17 Mart 2026 Salı

22:52   MERSIN’DE 18 MART RUHU SANATLA DEVLEŞIYOR:    22:50   MERSIN’DE KIMSESIZLERIN KIMSESI: BIR TELEFONLA HAYAT DEĞIŞIYOR!   21:55   MERSINLI KUYUMCULAR DÜNYA DEVLERIYLE YARıŞACAK: İSTANBUL’DA DEV BULUŞMA BAŞLıYOR!   21:50   AKDENIZ’DE BINLERCE YÜREK AYNı SOFRADA: BAŞKAN VAHAP SEÇER ILE GÖNÜL BIRLIĞI!   17:22   MUHITTIN BÖCEK, HAKIM KARŞıSıNDA: "HIÇBIR AKRABAMı ZENGIN ETMEDIM. BÜTÜN SUÇLAMALARı REDDEDIYORUM. KIMSENIN BIR KURUŞUNDA GÖZÜM YOK"   16:29   BAYRAMDA YAĞıŞLı VE SOĞUK HAVA ETKILI OLACAK   16:28   CHP’LI BAŞARıR’DAN IKTIDARA TEPKI: "SIZ ÖMER GÜNEL’E DÜŞMANLıK YAPMıYORSUNUZ; AYDıN’A, KUŞADASı HALKıNA DÜŞMANLıK YAPıYORSUNUZ"   15:27   PROF. DR. İLBER ORTAYLı IÇIN GALATASARAY ÜNIVERSITESI’NDE ANMA TÖRENI... TÖRENE, CHP GENEL BAŞKANı ÖZEL’IN DE ARALARıNDA OLDUĞU BIRÇOK SIYASI, SANATÇı VE AKADEMISYEN KATıLDı   14:26   CHP’LI NAZLıAKA: HIÇ DEĞILSE BAYRAMDAN ÖNCE TUTSAK ETMEYE ÇALıŞTıĞıNıZ ARKADAŞLARıMıZı SERBEST BıRAKıN   14:25   İSTANBUL 40. AĞıR CEZA MAHKEMESI, “TURAN TAŞKıN ÖZER” KRIZI SONRASı “İBB DAVASı” IÇIN YENI MÜZEKKERE YAZDı   13:54   CHP KUŞADASı ÖRGÜTÜNDEN ÇAĞLAYAN ADLIYESI ÖNÜNDE "ÖMER GÜNEL" NÖBETI: HEPIMIZ ÖMER BAŞKAN’ıMıZA DESTEK IÇIN BURADAYıZ   13:53   MURAT EMIR: İBB KUMPAS DAVASıNDA GAZETECILERIN GÖREVINI YAPMALARı ENGELLENIYOR, SUÇ IŞLENIYOR; ALENIYET ILKESI AYAKLAR ALTıNDA ÇIĞNENIYOR   13:52   ATLAS ÇAĞLAYAN’ıN AILESINE YÖNELIK TEHDITLERLE ILGILI 9 KIŞI HAKKıNDA IDDIANAME DÜZENLENDI   12:49   ÖZGÜR ÖZEL: “BIN AYDAN DAHA HAYıRLı OLDUĞU MÜJDELENEN KADIR GECESI MÜBAREK OLSUN”   09:20   MERSIN’IN MINIK ŞEFLERI İŞ BAŞıNDA! TOROSLAR ÇOCUK KAMPÜSÜ’NDE LEZZET RÜZGARLARı ESIYOR   01:20   MERSIN BÜYÜKŞEHIR BELEDIYESI ÖZEL KALEM MÜDÜRÜ DOĞUKAN UYAN TUTUKLANDı   01:03   MERSIN’DE DEVLERIN SAVAŞı TEK TARAFLı BITTI: CARETTALAR GALATASARAY’ı PARKEYE GÖMEREK TARIH YAZDı!   14:46   MERSIN’DE SOSYAL BELEDIYECILIK DEVRIMI: HER ÇOCUĞA EŞIT GELECEK, HER MAHALLEYE FıRSAT!   13:55   MERSIN’DEN DÜNYAYA 1,7 MILYAR DOLARLıK İMZA: İŞTE İHRACATıN 50 DEV FIRMASı!   10:40   OTOYOLDA %650 ZAM KAPıDA! CHP’LI YAVUZYıLMAZ İSIM VEREREK UYARDı: "BU BIR SOYGUN PLANıDıR"  
 
     
   

Mersin’de Kimsesizlerin Kimsesi: Bir Telefonla Hayat Değişiyor!


Mersin Büyükşehir Belediyesi, Yaşlı Destek Hizmetleri ile kentteki çınarların sadece ihtiyaçlarını karşılamakla kalmıyor, onlara bir evlat şefkatiyle uzanıyor. 312 vatandaşın her an kapısını çalan, musluğunu tamir eden ve yalnızlığını paylaşan bu sistem, sosyal belediyecilikte Türkiye’ye örnek oluyor.

 

Tarih : 16 Mart 2026 Pazartesi 22:50   Okunma : 308

MERSİN (Haber Merkezi) - "Yalnız değilim, arkamda Büyükşehir var." Bu sözler, Mersin’de yaşayan yaş almış vatandaşların ortak sesi haline geldi. Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’in vizyonuyla hayata geçen Yaşlı Destek Birimi, sadece bir sosyal hizmet projesi değil; aynı zamanda bir "vefa" köprüsü kuruyor.

Haftada İki Kez Gelen O Mutluluk Telefonu

Sistemde kayıtlı 312 vatandaş, her hafta düzenli olarak aranıyor. Ancak bu aramalar sadece hal hatır sormaktan ibaret değil. Ekipler, telefona cevap vermeyen yaşlıların durumundan endişe ederek anında kapılarına kadar gidiyor. Sağlık durumlarından günlük ihtiyaçlarına kadar her detay titizlikle takip ediliyor.

Evdeki Her Arızaya "Büyükşehir" Dokunuşu

Yaşlıların hayatını kolaylaştıran hizmetler sınır tanımıyor. Evde bozulan bir musluk, yanmayan bir lamba veya kapanmayan bir kapı... Yaş almış vatandaşlar artık bu küçük görünen ama hayatı zorlaştıran sorunlarla uğraşmıyor. Büyükşehir’in teknik ekipleri, tüm bakım ve onarım işlemlerini tamamen ücretsiz olarak gerçekleştiriyor"Evlattan daha yakınlar!" 71 yaşındaki Perihan Korkmaz, duyduğu memnuniyeti şu sözlerle özetliyor: "Prizlerimi, lambalarımı, çeşmemi yaptılar. Yemeğim her gün geliyor. Zor zamanımda psikolog gönderdiler. Büyükşehir bana bir telefonla yetişiyor."

Sosyal Hayatın İçindeler: Sinemadan Geziye...

Büyükşehir, yaşlıları sadece dört duvar arasında desteklemiyor; onları hayatın tam merkezine taşıyor. Düzenlenen sinema günleri ve kültürel gezilerle sosyalleşen vatandaşlar, yalnızlık hissini geride bırakıyor.

"Bir Kol, Bir Umut Oluyoruz"

Birime bağlı görev yapan Hayriye Cengiz, yaptıkları işin manevi boyutuna dikkat çekerek; "312 hastamıza haftada iki kez ulaşarak onlara bir evlat, bir kol, bir umut oluyoruz. Aradığımızda aldığımız o mutlu ses tonu her şeye değiyor" ifadelerini kullanıyor.

 

 

Paylaş :
Etiketler :  #Mersin #VahapSeçer #SosyalBelediyecilik #YaşlıDestek #MersinBüyükşehir #VefaHizmeti #Haber #SıcakGelişme #YaşlıBakımı #TürkiyeBelediyelerBirliği

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2026 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA