17 Aralık 2025 Çarşamba

14:35   TBMM’DE CINSEL ISTISMAR IDDIASı... DEM PARTI KADıN MECLISI SÖZCÜSÜ HALIDE TÜRKOĞLU: "BU ÇOCUKLAR ŞIKÂYET EDENE KADAR MECLIS NEREDEYDI?"   14:34   DEM PARTI, DIYARBAKıR’DA "ABDULLAH ÖCALAN’A ÖZGÜRLÜK" MITINGI DÜZENLEYECEK   14:32   VENEZUELA’DAN ABD BAŞKANı TRUMP’ıN ‘DENIZ ABLUKASı’ AÇıKLAMASıNA TEPKI   14:30   CHP’LI ÖZTÜRKMEN, "VERGIDEN MUAF CEMAAT VAKıFLARıNı" SıRALADı: TOPLADıKLARı BAĞıŞLARıN YANı SıRA BAĞLANTıLı ŞIRKETLERI ÜZERINDEN DEVASA BIR EKONOMI YARATMıŞ DURUMDALAR   09:03   “TEDAVININ ÖTESINDE: MERSIN ŞEHIR HASTANESI’NDEN DUYGU YÜKLÜ SINEMA BULUŞMASı”   19:23   MERSIN’DEN AVRUPA’YA GÜÇLÜ SES: “DEMOKRASI BELEDIYELERDE HAYAT BULUYOR”   16:51   “72 GÜNLÜK TUTUKLULUĞUN ARDıNDAN TAHLIYE: HÜSEYIN KOCABıYıK İLK KEZ HAKIM KARŞıSıNDA”   16:40   PFDK, 224 FUTBOLCUYA VE 24 HAKEME BAHIS CEZASı VERDI   16:30   “YENIMAHALLE’DE YENI NESIL PARK: ŞEHIT EMRE ÖZTÜRK’ÜN ADı YAŞATıLıYOR”   16:20   ÇOCUK MECLISI SERTIFIKALARıNı BAŞKAN SEÇER’DEN ALDı   15:42   BIRLEŞIK KAMU-İŞ GENEL BAŞKANı YıLDıRıM: "BIZ BU KRIZIN SEBEBI DEĞILIZ, BEDELINI DE BIZ ÖDEMEYECEĞIZ. 19 ARALıK CUMA GÜNÜ IŞ BıRAKıYORUZ"   15:40   ÖZGÜR ÖZEL VE DURBAY AILESI, MANISA’DA TAZIYELERI KABUL EDIYOR   15:37   TBMM’DE BÜTÇE GÖRÜŞMELERI TAMAMLANDıKTAN SONRA GELECEK HAFTA 11. YARGı PAKETI GÖRÜŞÜLECEK   15:35   TBB BAŞKANVEKILI SEÇER: “DEMOKRASI BIR MIRAS DEĞIL EMEK ISTEYEN CANLı BIR YAPıDıR”   11:50   ÇYDD’DEN TÜRKAN SAYLAN’ıN DOĞUM GÜNÜNDE ZEYTIN İÇIN GÜÇLÜ ÇAĞRı: “BARıŞıN AĞACıNı GELECEĞE TAŞıYALıM”   10:53   MEZITLI’DE DAYANıŞMANıN SOFRASı BÜYÜYOR: AŞEVI 2025’TE 110 BINI AŞKıN SıCAK YEMEĞI KAPıLARA TAŞıDı   09:30   MERSIN’DE ÜCRETSIZ KAYNAK EĞITIMI İSTIHDAMA AÇıLAN KAPı OLDU   17:10   BAŞKAN SEÇER, GÜLŞAH DURBAY’ıN CENAZESINDE: “ACıNıZı PAYLAŞıYORUM”   15:20   “CHP AKDENIZ’DEN MANISA’YA VEFA: SEMIH PALAMUT’TAN BAŞKAN GÜLŞAH DURBAY İÇIN BAŞSAĞLıĞı”   13:52   TOROSLAR’ıN YAYLALARıNDA HIZMET SEFERBERLIĞI: ULAŞıMDA YENI DÖNEM  
 
     
   

Çukurova’nın ilk Atık Getirme Merkezi Tarsus Belediyesi’nden


Çukurova’nın ilk Atık Getirme Merkezi’ni kuran Tarsus Belediyesi, hurdaya dönüşen malzemeler geri dönüşümle ilçeye çeşitli hizmetler olarak kazandırılıyor.

 

Tarih : 23 Ocak 2021 Cumartesi 19:16   Okunma : 1018

Çukurova'nın ilk Atık Getirme Merkezi'ni kuran Tarsus Belediyesi, hurdaya dönüşen malzemeler geri dönüşümle ilçeye çeşitli hizmetler olarak kazandırılıyor.

İsrafın önlenerek doğal kaynakların daha verimli kullanılması ve atıkların kaynağından toplanıp geri dönüşüme kazandırılması amacıyla Temizlik İşleri Müdürlüğü bünyesinde faaliyet gösteren 1. Sınıf Atık Getirme Merkezi adeta fabrika gibi çalışıyor.

Tarsus Belediye Başkanı Dr. Haluk Bozdoğan öncülüğünde hayata geçirilen uygulama kapsamında, Temizlik İşleri Müdürlüğü personelleri hurdaya dönüşen malzemeleri tek tek işleyerek toplumun yararına dönüştürüyor.

Tarsus'un hep ilkleri yaşadığını belirten Belediye Başkanı Haluk Bozdoğan, “Tarsus Çukurova'nın ilk Atık Getirme merkezi'nde kağıt, karton, metal, cam, plastik, ahşap, tekstil, atık pil ve aküler, floresan, elektrikli ve elektronik atıkları, atık ilaçlar, bitkisel atık yağlar, ömrünü tamamlamış lastikler, evlerden kaynaklanan tehlikeli atıklar, kurşunlu piller kaynağında ayrı toplanarak 6161100 atık hattımızdan yada alo 153'ten kurumumuza iletilerek talep oluşması halinde çöp taksilerimiz ile toplanıyor. Bunun yani sıra atıklarımız için şehrin çeşitli noktalarına atık ekipmanları konularak vatandaşlarımızın kolay ulaşımını sağlıyoruz. Atıkları kaynağında ayrıştırıyoruz.

Atık getirme merkezi tebliği hükümleri doğrultusunda vatandaşlarımızın değerlendirilebilir atıklarını getirmesi amacıyla mobil atık getirme merkezi oluşturuldu.

Hurdalıkta bulunan atık malzemelerden atölyemizde üretilerek geri kazanım sağlanıyor. 29.12.2020 tarihinde Tarsus Belediyesi olarak sıfır atık belgesini aldık.

Merkez kampüs ve ek binalarımızın hepsinde sıfır atık yönetim sistemine geçildi. Sıfır atığın önemi belirtilerek tüm personellerimize eğitimler verdirdik.

Şehrimizin çeşitli yerlerine geri dönüşebilen atıklar, tekstil atıkları, elektrikli ve elektronik atıklar, ekmek atıkları, atık pil ve bitkisel atık yağlar için hurda malzemelerden ekipman üretimimiz devam etmektedir. Adeta küçük bir fabrika gibi hurdan alıp, halkımızın yararına sunuyoruz” dedi.

Tarsus Belediyesinin örnek bir belediye olduğunu altını çizen Başkan Bozdoğan, “Göreve geldiğim ilk andan itibaren bir tek düşüncem var; eğiten, üreten, kültürlü ve sağlıklı Tarsus için, yarınlara umutla bakan bir kent olması için, hizmet kalitesini her geçen gün arttırarak gecemizi gündüzümüze katarak çalışıyoruz” şeklinde konuştu.

Paylaş :
Etiketler :  COVID-19, DEPREM, İZMİR, KORONAVİRÜS, PANDEMİ, MERSİN, ÇUKUROVA’NIN, İLK ATIK, GETİRME, MERKEZİ, TARSUS, BELEDİYESİ’NDEN

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2025 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA