARı TOPLANTıSı MERSIN BAROSU’NUN EV SAHIPLIĞINDE YAPıLDı   13:56   OTIZMLI ÇOCUKLARıN GELIŞIM SÜREÇLERINE MERSIN BÜYÜKŞEHIR’DEN ÇOK YÖNLÜ DESTEK   13:01   MERSIN’DE CHP KONGRESI: GÜNEŞLI GÜNLERE UMUT MESAJı   09:50   MAHKEMEDEN CHP KONGRESI İÇIN DURDURMA TALEBI: GÖZLER YSK’DA!   09:40   TARSUS’UN YAYLALARıNDA SU SEVINCI: MESKİ’DEN 2.050 METRELIK HAYAT HATTı   22:13   BOŞ TENCERELER KONUŞTU, KADıNLAR AYAĞA KALKTı: CHP MERSIN’DEN YOKSULLUĞA SERT TEPKI   15:12   YENIŞEHIR BELEDIYESI 2. AKDENIZ BIENALI’NE EV SAHIPLIĞI YAPıYOR   15:10   MEZITLI BELEDIYESI’NDEN SOKAK HAYVANLARı İÇIN “DOĞAL YAŞAM ALANı” PROJESI    13:58   AK PARTI’YE GEÇECEĞI IDDIA EDILEN BURCU KÖKSAL: BULUNDUĞUM YERDEYIM, HIÇBIR YERE GITMIYORUM  
 
     
   

Zor Günlerde Esnafın Yanında Olan Başkan Seçer’den Yeni Yıl Müjdesi,Esnaf’a Kira Desteği


Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, pandemi döneminde dar boğaza giren esnafa yeni yıl müjdeleri ile destek sunmaya devam ediyor. Büyükşehir’in veya bağlı şirketlerininkiracısı olan esnaf için yeni yıl öncesi müjde niteliğinde yeni kararlar alındı. Kiracı olan ve bakanlık genelgeleri ile faaliyetlerini durduran işletmeler ile faaliyetlerinin azaldığı belirlenen işletmelerin kiralarında 2021 yılında artış yapılmayacak. Büyükşehir Belediyesi ayrıca faaliyetleri durdurulan işletmelerden de 6 ay kira almayacak.

 

Tarih : 27 Aralık 2020 Pazar 23:38   Okunma : 1614

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, pandemi döneminde ekonomik olarak dar boğaza giren esnafa yeni yıl müjdeleri ile destek olmaya devam ediyor. Başkan Seçer, esnaf için açıkladığı desteklere de her geçen gün yenilerini ekliyor.

Mersin Büyükşehir Belediyesi, pandemi nedeniyle zor günler geçiren esnafa can suyu niteliğinde bir karar daha aldı. Kısa bir süre önce, yayınlanan genelgeler nedeniyle kepenk kapatan esnafa iş yerinin kapalı kaldığı süre boyunca, evlerinin su borcunun 500 TL’ye kadar olan kısmını ödeme kararı alan Büyükşehir Belediyesi, yeni yıl öncesi de kiracısı olan esnafın mağduriyetlerini azaltacak yeni önlemleriaçıkladı.

Büyükşehir faaliyetleri durdurulan işletmelerden 6 ay kira almayacak

Büyükşehir Belediyesi, kepenk indiren esnafın evlerinin 500 TL'ye kadar olan su faturasını ödeme desteğini devam ettirirken, yeni yıl öncesinde açıkladığı yeni kararlar ile de esnafa nefes aldırılacak uygulamaları hayata geçirmeye devam ediyor.

Başkan Seçer’in öncülüğünde Büyükşehir Belediyesi’nin veya bağlı şirketlerin kiracısı olan ve faaliyetlerini durduran işletmeler ile faaliyetlerinin azaldığı belirlenen işletmelerin kiralarında 2021 yılında bir artış yapılmayacak. Büyükşehir Belediyesi ayrıca faaliyetleri durdurulan işletmelerden de 6 ay kira almayacak.

Büyükşehir esnafa nefes aldırıyor

Görev süresince esnafa sunduğu desteklere bir yenisini daha ekleyen Başkan Seçer’inbelediyenin veya bağlı şirketlerin kiracısı olan işyerlerini etkileyecek olan ve yeni yıl müjdesi olarak dikkat çeken destekleri şunlar:

-Mersin Büyükşehir Belediyesi veya belediyeye bağlı şirketlerin kiracısı olan ve idari kararla işyerlerini kapatanlar ile faaliyetlerinde azalma olduğu Büyükşehir Belediyesi tarafından belirlenen işletmelerin kiralarına 2021 yılında hiçbir artış yapılmayacak.  Daha önceden yapılıp 2021 yılına sarkan kira artışı olması halinde, bunlar da zamsız oranlar üzerinden Ocak 2021’den itibaren başlatılacak.

-Bakanlık genelgeleri kapsamında faaliyetlerini durdurmak zorunda kalan işletmelerden 6 ay boyunca kira alınmayacak. Ayrıca bu kiracıların sözleşme süreleri, kapalı kaldıkları süre kadar uzatılacak.

-Yine bakanlık genelgeleri dışında kalıp, faaliyetlerinde Büyükşehir Belediyesi tarafından azalma meydana geldiği belirlenen kiracıların kiraları 6 ay süreyle ertelenecek.Bu kiracılar, kiralarınıTemmuz 2021’den itibaren 6 eşit taksitte ve faizsiz ödemeye başlayacak.

-Faaliyetleri idari kararlarla durdurulan kiracıların, talep etmeleri halinde sözleşmeleri sonlandırılacak.

Yararlanmak isteyen esnaf yazılı başvuruda bulunacak

Mersin Büyükşehir Belediyesi tarafından sağlanan bu imkanlardanyararlanmak isteyen esnaf, Büyükşehir Belediyesi Emlak İstimlak Daire Başkanlığı’na yazılı olarak başvurmaları halinde yeni uygulamalardan yararlanabilecek.

Bu konudaki tüm bilgilere Esnaf Odaları, MESDEM Esnaf Masası veya ALO 185 TEKSİN Çağrı Merkezi’ni aradıktan sonra 4’ü tuşlayarak ulaşabilecek.

Paylaş :
Etiketler :  COVID-19, DEPREM, İZMİR, KORONAVİRÜS, PANDEMİ, MERSİN, ZOR, GÜNLERDE, ESNAFIN, YANINDA, OLAN, BAŞKAN, SEÇER’DEN, ESNAFA, YENİ YIL, MÜJDESİ, KİRA, DESTEĞİ

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2025 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA